Marialux Mogadess

Scentless

Extrait de Parfum
Katılım
14 Nis 2017
Mesajlar
397
B56F9C1B-B84E-4BAA-AB65-D5B5729ADE73.jpeg


Alessandro Gualtieri yani Nasomatto'nun yaratıcısı Marialux parfüm evini karısı Lilian Driessen ile birlikte açmış. Lilian Teyze zaten tekstil üzerine hoş tasarımları olan bir markaya sahipmiş ve bence gelir gelirdir mantığıyla şekerimiz var unumuz var niye helva yapmıyoruz demişler. 2012 yılında ilk parfüm piyasaya sürülmüş.


Helva tarçınsız olur mu hiç?

ilk tuşta tarçın kaşıklamışsınız da ağzınızdan burnunuzdan tarçın fışkırıyor gibi sert.

Önce şunu söyleyeyim parfümdeki hiçbir koku kimyasal yapay değil. Her aldığım nota gerçeğiyle birebir aynı.

Ocakta içine tarçın atılmış suyu kaynatın, diğer gözde de yeni pişmiş muhallebi olsun, üstüne portakal kabuğu rendeleyip karıştırın, Portakal taze değil buzluktan. (Artık ümidinizi kestiğiniz portakalı çöpe atmayın buzluğa atın. Donmuş bir topu rendelemek çok kolaydır. Ama o keskin rayiha yerini hafif buruk bir narenciyeye bırakır)

8AAC4C09-A26F-419B-A802-5C94D00D73CC.jpeg


En ilginç yanı ise aşırı ferah oluşu. Burun açıyor. Vicks gibi. Bunu sağlayan şeyin parfüme gizlenmiş limon olduğunu söylemeliyim. Bu parfüm acı kokuyor ama biber acısı diyemem. Tatlı acı. Acı tatlı sos gibi.

Brooklyn tarçınlı sakızla tanışma anınızı hatırlayın, tanışmadıysanız hemen alın ve ağzınızda mogadess etkisi yaşayın. Evet sakız tatlıdır ama tarçın dili damağı yakar.

İki gündür emin olmak ve eklemeler yapmak adına parfümü kolumda deniyorum. Alttan bir kakaolu patlamış mısır kokusu alıyorum.

Fragrantica'ya baktığımda notalarda benim duyumsadıklarıma ek olarak çilek gördüm. Benim burnum çileği ayıracak kadar usta değil. Kontrol ettiğimde koku için oryantal denmemesi benim fikrimi destekledi. Gurme bile olur ama oryantal olamaz bu koku.
2FF24E1D-C6C9-4DFA-BC25-73BC7B046BDD.jpeg


Tarçından yıllarca nefret ettim, ne kokusunu duymaya ne de yemeye yanaşmadım. Bugün hafızamı zorladım ve sebebini buldum. Küçükken yediğim bir tarçınlı akide şekeri ağzımı yakmıştı. Rezaletti tadı. Babamın çok önem verdiği görgü kuralları gereği o şekeri çıkaramadım ve babamdan korktuğum için bitirmek zorunda kaldım. Yıllar sonra yavaş yavaş tarçını sevmeye çalıştım başardım da.



Tatlı tarçınlı bu koku bir gelin kokusu olamaz, mesela olsa olsa kaynana görümce kokusu olur. Dayı kokusu da olabilir. Ben bu parfümü günlük hayatta zaman zaman kullanırım (çünkü görümceyim), bir erkek kullansa yakıştırırım. Bahar ve kış için uygun sıcak bir koku. Yine de bu kadar yoğun ve iddialı kokuyla toplu taşımaya binmenizi tavsiye etmiyorum. Burunlar aşina olsa da keskin koku rahatsız edici olacaktır.

Eski kompozisyonlu bir koku fakat üretim 2014. Bu da parfümün doğu müşterisini ve kırk yaş üstünü hedef aldığı izlenimi veriyor.

Bu vesile ile bu parfümü foruma pay eden, komşusu açken tok yatmayan değerli adminimiz, doktorumuz @MD 'ye çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Gerek görsellerle , gerek de betimlemelerle harikulade bir yorumlama olmuş, tebrikler , rica ederim bu arada, siz böyle yorumlayın yeterki
 
Üst