Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,659
Serge Lutens - Ecrin de fumee; eski Lutens’ler gibi oldukça zengin ve dolu dolu bir parfüm. Açılışını tarçın başta olmak üzere çok zengin bir baharatsılık ve tütün birlikteliğiyle yapıyor. İçerik kalitesi olarak doğallıkla alakası olmayan güzelce eğilip bükülmüş bir tütün diyelim. Sonrasında bu baharatlı yapı kendini şaşırtıcı şekilde açılışta o kadar keskin olmayan bir rom akoruna bırakıyor. 30 dakikalık reçineli tütünlü dumanın sonrasındaki halinde baharatlı yapı neredeyse hiç olmamış gibi bir şekle bürünüyor. Avrupa Yakası’ndaki “Burhan Altıntop”un balkondaki sohbeti ve atleti gözümün önüne geliyor ve açılış bana “ben aslında yoğhum” diyor.

Parfüm kalp notalarda oldukça karanlık bir yapıya bürünüyor ve daha da güzelleşiyor. Oldukça boozy bir rayiha yanına oldukça bitter bir çikolata yerleşiyor ama tatsız ve oldukça acı. İçkinin yanına eşlik etme amaçlı tatlı olmayan ve içkinin damağınızda aromasını daha da artıran bir çikolata edasıyla sadece yan rolü üstleniyor asla ön plana çıkmıyor.

Netice itibariyle reçineli ve baharatlı boozy bir tütün parfümünü maskulen şekilde sunarak Lutens yine bir başyapıt işe imza atmış. Gerçekten nefis iş.
 

Libra

Pure Parfum
Katılım
18 Şub 2016
Mesajlar
1,085
TF Oud Minerale kullandım. Biz eşimle bu parfümü çok sevdik. İlk sıkınca fazla maskülen geliyor, kısa bir pişmanlık yaşıyorum ama sonradan burnuma gelen koku beni mest ediyor. Bağımlılık yapıcı bir etkisi var. Eşimin üzerinde de çok beğendim parfümü. Kenzo Homme ilk çıktığı yıllar vurulmuştum kokusuna. O hisse benzer bir his yaşattı Oud Minerale bana.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
687
Les Annees 25 Bis

pudralı vanilya-benzoin üzerine serilmiş meyvemsi-pastelsi ylang-iris-gül ile bulutsu bir çiçek-amber. Femme; lHBleu-AlOndee'den kopya çekilerek soğutulup, büyük oranda hafifletilip temizlense sanırım bu olurdu. ne daha iyi ne daha güzel fakat sessiz, huzurlu ve konforlu.
 
Son düzenleme:

suko79

Eau de Parfum
Katılım
30 Kas 2022
Mesajlar
257
Pekji - Battaniye
1709743867898.jpeg
 

Pomak

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,860
John Varvatos Vintage

İsmindeki vintage yanıltmasın parfüm 2006 çıkışlı ve başka versiyonu da yok, vintage ile vurgulanmak istenilen parfümün 90'ların hatta 80'lerin aromatik işlerine selam çakmasına vurgu için muhtemelen. Peki adında ki vintage'in hakkını veriyor mu diye soracak olursanız bu soruya benim cevabım kısmen olacaktır, belki dönem kokularına aşina olmayan burunlara eski kafa gelebilir fakat 80ler ve 90lardan az buçuk parfüm koklamış bünyelere özellikle açılış kısımları sentetik ve modern zamanlara daha yakın gelecektir. Benim çok da başarılı bulmadığım parfümün açılış kısımlarında verilen tatlılık yine parfümün başlangıç kısımlarında çok belirgin olan aromatik otlar ile birleşince ortaya biraz karmaşık bir yapı çıkarmış, parfümde sürekli hissedilen hafif tatlı hafif buruk tütün ve buna eşlik eden tarçın bence bu aromatik yeşil yapı ile pek uyum sağlamamış keşke bu parfümü ya tatlı tütün tarafına kayan bir iş ya da daha yeşil daha sabunsu bir koku yapsalarmış çünkü bu şekilde arada kalmış bir çalışma olmuş.

Başlangıcında ki tütünlü hafif tatlı kısımlarının Michael Kors'un Michael'ının başarısız bir kopyası olarak adlandırabileceğim John Varvatos Vintage'in benim sevdiğim halleri bu tatlılığın azalıp yerini sentetik de olsa meşe yosunlu ve odunsu tarafa bırakması diyebilirim, zaten daha çok vintage kokan kısımları da buralar. Bu meşe yosunlu ve hafiften derili kısımları da illa bir şeye benzetecek olursam biraz Safari biraz Jazz diyebilirim.
 
Üst