En Son İzlediğiniz Film

A☆MEN

Perfume Lover
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
1,355
Dolar üçlemesinin her filmi çok özel olsa da benim için assolist her zaman iyi kötü ve çirkindir. Western sevmeyenlere bile kendini izletir. Dönem dönem sinemada farklı türler moda olsa da insanlar akın akın dönemin popüler filmlerini izlese de bu film her izlendiğinde daha dün çekilmiş gibi tüm canlılığıyla orada durur. Bir dostoyevski klasiği gibi ne modası geçer ne de anlattığı değerler eskir. Bu uzun ve keyifli macerada ne iyi gerçek bir iyi ne de kötü tam bir kötüdür. İkisi de tekinsin ve güvenilmez olup her şey hayatın aslı gibi içiçe geçmiş vaziyettedir. Seyircinin gözündeki gerçek kahraman ise iyiyken de kötüyken de samimiyetten vazgeçmeyen çirkinden başkası değildir. Dünyanın kaderini de kahramanlar yada zalimler değil basit insanlar belirleyecektir. Belki çok uzun yıllar geçtiğinde Japon yapımı küçük kız çocuğu barındıran korku filmleri ya da Amerikan yapımı erotizm kokan ve adına pasta denen kolej filmleri unutulacak ama İyi Kötü ve Çirkin tüm kalitesiyle izleyicisini gene bulacaktır. Ve hiç bir amerikan yapımı western bu ucuz spagetti western kadar başarılı olamayacaktır. Benim nazarımda bu ucuz bir taklidin orjinal olanına üstün gelmesi ve o iş öyle yapılmaz işte böyle yapılır demesi gibidir.
Bu vesileyle bu harika üçlemeyi alkışlıyorum...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Degerli dostum eline saglik cok guzel ozetlemissin..

1960'lardaki bu ucleme gercekten muzikleri,yonetmenin yakin cekim donuk surat ifadelerine odaklanmasi ve bozuk aksanli ingilizcesiyle sinemaya yeni bir soluk getirmis ve dedigin gibi hala bu cita asilamamis..

