Sigarasız günler ve koku algısı

ERGUN

Administrator
Yönetici
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
3,832
abi diş ağrısı bi yere kasar benim kafama balyozla vuruyorlar gibi oluyordu ilaç takviyesi şart bu işte anlaşılan
 

Mode XL

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 May 2015
Mesajlar
860
Ben o kadar fazla içmiyorum çoğu zaman 5-6 dal arası ama o bile etkiliyor. Bırakmaya her çalıştığımda bir hafta geçmeden inanılmaz sinirli bir insana dönüşüyorum. Sanki içimden Hulk çıkıyor :) Ara ara bıraktığım zamanlar oldu 6 ay 7 ay gibi süreler ama tekrar başladık hep.
 

maximus

Extrait de Parfum
Katılım
12 Mar 2015
Mesajlar
444
Arkadaşlar bende yaklaşık 3 hafta önce sigarayı bıraktım yada ara verdim diyebilirim :)) daha önceki bırakmalarım en fazla 1 yıl sürdü. İlk bıraktığımdaki yokluk birşeyin eksikliği insanı biraz yoruyor fakat belli bir süre sonra oda kayboluyor. Ben bu süre zarfında sigarayı en çok arattıran şeyleri alkol kahve gibi şeyleri çok çok azalttım. Bırakmak isteyenler başka ilaç aramasınlar, champix dışında hepsi boş ilaçların. Yan etkileri kişiden kişiye göre değişiyor. Bende kabus yaparken kardeşimde mide ağrısı yaptı. Kabus dediklerimde öyle böyle kabuslar değildi :)) gerçek olsa o kadar korkmam, uyandıktan sonra yeniden uyumaya korkar hale geliyor insan ama dediğim gibi bu kişiden kişiye göre değişiyor. Ben ilk bıraktıgımda kendime güvenim geldi ve 1 ay sonunda ilacı kestim. Halbuki ilacın tedavi süresi 3 ay . Başlangıc paketinin ardından devam paketini kullanmanızı şiddetle öneriyorum. Bırakanlara da tavsiyem nargile, pipo, puro gibi şeyleri nasıl olsa sigara içmiyorum bir taneden bişey olmaz gibi bahaneler yaratmasınlar kendilerine :)
 

alisofya

Eau de Parfum
Katılım
25 Mar 2015
Mesajlar
264
Sigarayı bırakmayla ilgili,çevremde bir kaç kişinin Hipnozla tedavi yöntemi sayesinde bıraktıklarını biliyorum, eğer gerçekten bırakmak isteyipte bırakamayanlar adına iyi bir alternatif olabilir , çok detaylı olarak içeriğini bilmesemde günde neredeyse 2 paket içen iş yerinden bir arkadaşımız iki seans gittikten sonra 2 yıldan uzun bir süredir sigara falan içmiyor artık eğer merak edenler olursa mesaj atabilirler elimde bir kartvizit var resmini gönderebilirim
 

maksimum warp

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
114
Ben bırakalı tam 2 ay oldu bugün. Onun çetelesini tuttuğum için değil de telefona bir uygulama kurmuştum o gösteriyor sağolsun. Bırakmak için herhangi bir ilaç, hipnoz vs gibi bir şey kullanmadım. Zaten askerde başladığım düşünülürse aşağı yukarı 10 yıllık içiciyim, bazen günde 6-7 tane, bazen de 1 paket içtiğim oluyordu. Daha öncede bırakma denemelerim olmuştu ama çok uzun sürmedi ne yazık ki. Bırakanlar bilir aklınıza düştümü 1 tane içeyim bir şey olmaz ondan sonra ağzıma sürmem diye bir düşünce olur ki külliyen yalandır.

Bu kez sağlam bıraktım, aklıma gelmiyor, canım zerre istemiyor. Bir daha içmem. Çok klişe olacak ama hakikaten kafa da bitiyormuş demek ki, yoksa kandaki nikotin vs vücut istiyor falan bizim içmek için uydurduğumuz bahanelermiş.

Sigarayı bıraktıktan sonra farkını gerçekten hissediyor insan, sabahları daha dinç uyanmak, yürürken, merdiven çıkarken yorulmamak, yemekten tat almak vs bir sürü güzel gelişme oluyor ama en güzeli de o kötü kokuyu taşımamak. İnsanın ellerine, parmaklarına, üstüne sinen o kokudan kurtulmak ne büyük nimetmiş meğer.

Eşim eskiden derdi o kadar parfüm kullanıyorsan ama yine sigara kokusu geliyor, boşuna para harcıyorsun bunlara diye. Haklıymış gerçekten. Parası vs bir yana olsun işin sağlık boyutu başka bir şeyle mukayese edilemez. Son olarak demek istiyorum ki:

Kullanıyorsanız bırakın, kullanıcı değilseniz yanında bile geçmeyin. Çok pis alışkanlık.
 

intensa07

Eau de Toilette
Katılım
30 May 2017
Mesajlar
158
Bende bırakalı 1 yıldan fazla oldu ama arada ciğerlerim beni zorlamıyor değil az da olsa etkisi altında oluyorsun o kullandığın sigaranın inşallah atacağız vücudumuzdan, bende de ne olduysa sigaradan sonra oldu bi parfüm merağı koku merağı sardı gitti resmen ciğerlerim sigarayı değil de parfümleri solumam için beni zorlamakta sürekli koku arayışında burnum bende zehirlenmiş miyim hocam :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Üst