GUERLAIN - VETIVER - for men - 2000 - ( Guerlain Vetiver )

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
guerlain vetiver for men 2000 ve içerik 4 tane resim k.jpg
guerlain vetiver for men 2000 kutu şişe-9654-13-B.jpg

En üst resimde parfüm ve yanda 4 nota görülüyor. Turunçgillerden portakal, onun sağındaki Küçük hindistancevizi(Nutmeg) , Altta soldaki sanırım kabe samanı, sağ alttaki ise meşhur tütün yaprakları kurumuş veya kurumaya yakın solmuş..

14.04.2016 14:00 Güzel testlere başladık bakalım hayırlısıyla.

Tende çok fark yok ama var Dior Vetiver ile, Turunçgilli, arka planda çok kendini hissettirmeyen tütün kolonyası kokusu ile farklarını ortaya koyuyor. Vetiver daha baskın Guerlain Vetiver'deAçıklanan içerikte Yeşil buruk kahve kokusu yok ama bence var parfümde.. O kokuyu Tütün yaprağı verir mi diye de düşünmüyor değilim..

Kıyafette karakteri çok daha net ortaya çıktı. Bu yüzden önce kıyafet testini vereceğim.

27.04.2016 10:30 kıyafet testine başladık en son..

Yarım metreden-1 metreden kokuyor kıyafette 1 saatte, Bakalım ilerisi ne olacak. Arkada tütün kolonyası notası hissetmedim değil ve diğer kokularla karışmış.. Dior Vetiver'den bu açıdan zengin. Turunçgil kabe samanına yazlık olarak bence çok yakışıyor..

Bergamut ve limon güzel güzel kokuyor ve diğer turunçgil notaları..

Bu parfümün Flankerlerini aşağıda yazacağım ama şunu söyleyeyim önce, 2007 'de extreme modeli çıkmış bu parfümün yani sanırım daha yoğun modeli..


Tasarımcısı Vetiver dışında diğer koku notalarının ileri çıkmasını istememiş çok fazla.

Güzel ferah kokuyor odaya girildiğinde. Hoşuma gitti. 45 dakika civarı kahve kokusu daha ön plana çıkıyor kabe samanı ile birlikte kokacaklar ileriki saatlerde ama Vetiver önde. Vetiverin önde olması 11-12 saat sonra bozuluyor, mesela 2 gün sonra kıyafet üzerinde ,acımsı, keskinimsi kahve başrolü oynuyor..

Yeşil, buruk, acı yeşil kahve kokuyor ama yakından yoksa uzaktan hissedeemdim şu ana kadar.

Testte ilk 12 saatte kahve uzaktan hissediliyor kısmen ama kıyafete burun dayadığınızda, daha yakından daha yoğun..


Turunçgilleri çok sevdim dediğim gibi. Limon ve bergamut iyi uyum gösteriyor parfüme, zaten genelde öyledir turunçgiller.. Performans ilk 5 saat çok iyi ve 10 saatde de yarım metreden artık daha naifce kokuyor parfüm ve bu sürelerde turunçgillerin firejliği, canlılığı yansıyor. Sılajı yüksek değil ama ilk 5 saat işini daha iyi yapıyor. 10.saattedeki performansı da naif parfüm severler için iyi..

10.saatte güzelde yakında biraz hoş değil kokusu. O acı yeşil kahve kokusunu herkes sevmeyebilir. Neyseki Dior Vetiver'e göre çok daha iyi şu kahvemi, tütün yaprağı mı buruk koku...

10. saatten sonra gene iniş var tabiki sılajda. Yarım metreden koku zorlaşıyor. Yoğun kokuda olsa etrafda, kendini hissettirebilir karakterde bir parfüm genelde. İnceden inceye ben burdayım diyor parfüm.

10.saatten sonra yarım metreden hafiften kokuyor ama 30 cm civarı koku daha çok hissediliyor veya daha yakın.

Bu parfümün flankerlerini altta vereceğim. Extreme modeli sanırım sılajı zayıf olduğu için 2000 modelinin, o 2007 de çıkartılmış.

Vintage guerlain 1959 güzel deniyor ama bulması zor bir parfüm..

Aslında günümüzde vetiver seçeneği çok.. Kabe samanlı(Vetiver) parfümler, Mevsimleri ve Performansları, Performanslıları konusundan parfüm seçebilirsiniz..

Mesela @asumer hocamız , Fm Vetiver extraordinary , İkinci olarak Encre Noir 'i veriyor. Benim performansını sevdiğim gene, Tom Ford Grey Vetiver'e de fena değil diyor.. Teşekkürler bilgiler için ve diğer ustalara da tabiki :)..


Evet ten testine dönelim.
Başları kabe samanı ile başlıyor. Dior Vetiver gibi yeşil kahve
2615
kokuyor ama açıklanan içerikte kahve yok ve kahve oranı daha düşük Dior Vetiver'e göre. İlk 2-3 saat böyle. Sonrası mı okuyalım lütfen :).

Vetiverden sonra en çok içerik tütün denmiş, çok yoğun tütün kolonyası kokusu yok parfümde ama hissedilebiliyor. Arkadan diğer parfümlerle fireşliğe katkıda bulunuyorlar. Tütün kolonyası herkesi nsevebileceği bir koku değildir bu arada.

2-3 saat sonra performans düşsede 5. saattede koku var hatırı sayılır. Dior Vetiver'den daha kabe samanlı (Vetiver). İlk başları turunçgilli Guerlain Vetiver'in, çok olmamakla beraber.

Kokunun karakteri çok değişiyor Vetiver dışında 2-3 saat sonra. Çok hoşuma gitti.