Bu arada Quentin Tarantino filmlerinde bu uclemeye bolca gonderme yapmakta,bu uclemenin muziklerini yapan sergio leone 50 yil sonra django'nun da muzigini yaparak sanirim oscar kazanmisti..
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şimdi aksiyon-suç türünde, 2017 yapımı Fabricated City adlı film bitti. Kwon Yoo sanal oyun aleminde çok ünlüdür. Bir gün işlemediği bir cinayet üzerine kalır. Oyun aleminde onu tanıyan kişiler bir grup oluşturur ve hapse girmiş olan Kwon Yoo'yu kurtarmak için harekete geçerler.
Film konusuna göre fazlaca uzundu. Aksiyonu zenginleştirmek için süre uzun tutulmuş ancak aksiyonu bile bir süre sonra baydı.
İMDB puanını vermiş zaten: 7/10, diyecek sözüm yok.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şimdi Sarkar adlı Hint yapımı sona erdi. Sinemaseverlerce karşılaştırıldığı Baba filminden daha zengin buldum ben. Çok çok beğendim. Sarkar vurulduğunda sanki yakınım vurulmuş gibi üzüldüm ben. Keşke mafyanın gerçek yüzü Sarkar'daki kadar mükemmel olsa. Yok öyle bir dünya tabii.
İzlemenizi şiddetle öneriyor, puan ise vermiyorum. Büyük bir film bu. Bu arada 2 ve 3. bölümleri de var; film seri yani. Diğer bölümlerini izlemek istemiyorum. Çünkü Sarkar ölüyor, o Mahsun Kırmızıgül bakışlı oğlu (Gerçek hayatta da oğludur.) filmin baş rolüne geçiyor çünkü. Sarkar hayranı olarak buna dayanamam. Son olarak filmde saçları bembeyaz ve upuzun olan Sarkar düşmanının oyunculuğuna bayıldım. Ara sıra beyaz saçlarını savurması karizmasına karizma kattı. Heheheh...
Mutlaka izleyin vesselam.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şimdi Don 1 adlı Hint filmini seyrettim. Aksiyon-macera filmiydi. En son bitiş müziği tüm film boyunca aksiyon sahnelerinde kullanılmış. Bu müziğe bayıldım. Çok başarılıydı. Bunun haricinde filmin en az 20 dk. uzamasına sebebiyet veren Hint danslarından nefret ettim.
Konuya geçelim: Don mafya babasıdır. Çok da acımasızdır. Bir gün adamı Rameesh kanun dışı işlerden ayrılmak ve yuva kurmak ister. Don gözünü kırpmadan onu öldürür. Rameesh'in nişanlısı ondan intikam almak ister. Don onu da ortadan kaldırır. Süper güzel Roma ağabeyinin öcünü almak ister. Don'a yaklaşır. Don onu da mafya takımına katar. Don bir gün polisle mücadeleye girer. Yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Müfettiş De Silva bir plan yapar. Bir sokak dansçısı olan Vijay'ı Don'un yerine geçirir.
Ters köşeli gayet başarılı bir yapım. Aptal dansları olmadan yeniden çekimi yapılsa Oscar alır. O derece. Puanım 9/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şu anda Don 2 bitti.
İkincisi birincisinden de hareketliydi. Yalnız birincisi tutarlılık açısından daha iyiydi. Mantığa daha yatkındı. 2, yine de aksiyon olarak çok başarılıydı. Hakkını yiyemem; hiç sıkılmadım. Erkek baş rol oyuncusu Shahrukh Khan kötü rolünde gerçekten çok ama çok etkiliydi. Kadın baş rol Priyanka Chopra polis rolünde olduğu halde dövüş sahnelerinde ben çok tutuk buldum. Don bir suç örgütü lideri olarak ondan çok daha iyi dövüşüyordu. Sanırım Priyanka rol yeteneğinden ziyade güzelliğiyle filme renk katması için filmde yer almış. Ben öyle hissettim, aman aman bir oyunculuğu yoktu filmde.
Yalnız şu beni hakikaten mutlu etti: Roma, Don'a ne hissediyorsa aynı hislerin Don'da karşılık bulduğunu görmek.
Puanımızı verelim: 8,8/10.
 

denondj

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
12 Eyl 2015
Mesajlar
643
Captain Fantastic izledim, güzel bir filmdi, ailenecek izlenebilecek cinsten farklı bir filmdi..
 

Rosa Del Rey

Eau de Parfum
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
186
MPW-21346


Arabistanlı Lawrence...
Bir coğrafyanın kahramanı
Bir coğrafyanın sonu olmuş bir şahsiyet...
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şimdi 2017 Hint yapımı İttefaq-Tesadüf adlı filmi bitirdim. Konusu: Bir yazar olan Vikram eşini öldürmekten aranmaktadır. Bu arada Maya adlı bir kadının avukat eşinin ölmesi olayında da yine baş şüpheli Vikram'dır. Polis süper bir çapraz sorgu yapar ki, bu sorgu sahneleri şahanedir.
peki suçlu kimdir?
Enfes değil ancak iyi bir filmdi. Doluydu. İMDB notu 7,4. Benim notum 7/10, yeterli.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şu anda Fan adlı Hint yapımı sona erdi. Baş rolünde Shah Rukh Khan vardı.
Konusu: Çok ünlü bir star olan Aryan Khanna'nın yaşamı ona çok benzeyen ve bu benzerliği şova dönüştüren fakir Gaurav Chandna'nın onu görmeye gelmesiyle alt üst olur. Chandna, çok uzaklardan gelmiştir ve 5 dk. da olsa Aryan ile görüşmeyi planlamaktadır. Aryan onunla görüşmez. Hayalleri yıkılan Chandna Aryan'ı mahvetmek için bir plan yapar.
Konu genel olarak bu. Beğendim mi bu filmi? Ben Shah Rukh Khan hayranıyım, beğendim. Puanım 7,5/10 ama. Çünkü çok çok farklı değildi, çok nitelikli değildi. Can sıkıntısı yaşatmadan izlenebilir.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
10 dakika önce Hint yapımı Ghajini'yi bitirdim. Güzel sayılır.
Yalnız filme çok şey sığdırmaya çalışarak filmin 3 saat olmasına sebebiyet vermek iyi sonuçlar getirmemiş bence. Film ortalarda fena baydı.
Kadın baş rol oyuncu Asin melek gibi bir kız yapılmaya çalışıldı. Ama söylediği onca yalanlar ne olacak? Ben erkek olsam o kadar yalan konuşan kadından köşe bucak, diyar diyar kaçarım.
Filmin 1,5 saat olduğunu, aşkın biraz daha tutarlı yaşandığını hayal ediyorum. Kesinlikle çok daha etkili olabileceği kanısındayım. Ama değil tabii. Film 3 saat 5 dakika.
Böyle intikam filmlerini hakkıyla çekebilen millet hangisi? Koreliler tabii. Hintliler doğru düzgün intikam filmi yapmak istiyorlarsa onları örnek almalılar.
Puanımızı verelim: 6/10.
 

