En Son İzlediğiniz Film

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Bugün inşallah Brazil/ Brezilya adlı filmi izleyeceğim.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Brazil/Brezilya biraz önce bitti. İzlenimlerim şöyle:
-Çoğunlukla sıkıcı olsa bile kendisini izleten bir filmdi.
- Konu çok basitçe şu: Teknolojinin ve aşırı bürokrasinin hayatlarımızı nasıl esir aldığı.
- Robert De Niro çok başarılı.
- Filmin konusunu epey bir zaman anlamadım. İzleyelim bakalım, ne olacak diye diye son 45 dk. kala neler döndüğünü kavradım.
- Demiştim sıkıcı diye ancak vermiş olduğu mesajlar güzel. Hoş kareleri yok değildi.
- Filmin türü fantastik. Ancak yer yer deneysel filme de kaçtığını söyleyebilirim.
- Her ne kadar çoğu zaman sıkıcı ve anlaşılamayan olsa da hakkını teslim etmek gerekir: 7.5/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Yarın eğer boş zaman bulabilirsem inşallah Çin'in Kuş İnsanları adlı filmi izlemeyi planlıyorum. Evet, yeniden Japon sineması.
Ekleme: İzleyemiyorum çünkü pek çok nitelikli film gibi bu da yasaklı. Hiç bir yerde ne alt yazılısı ne de Türkçe dublajlısı yok.
 
Son düzenleme:

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
District 9/ Yasaklı Bölge 9 izleyelim bakalım.
İzleyemedim, onda net dondu. Şansımı I'm Legend/Ben Efsaneyim filminde denedim. Donmadı net. Çok güzel bir bilim kurgu-gerilim-korku sineması örneğiydi. Napak Japon filmi izleyemiyoruz buna bakalım dedik.
 

yalciner51

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 Eyl 2015
Mesajlar
1,000
image_2040.jpg


Böyle bir gerilim filmi olamaz. Kesinlikle izlemeniz tavsiye edilir..
Emoji%20Smiley-106.jpg
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Akşam yemeğinden sonra ''Aşka Maruz'' adlı filmi 55. dk.dan sonra izlemeye başlayacağım. Dün orada kaldım, net dondu. Bugün sabah bilgisayara format attırdım, bakalım net hızlanacak mı? Filmi aşırı izlemeyi istiyorum.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Aşka Maruz bitti.
- Filmde aşırı derecede Hristiyanlık propagandası var. Bu durum filmin büyüklüğüne gölge düşürüyor. O kadar fazla ki filmin iticileşmesine sebep olmuş. Bunu kendi inancım açısından söylemiyorum, genel olarak söylüyorum.
- Propaganda ve +18'lik öğelerin bulunduğu bölümler hariç filmi niteleyecek olursam: Çok İyi.
- Filmin sonunu beğendim, öyle olmasaydı hayal kırıklığına uğrardım.
- Son derece farklı bir film olduğunu söyleyebilirim. Keşke eksi yönleri olmasaydı.
- Filmi kesinlikle 18 yaşından küçüklere önermiyorum. Zira hakkıyla anlayacaklarını düşünmüyorum.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Film zamanııııı!!!!!! :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:;)
Şimdi G. Kore yapımı Midnight FM adlı filmi izledim. İzlenimler şunlar:
- Bu filmi Yeppuda.Com adlı sitede bayağı övmüşlerdi. Ben de bir film listesi yapıp bunu da ona ekledim. Nihayetinde izledim. Türü dram-gerilim-aksiyon.
- Baş rolündeki kadına iyice bakın. Onu daha önce görmüştük. Mükemmel Kore dizisi Emperor Of The Sea'daki Çank Huwa(Hani uğruna onca insanın can verdiği kadın baş rol oyuncusu.) işte o. Dizide daha güzeldi yalnız.
- Şimdi aslında film kötü değil. Konu iyi, oyunculuklar iyi, aksiyon var, merakı celbediyor. Ancak senaryo çok zayıf. Çok iyi bir konu bulunmuş; biraz uğraşılsa o konu çok çarpıcı bir biçimde işlenebilirdi ancak uğraşılmamış besbelli.
- Zaman kaybı demek acımasızlık olur. Bence zaman kaybı.(Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm...)
- Baktım şimdi İMDB notu da 6.6 Benim notum 5/10.
 
