En Son İzlediğiniz Film

Pink Floyd

Pure Parfum
Katılım
28 Ara 2016
Mesajlar
1,155
Az önce Jason Bourne'yı seyrettim fena değildi ama sanki tam istenileni verememiş gibiydi, senaryo daha iyi olabilirdi. Matt Damon'un performansı süper yine..:)
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,098
Şimdi No Mercy/Merhamet Yok adlı Güney Kore yapımını izledim. Konusu şöyle: Bir genç kıza saldıran gençler, adli tıp uzmanının verdiği raporla suçlu oldukları halde serbest kalırlar. Yıllar sonra bu genç kız intihar eder. Ağabeyi bu durumu kabullenemez ve o adli tıp doktorunun içinde bulunduğu korkunç bir intikam planı hazırlar. Konu kabaca bu. Sonunu beğenmedim, ölen sadece o adli tıp doktoru olmalıydı. Genel olarak film çok ama çok iyi. Zaten İMDB notu da 7.5. Ben fazlasıyla beğendim. Yalnız biraz sert uçları olan bir film. İzleyecekseniz bunu bilin. Fatma'nın notu geliyor: 10/10.
 
Ö

ÖMER ŞİMŞEK

Misafir
300: Bir İmparatorluğun Yükselişi
yunanlıları yenip şampiyon olunca instada bu film ile ilgili capslar görmüştüm
eva green için izledim filmi :rolleyes:;):)
film olarak çekim teknikleri sayesinde izleniyor baş kahramanımız Gerard Butler olmayınca tat vermiyor
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,098
Biraz önce Montaj adlı Kore yapımını izledim. İzlenimler:
İMDB notu 7.5 iken bana göre 6.0 falan olmalıydı.
Güzel bir koku seçilmiş ancak senaryolaştırma başarısız.
Oyunculuklar... Yani fena da değil.
Kurgu iyiye yakın. Kareler arası bağlantılar absürt değil.
Maalesef beklenen performansı veremiyor.
Notunu baştan vermişim zaten.
Konusunu az da olsa anlatayım. Bir kadının on beş yıl önce kızı kaçırılmıştır. Bu kaçırma olayını takıntı haline getiren dedektif, ne yapsa ne etse de suçluyu bulamaz. On beş yıl sonra yaşanan bir kaçırılma olayı birincinin neredeyse kopyası gibidir. Polis bu defa suçluyu muhakkak bulmak niyetindedir.
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,406
Hızlı ve öfkeli 8
Eski filmler kadar başarılı bulmadığımı söyleyebilirim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,098
Şimdi Cold Eyes/Gizli Takip adlı film bitti. Kore filmi. İzlenimler:
Çok iyiydi. Konusu kısaca şöyle:
Kore Emniyeti'nin Takip ve Bilgi İşlem bölümü potansiyel suçluları araştırıyor, şüpheye mahal kalmayacak biçimde kanıt topluyor ve şüphelileri gün boyu adım adım izleyerek gerçek suçluları ortaya koyuyor. Birim, son zamanlarda patlama ve soygun yapan bir çetenin peşine düşer. Takip birimi çete üyelerini yakalamak için amansız bir takibe başlar.
Filmde aksiyon bir dakika bile bitmiyor. Muhteşem bir film.
Notum 10/10. İMDB notuna aldırmayın, film çok iyi.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,098
The Raid Redemption/Baskın adlı Endonezya yapımı filmi izledim. İzlenimler:
- Çok sağlam bir aksiyon filmiydi.
- Konu, senaryo, oyunculuklar, kurgu, müzikler vs. her şey çok iyiydi. Gerilim, aksiyon bir dakika bile durmadı. Yemin ediyorum bazı sahnelerde kalbim çıkacak zannettim.
- Genelde Uzak Doğulular film işinde çok iyi olmakla birlikte ben Endonezya gibi bir ülkeden böylesi bir film ummazdım. Küçümsemek için demiyorum; hani Japonya, Kore, Çin, Hong Kong gibi ülkelerin adı sinemada daha fazla duyuldu, Endonezya pek duyulmadı. Bunun için filme Endonezya yapımı diye ön yargı ile yaklaştım ama hayır, film gerçekten çok ama çok başarılı.
- Konusuna kısaca değinelim: Eşi 7 aylık hamile bir polis, pisliğin dibine sonuna kadar batmış amirinin emri ve katılımıyla, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple, bir mafya babasının adeta krallığını yaptığı çok katlı bir yapıya ''Baskına'' gider. Bu ''Baskın'' diğerlerine benzemeyecek, adeta bir ölüm-kalım mücadelesine dönecektir. Siyah bir anda beyaza, beyaz bir anda siyaha dönecektir... Konu kısaca bu, daha da anlatmayayım.
- Notum geliyor: 10/10
Şimdi diyeceksiniz ki, her filme de 10/10 veriyorsun, bunların hepsi mi çok şahane? Yanıt vereyim: Bir film izlemeden evvel pek çok kaynaktan onunla ilgili bilgi ediniyorum. Bilgiler sonucunda ''Kesinlikle İzlemem Gereken Filmleri'' saptıyorum ve sonra da izliyorum. Bir-iki film dışında pek de yanılmadığımı gördüm. Olayın özeti budur.
 
