Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Zulkarneyn

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
10 Ağu 2016
Mesajlar
1,485
montale chocolate greedy :
ilk fıs ın tarifi..gözünüzü kapatmışlar burnunuzun dibinde eti negroyu pakettenaçıp taze taze ikiye bölmüşler :)
ilk yayılım ilk hissiyat aynen bu :) dah sonra kekimsi bir hal alıyor..farklı ve denenebilir hatta giyilebilir,bilahere yenilebilir bir koku :)
ama kesinlikle yaz aylarında olmaz :) soğuk kış günlerinde farklı bir alternatif olabilir..soğuk kış ayazlarında kapalı ortama girdiğiniz an sıcak çikolata,kek muamelsei gösterebilir :) ama sıcaklarda bir okadar itici
 

bertugdogan

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
5 Şub 2018
Mesajlar
729
@UMUT KORKUT abimim sayesinde denediklerim ve burdan tekrardan kendisine çok çok teşekkür ederim.

Nishane Hacivat yorumlarım çok olumlu yönde. Kaç saat geçmesine rağmen halen koku bileğimde hissediliyor.

Bond 7 24 11 başta hoşuma gitmese de koku oturunca hoş bir hal aldı. Kalite olarak aklımda yer etti.

Xerjoff 1861 için zaten yorum yapmicam pure havane seveni olarak.
 

UMUT KORKUT

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
2,396
Bertu kardeşim İnan seni tanıdığıma yaptığın jeste ben teşekkür ederim güzel günlerde kullanmanı temenni ediyorum ve umarım en kısa zamanda tekrar görüşürüz güzel insan
 

erbay

Extrait de Parfum
Katılım
27 Ağu 2015
Mesajlar
383
Dior Sauvage edp denedim ve pek beğenmedim. Elinde edt olanların almasına gerek yok bence.
 

Mertus

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
29 Kas 2016
Mesajlar
458
Dior Sauvage edp denedim ve pek beğenmedim. Elinde edt olanların almasına gerek yok bence.
Kokuyu hiç bozmadan değiştirmeden EDP ye çevirmişler gerçekten. Edt sini zaten kalıcı bulduğum için (kokusunu çok sıradan buluyorum bu arada) EDP ye gerek var mı bilemedim. Çok tutan parfümün biraz daha ekmeğini yiyelim demişler sanırım.
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,675
Ladeesseden split için gelen kokuları şişelerken deneme fırsatı buldum görüşüm şöyle;

1- Zizan; Açılışı ferah lime ile limonsu ve sedir ile birlikte odunsu bir açılış. Vetiver biraz sonra kokuya ekleniyor nemli rutubetli bir yapıda ilerliyor. Basit ama klas bir koku kalıcılık benim tenimde 5-6 saat arası oldu. Farkedilirlik her zamanki OJ gibi siz hissetmeseniz de çevrenizden gelen tepkilerden anlaşılıyor. Başarılı bir parfüm olmuş. Ben en çok yaz akşamlarını deniz kenarında bir şeyler yudumlarken kullanırdım diye düşünüyorum.

2- Miller Harris L'Air De Rien; Kaliteli tozlu ve gerçek bir niş parfüm izlenimi verdi. Hayvansallık çok güzel gizlenmiş. Tozlu hissiyat ve portakal çiçeği ile birlikte bence oldukça "romantik" bir parfüm olmuş. Bravo dedim ilk izlenimimde.

3- Aedes de Venustas - Oilette Bengale; Açılış neredeyse MDCI Chypre Palatin. Sonrasında biraz TT Casanova'yı andırsa da çok değişik bir yapısı var. Splitin en büyük süprizi bu parfüm oldu bence. Bu kadar beğeneceğimi düşünmüyordum. Benden geçer not aldı. Marka biraz underrated kalmış bunu anladım.

4- HdP 1740;
İnanılmaz yakıcı acı verici rahatsız edici açılışın ardından 30 dakika sonra sakinleşen bir canavar. Bu kokuyu ben en iyi dr. hyde ve mr.jekyll ile açıklayabilirim. Açılış sonrası 6-7 saat mr. jekyll halinde saldırgan yırtıcı ancak sonrasında sadist yapısını bırakıp dr. hyde gibi beyefendi ve bir ladykiller.

