Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Bentley for Men Black Edition;
Herkesin çok iyi bildiği sedir, tütsü ve amber gövdeli Gucci PH I, Bois d’Ascese, CdG 2 Man, Siene, Ebene Fume veya yine Bentley’den for Men Absolute parfümlerinin sentezi üzerine menekşe ve narenciye ile berber dükkanı dokunuşu.
Olgunluk desen var, duruş desen, karakter desen var ve en önemlisi o dokunuşlarla çok zor ve riskli bir yapıya yenilik de katılmış yani beceri de var daha n’olsun…
Şişeli almam.
 

cantona8

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
800
Charenton Macerations - Eye, Hatshepsut:

Markanın Christopher Street adında öyle bir parfümü var ki, onu yapan markanın acaba diğer parfümleri nasıldır? diye merak etmemek elde değil. Eye, Hatshepsut maalesef beni yere yığdı. Tatlımtrak odunsu misk gövdesi ile sağlam ve plastiğimsi ve derinde pudramsı nüans ile garip bir nostalji yaratan, biraz farklı bir yorum. Performans kısmında, kol mesafesinde bir yayılımı var. Öyle buram buram kokan bir koku değil. Naif ve çekingen. Koku olarak uzaktan gelen kısımlarında plastiğimsi detay hiç yok ve gayet pudralı tatlımsı çiçek, hatta ambere yakın bir parfüm havasında. Hoş parfüm yani. "Eye, Hatshepsut, tarihin en önemli toplumsal cinsiyet isyancılarından birine, Mısır Firavunu Hatshepsut'a hoş bir saygı duruşudur." diyor bir açıklamada. Bu tarz bir parfümü üzerinde koklamak isteyebileceğiniz bir sevdiceğiniz varsa şans verebilirsiniz.

Bir sürü numuneyi uzak diyarlardan bana ulaştıran, çok kıymetli bir kardeşim var sağolsun. Numuneler belki parfümlere dönmeme vesile olurlar, bitik ve sürekli kendini taklit ve tekrar eden Türkiye piyasası içinde. Son iki senedir iç piyasada denediğim yüzlerce kokudan belki iki, belki üç tanesinden etkilenmiş olmam beni baya soğutmuştu çünkü parfüm sevdasından. Bıktım tek amacı uzun süre kokmak ve insanları boğmak için performans canavarı olarak dünyaya getirilmiş kimliksiz, kopya kokulardan...
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
832
Splitten elime ulaşanlar

Creed Aventus: Daha önceleri Nishane Hacivat,Montblanc Explorer, Armaf CDNI kullanmıştım fakat hiç aventus denemek nasip olmamıştı. Esans kalitesi olarak hepsinden güzel diyebilirim ama en iyi creed bu mu bence kesinlikle hayır. Biraz hypelandığı kesin. Eğer bir Creed parfümü alınacaksa bu olsa olsa Silver Mountain Water olmalı derim.

Arabian Oud: Ben bunu denediğimde çok beğenmiştim ama baya tırtmış yahu. Bildiğin berber şampuanı kokusu tek artısı zayıf bir parfüm değil parfümde performansa önem verenler bunu değerlendirebilir.

Memo African Leather: Açılışında sanki animalik birşeyler var ve beni epey zorladı fakat koku zamanla değişiyor sanki misk baskın Tauer LDDM'ye dönüyor tabi LDDM daha iyi bence. Ayrıca Memo'dan Luxor Oud gibi bir şaheser varken bunu almam.

Clive Cristian X For Man: Tatavasız erkek parfümü. İlk başta bu da burnuma berber dükkanı kokusu gibi geldi daha sonra baharatlı-pudralı bir hale döndü. Biraz gece parfümü takım elbiseyle uyumlu olabilir diye düşünüyorum. Peki buna 18000 tl verilir mi; asla.

