Fiyat / Performans ( Güç ) Parfümler, ucuzundan pahalısına

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
offentlig upphandling webb fiyat performans terazi küçük.jpg

3D-FP-Homme-Packaging-Design-Awards-Photos-Gallery fruits and passion mor küçük.jpg
3D-FP-Homme-Packaging-Design-Awards-Photos-Gallery fruits and passion yeşil k.jpg

Genelde pahalıdan ucuza performans canavarlarını yazıyorum parfümde.. Daha eklenecek parfümler vardır veya tekrar edebilirsiniz yazılanları.. Pahalı ama sılajı, gücü fazla parfümleri de yazabilirsiniz.. Tabi gücü yüksek olmasada sizce performanslı olduğunu belirtebilirsiniz de..

Yukarıdaki iki parfüm resmi, isim f/p olduğundan koydum..

Giorgio Beverly Hills Pour Homme (17,5 dolara yurtdışı testerı başlıyor. Yurt içi 90 tl lere bulabilirsiniz kargo dahil, 118 ml. ... Paçuli, meşe yosunu, bal, gül gibi kokuların çok güzel kombinasyonu, birleşimi. Ben yazın seviyorum kullanmasını.. Çok hoş geri dönümler aldım.. )

Antonio Puig Agua Brava 11.7 oz 350 ml.. ( yurtdışı fiyatı 30 küsür dolar falan. Çok iyi. Fireş, tazelik, canlılık, aromatik, baharatlı, sıcak baharatlı, okaliptuslu güzel bir koku... Cologne tarzda ama performansı bence bu fiyata çok iyi. Kimi edt 'ler bu performansda değil )

Antonio Puig Quorum (70 tl ye yurt içi bulunabilir. Deri meşe yosunu maskülen bir koku.. Yazın ve sıcakta çok çekilmez oluyor söyleyeyim kimince )

Thierry Mugler - Pure Havane ( 160-170 tl 'lere bulmak mümkün garanti yerlerden.. Çok sentetik hissetmeyeceksiniz, tatlı kokuları sevenler bence mutlaka edinmeli. Geçtiğiniz yer uzun süre kokacaktır ) Daha önce Malt'ını demiştim ama bence Havane'si daha güzel ve daha doğal zevkime uygun.. Sılaj kimi batchlerde sıkıntı olabilir..

Ajmal Musk Gazalle Limited Edition ( Yurt dışı çok ucuz fiyatlara bulmak mümkün. Misk in o karanlık ve tatlı yanı benim için vazgeçilmezlerden :) )

Daha pahalı tayfa :

Costume National Pour Homme ( 200 küsürlere bulmak mümkün.. Tatlı kokuları sevenler sevmeyebilir. Ayrı bir karakteri var. Sıcak baharatlı bir koku, oh sıcsk sıcak taze taze :). O karanfil baharatı, nefis kokuyor. Çok doğal bir koku)

Ucuz denk gelirse Tom Ford Tobacco Vanille ( kimine göre pahalı ikende fiyat performans canavarı. Ağırbaşlı ve tatlılığı beraber götüren çok ilginç bir parfüm. Kiminin vazgeçilmezlerinden, benimde..)

Aklıma gelirse editlerim, düzenlerim bu mesajı inşallah.. Ve gün geçtikçe yeni parfümlerle tanışıyoruz :)..

İyi kokular :)...
 
Son düzenleme:

Mode XL

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 May 2015
Mesajlar
860
Van Cleef Arpesl Tsar. Tam bir f/p canavarı. Eski kafa ağır abi sevenlerin baş tacı olabilecek bir parfüm. Performanstan bahsetmeye gerek bile yok.
 

BaddestMan

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
559
Encre Noire,Versace Blue Jeans,CK One Shock bu kategorideki parfümler kesinlikle.
 

Serdar73

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
789
Vakko V de Vakko yu da es geçmemek lazım . 2 saat sonra buram buram hissetiyor kendini,hele kapalı ortamda 2-3 M den rahat algılanıyor(muş)
 

Alper Dutkin

Eau de Cologne
Katılım
27 Mar 2016
Mesajlar
9
Ajmal Musk Gazalle Limited Edition yurtdışında 300 euro civarı:) inanılmaz merak ettim yazınızı okuyunca
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Ajmal Musk Gazalle Limited Edition yurtdışında 300 euro civarı:) inanılmaz merak ettim yazınızı okuyunca

Fiyat olarak pek fiyat/performans gibi durmuyor ama , denemek lazım :)

:D. @Alper Dutkin hocam mesajınızı yeni gördüm. bazen şehir dışına çıkıyorum ve netten uzak duruyorum veya evde de olabiliyor sanırım o ana denk geldi. Size özelden yazacağım daha ucuza bulma yolunu.. isteyen de bana yazabilir..