İneke ve ADP ise elime geçince değerlendireceğim:)
 

Ozfragrance

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
26 Nis 2018
Mesajlar
1,008
A&f First instict Blue

Notalarini anlayamadim elma kokusu aldim biraz.Koku olarak ozel bir sey yok.Kalicilik first insticte gore iyi.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

ruhi_

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
7 Haz 2017
Mesajlar
1,389
Dunhill Icon Racing. Sisesi cok guzel ve performansi da iyi. Ama kokuya dair aklimda hic bir sey kalmadi. Gri siseli olanina bayagi benzettim.
Mercedes Benz Club Black. Fiyatina gore basarili. Agir vanilyali, kislik bir parfum. Performans iyi. Rich, warm, addictive esintileri mevcut.
Coach for Men. Sauvage, Dylan Blue karistirilmis, Coach for Men olmus :)
 

Ozhan

Pure Parfum
Katılım
21 Ocak 2017
Mesajlar
918
Asaq Safari blend (12ml)
Asaq Al Maqam blend (12ml)
MFK Aqua Celestia Forte
MFK Petit Matin
 

kosovic

Eau de Toilette
Katılım
18 Kas 2017
Mesajlar
146
Areej Le Dore Inverno Russo. İçerisinde, ana notayı oluşturan şey, Rusya'da yasal yollar ile elde edilen, gerçek geyik miski. Bütün içerikleri doğal. İyi ki tanışmışım bu markayla.
 

bertugdogan

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
5 Şub 2018
Mesajlar
729
Armani adg absolu. Cevahir boyner de daha kutusundan yeni çıktı hatta kutuyu açarken bulundum ilk deneyen oldum.
 

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
Merhabalar Forum. Artık benim konseptim oldu. Müzik dinlemeden parfüm inceleyemiyorum. Bugün Hypnotic Poison edt yi incelemeye çalıştım. Kokuyu daha önce mağazada denemiştim hafiften tanıyorum kokuyu. Müzik seçimimde Dark Jazz türünden bir albüm olacaktı aslında ama bugün yağmurlu bir gündü biraz daha depresif birşeyler dinleyesim geldi. Konsepte çokta uygun bir albüm olmadı kusura bakmayın :). Yeni tanıştığım bir grup Novembre. İtalyan Doom Metal grubu. Doom Metali biraz teknik bir tür olan Progresif Metal ile harmanlayan bir grup kendileri. İlk albümleri Arte Novecento ile deneyimledim Hypnotic Poison ı. 2016 da çıkardıkları “Ursa” adında başka bir albümleri de var merak ettiğim ama ona başka zaman geleceğim:)



Dior Hypnotic Poison


Tatlı baharatlarla açılıyor Hypnotic Poison. Fakat genelde denediğim kokular aksine bu sefer sıcak bir etki yapmıyor baharatlar. Daha serin daha fresh bir etkisi var. Tatlılık, badem ya da tonka fasulyesi ile sağlanmış. Vanilya da bu tatlılığı pudralıyor ve biraz daha tatlılık katıyor kokuya. Vanilya alt tabanlı, badem ya da tonka fasulyesi ( muhtemelen bademdir guerlain l homme ideal denediğimde tütün sanmıştım temel notasını halbuki bademmiş. Aynı zaman da tütünü kiraz notasına benzetiyorum aynı etki burada da var. Muhtemelen bademdir.) ve serin hissiyat veren baharatlar. Muhtemelen vanilya üzerine kurulu bir koku. Tahminimce koku biraz daha derinleştikçe vanilya daha ön plana çıkacak.


Bu arada kokuyu ilk sıktığımda ve nota bazlı düşünmediğimde koku bana kirazlı damla sakızını hatırlattı. Bence parfümle ilgilenmeyen birine açılışı koklatılsa damla sakınıza yakın bulacaktır. Detaylı bakınca nerden geldiği görünüyor tabi :)


Tahmin ettiğim gibi kokunun girişindeki “tatlandırıcılar” geriye çekiliyor ve vanilya hakimiyeti neredeyse tamamen alıyor. Ya da başka bir dille acemi olduğumdan vanilyadan başka birşey almıyorum orta notalarda. Biraz odunsu hissettiriyor fakat nerden geldiğini bilemiyorum belki vanilya kaynaklıdır. Tatlı bir odunsu ya da. Vanilya hakimiyeti, hani çiğ köfteye bolca baharat atılır. Bulgurun üstünde dolu dolu baharat görülür sonra yoğrulurda baharatlar köfteye homojen şekilde dağılır. Görülmez ama ordadır ya öyle alıyor hakimiyeti vanilya. Yani vanilya baharatı ve girişteki tatlandırıcıları içinde harmanlıyor. Kokunun gourmand bir his yarattığını da söylememe gerek kalmadı galiba :)


Kapanışında yine bende tene çok yakın kaldı. Dekant şişesinden 1 sprey aldığım için olabilir ama kapanışta vanilya biraz açılıyor. Biraz daha çiçeksi bir hal alıyor koku ( Gül burukluğu ve saydamlığı var). Hafif sulu da bir havası var meyvemsi. Açılışı daha saldırgan ve hatta şehvet uyandırıcıyken sonu daha gizemli ve çekingen Hypnotic Poison’ ın.


