Guerlain samsara

Şerif23

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
924
Guerlain benim cok sempati duydugum ve hayranlik besledigim bir marka.nedeni de basarili gecmisi.iste o klasikkerden biri samsara.1989 yılında Jean Paul guerlain tarafından oluşturuluyor. Aradan geçen 30 yıla yakın sureye ragmen hala çok popüler.
Her ne kadar kimileri tarafından teyze kokusu yada hacı yağı benzetmeleri yapılıyorsa da bu onun sanindan hiçbirşey eksiltmedi.
Parfümün açılışı yeşil ve aromatik.biraz da acımsı diyebilirim. Bunu hissettiren şeyler bergamot,limon ve ylang ylang . biraz şeftali hissediyorum. Ama tatlı sulu bir tarzda değil. Daha kuru. Acilisi set ve maskulen. Genel beğeniye açık olduğunu dusunmuyorum.
Orta bölümlerde koku başka bir yöne kayıyor. Ciceksi bir yapıya bürünüyor Yasemin menekşe iris başı çekenlerden. Buradaki çiçekler yoğun ve pudrali. Bu pudrali hissin iris ten kaynaklandığı aşikar.
Son bölümde parfumumuz yine eksen değiştiriyor. Burada devreye sandal ağacı giriyor.oldukça yoğun bir şekilde hissediliyor.kremsi bir yapıda. İlginç bir şekilde bu yapıya vanilya ve tonka fasulyesi de ekleniyor ve parfüm çok başka bir boyuta taşınıyor.burada kullanılan vanilyayi tozlu buldum ben. Özellikle parfüm 8.saate girerken ben mona vanille mi sıktım diye dusundum zira buradaki vanilyayi mona da kullanılan vanilyaya çok benzetim.
GERCEKTEN MUTHİS.
3 ayrı bölümde 3ayri dünya.tamamen zıtliklari bir araya getirerek bu kadar müthiş bir ahenk. Alkış tutuyorum Jean Paul guerlain a.
Parfümün sınıflandırmasını odunsu-oryanltal-ciceksi şeklinde yapabiliriz.
Kalicilik top seviyede. 1 günden fazla. Farkedilir ligi de gayet iyi.parfumumuz günlük kullanımdan ziyade özel anların kokusu. Zira çok az designer parfümü size bu lüks ambiyansi hissettirir. Bir niche parfüm kokluyor hissine kapilacaksiniz.
Kış ve sonbahara yakisacagini dusunuyorum.
uploadfromtaptalk1448745055414.jpg



etab5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

ERGUN

Administrator
Yönetici
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
3,832
açılışta bergamut kalpte floral yapı ve bazda tonka + vanilya = guerlain imzası (guerlinade) Vedat Ozan üstada da selamlar olsun. guerlain e saygı sonsuz
 

karmenas

Eau de Cologne
Katılım
19 Ocak 2018
Mesajlar
65
En sevdigim kokularin basinda gelir ki vucut losyonu da inanilmaz kalicidir..Iris ve ylag ylang ilk burnuma carpanlar olmustur hep..Bagimlisiyimdir ve benim icin en iyi klasiklerdendir..
 

Lal

Eau de Cologne
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
26
Benim sevemediğim ama zaman zaman kokusunu birisinde duyduğumda sempati de duyduğum bir koku. Tenle alakalı olabilir, bana gitmiyor. Oldukça saldırgan, silajı ve kalıcılığı yüksek bir koku. O bir klasik
 
Üst