Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

muratdiyaroglu

Eau de Parfum
Katılım
9 Tem 2023
Mesajlar
320
İlk üretim ch men prive bozzy ve derimsi havada sıcak odunsu koku. Yayılım: 7.5
Kalıcılık:8.3. Koku güzelliği: 9.4 bana göre 🙏

1000064325.jpg
 

Gaara

Eau de Toilette
Katılım
5 Mar 2024
Mesajlar
135
Kilian-Gold Knight

Elimdeki dekantları denerken sıktığım kağıttan gelen kokusu hoşuma gitti bugün bunu kullandım. Şişeli olarak denk gelmesi zor olacaktır elimdeki 10 ml dekantı doyasıya kullanıp sonrasında unuttuğum bir koku olur muhtemelen.
 

hoyran32

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2025
Mesajlar
103
Mancera-Cedrat Boise
İlk denediğim zamanlar garip bir mide bulantısı yapıyordu ara sıra. Sonradan alıştım sanıyorum. Bir de sıcak yaz aylarından ziyade baharda daha rahat kullanılabilir geliyor bana.
Ben bu kokuya cok ısınamamıştım başta zamanla havada ki yarattığı kokusu hoşuma gitti ama elimden çıkarma kararı alıp satmıştım. Sonra çok özlediğim bir koku oldu bahar başlangıcında ilk alacağım parfüm kesinlikle cedrat boise olacak
 

Argus

Eau de Toilette
Katılım
18 Nis 2024
Mesajlar
159
Givenchy Xeryus Rouge. Çıktığı zamandan beri (30 sene olmuş, vay be, herhalde ülkeye geleli de 28 sene olmustur) evimizden hiç eksik olmadı. İlk kült tasarımlı koyu şişesi, sonraki modern kırmızı şişe ve şimdiki şeffaf dandik şişe... @Leto üstat uzun yıllar önce bu parfümü yorumlarken "buz gibi bir yakut" demişti, hiç unutmadım o sözü. Gerçekten de öyle. Baharatlı, biberli, kumkatlı çok ferah ama egzotik bir açılış, tam dozunda tatlılık, sardunyanin topraksi, nanemsi, etli tüylü yapraklarına has ilginç ferahligiyla dengelenmiş kaktüs kokusu denebilir. Kaktüs kokusunu bilmiyorum ama sardunya ile akraba koktuğu için böyle tanımlandığını, böyle akorlandigini düşünüyorum. Tatlılığı iz miktarda vanilyayla ılık hale getirilmiş ama hala sapsı yesilligini kaybetmemiş kumarin kaynaklı. Hem ferah, hem tatlı, hem seksi hem de samimi bir koku. Yaz sıcağı dışında 3 mevsim, ofis, buluşma, spor, düğün dernek her yere uyar.

Şeffaf yeni sisesinin içindeki formül biraz daha az derinlikli gibi, biraz daha hızlı tene yanaşıyor ama ortalama bir koku gücü sunuyor ve hala ben "Xeryus Rouge" um diye bağırıyor. Annick Menardo ustaya saygılarımla.

Not: daha basit, daha "flu" ve daha az rafinelik içeren ama nedense havasını benzettigim parfüm: Versace Eros Flame.
 
Üst