Son düzenleme:

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,098
İftara kadar boş durmayayım dedim, eve gelir gelmez bugün araştırdığım filmi açtım: Contratiempo. İzlenimler:
- Güzel bir İspanyol işi. Tür dram ve gerilim.
- Yine aynı yönetmenin yönettiği ve benim çok beğendiğim El Cuerpo daha üstün olsa da bu film de gayet güzel bir seyirlik.
- Bayağı bir ali cengiz oyunu var filmde, detaylara bakarsanız filmin ortalarına doğru sonucu pek tabii bulabilirsiniz.
- Heyecan var tabii de ama daha çok akıl dolu olmasıyla şaşırtıyor.
- Azıcık konuya değinelim: Evli bir girişimci Laura adında bir kadınla eşini aldatmaya başlar.(Pislikkk!) Sonra bunlar bir tatil dönüşü yolda kaza yaparlar ve olaylar gelişir.
- Oriol Poulo ağabeyimizin yönetmenliği, kurgusu, oyuncuların performansı falan çok iyi.
- İMDB notunu hak ediyor mu, hak ediyor bence.
 

özcan

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
31 Eki 2016
Mesajlar
1,428
2003 yapımı güneşin gözyaşları çok beğendim benden tam not aldı Filmin kısaca konusu : Askerlerin ormanda kurtarma operasyonu...Bruce Willis çok başarılıydı.
 

Debussy

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
1,116
Ascenseur pour l'échafaud.

Miles Davis tarafindan bestelenmis muzikleriyle, kurgusuyla, cekimleriyle ve iyi baglanan finaliyle basarili bir 50'ler Fransiz film noir ornegiydi. Yonetmenin ilk filmi olmasi da sasirtici. Benzer tarzda olup da daha fazla begendigim filmler vardi o yuzden basyapit diyemiyorum ama guzel filmdi. Bu arada eski ve agir islenen filmlerden hoslanmayanlar uzak durmali.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,098
İftardan evvel yine film izledim. Adı: Riri Shushu No Subete. Bir Japon filmi. Japon gençliğinin gittiği noktayı bize derinlemesine gösteriyor. +18'lik 1-2 görüntü haricinde gayet iyi bir filmdi derim. Ağır ağır ilerliyor, öyle çok heyecanlı yapımlardan değil ancak son derece anlamlı. Öğretmenler suç işleyen çocuklara anca ''Nidin yiptin yivrim?'' diye dursunlar, çocuklardaki problem gerçekten büyük. Bir sanatçıya delicesine hayranlık, birbirlerine üstün gelebilme gayreti, en küçüğü cd. çalmak olmak üzere mütemadiyen hırsızlık... Allah tüm bu ülkenin evlatlarını bu pisliklerden korusun. Notumuzu da verelim: 7/10
 