Son düzenleme:

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Şimdi Kore filmi Yeni Dünya/ Sin-Se-Gae bitti. İzlenimlerim şunlar:
- İnanılmaz bir filmdi, nefis bir konu, nefis işleniş, muhteşem dövüş sahneleri, iyi oyunculuklar... Kusursuzdu.
- Pisliğin dibine iliklerine kadar bulaşmış ve kişilik erozyonuna sahip bir polis şefi, mafyaya gizlice sokulmuş ve devamlı çıkmaya çalışan bir polis, ölen başkandan sonra yeni başkanın kim olacağı konusunda devamlı dövüşlü çatışmalar yaşayan mafya...
- Heyecan bir saniye bile durmuyor. İki saatlik filmin tek bir karesi bile fuzuli değil.
- Son zamanlarda izlediğim en ama en iyi aksiyon, gerilim, dramlardan. Bunu izleyin derim.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Şimdi Heavenly Forest adlı Japon filmini izledim. ABD'NİN Love Story adlı filmine adeta tokat gibi bir Japon filmi olmuş. Kamera önünde aşkın anlatılabileceği en doğal, en güzel film olmuş bence. O kadar iyiydi ki, film sanki gerçekmişçesine göz yaşlarına boğuldum. Bugüne kadar izlediğim en iyi duygusal-dram filmi olmakla beraber tür ayırt etmeden belki de izlediğim en değerli filmdi. Muhteşem doğa görüntüleri içinde son derece kırılgan, özel, kalite yönünden kesinlikle doyurucu, müzikleriyle adeta bir bütün olan, bana neden Uzak Doğu sinemasını sevdiğimi yeniden hatırlatan filmdi. Geri zekalı Hollywood filmlerinden fersah fersah ötede bir yapımdı.
Şu anda bile gözlerimden yaş geliyor. İşin garibi ben duygusal film hiç sevmezdim, tarzım aksiyon-gerilim- polisiye üçgeninde şekillenmişti. Film için çok olumlu yorumları okuduğumda ''Beğenmezsem Kirli İşler'' filmine bakarım dedim. Gerek kalmadı, oldukça insanda iz bırakan bir film bu. Öffff, sonu öyle bitmeseydi ya...
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Ohh burası benim atış alanım gibi oldu. Çoğunlukla ben yazıyorum ve yazmaktan çok mutluluk duyuyorum. :p
Dün öğle saatlerinde Heavenly Forest' i izlemiştim. Akşama bolca vaktim vardı, ne etsem ne etmesem derken kendimi net başında buldum. Dedim Google Amca'ya The Best Asian Movies yazayım, neler çıkacak... Oradan İnfernal Affairs'i gözüme kestirdim. Dün birincisini, bugün ikincisini izledim. İnşallah yarın üçüncüsünü seyredeceğim.
Birincisi için izlenimler:
- Aksiyon ve heyecanı sonuna değin yaşatıyor. Üstelik saçma sapan abartmalardan pek uzak şekilde.
- Köstebek filmlerinin atası kabul ediliyor. Ben Leonardo Di Caprio'yu sevmediğim için o filme bakmamıştım. Meğer Caprio'lu Köstebek filmi bu filmin kopyasıymış. Aptal Hollywood kendi üretemediği için ancak araklar tabii.
- Film her şeyiyle bir baş yapıt. Mutlaka izlemenizi temenni ederim.
İkincisi için konuşayım:
- Aslında birinci filmde olan her şeyin öncesi işlenmiş. İkinci filmde olanların daha iyi anlaşılabilmesi için ikinciyi seyretmek lazım.
- Ancak şunu peşinen söylemeliyim ki, ikinci film birinciden başarı yönünden çok daha düşük. Ve çok fazla aksiyonu yok.
