Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Sevgili @Makedon ilk 5 amber parfüm listem şu şekilde:

MPeG Ambre Précieux
PdF Ambra Mediterranea
AG Ambre Fetiche
MGO Amber
Rania J Ambre Loup

Bonus olarak da SHL O’Hira diyebilirim. Seversin… 😏
Cevap için teşekkür ederim sevgili @AbbathDoom Galiba sen O Hira’yı Khol de Bahrain sevgimle karıştırdın kaldı ki o da muazzam ötesi bir ambregris parfümüydü 😏
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
691
Olfactive Studio | Vanilla Shot
ince tarçın tozlu kuru meyveler bolca vanilin ve diplerde tozlu amber. tatlılık şurupsu tarafta. tozlu olsa da ferah dokulu. kötü değil ama yeteri kadar denenmiş artı basit hissettiren bir kurulum. seleflerine göre pek bir yenilik veya ekstra bir kalite de bulamadım. bir parça daha havadar olmak üzere Helium, Close Up, Dolcelisir, Tonka Majestic ile yine benzer kalite ve mevkide. M.Ravageur'a da pek bayılmam ama ondan sonrası hep nafile denemeler. kendi adıma üstüne konulmuş, geliştirme diyebileceğim bir koku varsa da denk gelmedim.
 
D

daraldım

Misafir
paco rabanne - invictus victory elixir
aslında invictus sevdiğim bir koku. bu flanker da aslında fena değil, invictus ne kadar yazlıksa bu da o kadar kışlık.
vanilya ve baharatlar başrolde. biraz tatlımsak olsa da ağır bir parfüm değil.
pek bir orjinalliği yok ama rahat ve kolay bir parfüm. kalıcılığı müthiş. sabah kağıda sıkmışlardı, bu saatte kağıttan koku hala kuvvetli bir şekilde gelmeye devam ediyor.
genel beğeni nedir ne değildirin cevabı bu parfüm olabilir : )
yayılım desen var, kalıcılık desen var, rahatsızlık verecek bir yanı yok. orjinal bir yanı yok. daha ne olsun : )
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
691
Papillon | Salome
eski kafa maskulenleri andıran sabunlu aldehitli fesleğen paçuli ve kustlu kirli bir açılış sonrası üzerine eklenen karanfilli bergamotlu kıvamlı bir yasemin ve yosun dokunuşu ile bütünde daha çok çiçeksi topraklı sabunlu yarı kirli kocaman bir misk. özellikle uzak yayılımda daha iyi hissedebildiğim çiçeksi aroması şahane. citrus kısmında asitli keskin veya ışıltılı bir yapı yok. eskitilmiş paçulisine ek AlD. Antiquity ile benzer derecede koyu ve antika kokan tahtamsı rutubetli sağlam dozda ve alışılmadık bir bergamot etkin. kopya/özgün tartışılabilir ama tek başına çok güzel ve de çarpıcı bir karışım. yine de yakın mesafe ve sık kullanımda bunaltıcı olabiliyor. ara ara kullanımda ise terapatik etkiye sahip sağlam bir koku.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
691
Tauer | Lonestar Memories
yumuşak kastorlu deri, tatlı amber plastiksi mür ve çok az otsu tütsü. mür gittikçe kompozisyonu domine ediyor. bütünde de biraz basit gözükmesine yol açmış. harmanı dengelenmiş olsa bile benzer temada bir Salamanca boyutu ve özgünlüğü yok.

Tauer | Incense Extreme
yeşil otsu, sedirli olibanum. yeşilli tütsü tarafında birçok benzerinden pek sıyrıldığını söyleyemem. RP. Casbah kadar yeşili kasvetli değil buhur kısmı da daha az yakıcı. LV. Incensi kadar yoğun ekşisi yok. vinilli olsa da Zagorsk kadar değil. Grimoire gibi yine sedir tütsüsü yanına özgün baharat-yağlı miskli kirliliği vs. de yok. en yakın benzetme RP. Ashes'a minimal amber eklemekle olur gibi.
 

cvdm

Eau de Toilette
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
100
Sospiro - Vibrato

Aslını (Tygar) yaşatan bir taklitten öteye geçememiş bana kalırsa. Nerede Tygar'ın o canlı, enerjik, atılgan ve sulu greyfurt notası, nerede Vibrato'da daha kuru, çiçeksi ve pudralı işlenen citrus notaları.