Hypnotic Poison en sevdiğim vanilya kokuları arasına girdi. Dior kalitelisi yine ortada. Başta sanki yine ufak bir oyun var. Açılışında ilk 20 dakika tatlı hatta neredeyse şekerli bir kokuyken ortalara doğru gelen vanilya hakimiyeti ile bence koku daha kaliteli bir hal almış. Mağazada deneyenler girişine hemen aldanacaktır diye düşünüyorum ama ben orta kısmını daha çok sevdim açıkçası. Yayılımı bence 1 sprey için gayet iyiydi. Sanki sürekli kullanılacak değil de özel gün kokusu gibi Hypnotic Poison. Ben çok beğendim.


Genel anlamda tatlı ve pudralı bir koku Hypnotic Poison. Bence bir kadın böyle kokmalı dediğim bir koku oldu. Çok lüks ve cazibeli bir koku gerçekten. Şişe tasarımı ve özellikle rengi çok başarılı. Tamamiyle bir konsept olmuş Hypnotic Poison. Bana Noire filmlerdeki femme fatale katakterleri hatırlattı. Belki eşleştirmek için Hypnotic Poison biraz modern kalabilir ama yine de düşüncem böyle kokuyorlardır :) Casablanca (1942) daki Ilsa, Vertigo (1958) Madeleine, Mulholland Dr. (2001) Camilla ki özellikle o son kısımdaki siyah elbisesiyle eminim ki böyle kokuyorlardır :)

tearful-face.jpg

vertigo+red.jpg

mulholland-drive-adam-camilla.png


pcKtcg
EChSUk
CQVVaf
 
Son düzenleme:

PerpetualBurn

Eau de Parfum
Katılım
8 Eyl 2017
Mesajlar
306
2 gün önce denediğim Hypnotic Poison ın flankerı olan Dior Poison Girl Unexpected’ ı denedim.

Dior Poison Girl Unexpected


Tatlı turunçgiller ile başlıyor. Limon bariz hissedilir bir şekilde yanında mandalina ya da portakal var sanırsam. Hafif acımsı bir havada emin olamadım. Çok tatlı ve ferah bir açılışı var. Şekerli bir koku. Açılışından bir 5 dakika kadar sonra tatlı turunçgiller hafif geriye çekiyor. Kendilerini hala hissedilir biçimdeler. Kokuya hafiften çiçeksiler dokunmaya başlıyor. Üzerine hafifte tatlı ve ferah baharatlar ekleniyor. Girişteki turunçgiller hafif form değiştirmişte olabilir emin olamadım. Yine badem ya da tonka tatlılığı da Hypnotic Poison daki gibi hissedilir biçimde dahil oluyor. Sulu ve meyveli bir hissiyatta var ama tatlı turunçgiller kaynaklıda olabilir. Ama bunların dışında meyvemsilerde olabilir.


Orta kısma doğru kokunun karakteri belli oldu. Hypnotic Poison a bu kısımdan sonra benzemeye başlıyor. Hypnotic Poison da olduğu gibi vanilya ile pudralanmaya başlıyor koku. Hypnotic Poison’ da pudramsı ve tatlı vanilyaya baharatlar eşlik ederken burada vanilyaya tatlı, ferah ve keskin turunçgiller eşlik ediyor.


İlerilere doğru başlangıçta bahsettiğim sulu havanın belirginliği giderek artıyor. Son kısımda yine Hypnotic Poison’ da olduğu gibi gül kendini gösteriyor. Yine gülün o şeffaf ve buruk havası. Ama sanki yanında birşeyler daha var. Bana Ajmal Cuir Musc daki misk kullanımı hatırlattı. Belki gülün yanında misk olabilir. Gülün o şeffaf ve sulu hissettiren havasını destekleyen birşeyler var. Gül Hypnotic Poison a göre daha bir belirgin geldi bana son kısmında.


Orta ve son kısımdan itibaren epey benziyor Hypnotic Poison ile Unexpected. Sadece hitap ettikleri yaş, duruş ve kullanım şartları farklı. Bana yapı olarak aynı geldiler. Hypnotic Poison daha vanilya üzerine kuruluyken Unexpected turunçgillerin tatlı havası üzerine kurulu. Unexpected Aklıma renkli renkli bonibonları getirdi. Yayılımı ve kalıcılığı da bana oldukça iyi geldi. Bileğimdeki koku yürürken, yoğun bir şekilde burnuma kadar geliyordu.
 
Üst