Ralph Lauren - Safari for Men for men erkek ( 1992- vintage )

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Ralph Lauren - Safari for Men for men erkek WOMEN BAYAN ŞİŞE AFİŞ.jpg

Ralph Lauren - Safari for Men for men erkek (1992-vintage)

Sağdaki bayan safari modeli..

Doğal koku severler bu parfümden uzak durabilirler. İçindeki aldehit(sentetik bir koku notası ) diğer kokulardan baskınca ve sentetikliği sevmedim ama daha sonra sentetiklik pek rahatsız etmedi beni.. Bu arada benim denediğim Safari vintage sılajı düşüktü. 2 saat sonra daha az sentetik koktu safari vintage, dediğim gibi. Bu sılajla alınmaz bence, arkadaşlardan, okuyuculardan da yorum bekliyoruz :)..

Diğer arkadaşlardan da benim edindiğim sonucu aldım.. Beklentilerinizi yüksek tutarsanız hayal kırıklığı yaratabilir.. Meşe yosunu var ama aldehit bence bozmuş ilk 1-2 saat. Birde vintage parfümler bozulabiliyor bunu da göz önünde tutmak lazım . Ben doğal kokuların bozulacağını pek sanmıyorum hele de yoğunsa ama bakterilerin yaşamadığı yer yok gibi ve bozuma uğratabilirler.. (0-95 derece sıcaklıkta bile yaşayan bakteri vardı, hatta 100 derece üstünde yaşayabiliyorlarmış).. http://www.frmartuklu.org/konu/bakteri-Çeşitleri-bakterilerin-Çeşitleri-nelerdir.270459/

Koku notaları aromatik olarak nitelendirilmiş sonra azalarak, taze baharatlı, sıcak baharatlı, odunsu, turunçgil, çiçeksi olarak nitelendirilmiş..

Fragrantica.com içerik. Tabloyu 'da yükledim bakalım emekle :

''
Safari for Men , Ralph Lauren tarafından, bir Woody Aromatik kokudur erkekler için. Safari for Men, 1992 'de başlatıldı parfüm olarak. Üst notalarda aldehit, artemisia, kişniş, lavanta, yeşil notalar, portakal çiçeği esansı, bergamot ve limon Vardır; Orta notlar siklamen, karanfil, Tarçın, tarhun, yasemin; baz notlar deri, sandal ağacı, amber, paçuli, misk, meşe yosunu ve sedir yükseldi.

Ralph Lauren - Safari for Men for men tablo içerik üye sılaj etki ömür küçük.jpg
''

''
110 Lavanta ( Lavander ) , 105 Deri ( Leather ) , 91 Bergamut ( Bergamot ) , 88 Tarçın ( Cinnamon ) , 71 Kişniş ( Coriander ) , 71 Sandal odunu ( Sandalwood ) , 70 Yeşil notalar ( Green notes ) , 69 Aldehitler ( Aldehydes ) , 68 Tarhun ( Tarragon ) , 63 Karanfil çiçeği ( Carnation ) , 62 Meşe yosunu ( Oakmoss ) , 56 Artemisia ( Artemisia ) , 49 Misk ( Musk ) , 44 Kehribar ( Amber ) , 41 Silhat, paçuli ( Patchouli ) , 37 Sedir ( Cedar ) , 36 Limon ( Lemon ) , 33 Kus kus, Tavşan kulağı, sıklamen ( Cyclamen ) , 29 Portakal çiçeği, Neroli ( Neroli ) , 26 Yasemin ( Jasmine ) , 26 Gül ( Rose ).

Ralph Lauren - Safari for Men for men erkek şişe ben baykal baykalbul resim.jpg

Resmimizi de yayınlayalım arkadaşlar :). Omuzumdaki canlı, hayvan ginepig 'dir :D. Cavia, kobay, guinea pig 'de deniyor..

Hatalarımız affola arkadaşlar, iyi kokular, iyi günler :).
 

