Yves Saint Laurent - La Nuit de L`Homme (Eau de Toilette)

EaudeParfum

Eau de Cologne
Katılım
18 Eki 2019
Mesajlar
49
Merhabalar Kokuyorum.Net Ailesi
.
Bugünlerde forumda güzel bir hareketlilik var. Yılbaşı çekişleri sayesinde herkes elinden geldiğince sevdikleri, kullandıkları parfümler hakkında detaylı olarak bir şeyler yazmaya, yorumlamaya çalışıyor böyle şeyleri görmek beni gerçekten mutlu ediyor. Bu tarz yorumlar sayesinde hem parfümleri kullanan kişilerin deneyimlerini okumuş oluyoruz hem de farklı parfümler hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Bu tarz yararlı etkinlikleri yapan forum yönetimine, etkinliklere hediyeler de bulunarak destek veren beyefendilere/hanımefendilere çok teşekkür ederim. Bende "Bugün Hangi Parfümü Kullandım?" başlığı altında kullandığım parfümler hakkında günlük olarak bir kaç cümle yazmaya çalışıyordum zaten ama bugün ilk kez bir parfümü detaylı yorumlamaya çalışacağım umarım hakkını veririm.
.
Ysl la nuit de l'homme benim için çok özel bir yere sahip olan bir parfüm. Bu parfümü o kadar çok sevmeme rağmen hala şişesine sahip olamadığım sürekli dekant olarak kullandığım bittikçe de tekrar dekant olarak temin ettiğim parfüm. Neden bu kadar sevdiğim parfümü şişeli değilde sürekli dekant olarak aldığım hususuna gelirsek herhalde kalıcılık probleminden dolayı diye bilirim çünkü 5 ml'lik dekantı yanımda taşıyıp sürekli tazelemek daha kolayıma kaçıyor :)
.
Ben parfümlerin bir ağırlığı olduğunu her parfümün her ortamda her kıyafette kullanılmayacağını düşünenlerdenim. Bu parfümde isminden de anlaşılabileceği üzere gece parfümü, her mevsime gider ama gece sıkıldığı sürece kimseyi rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Hatta gece hafif esintide burnunuza gelecek o koku sizi oldukça tatmin edecek ve sizi kendisine hayran bırakacaktır. En çok yakıştırdığım mevsim ise sonbahar, kış mevsimi tabi ki de :).
.
Çıkış yılı 2009 olan bu parfüm designer parfümler arasında en iyi olan en çok övgü alan parfüm olduğunu düşünüyorum. Modern, çekici ve maskülen bir kokuya sahip. Güçlü kakule baharatıyla açılışı yapan parfüm orta notalar da yerini bergamot, sedir ve lavantaya bırakarak muhteşem bir kokuya dönüşüyor, kapanışı ise kimyon ve vetiver ile yaparak başarılı bir şekilde görevini tamamlıyor. En iyi designer parfüm dedik en çok övgü alan parfüm dedik kötü yanı hiç mi yok yahu dediğinizi duyar gibi oldum :) Aslında bence tek kötü yanı daha önce de bahsettiğim gibi kalıcılığı maalesef. Konsantrasyonu EDT olarak gelen bu parfüm araştırmalarıma göre kalıcılığı önceden gayet başarılıymış ama ben ilk kullandığım günden bu bugüne kadar beni her zaman yarı yolda bıraktı kalıcılık konusunda o yüzden bu parfümü kullanacağım günlerde sürekli yanımda sample taşıyorum. Her ne kadar kalıcılık konusunda benim nazarımda sınıfta kalsa da kokunun yayılımını ve farkedilirliğini gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim.
.
Özetleyecek olursam karşı cinsin sevdiği, sürekli övgüler alan, kalıcılığı dışında bir sıkıntısı olmadığını düşündüğüm, modern, çekici ve maskülen bir kokuya sahip muhteşem bir koku Ysl la nuit de l'homme.
 

murat0625

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Nis 2018
Mesajlar
2,182
Süleyman hocam 2010 yılı Ysl la nuit de l'homme ile karşılaştırma yapıp farkı da yorumlarmisiniz ?

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

EaudeParfum

Eau de Cologne
Katılım
18 Eki 2019
Mesajlar
49
Süleyman hocam 2010 yılı Ysl la nuit de l'homme ile karşılaştırma yapıp farkı da yorumlarmisiniz ?

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Murat hocam yukarıda da bahsettiğim gibi parfüm elimde genelde hep dekant olarak bulunuyor. Maalesef elimdeki dekantların hangi yıllara ait olduğuna hakim değilim bu sebeple size yanlış bilgi vermek istemiyorum. Olur da 2009 ve 2010 yılına ait dekantları elime geçerse daha sağlıklı bir şekilde karşılaştırıp elimden geldiğince yorumlamaya çalışırım :)
 

murat0625

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Nis 2018
Mesajlar
2,182
İşte yılbaşı çekilişinde bana çıktınız ya 5 ml 2010 Ysl la nuit de l'homme da gonderecegim

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ü

Üye silindi 2804

Misafir
Elinize sağlık. Önce sample alarak denemek istiyorum bende. Evet 2010-2019 farkını ben de merak ettim
 
Üst