Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

L’aventus

Eau de Toilette
Katılım
12 Kas 2019
Mesajlar
110
Nishane Hacivat

Elimdeki şişeyi parfüm ilk çıktığı vakit almıştım yaklaşık 6-7 sene olmuştur 55 ml lik şişenin yarısından çoğu duruyordur bazen performansıyla ilgili serzenişleri okuyorum şaşırıyorum bu kadar mı reformülasyon geçirdi diye, sırf bunun için yeni versiyonlarından deneyeceğim. Eski şişeleri için konuşursam şu performansıyla çok övülen Black Sea den daha güçlü sabah sıktığım 2-3 fıs halen burnuma gelmekte onun için yaz döneminde pek Hacivat tercih etmiyorum anca serin yaz akşamlarında bazen elim gidiyor.
Denedikten sonra beni de etiketleyip yazar misiniz merak ettim.
 

L’aventus

Eau de Toilette
Katılım
12 Kas 2019
Mesajlar
110
Essential parfums - Bois imperial
Splitten gelen boisi sonunda sıktım.Bir türlü elim gitmiyordu muhtemelen bundan sonra da gitmeyecek :( Ben bu kadar overrated parfüm az gördüm. Ganymede ile benzerliği en fazla %20. Bu parfüm yeşil, bayaği yeşil hem de.Ganymede kahverengi, ahşap,süet.
En ucuz en performansli en genel begeni niş diye heryerde cıkan bu parfüm farklı ama niş kalite falan değil.
 

murat0625

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Nis 2018
Mesajlar
2,225
Nishane - Hacivat X, aslında güzel parfüm özellikle mancera - cedrat boise sevenler için, ben cedrat boiseyi bir türlü tam istediğim gibi bulamıyorum tam olacakken olmamış gibi geliyor ama hacivat x tam cedrat boisenin olması gerektiği gibi ama hacivat x de fiyat olarak yüksek
 

necfrangrence

Extrait de Parfum
Katılım
20 Ara 2023
Mesajlar
359
1000013081.jpg
Herkese günaydın
 

Pomak

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,861
Armaf Cdni Limited Edition

Aventus gibi koksun ama çok para da vermeyeyim diyorsanız önereceğim parfüm bu arkadaşlar, şöyle kokuyor böyle kokuyor ayrıntısına girmeden performanslı ve uygun fiyatlı Aventus klonu arıyorsanız macera aramadan bunu alın geçin, ayrıca bir kaç versiyonu içerisinde de en performanslısı bu, ilk çıktığı yılda ki edt versiyonu da fena performans sunmuyordu fakat sonradan sulandırdılar şuan için konuşmak gerekirse edt-edp ve parfüm versiyonlarını deneyen biri olarak içlerinde en iyisi Limited Edition, tam bir f/p ürünü bolca da övgü alırsınız.

Bu hafta içini Aventus'un klonlarına ayırdım ben 5 şişe ile haftayı tamamladım ama 55 gün art arda Aventus klonu kullanılır sayıları o kadar fazlalaştı çünkü, bazıları kopya çektiği Aventus'tan bile yüksek meblağlara satılırken bazıları gerçekten doldurma parfümden hallice kokmakta benim şahsi fikrim hiç biri Aventus'un yerini tutmadığı yönünde sayısız klonlara bir dünya para harcamak yerine bir şişe Aventus alıp keyfini çıkartın derim ayrıca defalarca söyledim yine söyleyeyim Aventus kokmuyor diyenlere de aldırış etmeyin her kullanımınızda emin olun çevrenizden hissedilecektir. Pazartesiden cumaya kullandıklarım hakkında ufak yorumlarımı da aşağıya bırakıyorum.

En çok benzeyeni : City Of Jasmine
En gereksizi : Sahara Blue
En performanslısı : Hacivat 2017 Batch
En dumanlısı : Orion
En alınabilir olanı : Cdni Limited Edition
 

Libra

Pure Parfum
Katılım
18 Şub 2016
Mesajlar
1,085
Dün Chanel Misia kullandım. Normalde bu tip pudralı, menekşeli, güllü ( Insolence, Lipstick Rose, Paris, Chloe Love vs) parfümlerimi hiçç sevmeyen eşim çok güzel koktuğumu söyledi. Epey şaşırdım..
Bugün parfümüm Kilian Love Don’t Be Shy. En güzel tatlı parfümlerden. Tatlı parfüm sevmiyorum diyenler bile çok beğeniyor. Şu ara kıyamadığım parfümlerimi kullanmaya başladım:)
 

Uncle-Benjen

Eau de Parfum
Katılım
5 Ağu 2019
Mesajlar
341
Dolce Amalfi - Xerjoff ..

Habana 500 gourmand çörekleri, ama o kadar kahveli değil, ve STH reçinemsi amberi mamafif tam boozy değil..

Xerjoff'un enteresan ara-geçişli, yanarlı-dönerli, garplı-acemli parfümlerinden..

Buruk sitruslu ve meyveli tuhaf çekici tatlılar gibi..

Doğu Avrupalı baharatlı hoş kerebiçler gibi..

Yeniler kesmediğinde, eskiler hoş bir sada ile sükun ettiğinde kullanılmalı..

Yavaş yavaş saran, git gide işleyen bir hoşluk..

Dikkat, yüksek mertebe nostalji içerir..
 

shero_1985

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
7 Eyl 2021
Mesajlar
407

Yok hocam eski edt 2 adet şişem var zamanında almıştım. Sen bahsedince hatırlayıp kullandım. Yalnız bendeki şişeler heralde bi 10 sene var alalı. Performans muazzam. Sabah sıktım halen azda olsa kokusunu alabiliyorum. Yada iyi bir batch denk geldi bilmiyorum. ama yakın bir zamanda parfum versiyonunu alıcam özlemişim kokusunu (:
 

Tanju

Eau de Cologne
Katılım
18 Mar 2024
Mesajlar
58
Houbigant Figue Noir denemeleri sürdürüyorum bir iki gündür. Toprak tadında acımsı incir parfümü ve bu yönüyle bir hayli ciddiyetli ancak denediğim ve kullandığım kaç incir parfümü varsa bu da onlar gibi zayıf.
Herkesin kandili mübarek olsun.
 

NightManager

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
4 Kas 2019
Mesajlar
1,478
Francesca Bianchi- Etruscan Water
Kullanımı zor ama harika bir koku , 4 mevsime gider .
Takım elbiseye de olur , geceye de olur , davete de olur .
Şipre seven erkeklere tavsiye ederim.
10/10
Kör alışa uygun değil diye düşünüyorum.

Libertine Neroli de buna çok benziyor benim için o da 9/10 sadece libertine biraz daha unisex geliyor .

iki kokunun da performansı çok iyi .
 
Üst