Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

reser

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
9 Kas 2021
Mesajlar
594
Evet kesin, o yuzden ikinci elleri bahsettigim fiyatlara gidiyor.
Aslında ilginç olan bu kadar beğenilen bir parfümün üretimden kalkması.
Acaba üretimden kalktıktan sonra mi bu kadar çok ilgi gördü acikcasi onu da merak ediyorum belki de öyle oldu. Örneğin Nishane, Hacivat i üretimden kaldırmaz altın yumurtlarken öyle düşünüyorum. Teşekkürler @Leto.
 

Leto

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
724
Aslında ilginç olan bu kadar beğenilen bir parfümün üretimden kalkması.
Acaba üretimden kalktıktan sonra mi bu kadar çok ilgi gördü acikcasi onu da merak ediyorum belki de öyle oldu. Örneğin Nishane, Hacivat i üretimden kaldırmaz altın yumurtlarken öyle düşünüyorum. Teşekkürler @Leto.
Rica ederim. Gucci II aslinda piyasadayken, sadece evet sevilen bir designer parfum idi, bu kadar aranirligi yoktu.

Simdi genelgeçer sebeplerle baksak bir parfum neden piyasadan kalkabilir;

-Yeni koleksiyona yer acmak, cunku ozellikle perakendede raf alani cok onemli ve yeni urunler cikaramadikca gundemden dusme olasiligi cok yuksek.

-IFRA kaynakli reformulasyonlar ve bir parfumun artik yapilamayacaginin ortaya cikmasi. Ki son yillarin pek de sikintisi degil bu artik, AI ile, simulasyonlar ile, gelismis lab imkanlariyla "muadili" cok daha hizli yapiliyor artik alerjen olarak belirlenmis icerigin.

-Kreatif direktor degisikligi
-Kar/zarar

Tom Ford-Gucci konusu ozelinde, 80 sonlarinda Gucci artik bir esprisi kalmamis batmak uzere markayken, kreatif direktorlugune gelen Tom Ford, 90larda ozellikle gunes gozlugu atagiyla kurtardi markayi diyebiliriz, ancak yine ozellikle Maurizio Gucci ile yasadigi marka yonetimi tartismalari (Unilever'in CEO'sunu falan getirdiler bence de alakasiz) nedeniyle pek de iyi ayrilmadi Gucci'den ve yeni yonetim resmen boyle birsey aciklamasa da pratikte Tom Ford doneminde yapilmis tasarimlar peyderpey kaldirildi.

Parfumde de kendilerini tamamen Guilty serisine angaje ettiler.
 
Son düzenleme:

Rockatansky

Eau de Parfum
Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
271
Dolabinizda ne oldugunu bilmesem yorum yapmazdim ama ,bende bunu anlamıyorum ,hala frapin, floris
Frapin’im yok lan dolapta :(
IMG_5340.jpeg
 

suko79

Eau de Parfum
Katılım
30 Kas 2022
Mesajlar
263
Clive Christian - X Man
Üç gündür kıyafette ve tenimde detaylı test edip deniyorum, modern maskülen kokuların kralı diyebilirim, fakat kralı tahtından edecek %90 benzeri diyebileceğim Vertus Monarch var, Monarch performans ve yayılım olarak ciddi anlamda canavar mod, 19.000TL CCX alacağınıza 10.000TL VM alın, Vertus iki saat sonra iso e super esintileri ile ardıç ve reçine eşiliğinde okadar güzel bir havaya bürünüyorki, aşık olmamak elde değil, kokusu ertesi gün kazakda veya montda buram buram hissesiliyor. Monarch alırken Beymen veya Nokta Cosmetics tercih edin, güncel batch olmasına dikkat edin.
1708283878419.png
 
Son düzenleme:

Pomak

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,866
Jul et Mad Garuda

Geçen splitten alıp bir hayli beğendiğim Garuda'yı kullandım bugün, hoş ve zengin odunsu bir amber yorumu özgün değil fakat pek çok benzerinden kaliteli bulduğumu söyleyebilirim, uygun fiyatlı denk gelirse tarzı sevenlere şişeli öneririm.
 

cctaymaz

Eau de Toilette
Katılım
4 Şub 2020
Mesajlar
169
HDP - Fidelis

Gül , kahve ve baharat daha çok baharat :) Yer yer genzi yakan yer yer de çok kuru havasıyla çok özgün ve eşi benzeri olmayan bir koku. Mükemmel demiyorum ama piyasa kokusu değil en azından. Sürekli kullanımda sıkabilir ama arada burnumu şenlendiriyorum. Tek sevmediğim yanı ise şekerlilik oranı. Şu parfümün şekerlilik oranı biraz daha az olsa benim için çok farklı konumda olabilirdi. Zaten ilk kullanımımda pek hoşlanmamıştım ama şans verdikten sonra oturaklı ve benzersiz yapısı beni kendine çekti.

Bu soğuk İstanbul gününde 3 fıs ile yine her ortamda kendini sorduran bir parfüm olmayı başardı. Kalıcılık ve yayılım çok yüksek. Hatta ilk defa deneyecek olanlar 2 fıs ile de deneme yapabilir. Zira fazla fıslamayla kendinden nefret ettirebilir.
 
Üst