Buz Gibi Hissiyat Veren Parfumler

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Buzdolabında deneyeceğim Tom Ford Grey Vetiver i :).. Benetton Cold meşhur bu soğukluk hissiyatında.. Vetiver ve turunçgil karışımları soğukluk hissiyatı verebilir..

Turunçgilli notaların yoğun olduğu çoğu bu hissiyatı verir sanırsam.. Acqua di Gio konusunda yorum alalım ve diğerleri hakkında da lütfen :)..

Gucci Envy 'deki zencefil de soğukluk hissi verebilir düşüncesindeyim.. Buzdolabına koyulacaklardan :)..

Brut ve Old spice da buzdolabına koyalım bakalım.. Bunlarda sıcaklıkta var gerçi hele old spice'da..
 

chypre

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
15 Kas 2016
Mesajlar
4,560
Yazin parfumlerimin bazilarin verdigi hissiyattan oturu buzdolabinda saklarim.
Benetton cold bunlardan birisi. İsmi gibi gayet soguk bir etki birakiyor.
Cartier Declaration da ayni hissiyati veriyor bana.
Size katılmakla beraber declarations essenza daha soğuk daha fresh bence, evde var 45 ml perişan ediyor, zaten hava soğuk ;) yanıma aldım geri koydum bu sabah...
 
M

Mehmet

Misafir
Ofiste başlığı gören herkes, ne oluyor diye girdi konuya.. :)))

Lacoste booster ve Fahri 32. Birisi deniz kenarındaki güneş kremi kokusu eşliğinde rüzgar esintisini, diğeri ise tam bir karlı dağ havasındaki ferahlığı hissettiriyor.
 

A☆MEN

Perfume Lover
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
1,355
Parfum degil ama body spray ve dus jeli ,Adana sicaginda bile degdigi noktada tuyler urperten cinsten..
images (19).jpg
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
5,997
Bayan kokularında Chloe Love kesinlikle. Ne zaman denediysem aklıma Ajda Pekkan'ın o aşırı mesafeli tavrı geliyor. Biliyorum benzettiğim şey acayip ancak benim için öyle. Soğuk bir parfüm.
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Bu işin hası menthol ( Mentol ) ve nane yağı.. Soğukluk hissinde zirvedeler..

Evet cool water, arco cool unutulmamalı :).. Arko'nun mentollü modeli de var. Menthol asıl ismi. Mentol, nane yağında bulunan bir madde.. Ayrılıyor mu bilmiyorum ama sentetikde üretiliyor galiba.. Doğal başka tabi..

Vicks merhem tarzı şeyler acaip soğukluk hissi verir. İçinde okaliptus yağı ve mentol falan da var.

Soğutmada bir numara mentol. Nane yağı ise çok farklıdır nane yağına göre ve serinlik verir diye hatırlıyorum.. Kokusu soğuk et pınar et dolabı gibi nane yağı kokusu :)..
 
Son düzenleme:

Green

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 Şub 2016
Mesajlar
871
Joop Homme :) Hem gerçek hem mecazi anlamda soğuk bir parfüm.
 

maksimum warp

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
114
Bu başlığı görmek iyi oldu yoksa bir benzerini ben açacaktım.

Yıllar önce başlayan parfüm yolculuğum boyunca fujerler, şipreler, odunsular, aromatikler, gourmandlar vs bir sürü parfüm denedim-kullandım pek çoğunuz gibi. Sanıyorum ki hepimizin aklında bir kutsal kase vardır parfüm konusunda ya da gönlünde yatan bir aslan diyelim, ama bir türlü ulaşamayız o parfüme, ulaşamadığımız için de hep yenileri olsun onları deneyelim isteriz. Kokladığım onca parfümden sonra artık aradığım kokunun ne olduğunu biliyorum ve ne yazık ki koku duyusunu kelimelere dökmek çok zor, o yüzden bunu bir görselle ifade etmeye çalışacağım.

Aslında başlı başına başka bir başlığın konusu olabilecek bir durum da sayılır ama şimdilik bu başlık altında yer alsın istedim.

Evet, benim aradığım bir deniz kokusu; Heeley Sel Marin kadar deniz suyu- Acqua di sale ya da Tirrenico kadar tuzlu, Kış günü fıslanmış bir Cool water ya da Creed Himalaya serinliğinde ama aynı zamanda biraz yeşil, canlı bir yeşil değil ama serin bir yeşil.

Tam olarak aşağıdaki görselde, kameranın yerinde olduğunuzu varsayın ve kokuyu derin derin içinize çekin. İşte oranın kokusu

VMvRvj.jpg
 
Üst