Kimine Vibrato daha kompleks ve nüanslı gelebilir fakat bu DNA'nın en güzel hali sanki en minimalist haliymiş, o da Tygar'mış diye düşünüyorum. Tygar uyarlaması alacak olsam Turathi veya Theoreme gibileri uygun fiyatları sebebiyle tercih ederdim. Vibrato'nun fiyatına çıkabilecek olsaydım da gider doğrudan Tygar alırdım. Bana hitap etmedi.
 

Mat1977

Eau de Parfum
Yasaklandı
Katılım
20 Eyl 2022
Mesajlar
199
Afnan Turathi Blue

Baştan sona sentetik kokan, rahatsız edici bir parfüm. Tygar böyle mi kokuyor bilmiyorum lakin bu kadar ucuz koktuğunu hiç sanmıyorum. Kasa arkası ucuz duş jellerinden hallice, burun tırmalayan bir parfüm. Tavsiye etmiyorum.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
691
Tauer | Les Annees 25 Bis
pastelsi y.ylang, iris, gül başta olmak üzere köşesiz bir bergamot ve nektarin de stabil. pudralı vanilik huzur verici bir koku. tema değerlendirmesi için 1920'lerden pek tecrübem yok. denediğim vintage'ler içinden; biraz daha amber ve meyve ile renk katılmış L'Heure Bleu veya pastel, benzoin ve baharatı indirgenip pudrası güçlendirilmiş L'Origan'a daha yakın. birkaç sene önce de çok beğenmiştim zaman içinde favorilerimden oldu. üretimi duran Les Annees 25 biraz daha kompleks ve zencefil nüanslı daha asidik ve buruk karanfilli. tercihim daha basit ve konforlu olan Bis.
 

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,391
Gucci Guilty Elixir de Parfum PH

Basit anlatacağım; açılış ilk 3-5 dk metalikliği giderilmiş Pegasus, ardından odunsu-beyaz çiçeksi zemini alınıp üzerine bir tutam cazgır baharatlar serpiştirilmiş Reflection. Baharatlı dokunuş güzel olmuş, ne çok yoğun ne hafif. Özellikle kapalı sıcak ortamda kendini daha fazla hissettiriyor. Açık serin ortamda beyaz çiçeksi yapı daha ön planda. Yakından koklayınca ilk 1.5-2 saat sanki benzine benzeyen kirli bir akor hissettim ama uzaktan burnuma gelince böyle bir şey hissetmedim.

İlk 1-2 saat yakından sentetik, havadan gelmesi keyifli. 2 saat sonrasında da sentetiklik kırılıp daha bir pudralaşıp tatlılaşıyor ama öyle Reflection kadar pudramsılık yok. Bu kısımdan itibaren gayet keyifli. Performans çok uçuk değil ama yeterli. İlk 2 saat kol boyu yayılım, kalıcılık elimin üzerinde şişeden 2 fıs ile 9 saat civarı. Sıktıktan 3-4 saat sonra tene baya yapışıyor.

Dev özet; baharatlı designer Reflection.
 
D

daraldım

Misafir
gucci guilty elixir de parfum pour femme
önce pour homme olanı deniyecektim ama baktım ikisi yan yana sıktım kağıda
çok güzel bir açılışı var. biraz tatlımsak, her ne kadar bu şekerlilik çok yoğun olmasa da şekerli koku sevmeyenlerin hoşuna gideceğini sanmıyorum.
menekşe, bergamot ve vanilya açılıştan kapanışa kadar hep var (tabi kağıt üzerinde, tende belki değişiyordur)
bence güzel bir iş.

gucci guilty elixir de parfum pour homme
@xPixa gayet güzel anlatmış, üstüne bir şey söyleyemem ama kağıtta kalıcılığı pour femme ye göre daha az. ikisini kağıda sıkalı 6 saat oldu, pour femme hala kokusunu yayarken, pour homme burnumu yaklaştırınca kokuyu alabildim.
tabi ten işi başka iş.

efenim denettiğim erkekler de (1) kadınlar da(3) femme olanı daha çok sevdi. fakat bence iki koku arasında benzerlik yok. benim oyum homme den yana. ben bunun yerine reflection almayı tercih ederim ama tabi fiyat ve bulunabilirlik önemli olunca bu daha cazip oluveriyor.
 
