En Son İzlediğiniz Film

Debussy

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
1,115
Blade Runner 2049. Sinemada izlenmesi gerekiyor. İlk filmi izlemeden gitmeyin ama, çoğu yer boşta kalır hatta yarıda çıkabilirsiniz. Oldukça ciddi ve karanlık bir film olduğunu da eklemem lazım. Uzun ve temposu iniş çıkışlı. Son yıllarda çıkan yapımlar arasında en beğendiklerimden biri oldu.

Filmin sunduğu distopya hem karanlık hem de ikna edici. Gerçekliğin ve benliğin sorgulanışı, arayış sırasındaki sorgulamalar, kendini özel sanarken sıradanlığını öğrenmenin vuruculuğu vesaire de çok güzel işlenmiş. Hüzünlü, karanlık nüanslara sahip, yalnızlık hissini de yoğun olarak hissettiren bir yapım olmuş.

Müzikler de oldukça iyi. İlk filmin müzikleri belki bir tık daha iyi olabilir ama ondan bağımsız da çok iyi.

İlk filmden farklı olarak Uzak Doğu hakimiyeti vurgularını bu filmde göremedik. Konusal olarak ilk filmden daha açık olmuş, ilk filmin sonunda akıllarda yer eden soru işaretleri bu filmde yoktu, ilk filmin felsefesi biraz daha ağır gibiydi.

Bir de maalesef uygulanan sansür var ülkemizde. Çok belirgin oldu, saçma sapan zoomlamışlar. Neyse ki filmin ikinci yarısında böyle bir şey hissetmedim.
 
Son düzenleme:

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
The Suspect, yaklaşık 1 saat önce bitti. İzlenimler:
- Öyle müthiş bir film değildi. Ancak gayet güzel aksiyon sahneleri vardı.
- Konusu: Kuzey Kore ile yakınlaşma sürecindeki Güney Kore başkanı öldürülür. Bu ölüm suçsuz bir Kuzey Kore ajanına ihale edilir. Ajan hem başkanı öldüreni bulmak, hem de ailesinden geri kalan tek üyeyi; yani kızını bulmak zorundadır.
- En sevdiğim karakter Güney Koreli albaydı. Delikanlı adammış.
- Puanımız gelsin: 7/10. Aksiyonu güzel dedik ya...:D:D:D
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şimdi Sunflowers/Ayçiçeği adlı Kore yapımını tamamladım. İzlenimler:
- Önce konuyla başlayayım: Taeshik mafyada yükselmeye başlayan bir fedaidir. Bir olayda bir genci öldürür, hapse düşer.. Hapiste gencin annesi Taeshik'i ziyaret eder ve onun ölümüne pişman olduğunu anlar. Taeshik hapisten çıktıktan sonra kadının evlatlığı gibi olur. Belediye meclisi üyesi kadının lokantasını elinden almaya çalışır. Çünkü lokantanın da bulunduğu geniş alana avm yapmayı istemektedir. Olaylar böyle gelişir.
- Oyuncular son derece başarılıydı.
- Kurgu, yönetim iyiydi.
- Yalnız ben bu filme aksiyon diye bakacaktım, tam dram çıktı. Sadece son 10-15 dk. süper aksiyon vardı.
- Hüngür hüngür ağladığım oldukça başarılı bir yapıttı. Puanım 8/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
No Mercy For The Rude adlı 2006 Kore yapımı şimdi bitti. Filmin başında gayet eğlenirken film bir anda dram oluverdi??? Katıla katıla ağlattı sonu beni. Konusu şu: Yetimhanede devamlı dayak yiyen dilsiz bir çocuk, onun dayak yemesini engelleyen kız çocuğuna önce bağlanır; yıllar geçtikçe de ona aşık olur. Kız epeyce bir zaman önce evlatlık verilmiştir. Artık bir yetişkin olan erkek çocuğunun amacı para kazanıp dil ameliyatı olmaktır. Bunun için de çok acayip bir meslek edinir: Kiralık Katil oluverir. Olaylar böylece akmaya başlar.
Fuzuli iki-üç +18'lik görüntü olmasa var ya, 10/10'luk bir filmdi. O görüntüler nedeniyle 1,5 puan kırdım, 8.5/10 verdim. Değer bu filme. Çok iyiydi.
 