ERGUN

Administrator
Yönetici
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
3,832
beklentileri yüksek tutarsanız hayal kırıklığı yaratır demişsin Baykal başkan :) bence maskülenciyseniz beklentileriniz ne kadar yüksekse daha fazlasını verir size safari ;) gelmiş geçmiş en iyi 10maskülenden 1idir bence varsın silajı canavar Olmasın ne olur Yani ;)
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
beklentileri yüksek tutarsanız hayal kırıklığı yaratır demişsin Baykal başkan :) bence maskülenciyseniz beklentileriniz ne kadar yüksekse daha fazlasını verir size safari ;) gelmiş geçmiş en iyi 10maskülenden 1idir bence varsın silajı canavar Olmasın ne olur Yani ;)
:) rasta başkan yani doğal koku sevmeyenleri kastettim. Onun dışında seven sevebilir hatta doğal koku sevmeyende sevebilir.

Ben o baştaki sentetiğimsi kokuyu almamak için son denememi buğün yapmayacaktım ama sizler için fedekarlık yaptım :D.

Evet her zaman sılaj önemli olmayabilir. Sılajında dereceleri var tabi.

Rasta kardeş, Quorum varken safari almam hele, ama belli olmaz :). Sende Quorum 'u seviyorsun :).

Arkadaşlar, kokuları tümden yok saymıyorum. Verileri ortaya koyuyorum ve açık kapı bırakıyorum ve tabi kendi düşüncemi de ekliyorum ama tümden kalitesiz, sentetikliği yüksekse belirtirim zaten. Tümden kötü kokulara genelde başlık açmam gibi, eğer çok meşhur değilse.. Umarım yazı mantığımı falan beğenirsiniz. Herkesin zevki farklı olabiliyor :).

Kimi safari 'den veya başka parfümden, çok çok iyi bahsedince benim beklentim doğallığı yüksek, sılajı eh işte en azından bir parfüm gelir. Benim penceremden bu :).

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

asumer

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
1,657
Tıpkı kouros gibi fujer ve sipre karakterini aynı anda verebilen pek bahsedilmese de içeriğinde yüksek oranda vetiver barındıran özellikle açılışında şok dalgasindan sonra kirli baharatlarin odunsu notalar ve Aromatik tinilarla çok güzel harmanlandigi bir deri parfumu diyebiliriz safari için. Harman kalitesi öylesine iyi ki birkaç rötuş ile niş parfüm kalitesinde bir eser ortaya çıkabilir ve safari erken dönem maskulen parfumlere göre daha modern yapıda ve kullanılabilir bir eser. Performans olarak güçlü ancak tene yakın seyreden ve uygun dozajlama ile 4 mevsim kullanılıp imza kokusu olarak düşünülebilir.
 

debian_lnx

Eau de Parfum
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
297
Valla vintage versiyonunu elinizde olduğunuz için oldukça şanlısınız..)Bende vintage aftershave versiyonuna sahibim ama kullanmaya kıyamıyorum eski kafa parfümler azaldı nedense..Bence Aramis Tuncany Loewe Pour Homme gibi klasikler yok bulunamıyor..İmredim valla ned iyeyim..)
 

lütfiye43

Eau de Toilette
Katılım
24 May 2017
Mesajlar
118
Tıraş sonrası daha güzel oluyor. Eşimde vardı. :)

Pixel cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

maksimum warp

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
114
Tam bir traş ya da duş sonrası keyif parfümü bana göre. Çok güçlü bir yapısı yok buram buram kokmuyor, tabi vintage olan nasıldır bilmiyorum ama özellikle başlarında verdiği serin hissiyat güzel. Etkisi çabuk geçiyor ne yazık ki, parfümden ziyade kaliteli bir kolonya hissi aldım ben safari den.
 

Gökhan Burak Erdem

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
647
bende Safariye bayılanlar arasındayım :) bu arada Cavia da çok şirinmiş maşallah :)
 

Palavur

Pure Parfum
Katılım
22 Eki 2016
Mesajlar
623
Biraz daha kalici olsaydi imza parfumum olabilirdi safari. Ysl rive gauche bu konuda benim icin bir adim önde.
 
Üst