Burberry Classic

ҠƱĿҠƐDĪSĪ

Eau de Parfum
Katılım
24 Ağu 2017
Mesajlar
207
4965BA16-E351-44EE-BCEF-34267100CEB8.jpeg

Bakındım ama konusunu bulamadım. Böyle eski ve hala ayakta kalan bir parfümün konusunu bulamamak beni her ne kadar biraz şaşırtsa da,açmak bana kısmetmiş.:)
İlk önce notalarını alıntılayım;
Üst nota:yeşil elma, bergamot, şeftali, kayısı ve erik
Kalp nota:yasemin, sandal ağacı ve sedir
Alt nota: misk ve vanilya


Bana kalırsa bir imza parfüm niteliğinde bir koku. Tek sıkıntısı yılların parfümü olduğu için ve bir dönem çokça popüler olduğu için bolca çakmasının,doldurmasının yapılması ve bir dönem neredeyse sokakta 10 kadından 5 inde bu kokunun duyulması. Neyse ki o tarz doldurma kullanan hanımlar o dönem ne meşhursa onu kullandığı için şuanki dönemin meşhur kokularına yönelmiş haldeler:)
Ve burberry classic biz sevenleriyle az ve öz şekilde yoluna devam ediyor.
Parfümü yorumlamam gerekirse bence beni tek rahatsız eden noktası başlangıcı. Biraz keskin ve yoğun bir başlangıç yapıyor ilk sıktığımda. Ama bu sadece 5-10 dk sürüyor. Sonra hemen yumuşamaya başlıyor ve öyle güzel öyle tatlı yumuşak bir kokusu oluyor ki bilmiyorum benim çok hoşuma gidiyor. Bir parfüm hem vanilyalı olup hem tatlı olup hem nasıl bu kadar baymaz bilmiyorum...
Meyve partisi ve vanilyanın birleşimi müthiş uyum. Severek kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim. Yalnız ten seçen bir parfüm olduğunu düşünüyorum ve özellikle buğday tenlilere öneriyorum. Ben açık buğdayım ve kendi tenime oldukça da yakıştırıyorum.
Son olarak kalıcılığından bahsedecek olursak ben kendimde kalıcılığını fiyat performans olarak gayet iyi bulmaktayım. Yaklaşık 5-6 saat kalıcılığı mevcut. Tamam belki 3.saatten sonra silajı düşüyor olabilir ama hala yanına yaklaşan insanların senden kokunu sarıldıklarında veya dibine girdiklerinde alabileceği bir koku. Koridor kokusu olarak kullanılmak istenirse 4 saatte bir yenilenmeli.
Fiyatı ise internette gayet uygun 200 TL altında bulunabilir.
 

innotes

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Eki 2019
Mesajlar
410
Bende anneme hediye olarak alımıştım ama annem parfümlerden pek hoşlanmıyormuş o yüzden eve gelip gidene sıkıyorduk :)
 

ҠƱĿҠƐDĪSĪ

Eau de Parfum
Katılım
24 Ağu 2017
Mesajlar
207
Teşekkürler :) Bende üniversitede çok kullanmıştım burberry classic’i. Hepsiburada da güzel kampanyalar var kaçırmayın derim alacaksanız. Sepette ekstra indirimler oluyor. 160 küsüre aldım ben.:)
 

Pelinsu

Eau de Cologne
Katılım
19 Haz 2017
Mesajlar
12
İçindeki yeşil elma notası beni rahatsız etmişti böyle ekşimsi bir hava katmış.
 
Üst