B.taylan

Extrait de Parfum
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
585
Güzeldi, çocukken Kocamustafapaşa’da boş bina vardı bizde arkadaşlarla oraya girer birbirimizi korkuturduk kısacası çocukluk arkadaşlarımı hatırlattığı için sevdim
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Efendim, şimdi 2016 Hint yapımı Pink adlı filmi bitirdim.
Konusu: Üç genç kız gece klübünde yeni tanıştıkları gençlerle alkol alırlar. Erkekler tarafından olay ileri taşınmak istenir Kızlar bu duruma ''Hayır'' yanıtı verirler. Erkeklerden en zengin olanı bu yanıtı ciddiye almaz ve kızlardan Minal'i zorla alıkoymaya kalkar. Kız gencin kafasında şişe kırar. Olayın ardından zengin velet ve arkadaşları üç kızı mahvetmek için önce mahalle baskısı uygulatırlar. Ardından olay mahkemeye taşınır.
Kısaca herkesin ama herkesin izlemesi gereken müthiş bir film. İMDB notu çok düşük kalmış bence. 8,2 nedir arkadaş? Amitabh Bachchan'a hakaret bence. Hakimin kalemi bile güzel rol yapmış, oyunculuklar öyle.
Ben puan vermiyorum bu filme, SAYGILAR.
 
K

kuzgun1984

Misafir
Güzeldi, çocukken Kocamustafapaşa’da boş bina vardı bizde arkadaşlarla oraya girer birbirimizi korkuturduk kısacası çocukluk arkadaşlarımı hatırlattığı için sevdim
Bunun kitabı çok iyi. Hatta stephen king in hayvan mezarlığı ile birlikte en iyi kitabı diyebilirim. king in yaklaşık 25 kitabınını okumuş birisi olarak söylüyorum.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
''Aşağılamak bir şaka değil, suçtur.''
Table No.21 adlı Hint yapımı şimdi sonlandı.
Konusu: Birbirini çok seven 5 yıllık evli bir çift bir Fiji tatili kazanır. Uçuşu bile birinci sınıf olan bu muhteşem tatilde çift Khan adında biriyle tanışır. Khan onlara 8 sorudan ve görevden oluşan bir oyun teklif eder. Karşılığında 21 milyon Rupee kazanacaklardır. Çiftimiz teklife hemen atlar. Oyun geliştikçe hiç bir şeyin oyun olmadığı ortaya çıkacak, yapılanların geçmişle çok yakından alakalı olduğu anlaşılacak, oyun bir cehennem azabına dönüşecektir.
İnanılmaz bir yapımdı, sonu beni çok ağlattı. İnsanların onca kötülük yapıp sonra da bunların yanlarına kalacağını düşünmesi ne büyük gaflettir. Allah, cümlemizi böyle gafletten korusun.
Nefis bir dram-gerilimdi. Puanım 10/10, tam puan. İnanın bunu hak ediyor.
 