D

daraldım

Misafir
mes bisous - tobacco filrting with vanilla
isminden ve içeriğinden dolayı epeydir merak ettiğim bir kokuydu.
aslında bir tf tobacco vanilla ya da pdm carlise kopyası gibi bir şey bekliyordum. onun yerine sadeleştirilmiş guerlain l'homme ideal edp havasında bir koku çıktı.

tabi beklenti yerine başka bir şey ile karşılaşınca başta bi şaşırdım. sonrasında biraz hayal kırıklığı ile sevdim.
hayal kırıklığı tütün kısmında. tütün kokusu uzun bir süre yok. hadi benim burun tecrübesiz falan ama biraz yorumlara bakınca bir çok kişi benimle aynı fikirde (içim rahatladı : ) ). tütün anca koku tene çekilince başlıyor ve initio side effect in tene çekilmesi ile neredeyse aynı.

vanilya ise açılıştan bitişe kadar hep var. rahatsız etmiyor, boğmuyor. bana göre çok güzel kullanılmış. açılıştaki kirazın baskınlığı azalınca gül ve amber de güzel güzel gelmeye başlıyor. bence kokunun en güzel hali de burası.

yayılımını bilemiyorum ama kalıcılığı epey iyi. yaklaşık 6-7 saat sonunda tene çekiliyor. bu hali de 2 saat kadar sürüyor (tütün anca bu 2 saatte hissedilir oluyor ama epey yaklaşmak lazım : ) ).

bence yazı kışı, gecesi gündüzü yok. serin olan her havada gider. sıcakta da gider de dozajı tutturamazsanız önce sizi sonra çevreyi bayıltır gibi.

sonuçta koku güzel ama 250 dolar şişesine vermem.
 
D

daraldım

Misafir
parfums de marley - althair:
pdm'in bu ismi seçmesi beni şaşırtmıştı. sanırım atları bırakıp kuşlara geçiyorlar : )
althair, sümer dilinde kartal demektir. emin olmak için baktım arapçada da o anlama geliyormuş. sonuç olarak hangi dilden bu ismi seçtiler bilmiyorum ama pdm bir kuş serisinin peşinde olabilir, görecez.

aslında forumda duyurusunu görünce, içindeki tarçından ötürü beklentim düşük kalmıştı ama tarçını güzel kullanmışlar. benim gibi herhangi bir baharatın baskın olmasından hoşlanmayanlar varsa bu konuda endişe edecek bir şey yok.
açılış güçlü bir bergamot (aslında turunç diyecektim ama fragrantica sağolsun beni yönlendirdi) ve vanilya başlıyor. hemen ardından gelen kakule tarçından daha kolay hissediliyor ama rahatsız etmiyor. zaten açılıştaki bergamot yarışa herkesten önde başlıyor.
aslında parfüm düz bir şekilde ilerliyor, öyle çok değişim yok.
bu baskın bergamot hafifledikçe karamel (aslında pralinmiş) ortaya çıkmaya başlıyor. hepsi bu.
daha iyi burunlar belki misk ve reçine kokularını da alır ama ben alamadım.
son derece kremsi yumuşak bir koku. yayılımını bilmiyorum ama tene çekilmesi 5 saati buluyor ki bence yeterli. tende de epey kalacak gibi.

kullanıcıyı kolay kolay üzecek bir koku değil hatta epey seveni çıkacaktır. yine de benim tarzım diyemem.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
691
Angelos CO.
___

| Eau De Vertu

canlı yeşil otlar, sulu taze zencefil + heliotrope, kumarin, biraz sümbülteber, biraz ozon biraz da odun. pudralı kadifemsi flu beyaz çiçeksi çok güzel bir fujer. Invasion Barbare'ı Guerlain tasarlasaydı sanırım bu olurdu.


| Fougèriste

bolca bergamot, linalool-.l.acetate, lavanta ve ozon ile başlayıp portakal çiçeği ve birçok küçük detayın hissedilebildiği yaklaşık 4711'si kolonya aroması sonrası zayıflayarak kumarinli tozlu tipik tabana oturuyor. bazen rahatlatıcı, çok defa sıkıcı olabilecek bir tür fujer.


