- Katılım
- 10 Ağu 2024
- Mesajlar
- 1,277
Tespitlerinize ve yorumlarınıza içtenlikle katılıyorum. Zaten sosyal medyanın yükselişiyle birlikte, hobilerin gösterişe evrilmesi kaçınılmazdı. Ama son dönemde, bu dönüşümün giderek daha toksik bir hâl aldığını gözlemliyorum. Belki bu durum önceden de vardı ama benim radarımda bu kadar belirgin değildi; şimdi ise göz ardı edemeyeceğim kadar rahatsız edici bir seviyeye ulaştı.İnsan olan her oluşumda böyle şeyler olağan. Bir çok toksik grup var hobide.
Sadece niş abi yaa diyenler, gerçek meşeyosunu abi off vintage abi yeni nesil mallar çöptür diyen vintage fetişistleri, sadece pahalı olduğu için o ürünleri satın alan servet düşmanları, gerçek gül ve gerçek udcular, indiciler, adı sanı bilinmeyen malları alıp ben herkesten farklıyımcılar, kokulardan zevk alma amacı gütmeyip sürekli başkalarıyla sidik yarıştıranlar, kalıcılık ve yayılımcılar, her konuda fikri olan hatta hiç denemediği mallarla ilgili yorum yapan sallamasyoncular, kadın etkileme düşürme kendine hasta etmeciler (en sevdiğim) liste uzar gider.
İşin aslı, bu toksikleşme süreci hobiden keyif alma duygumu gölgelemeye başladı. Bazen kendime, "Ben ne ara sadece güzel kokuları keşfetmenin peşindeyken böyle bir rekabetin, egoların ve gösterişin içine düştüm?" diye soruyorum. Eğer hâlâ forumdaki o samimi paylaşımlar olmasaydı, büyük ihtimalle bu dünyadan iyice uzaklaşırdım.