Evet liste fiyatı 300 euro hatta üstü :D ama 12 ml (1 tola ). 99 sterline bulmak mümkün ve şansınız varsa daha da ucuza ama her zaman mümkün olmayabilir, para varsa hemen basın derim. Ağır bir koku bunu da unutmayın ama güzel gidiyor be..

dozajlamayı evde öğrenin derim, o ana kadar dışarda kullanmayın derim ajmal musk gazalle'yi ve diğer misk ve ambergris yağlarını hele koyu olanlarını. En çok yüzde 87 civarı yoğun oluyor diye biliyorum. oranlarını şu an bilemeyeceğim..


Evet performans ürünü olarak son formulasyon yani ikinci reformulasyon Amouage Interlude for men, ilki de performans canavarıdır, daha dumansı imiş. AMOUAGE - Interlude - for men (interlude) - 2012

fiyatını 5 civarına bölebilirsiniz. Yazın 1 fısı bile yeterli olabilecektir ama genelde kışlık, soğuk hava parfümü bence.. Neden 5 'e bölüyoruz çünkü çok azı yeterli olabiliyor. Sonra en az 7 'ye bölün çünkü 7 hafta gidiyor kışın kıyafette hatta daha uzun da etkileri sürüyor.. 7 hafta performanslı süresi. İşte size hissedilen fiyatı..

Evet interlude pahalı bir parfüm 800 küsür tl ( 600 tl ve üstü bulmak da mümkün olabilir, parfüm piyasası çok ilginçtir) 100 ml en az belki ama dediğim gibi hakkını veriyor ve çok az bir fiyata denk geliyor, hissedilen fiyatı, bereketi..

M7 vintage deki ud'a benziyor, şefkatli, huzurla saran bir ud, parfüm. Ek olarak daha çok tütsü, baharat ve sılaj, ömür..
 
Son düzenleme:

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,066
Thierry Mugler parfümleri genelde canavardır.
Lancome'un ürettiği La Vie Est Belle, La Nuit tresor gibi kokular çok güçlü.
Elie Saab parfümleri de yüksek performanslı. Hele İntense olanı deli bir şey.
Ucuz olarak Aquolina Pink Sugar, Antonio Banderas Blue Seduction, deodorant olarak Emotion Love çok yüksek performansa sahip kokulardan.
 

Tamer

Eau de Toilette
Katılım
26 Kas 2015
Mesajlar
117
Mizu ve n11 bayer kozmetikte fiyati arada 139 tl ye dustugu icin bu kategoriye alabiiriz kanimca; Bentey intense ve Bentley Absolut. Vede vakkonun infinite parfumu ilkbahar sonbaharda 20 saate yakin kokusuyla fp dir. Ama kokusu tartisilir.
 

A☆MEN

Perfume Lover
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
1,355
Thierry Mugler A☆MEN (1996),seti yaklasik 130-140 lira deodaranti ile birlikte,koku guzelligi tartisilsa da silaj ve kalicilik mukemmel

guerlain l instant de pour homme extrem;

200 lira gibi bir fiyata niche kalitesinde kaliciligi ile koku donusumu ile fiyatini fazlasi ile hakeden bir ürün..
 

Ekli dosyalar

  • images (2).jpg
    images (2).jpg
    22.3 KB · Görüntüleme: 54
  • illatgardrobthierry_mugler_ferfi_parfumok_rCfK1284206539.jpg
    illatgardrobthierry_mugler_ferfi_parfumok_rCfK1284206539.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 59

A☆MEN

Perfume Lover
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
1,355
mont blanc individuel,hal-i hazirda markafoni'de fiyati 104 lira..

Creed original santal'e yuzlerce kisinin benzettigi bir yapit,lakin creed original santal'den once yapilmis; yani creed bu parfumden esinlenmis,luks hissiyati veren,performansi ile de hayli tatmin eden bir parfum,performans fiyat bakimindan cok dikkat cekici bir ürün..
unnamed (1).jpg
 
Üst