Arkadaşlar forumda Gentle Fluidity Silver'ı biraz ben hypledım gibi umarım kullanan herkes memnundur. Biraz zevkime güveniyorsanız yukarıdakileri boşverin şimdi yazacaklarıma parayı gömün :))

Mfk Gentle Fluidity Silver, Mfk Oud Satin Mood Edp, Roja Oceania, Bdk Gris Charnel Edp,Amouage Honour Man, Kilian Straight To Heaven, Memo Luxor Oud, Creed Silver Mountain Water, Initio Side Effect, Ex Nihilo Amber Sky, Dior Prive Eden-Roc. İşte bunlar benim altın 11'im.
 

cantona8

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
800
Parco 1923:

İlk kez denediğim bir marka. Luca Maffei favori parfümörlerim arasında yer almıyor öncelikle. Denediğim parfümlerinin hiçbiri bende ortalama etki üzeri bir duygu yaşatmamıştı. Ama tabi parfüm denemek için özellikle tasarımcısına baktığım da söylenemez. Biraz topraksı, biraz çiçeksi bir yosun ile başlıyor. Yumuşak bir karakter çizmesi ve bence yayılımındaki kokunun Min New York Dune Road ile Profumum Roma Acqua di Sale karışımına aşırı benzemesi inanılmaz ilgi çekici. Deniz yosunu gibi kokan orta kısım, kolumu burnuma yaklaştırdıkça daha topraksı, eski kafa meşe yosunu gibi kokuyor. Gerçekten ilginç. Bugün ikinci enteresan deneme. Bu tarz parfümler tabiki denemiştim ama alıştığım Maffei tarzının dışında bir parfüm olması güzeldi. Yayılımı ortalama, kalıcılık biraz daha iyi. Keyifli bir kirli deniz yosunu hissiyatı çok yüksek oldu bende ve hafızamda da öyle kalacak. Yeşil temalı bir parfüm kesinlikle. Hatta yeşil ile koyu mavi karışımı gibi... Tarz olarak benzer gördüğüm Creed Bois du Portugal gibi parfümler gibi belirli bir giyim tarzı ile yaş veya olgunluk isteyen bir tip kokudur kendileri diyerek bitiriyorum.
 
Son düzenleme:

Zubeyr

Eau de Cologne
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
53
Tauer L'air du Desert Marocain: Çok sıcak yaz günleri hariç dört mevsim kullanılabilir. İlk sıktığımda kitap kokusunu anımsattı daha sonra kuruyuşta ise lavanta,paçuli,meşe yosunu,kehribarı hissettim. Çok iyi harmanlanmış 10 numara bir parfüm.

Mancera Fabulous Yuzu: Narenciyeli, pudralı, hafif tatlı güzel bir yazlık. Çiçeksi notalar biraz feminen tarafa kaydırmış pek bana göre değil.

Mancera Cedrat Boise: Aventusgillerden fakat armaf, montblanc explorer'dan vs. daha iyi; esansının kalitesi kendini belli ediyor. Ayrıca o bayık ananas kokusu bunda yok.

Kilian Roses On Ice: Açılışı salatalık ve lime beraber başlıyor sonra o salatalık kokusu yerini gül ve cin tonik baskın bir kokuya bırakıyor. Gerçekten sıradışı çok hoş bir parfüm. Ne çok maskülen ne çok feminen kararında bir unisex. Yazlık niş arayanlar buna bir baksın derim.
Hocam kalıcılık ve yayilimi nasildi kilian da
 

