En isabetli kör alışlarınız

  • Konbuyu başlatan Ustad
  • Başlangıç tarihi
U

Ustad

Misafir
Çok fazla kör alış yapmadım bu zamana kadar. Kimseye de tavsiye etmem. En güzeli önce denemek sonra almaktır bence ama buna rağmen bazen çok bahsedilen bir koku karşınıza çıkar ve fırsatı kaçırmak istemezsiniz. Bazen aldığınıza pişman olursunuz bazen de turnayı gözünden vurmuşsunuzdur.
Ben bu konuda patou ve sagamore ile kendimi şanslı hissediyorum.
Sizin de varsa bu tür isabetli kör alışlarınız paylaşabilirseniz sevinirim.
 

Erkan Ağa

Founder Member
Satış Onaylı
Katılım
10 Mar 2015
Mesajlar
1,797
Isabetsizler isabetliden daha fazla ama sayayim gene de :)
En isabetli kor alisim lubin akkad oldu. Onun disinda eskilerden safariyi strawberryden alarak turnayi gozunden vurmustum senin tabirinle. Grey flannel i de ekleyebilirim.
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Başka yere de yazmıştım..

Giorgio Beverly Hills Giorgio for Men.. Arkadaş tavsiyesi ile aldım, iyi ki almışım.. Yaz günlerinde meşe yosunu ve paçuli ve balın mükemmel uyumu.. Kışında tekrar deneyeceğim..

Antonio Puig - Quorum'uda kör alış yapmıştım ki fiyatı çok iyi idi ve memnun kaldım.. @rasta82 sorumlusudur, teşekkürler :p;):cool::)..

Perry Ellis 360° White for Men i almıştım kör alış ve hiç memnun kalmadım. Forumda pişman olduğunuz parfümler kısmına da yazdım.. Tavsiye edeni yazmayacağım :p:D:cool::).. Red 'i de öneriyorlar o iyi galiba Perry Ellis 'in ama bu 360 derece white for Men, aman uzak durun. Sentetik ve vanilyası bile kötü sentetik.. Hani kimi sentetik vanilya güzel, bunda o da yok..

Givenchy-Pi kör alış yaptım, memnunum oldukça..

Ve en meşhurlardan kör alış yaptığım parfüm YSL - Kouros tur.. Hem nikelajsız o yıllar yeni sürümünü ve eski sahibinde iken çok uygun fiyata vintage'ini ki bilmiyordum vintage olduğunu o zaman, kokudankokuya.com dan almıştım.. Allah'ın işi annem sevdi kokuyu ve vintage olanını anneme vermiştim.. O gündür bugündür ana parfümüdür. Joop 'uda sever :p:D:)..

İlerde link de koyarım belki bu mesaja parfümlerin forumumuzdaki konularına..

Hele çok pahalı ise kesinlikle kör alış iyi değil. Çok büyük hayal kırıklıkları olabiliyor. Milletin gazına gelmemli :D:p:).. Ama forumlarda satışa koyulabildiğinden kimi arkadaşı tetikleyebiliyor alım :p.. O sevmemişse seveni çıkabiliyor..

Gerçi konu isabetli kör alışlarmış neyse gevezelik yaptık kötüleri de yazdık( Gerçi bir tane), hayırlısı :p
 
Son düzenleme:

AbesLang

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 Mar 2015
Mesajlar
503
Eskiden deneme şansı bulamıyorduk, sık sık kör alış yapıyordum :)
Aklıma gelen

lancome-cuir-de-lancome-50ml-edp-400x400.jpg
 

mirtillo

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
14 Mar 2015
Mesajlar
408
Güzel konu. Bi tarihte Eau Sauvage almıştım havaalanından kampanya var diye kokusuna bile doğru dürüst bakamadan. Sonra çok severek kullandım.
 

erdem

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
3 Eyl 2015
Mesajlar
1,364
Çok eskiden yıllar yıllar önce takas kültürü yaygın idi.Parfümerilerde olmayan çoğu kokuyu forum sayesinde takas ile deneme şansım oldu.Bazılarını beğendim bazılarını ise alır almaz elimden yine takas yolu ile çıkarıverdim.
Gel Zaman git Zaman takas yolu kapanıverdi veya daha cazip edinme yolları çıkıverdi bu sefer de dekant satın alma yoluna girdim.Yine deneme imkanım olmayan kokuları 5-10 ml alıp beğendiklerimin şişesini aldım.
Artık doygunluğa ulaştığımdan mıdır nedir sadece sıkılmadan devamlı kullanacağım kokuları şişesi ile alıyorum.
 

SRK

Pure Parfum
Katılım
14 May 2015
Mesajlar
899
İlk ve son kör alışım Issey Miyake L'eau D'issey idi. Hüsranla sonuçlanınca da, dekantını veya sample'ını koklamadan parfüm almamaya karar verdim.

Ne olursa olsun denemeden parfüm alınmamalı.
 

asumer

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
1,657
deneme imkanlarım kısıtlı olduğu için genelde kör alış yapıyorum zaten.çok az ürün bende hayalkırıklığı yarattı diyebilirim.ancak en iyi 3 kör alış parfümümü yazarsam;
1-lm parfums-hard leather
2-ex idolo-thirty three
3-jean desprez-bal a versailles
 

lawyerzzz

Eau de Toilette
Katılım
15 Mar 2016
Mesajlar
110
Kenzo Power kesinlikle...Hiçbir fikrim yokken almıştım ve halen beğenerek kullanıyorum.
 

almıla

Perfume Lover
Katılım
23 Tem 2016
Mesajlar
1,928
tabi ki light blue ilk aldığım zaman yaşadığım şehirde avm yoktu bizim memleket küçük biraz :) internetten sipariş verdim yorumlara ve notalara bakarak 3. şişedeyim şimdi
 
Üst