Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Ntmm22

Pure Parfum
Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
949
Creed aventus 19 bilmem ne, meyveli güzel bir batch, değerli bir abimin hediyesi, dekantı bitirdik bir ziyaret etmek gerekecek,
yaz kış çok keyifli kullanabildiğim bence kalıcılığı kullanıcı dışında gayet iyi olan sekiz saat sonra bile senden güzel kokular geliyor dedirten ama kullanıcının dört beş saat sonra hiç birşey duymadığı çok güzel bir parfüm, bu arada hemen hepsini denedim bence aventus için klonları kullanmayın, dekant alın daha iyi, onlarda güzel parfümler diye kullanın ama aventus gerçekten farklı, fiyatı fahiş o ayrı.
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,390
IMG_9078.jpg



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,676
Ö
Bir süredir en sevdiğim parfüm diyebileceğim : Psychedelic Love Initio. Daha önce splitten aldığım ve malesef kırdığım dekant daha kalıcıydı. Beymen'den aldığım bu şişenin performansı daha düşük gibi hissediyorum. Bir reformülasyon olmuş olabilir.
2021 itibariyle İnitio'larda ciddi bir performans düşüşü mevcut ne yazık ki. Splitteki şişe bana aitti 2019 batchtir.
 

Pomak

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,861
Caron L'anarchiste

Bugün yine 2000'lerden bir parfüm kullandım Caron L'anarchiste, aslında pek anarşistlik yanı olduğunu da söyleyemem nane, tarçın ve miskin ana hatlarını oluşturduğu kokunun en karakteristik özelliği metalik yapısı diyebilirim tarçın ihtiva eden kokularda pek alışık olmadığımız bu naneden kaynaklı metalik hissiyat parfümü bir hayli benzersiz kılmış, şahsen ben L'anarchiste' e benzeyen çok fazla koku hatırlamıyorum bu anlamda nevi şahsına münhasır bir iş yorumunu yapabilirim. Değinmeden geçmeyeyim kullandığım şişe ilk versiyon olan bakır şişe, bu şişe bence tasarımsal anlamda yapılmış en iyi parfüm şişelerinden biri ayrıca bahsettiğim metalik hissiyat ile de çok uyumlu içerisinde tarçınlı karanfilli bakır suyu varmış gibi hissettiriyor elime her alışta.
 

Jari

Extrait de Parfum
Katılım
16 Şub 2023
Mesajlar
372
Interlude black iris

Klasiğinden tamamen farklı olarak açılışta bir menekşe yaprağı notası ve acımtrak yeşil yaprak havası var. Klasiği bol reçineli amberli tatlı bir şekilde açılıp tütsü ile birlikte dumansı tatlı bir iskelete sahip iken Black iriste de tatlı reçineli iskelet mevcut fakat reçineler ve özellikle amber kullanımı bir hayli kısılmış ve bu da alt tonlarda klasiğine göre baharat kullanımını daha hissedilir hale getirmiş.
İki kokunun en benzer tarafı kurumuş halleri burada deri paculi ve bir tutam amber hissediliyor fakat black iriste deri bir tık daha volumlu.
İris konusuna gelince kokunun adında iris var ama öyle çok öne çıkan bir iris yok ama yine de net şekilde hissediliyor.

Kokunun ilk saati keyifsiz sonraki hali gayet iyi. Güzelim iskelete saçma sapan bir menekşe yaprağı eklemesi ile ne amaçlanmış? Tabiikide tutmuş bir ürünün ufak nüanslarını değiştirip para kazanmak. Amouage de bu batağa düştü. Önce flanker sonra extrait versiyonlar şimdi ise eski iki ürünü sınırlı sayıda üretip 2bin dolar fiyat biçmek. Christopher Chong şu hallerine bakıp rakıya şaraba vuruyordur.

Edit:sabah sabah sinirimden bir hışım yazarken unuttum. Klasikte harika bir de Kekik kullanımı var. Menekşe kekiğin yerine konumlandırılmış.
 
Son düzenleme:

Sparfume

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
2 Nis 2018
Mesajlar
2,002
ELIE SAAB NO1 ROSE

Nadir sevdigim gul kokularından... Gul notasi almiyorum aslinda.. Yani benim bekledigim ve hoslanmadigim gul gibi degil .. Kurudugu haline ise bayiliyorum... Baska bir kokuya da benzetemiyorum... Net guzel tatlimsi feminen parfüm gibi parfum...

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

dörtgöz

Eau de Parfum
Katılım
7 Şub 2017
Mesajlar
209
Dior spice blend. Beyaz cicekler ve hafif baharatlar. Dior'un sevdigim islerinden. Ancak diger priveelerin gerisinde kaldi. Ambre nuit, patchuli imperial, cuir cannage, feve delicius hepsi genel kalitenin ustunde bence.
Gris dior ise kokladigim en güzel kadin parfumlerinden biri. Muhakkak denenmeli

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

fsater

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
1,153
cartier declaration d'un soir, ucuza niş parfüm.tabi bulabilirseniz.bu parfümün ilk batchkerini kullanmayı çok isterim.benim kullandığım çok zayıf ama yinede çok güzel.türkiyede bulunmaması çok saçma.yurt dışından almayı düşünüyorum ama düşük performansı insanın canını sıkıyor
 

sefa006

Eau de Toilette
Katılım
13 Tem 2023
Mesajlar
141
Vertus monarch bazen hosuma gidiyor bazen mide bulandirici selvi agaci kokusunun sonlara dogru kokusu dikkatli koklayinca boyle degisik bi kokusu var ağız kokusu gibi belki bilenler vardir aramizda yagmur yaginca çamlık olan bolgede selvi agaclari olan bi yerde biraz degisik kokar hafif pis gibi tam oyle kokuyor dikkatli koklayinca
 

dörtgöz

Eau de Parfum
Katılım
7 Şub 2017
Mesajlar
209
Sonunda bir neroli sever olarak Ferrari-Bright Neroli ile tanisma serefine nail oldum. Soyleyecek cok bir sey yok. Guzel, ferah uzun omurlu olmayan neroli turuncgil kombinasyonu. Hala ucuza bulunabilseydi cok guzel olurdu.
Hadi bunu gectim e. Zegna cekilmeseydi bari. Turuncgil parfumleri cok iyiydi sicillian mandarin ve italian bergamot özellikle.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Korem

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
463
Ormonde Jayne - Nawab of Oud
Kaliteli, elegant bir koku. Hafif tozlu yapısı ile genel beğeniye uymayabilir. Fakat bana göre oldukça başarılı. Kullandığım dekantta az miktar kalan eski versiyon, sarı renkli olan ürün, oldukça yoğun yapısı ile kalıcılık olarak çok iyi. Sonradan aldığım ürün daha açık renge sahip olan ürün ise maalesef kalıcılık olarak başarılı değil.
 
Üst