Ö

Ömer Şimşek

Misafir
1942'ye Dönüş
zhenyun liu 'nun romanından uyarlanan 1942 yılında japonların çin'e açtığı savaş sebebiyle henan bölgesinden batıya göç ederken 3.000.000 insanın, evet 3 milyon çinlinin açlıktan ve soğuktan ölümünü konu alan bir başyapıt
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
HWAYİ-A MONSTER BOY izledim şimdi. Yetimhanede büyüyen çocukların yetimhane müdüründen intikam almalarını konu ediniyor. Çok fazla dram katmadan(yetimhane filmleri aşırı acıklı olur), aksiyonu yerinde vererek çok kaliteli bir seyirlik çıkmış ortaya. Hwayi rolünü oynayan gençten çok Kim Yoon Seok çok başarılıydı. Puanım 8.5/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şimdi The Attorney/Avukat adlı Kore yapımı bitti. Paradan başka şey düşünmeyen bir avukat, devamlı yemek yediği bir restoranın sahibesi olan kadının oğlunun tutuklandığını öğrenir. Tutuklama sebebi ise çocuğun komünizm propagandası yaptığı iddiasıdır. Kokuşmuş avukatımız bu olayda gencin ve tutuklanan arkadaşlarının suçsuzluğuna inandığı için davayı alır ve olaylar gelişir.
Güney Kore'nin adalet sistemini yerden yere vuran müthiş bir film. Çok çok iyiydi. 10/10 puanım. Ayrıca Koreliler hakkında şunu öğrendim: Sevmedikleri insana tuz atarak onun ortamdan uzaklaşmalarını sağlıyorlarmış. Çok ilginç geldi bana.
 

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Film değil ama film tadında yeni bir dizi var “the good doctor”. Otizmli, (ama deha derecesinde zeki) üniversiteden yeni mezun bir doktoru konu edinmiş. Konuları ve karakterleri çok farklı olsa da Forrest Gump i getirdi aklıma.
Tavsiye ederim.
Hemen başlıyorum :)
 

B.taylan

Extrait de Parfum
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
585
EE462802-1852-4EF5-BEE8-78F45473CF32.jpeg
Berbat
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şimdi Audrey Hepburn'un baş rolünde olduğu, 1967 yapımı Wait Until Dark- Karanlığa Kadar Bekle adlı film bitti. Konusu: Fotoğrafçı Sam Hendrix ve gizemli bir kadın aynı uçakta, yan yana seyahat etmektedirler. Hava alanına varınca kadın elindeki oyuncak bebeği Sam Hendrix'e verir. Bebeğin içi eroin doludur. Ve bu eroinin peşinde üç adam vardır. Bu üç adam bir plan yaparlar ve Sam'in evine gidip kör eşini kandırarak bebeği elde etmeye çalışırlar. Ancak Sam'in kör eşi Susy(Audrey Hepburn) hiç de kolay lokma değildir.
Hichcock amcamızın filmlerine benzetilmesine hak veriyorum.
Film tek mekan filmlerinden olup asla sıkmıyor. Ben şahsen çok beğendim. Puanım 10/10.
 

umt

Eau de Cologne
Katılım
3 May 2016
Mesajlar
39
Bu ara baya film izledim:
Baby Driver : 10/7.5
Spider man homecoming: 10/7
Planet of the apes: War : 10/7
Wonder Woman: 10/7
Wind River: 10/7
IT (0): 10/6.5
Dunkirk: 10/6
Transformers The Last Knight: 10/6

Kişisel değerlendirmedir.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
Şimdi Kore yapımı Kan ve Bağlar- Blood and Ties adlı gerilim filmini bitirdim. Konusu şöyle: Muhabir olmak isteyen bir genç kız Kore halkını sarsan bir çocuk kaçırma olayını araştırmaktadır. Bir gün bu konuyla ilgili gerçeklere dayanan bir filme, yakın arkadaşlarıyla gider. Filmde fidyecinin kaçırılan çocuğun ailesiyle yaptığı telefon konuşmalarını dinler ve fidyecinin sesini, kullandığı kelimeleri babasının sesi ve kelimelerine çok benzetir. Acaba babası gerçekten o fidyeci midir?
Sonu gayet sürprizli bitiyor.
Eksikleri bulunsa da ben beğendim.
Notumuz gelsin 8/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,064
THE TOWER-TA-WEO adlı Kore yapımı şimdi bitti Konusuna değinelim: Seul'de yeni yapılmış muhteşem bir kulenin üzerine açılış partisinde helikopter düşer. Birden müthiş bir yangın başlar. İtfaiye şefi komutasındaki erler var güçleriyle çalışmaya başlar. Sonu inanılmaz hüzünlüydü. Aklımda kalan acı cümle: ''Umarım yaptığımı kalbinde taşırsın.'' Her şeyiyle 10 numara bir filmdi.
 
Üst