| Irida

kartonsu, köşeli, topraksı ve yeşil köksü ve çok az meyvemsi cırtlak bir iris. soliflore olarak görevini layıkıyla yerine getirmiş ama bir l'Attesa estetiği benim için daha ilgi çekici.


| L' œillet

jelli, meyveli sütlü sümbülteber-gül-ylang alt tonlarında kızgın ve sıcak, yoğun ve yorucu bolca karanfil. kullanması Irida'dan daha zor sert bir soliflore. Grace d'Orient estetiği benim için daha ilgi çekici.


| Figue De Vertu

bol sütlü tropik hindistan cevizi-incir, kremsi sandal, biraz menekşe, yosun, ot ve sakız. hafif pudralı çok zevkli bir meyvemsi. Eau de Vertu'nun halefi olsa da yeterince farklı bir yöne gitmiş.


| Cuir Fleurissant

solgun yapraklı çürümeye yüz tutmuş leylak-menekşeli yapraksı bir açılış sonrası ekşi bergamot, gıcır plastik deri ve sıcak kasvetli ince tozlu mimosa-gül-irisli solarik pastoral. kompleks ama pek zevk alamadım. buradaki benzer tınılardan iki dala ayrılıp yeterince farklılaşan Danse Lascive ve Yloud-Yloud'u başarılı geliştirmeler olarak kabul ediyorum.


| Danse Lascive

gül yağı ağırlıklı başlayıp ahududulu, gıcır, katranlı, kastor ve civetli, hafif terli ve kirli hisli bir deriye doğru iniyor. gül yağı oranını merak ettim Malik el-Taif'ten beri hiç bu kadar yoğun hissetmemiştim. yakınsamalar:
kirletilmiş Fidelis+Cuir Garamante. veya daha az medikal/cırtlak, kalın derili, TurkishLeather/Anatolia+Slow Explosions+Hard Leather.


| Yloud-Yloud

az kirli deri efektli ud, balzamlar ve y.ylang ile başlayıp polenli tozlu kirli bir pastorale dönüşüyor. başlarda L'Heure Exquise anımsattı. lHEx.'in amberi daha güçlü, balsam tarafı daha acı ve deri tarafı cilalı odun hisli devam ederken, Y-Yloud deri ve balzam tarafını yumuşatıp sonda ylang tarafı silgili, balmumlu nergissi bir yapı kazanıyor. bu kısım Cuirelle'nin waxlı sonuna benzer şekilde sıcak ve samimi fakat oldukça kasvetli.


| Salon dt

başlangıç kireçli, buruk citruslu koyu demli bir çay. normalde kullanışsız bulduğum elimdeki limonotu ile çok benzer kısım baskın olmasına rağmen bir şekilde çay illuzyonuna katkı sağlayacak şekilde birleştirilebilmiş. ilerledikçe nisbeten başta sert ve yüze vurur şekilde keskin tentürvari posalı siyah-yeşil çay kısmı, az tatlı kırmızı meyveler ile iyice yumuşayıp kremsileşiyor. orta-sonda özellikle tende gözüken sandal-tereyağ-iris birleşimi çok hoş. sondaki kremli kırmızı meyveli kısım Alterra'nın Nar ve Shea yağlı nemlendiricisini andırdı.


| Grâce D' Orient

vinilli, silgili menekşe-y.ylang-iris, bolca karanfil ve sinamik benzoin. başta keskin köşeli devam edecek gibi davranıp aromalarını kabetmeden yeterince yumuşuyor. l'œillet kadar değil fakat yine çok güçlü olsa da benim için sevilebilir birçok nüansa sahip muhteşem bir karanfil. gül-yasemin etkinliği az. arka planda misk karışımı ve vanilya törpüde önemli rol oynamış.


| Tabac Libre

baharatlı, sulu meyveli, talaşlı odunlu bence gereğinden fazla tatlı kaçmış yorucu bir tütün. Tabac Aurea tarzı labdanumlu tütün absolu + Fire Side Intense/Fume davranışında nisbeten daha az kirli baharatlı odunlar + Arabie/Desert Suave tarzı tozlu kuru meyveler. sanki 2-3 parfüm birden kokluyormuş gibi yoğun.