17.04.2016 13:05 kıyafette uzun süre kahve vetiver kokusu hakim. 18.04.2016 11:00 da da kahve kokuyor

Kahve kokusu tende Dior Vetiver gibi dediğim gibi. 7 gün sonra kıyafette hala izleri var parfümün.. 9 gün sonra da kıyafette azalmış olarak kahve kokusu vardı..

Kıyafette 2-3 gün sonra bile Dior Vetiver gibi aynı acımsı yeşil kahve ve Vetiver kokuyor ve dediğim gibi sonraki belli günlerde de..

Dior Vetiver 'den daha yüksek kabe samanı performansı. 3 saat civarı Dior Vetiver kabe samanı performansı çok azalırken, Guerlain Vetiver Kabe samanı performansı oldukça iyi..

4.saatte Dior Vetiver tende ilk bütünlük hatta pek sılaj yokken, Guerlain Vetiver buradayım diyor kısmen performanslı . Dior Vetiver kıyafet testini bir kez daha yapacağım inşallah arkadaşlar, ustalar..


26.04.2016 13:35 bir test daha ve de dior vetiver ile.. Dior vetiver kıyafet testi çok kötü idi, kahve baskın Dior Vetiver 'de.. @Ustad ustamız üretimden kalkmadığını Paris'te yani memleketi Fransa 'da ss-atıldığını söylemişti.. Acaba bu içe dönüş neden? Gelecek fırtınanın habercisi mi bu sessizlik :).. Acaba farklı reformulasyonlar fransa halkına satılıyor mu denemek amaçlı diyeceğim ama pek aklım almıyor ama denendiği bir kesim vardır test amaçlı..

Fragrantica.com içerik ve üye oylarına göre tablolar. Yani biz diyeceğimizi dedik ve ustalar, arkadaşlarda diyecekte inşallah, birde Fragrantica.com gözüyle görelim diyorum. Bu arada her zaman doğru olmuyor Fragrantica.com. Firmalar her zaman doğru koku notlarını açıklamıyor.. : ''

Vetiver erkeksi ve zarif odunsu bir koku. 1961 yılında kuruldu ve 2000 yılında tekrar değiştirildi şişe ve parfüm rengini fırlatılan yeniden, ama koku hemen önce olduğu gibi muhteşem kalmıştır. Üst notalarda bergamot, kişniş, limon, mandalina ve portakal çiçeği esansı vardır; Kalp birleştiren vetiver ve sedir ağacı; Baz tütün, ceviz, biber ve Tonka fasulyesi oluşur.

Bu koku arkasındaki burun Jean-Paul Guerlain .

guerlain vetiver for men 2000  içerik koku özellikleri notalar k.jpg
guerlain vetiver for men 2000  içerik oy üye tablo sılaj ömür k.jpg
guerlain vetiver for men 2000  içerik oy üye tablo k.jpg

Buğün ara veriyorum. İçerik yazılarını sonra yazacağım inşallah. Yazıyı yayınlayalım..


Bay-bayan flankerleri ve ilk Vetiver üretimler Guerlain'in ( o değilde uzay yolculuğu gibi idi, git git bitmiyor, fragrantica.com da vetiver serisine ulaşmak için aşağı indim de indim. 309 parfüm var ve vetiver serisi aşağılarda idi :) ) :


Vetiver
Vetiver
2000for men


Vetiver
1959for men


Vetiver Eau Glacee
2004for men


Vetiver Extreme
2007for men


Vetiver Frozen Fragrance
2004for men


Vetiver Pour Elle
1959for women


Vetiver Sport
2006for men


Evet konumuz bitti. Arkadaşlar çok konuşan çok yanılırmış. Bizde konudan konuya giriyoruz ama kötü niyetim yok inşallah. Hatalarımız affola :)..

İyi günler, iyi kokular :)..
 
Son düzenleme:

debian_lnx

Eau de Parfum
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
297
Yazınız zevkle okudum koku güzelliğine katılmamak elde değil ama bende 2000 üretiim versiyonu denemiştim bahar ayların fark edilirlik ve kalıcılık baya zayıf kalmıştı nedense...
 

mm.olcayto

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
2 Eyl 2015
Mesajlar
921
Bana cansız, güneşte kurumuş çimen gibi, kuru ve çok otsu bir vetiver gibi gelmişti ama kullanalı yıllar oldu. Tekrar bakmam lazım pek beğenmedim o zamanlar. Zaten Paul Smith Story deki gibi yeşil kullanılmış tazemsi his veren vetiver kullanımı daha çok hoşuma gidiyor ;Mugler cologne deki gibide olur.
 

Mühendis.91

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
21 Tem 2016
Mesajlar
1,702
Guerlain vetiver in hastasıyım, ilk fırsatta ikinci şişemi alacağım. Ben yalnızca en yeni versiyonu denedim.
 

Debussy

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
1,115
Yeni versiyonunu cok begenmemistim ama eski siselerdeki koku daha net ve kaliteli bana kalirsa.
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Bravo hocam çok güzel yorumlamişsiniz

Yazınız zevkle okudum koku güzelliğine katılmamak elde değil ama bende 2000 üretiim versiyonu denemiştim bahar ayların fark edilirlik ve kalıcılık baya zayıf kalmıştı nedense...

Yazılarınızı beğenmiştim buğünde cevap yazayım dedim. Teşekkür ederim, inşallah daha güzel yorumlarım olacak :).. Sizlere de teşekkürler :)..

Vetiver( Kabe samanı ) çok değişik odunsu bir koku notası..
 
Son düzenleme:
Üst