SHaNS

Eau de Toilette
Katılım
31 May 2017
Mesajlar
99
John Wick 2

Şaşırtıcı derecede başarılı olan ilk filminin ardından John Wick'e bir devam filmi gelmesi kaçınılmazdı. Ben her ne kadar ilk filmin idare ettiğini düşünsem de John Wick 2, bu yılın en çok beklediğim filmlerinden birisiydi. Bu yüzden de filmi büyük bir heyecanla izledim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki John Wick 2, serinin ilk filminden daha sürükleyici ve aksiyon açısından aşırı tatmin edici olmuş.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,098
En İyi Teklif/La Migliore Offerta izledim şimdi. İzlenimler:
- Son derece farklı bir konusu vardı. Azıcık değineyim: Çok ünlü bir mezatçı olan Virgil, bir gün Claire İbbetson adlı kadından tuhaf bir telefon alır. Kadın ailesinden kalan bir ev dolusu antikanın Virgil tarafından satılmasını ister. Virgil bunu kabul eder. Yalnız bir gariplik vardır; Virgil her ne zaman kadınla buluşmak istese kadın bir bahane bulmakta, buluşmaya gelmemekte, imzalanması gereken evrakları bir kapı arkasından imzalamaktadır. Virgil için bu kadını görmek bir saplantı haline gelince, genç bir mühendis arkadaşından yardım isteyecektir. Olaylar böylece içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.
- Oyunculuklar, kurgu, hele hele müzikler çok ama çok iyiydi.
- Son derece ilgi çekici, insanın merakını celbedici, hayal gücünü uyarıcı bir filmdi.
- Güzel bir İtalyan işi, notum 8.5/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,098
Şimdi Gizli Ortaklık/Secret Reunion adlı Kore yapımı filmi izledim. Bir Kuzey Kore ve Güney Koreli ajanın önce düşmanlıkla başlayan ve sonlara doğru dostluğa evrilen hikayesi anlatılıyor. İnanın sonlara doğru ağlamaktan gözlerim kıpkırmızı oldu. Nefis bir senaryo, süper oyunculuklar, muhteşem kurgu, asla absürde kaçmayan ve kesinlikle insanı tatmin eden aksiyon. Kesinlikle ama kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Çok nitelikli bir film. İzlerken kendi milli duygularım da kabardı. Kuzey Koreli ajan muhteşemdi. Kişiliği, ülkesine bağlılığı ve bir yandan dost edindiği düşman kan kardeşi...(Kuzey ve Güney Kore düşman kardeşlerdir. ABD'NİN iğrenç politikasıyla Kuzey Kore bize hep kötü tanıtıldı. Bu filmde Kuzey Kore'ye daha ılımlı bakıldığı söylenebilir. Bu açıdan da izlemenizi öneririm. Nesnel bakmak için.)Notum 100/10. Yani 10 üzerinden 100.
 

Kukla

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Tem 2015
Mesajlar
1,139
MV5BMjAxMjc0ODk0OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTc5NDQwNw@@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
MV5BMjI5Njk0NTIyNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjU4MjY5MDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


Underworld: Awakening
Underworld: Blood Wars

Serinin 4 ve 5nci filmlerini arka arkaya izleme fırsatı buldum.
İlk 3 filmin mirası üzerine kurulu, sözde senaryonun devamı ama aslında serinin ruhundan çok uzak iki devam filmi olmuş.
Bana göre seri 3ncü filmde bitmişti ama bunu anlamak için bu ikisini izlemek gerekiyormuş.

Olmamış, izlemeyen bir şey kaybetmez.
 

SHaNS

Eau de Toilette
Katılım
31 May 2017
Mesajlar
99
Dangal

İnanılmaz bir film ! Aamir Khan bu işin ustası, mihenk taşı gerçekten.
Yorumların yorumlara ihtiyacı var, sözlerin kifâyeti mümkün değil !
Gelmiş geçmiş en güzel filmlerden ; Baş yapıt buna denir !..
Hint dans ve figürlerini sevmememe rağmen Aamir khan'ın filimlerinden şunu öğrendim, adamlar aşklarını, nefretlerini, duygularını, triplerini konuşmaktan ziyade şarkılarla dile getiriyorlar..
 
Ö

ÖMER ŞİMŞEK

Misafir
MV5BMjAxMjc0ODk0OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTc5NDQwNw@@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
MV5BMjI5Njk0NTIyNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjU4MjY5MDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


Underworld: Awakening
Underworld: Blood Wars

Serinin 4 ve 5nci filmlerini arka arkaya izleme fırsatı buldum.
İlk 3 filmin mirası üzerine kurulu, sözde senaryonun devamı ama aslında serinin ruhundan çok uzak iki devam filmi olmuş.
Bana göre seri 3ncü filmde bitmişti ama bunu anlamak için bu ikisini izlemek gerekiyormuş.

Olmamış, izlemeyen bir şey kaybetmez.
Serisi çekilen filmler hep zorlama olmuştur
Ölümcül deney saçmalığı gibi
 

chypre

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
15 Kas 2016
Mesajlar
4,561
Dangal

İnanılmaz bir film ! Aamir Khan bu işin ustası, mihenk taşı gerçekten.
Yorumların yorumlara ihtiyacı var, sözlerin kifâyeti mümkün değil !
Gelmiş geçmiş en güzel filmlerden ; Baş yapıt buna denir !..
Hint dans ve figürlerini sevmememe rağmen Aamir khan'ın filimlerinden şunu öğrendim, adamlar aşklarını, nefretlerini, duygularını, triplerini konuşmaktan ziyade şarkılarla dile getiriyorlar..
Özellikle 3 idiot ta harikalar yaratmıştır.
 
Üst