Nicolai Perfumeur Createur Marka İncelemesi

asumer

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
1,657
INTENSES.jpg

Bana göre dünyanın en derin kavramlarından biri "şans"tır.herkesin kendisinde olmadığını ifade ettiği ya da şanslı görünebilen birinin aslında ne kadar şanssız olabileceği ihtimali ise zihnimizden hızlıca gelip giden düşüncelerden biridir.Patricia Nicolai ise hem şanslı hem de şanssız olarak tanıtabileceğimiz piyasada çok az rastlanılan kadın parfümörlerden biri....neden mi şanslı? Guerlain ailesinin bir ferdi olarak parfümör olarak şanslı.... neden mi şanssız? bir kadın olarak guerlain başına geçilmesi istenmeyecek kadar. ancak kendi parfümevini 1989 yılında kurduktan sonraformülleyip şanssızlığı da şansına yenilmiş diyebiliriz kendisi için.

Nicolai son derece rafine tasarımları olan,piyasada çok sayıda örneği olan harmanları kendi özgünlüğüyle tasarlayarak yepyeni kokular yaratan bir kadın parfümör.çok sayıda eseri best seller statüsünde ve bugün efsane mertebesine ulaşmış pek çok kokunun sahibi...Geçtiğimi günlerde duyurduğum üzere Uzay Exclusive mağazasında satışına başlandı Nicolai'lerin.Temin etmek isteyip kör alış yapmak istemeyen parfüm sever arkadaşlara yardımcı olmak için ben de naçizane birkaç parfümü hakkında sizleri bilgilendirmek istedim.

Amber oud : adı gibi arabik kokmayan,lavanta amber ve aromatik otsuların eşliğinde devam eden öd ağacının çok fazla bağırmadığı kibar bir parfüm.viktor&rolf ntidote severlerin fanatiği olacağı bir koku.kesinlikle denemeye değer

Ambre Cashmere İntense : yumuşacık,sıcak,tatlı,dumansı bir amber yorumu..kuşe kağıdımsı aromasıyla iris kökü bir parça iris nazarena'yı hatırlatsa da son derece özgün bir tasarım olduğunu belirtmeliyim.bu arada ayvalı açılış ilginç ve lezzetli olmuş

Cuir Cuba İntense : Adında cuba gördüğümüz her parfümden çıkan tatlı tütün aromalarıyla alakasız çiçeksi otsu baharatlı bir deri yorumu olmuş.beni en çok ters köşeye yatıran kokusu olduğunu söyleyebilirim.kesinlikle orta yaş bayan kullanımına daha çok yakışır

Fig Tea : son yılların gözde kokusu incir'e farklı bir bakış açısı getirilmiş.hafif,kalıcı ama çok zor farkedilen bir koku.bayan kullanıcılara yönelik yapıldığını düşünüyorum.

Kiss Me İntense : Kolleksiyonun en "afrodizyak" kokusu olduğunu söyleyebilirim.yine son yılların değişmez ikilisi badem ve vanilyaya heliotropun sütsü ve yumuşak yapısı eklenmiş diyebilirim.Hypnotic Poison fanatikleri hemen denesin ;)

Patchouli İntense : kişisel beğen,ime uymayan ama sevenin fanatiği olacağı çok farklı bir paçuli kokusu ile karşı karşıyayız.kadifemsi sardunyaya eşlik eden ferah lavantanın topraksı paçuliyle karşılaşması diyebiliriz.sonuç; sabunsu ve performans canavarı bir koku denemekte fayda var.

Rose Oud : İsim tanıdık ama koku farklı.Arabik gül ve öd yorumlarından bıkmış biri olarak oldukça beğendiğim naif iz bırakan ve son derece hanımefendi bir tasarım olmuş.kadın kullanımında sırıtmayacak,erkek kullanımında fazla zorlama olacak bir yapıda.Alıncaklar listesine eklenenlerde ;)

New York İntense : Selefi new york'a göre daha giyilebilir yoğun ve etki bırakan bir yapıda.herkesin kolleksiyonunda bulunması gerektiğini düşünüyorum.Meşe yosunun en tatlı hali ve benim vazgeçilmezlerimden

genel hatlarıyla baktığımız zaman son derece kreatif tasarımların yer aldığı bu kolleksiyondan kendime 4 tane parfümü şimdiden seçtim bile.özellikle ambre cashmere,new york intense ve rose oud öne çıkanlardan.umarım ileriki dönemlerde daha fazla nicolai test etme şansımız olur.
 
U

Ustad

Misafir
new york intense için yurtdışındaki forumlarda new york un vintage haline çok yakın deniliyor. Çok beğendiğim maskülenlerden biridir.
Cuir Cuba ise beni de hayal kırıklığına uğrattı.
Bunun dışında Vie de Chateau fazla konusulmayan ama guzel bir koku.
 

murrjm

Eau de Toilette
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
91
Ağzına sağlık Abdullah
Benim gibi bu markadan hiç deneyimi olmayanların bile zihninde bir şeyler oluşmasına yardımcı olacak güzel bir inceleme yazısı olmuş.
Özellikle bir kaç tanesi ekstra ilgimi çekti.Zamanla deneriz artık ;)
 

HOCA

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
7 Mar 2015
Mesajlar
818
Sen bu kadar newyork örneğini nereden buldun bakiiim :eek::mad:
Haberimiz de yok :eek:
 

asumer

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
1,657
Ağzına sağlık Abdullah
Benim gibi bu markadan hiç deneyimi olmayanların bile zihninde bir şeyler oluşmasına yardımcı olacak güzel bir inceleme yazısı olmuş.
Özellikle bir kaç tanesi ekstra ilgimi çekti.Zamanla deneriz artık ;)
Kiss me intense yolunu gözler murat ;) ki tahminim amber oud'ta senin zevkine uygun....Bu arada önümüzdeki günlerde bu tarz incelemelere ağırlık vereceğim yeni markalar sirada :)
 
M

Mehmet

Misafir
Eline sağlık abi. Kısa ve öz bir yazı. Ayrıca hikaye/edebi kısmın kısa tutulup, parfümler hakkında doğrudan içeriği açıklanan ve yazar tarafından beğenilen/beğenilmeyen/sıralanan yorumlar bana daha çok keyif veriyor. Özellikle bunları tek parfüm evi altında toplamak da, büyük emek ve zaman gerektirir.
Konsept olarak tam sevdiğim bir başlık olmuş.

Çok teşekkürler.
 

alfie

Eau de Toilette
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
135
Elinize sağlık, aydınlatıcı bir inceleme olmuş. Türkiye'de de bulunması çok güzel.
 
Üst