| Yassemi

ilk patlama keskin jöleli bir yasemin-neroli. sonrasında galbanum, hanımeli, müge, gardenya ile Mito-vari beyaz çiçekler, aldehitler ve hafif ekşilik ile ferahlıyor. ilerledikçe biraz daha tozlanıp tatlı odunsu amberli tarafa kayıyor. iki saat içinde ne ararsam o illuzyonu görmekte kendimi kandırabileceğim şekilde kompleks bir pudra-çiçek-sakız-amber-misk-odun iksirine dönüşmekte. çeşitli aşamalarında Anubis, Mito, Chypre Palatin'i akla getiren nüanslara sahip. sanırım Balamis'in zirvesi.


| Angeliki

kağıtta çok farklı ve düzensiz davrananlardan. ekşi citruslu, karanfilli ve Vetiveria Animalis'i çağrıştıran kirli-temiz aldehidik derili beyaz çiçekli yoğun başlayıp çok geçmeden deri-karanfil kısmının yumuşamasıyla sulu ama kalın şeftali püresi, gül ve yosun ile meyveli şipre yapısın bürünüyor. Mitsouko ile benzer bulunması anlaşılabilir fakat çeşitli çiçek - baharat akorları ziyadesiyle farklılık katıyor. beyaz çiçek yapısı ortadan itibaren sütlü, yumuşak ve ferah. tende birkaç saatin sonunda indiği yer kirletilmiş sakızlı yosun-amber. Yassemi ile yarışabilecek kapasitede farklı açılardan bakıldığında aldatabilecek, özellikle çiçek tarafında takip etmesi zor çok fazla çağrışım ve başkalaşım var.
 

michelfuko

Eau de Cologne
Katılım
14 Ağu 2023
Mesajlar
7
Bugün Sephora mağazasında Tom Ford Noir Extreme denedim, ancak hiç anlatıldığı gibi bir koku alamadım. Notalarındaki Kulfinin parfümü farklı kıldığına dair yorumlara rastlamıştım ancak evdeki Zara Warm Black gibi kokuyor. Birçok kez kokladım, çözemedim. Daha tatlı bir koku zannetmiştim, baharatlı geldi. Beklentim yüksekti belki de.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
691
Chanel | Sycomore EdP
pişkin köksü yeşil, keskin biberli vetiver. Encre Noire ve özellikle EN. à l'extreme benzetmeleri gayet yerinde, keskin tozlu tarafta aynı "bug spray" tabir edilen hava var. fiyat farkına değme ihtimali varsa bile bu, koku kalitesinden ziyade kalıcılık noktasında olacaktır.
 

Acemiburun

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
486
@Said
Yassemi çok duygusal bir koku hatta ismi bile çok karakteristik ve bir çok anlama çekilebilir gibi.
yasmin levy gibi..
parfümü denediğimde poşet bitki çayı ıhlamur karışımı birşey hissettim. sonrası kış çayı gibi gerçekten bu kadar etkileneceğimi düşünmüyordum. hırka . şiş ve iplik . cam kenarı . köy evi camı . o unuttuğum anı canlandı aklımda.
sen anlatmışsın zaten bende bana hissetirdiklerini yazayım dedim..
 
D

daraldım

Misafir
bu gece essential parfums - bois imperial deneme şansım oldu.
mab ganymede ve encelade inin arasında ve biraz yumuşatılmış biraz da ud eklenmiş hali gibi geldi.
gibi diyorum, ortamda bolca sigara - elektronik sigara ve kahve kokusu vardı. burnum feci halde yanlış anlamış da olabilir. fakat ud seven biri olmadığım için (tamam bazı parfümlerde güzel kullanıyorlar) ud tadımı kaçırdı.
geri kalanı da dediğim gibi bildiğim şeyler. hatta ilk koklamamda udlu encelade olmuş dedim de sonradan vaz geçip ganymede ile encelade arasında bir yere koydum : )

bu gece 7-8 kişi denedi ben hariç sevmeyen olmadı : ) aslında ben de sevmedim diyemem ama kendi adıma tercih edeceğim bir parfüm olmaz.
 
Üst