taskin_gul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
16 Haz 2016
Mesajlar
1,408
En son Bridge izledim...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Yaklaşık 2 saat evvel Sende Rabbimi Gördüm adlı Hint filmini bitirdim. Nişanlı olan Tanii düğün günü eğlenirken nişanlısı düğün konvoyunun geçirdiği kazada ölür. Tanii' nin babası kalp krizi geçirir. Hastaneye ulaştırılan baba kendine gelince kızından en iyi öğrencisi olan Surinder ile evlenmesini ister. Surinder gördüğü ilk andan itibaren Tanii' ye aşıktır. Genç kız babasının bu arzusunu yerine getirir ve evlenir. Ancak ikisi aynı çatı altında bir çift değil de yabancı gibidir. Tanii bir gün dans yarışmasına katılmak ister. Surinder farklı bir kılığa girerek eşine bir oyun oynar.
SRK zaten mükemmel bir oyuncu. Anuska da ona uyum sağlamış. Çok güzel bir romantik film. Puanım 8/10.
 

Murat64

Pure Parfum
Katılım
4 Mar 2016
Mesajlar
686
Rüzgarın Oğlu/Race...müthiş bir biyografi, 1936 berlin olimpiyatlarına hazırlanan amerikalı siyahi atlet Jesse Owens’ın hikayesi. İzlemediyseniz şiddetle tavsiye olunur...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şu an itibariyle Special 26 adlı Hint yapımını bitirdim. Ajay ve takımı kendilerini Hint polisi olarak tanıtarak soygun yapmaktadırlar. Asıl polis olaya uyanınca bu soyguncuların izini sürmeye başlar. Filmin sonu ters köşe, beğendim. Soygun filminin içine bir de çok hoş bir aşk hikayesi sığdırılmış.
Genel itibariyle eli yüzü düzgün bir film olmuş; akıcı ve akılcı.
Puanım 8,5/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
SRK'dır dedik, onun kötü filmi olmaz dedik, gamzeleri yeter dedik ama o Aşk Treni- Chennai Ekspress nasıl bir saçmalıktır yahu? Bir saat dolmadan bıraktım zira başıma ağrı girdi. İlk bir saati için komik diyenler olmuş, kesinlikle komik filan değildi. Ortada insanı inanılmaz yoran bir karmaşa var . Sıkıntıdan her an kapatayım dedim, şimdi toparlayacak beklentisiyle bir saati doldurdum. Ondan sonra da bu filmin hakkı budur deyip ''Şakk'' diye kapattım. Memnunum, yine böyle fuzuli bir filme denk gelirsem yine yaparım. Puanım 1. O da SRK hatrına.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Madras Cafe, nedense filmde olanları Türkiye'de yıllardır süren savaşla bağdaştırdım. Silah kartellerinin anlaşmaları, büyük devletlerin kendi çıkarlarını korumak adına nispeten güçsüz devletlerin iç işlerine karışmaları, icabında iç savaş çıkarmaları...
Konu: Sri Lanka'da Sinhala dilini konuşan büyük grup ile Tamil dilini konuşan halk etnik farklılıklardan dolayı büyük bir savaş içine girer. Hindistan barışı sağlama kisvesi altında bu savaşın taraflarından biri olur. Savaş tün hızıyla sürerken Vikram adlı üst düzey askerden bir ekip kurması ve Tamil lideri Anna'yı öldürmesi istenir. Çünkü Hindistan'ın menfaatleri, idealist savaşçı Anna ile örtüşmemektedir.
Konuyu kıssadan hisse anlattım. Dünyanın başka yerlerinde ne olup bitiyormuş, insanlar neler yaşıyormuş merak ediyorsanız izleyin. Ben filmi çok dolu, çok sade, çok özenli buldum.
Puanım 10/10.
 
Üst