- Anlaşılacağı üzere ikinciyi çok beğenmedim. Nette araştırdım, ikincisi için yorumlar pek de iyi yönde değil. 1. film İMDB'den 8.1 alırken, ikincisinin notu 7.4. Kaldı ki, bence 7.4'ü asla hak etmiyor. Zannediyorum, birincinin hatırına insanlar ikinciye o notu vermiş. Ve ayıca birinci de 8.1'i hak etmiyor. En az 9.5 olmalı puanı, öyle güzel. Yarın inşallah üçüncüyü izleyeceğim, o da ek beğenilmemiş, yorumlar öyle diyor. Bakalım, beğenmesem de seriyi tamamlamak ve daha iyi anlamak için mutlaka izlemeyi planlıyorum. İzlersem buraya ekleme yaparım.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Evet, Kirli İşler/ İçişleri 3 bitti. İMDB puanı öyle söylemese de üçüncü film kesinlikle ikincisinden iyiydi. Üçüncü filmde birinci filme geri dönüşler yapılsa da, her şey artık bir sonuca bağlanmış. Her şeyin sebebi açıklanmış, pislikler bir dereceye kadar temizlenmiş. Üç filmden en iyisi elbette birincisi. Ondaki aksiyon, heyecan diğerlerinde yok. Yine de seriyi tamamlamak adına diğerlerini izlediğim için pişman değilim. Tüm seriyi gözüm kapalı tavsiye ederim.
Ekleme: Son filmden bir özlü söz ''İnsanlar olayları değiştiremezler, olaylar insanları değiştirir.''
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
İP MAN. Hayatta bir Çinli'ye saygı duyabileceğime asla inanmazdım. Sebebi herkesçe aşikar; herkes gazete okuyor, tv seyrediyor. Neyse, ben ilk defa bir Çinli'ye saygı duydum. Nasıl duymayayım ki... Onurlu yaşamaya adanmış bir hayat, adam gibi adam tanımlamasının içini sonuna kadar dolduran bir ADAM. Filmin ilk birinci saniyesinden son saniyesine kadar asla sıkılmadım, inanılmaz zevk aldım. Müthiş bir dövüş sanatının Çin tarihiyle beraber yoğrulan gelişimi nefis anlatılmış. Daha da anlatmayayım spoiler olmasın. Film 10/10.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Şimdi Guizi Lai Le/ Eşikteki Şeytanlar bitti. İzlenimler şunlar:
- Muh-te-şem-di.
- Komedi olarak başladı; acayip eğleniyordum ancak işin içine Japon ordusunun pisliği girince film bayağı bayağı dramaya dönüştü.
- Sonucunu aynen öyle tahmin ediyordum, güzel olmuş. Hakkaniyetli miydi? Asla değil.
- En eğlendiğim bölümü Japon askerin esir Çinli çevirmenden ağır küfürler öğrenmek istemesi ve karşılığında çok güzel sözler öğrendiği bölümdü. Tabii Japon asker bunları küfür zannediyordu, Çinli çevirmen fena yemişti onu.
- Bir insanın hayal gücünü müthiş uyaran, insana ufuk açan bir yapımdı. Büyüklüğünü ifade etmeye yetmeyecek ama puanım 100/10.(10 üzerinden 100.)
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Şimdi Mad Detective/Çılgın Dedektif adlı filmi izledim. Hong Kong yapımıydı. Tek cümle: 90 dakikamı geri verin bana. Başka sözüm yok Hakim Bey.
 

elle61

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6,063
Şimdi Nae-Bu- Ja Deul bitti. Cumhurbaşkanı seçilmek için uğraşan bir ahlaksız; ona yardım eden bir şirket sahibi ve bir gazetenin müdürü arasındaki artık dibine kadar yozlaşmış ilişki.(Pislik grubu) Yükselmek isteyen bir savcı. Pislik Grubu'nun yaptıklarıyla ilgili elinde kanıt bulunduğu için eli kesilen bir gangster. 3 saat süren kocaman bir film. +18'lik fuzuli görüntüleri saymazsak inanılmaz zevk veren bir filmdi. Çok ama çok beğendim. Nefis bir politik-gerilimdi. İzleyin asla pişman olmazsınız. Puanım 100/10.(10 üzerinden 100)
 
Ö

ÖMER ŞİMŞEK

Misafir
Karate kid
Öyle bir çocuk bulup evin tadilatını yaptırasım geldi

Kanal değiştirdim Stalingard filmi var 20 dakika olmuş başlıyalı
 
Üst