Zubeyr

Eau de Cologne
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
53
Bu gün konya kule site avm de ki sevil mağazasına girdim ysl y edp ve intense olanını denemek için tam içeriye girdiğimde görevli son intenseyi müşteriye satıyordu bende karşıda boynerde deneyip tekrar sevile girdim hem sevilde ki hemde boynerde ki görevli ilk etapta intense olanını tavsiye etti bir elime y edp diğerine intense olanını sıktm açıkcası y edp daha karakterli daha rafine bir koku yeşil elmanın verdiği hafif tatlı ve çekici koku intense olanında yok intense olanı tamamen pazarlamaya yönelik gereksiz bir flanker olmuş . İntense daha fresh , aquatik temalı diğer parfümlere oldukça benzeyen sıradan bir yazlık olmuş. Muhtemelen elma notasını çıkarıp tatlığı azaltıp daha fresh yapmak istemişler ama parfüme karakteri katan nota zaten yeşil elma notasıydı oda gidince bişeye benzememiş . Y edp de çok özgün sıradışı bir koku değil tabi ama bence koku güzelliği ve performans olarak çok daha iyi birkaç gün deneyip detaylı yorum yapmak istiyorum ama şimdilik y edp nin performansı ve kokusundan oldukça memnunum 100 ml lik y edp aldım eşimde ysl libre intense yi beğendi onada aldık anneler günü indirimi başlamış güzel indirim yapıyorlar tavsiye ederim
Hocam konyada sadece kule sitede var galiba hem niş hem designer parfüm mağazası
 

Rockatansky

Eau de Parfum
Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
271
Immortelle Corse:Forum içi yapılan son splitte deneme şansı yakaladığım mükemmel bir Parfum D’empire işi.Son derece doğal bir kayısı notası ve onu dengeleyen limon ile açılıyor.Buradaki kayısı göz korkutmasın.Öyle kadın parfümlerinde kullanıldığı gibi cıvık tatlı bir hava katmamış.Yani pazardan alınan şekerpare sınıfı kayısı değil daha çok kayısı bahçesi kokusu.Hemen sonrasında ise parfüme ismini veren ölmez otu ya da görünüşünden dolayı altın otu ya da çiçeği olarak bilinen, Helichrysum italicum devreye giriyor.Tamamen bilimsel.Wikipedia dan baktım.Ana aktörü,meşe yosunu ve arap tipi parfümlerin aksine çok ince şekilde kullanılmış safran destekliyor.Son kısımlara doğru ise topraksı bir hava da devreye girip alışık olmayanlara hafiften çemen kokusunu anımsatabilecek şekilde sonlanıyor.Sanırım bu bir niş parfüm.
 
Son düzenleme:

samosbabos

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
30 Nis 2021
Mesajlar
1,485
Kirke.
O kadar tatlı ki şurup bile daha az tatlıdır.
Buna nasıl unisex demişler pes. Değil erkek kadınlarda bile çekilmez bu koku.

Aynen öyle hocam, pilotluğumun ilk zamanları denemek amaçlı kirke sıkmıştım. Kokpitte uçarken kaptan kirkenin kokuyu kabin amiri hanımın parfümü zannedip yükselmişti. Sonrasında o parfüm benden geliyor diyemedim utancımdan aynı hafta şişeyi sattım
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
832
Xerjoff Alexandria II: Gül,lavanta ve amber notalarını yoğun bir şekilde hissetirdi sanki oudda var ama biraz koftiden. Çok güzel çok güçlü bir parfüm çoğu xerjoffta olduğu gibi ama bana uygun değil feminen buldum. Mon Guerlain Edp Intense'e çok benzettim.
 

Rockatansky

Eau de Parfum
Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
271
Parfum D’empire Vetiver Bourbon:Çiğ,ıslak ve yeşil bir patlama ile açılıp yoğun topraksı vetiverle devam ediyor.Tam isminin hakkını veren kaliteli bir vetiver temasına sahip.Buradaki vetiver kullanımı piyasada ki çoğu citrusla desteklenen ya da tütsü gibi kokan vetiverli parfümlerden ziyade çiğ topraksı,tozlu ve miskli havada başlayıp devam ediyor.Tatlılık mevcut değil.Yağmur yağdığında burnunuza gelen ıslak toprak ve ot kokusu ya da elinize taze otu alıp sıkıp kokladığınızda gelen koku.Kullanımı kısıtlı, herkesin sevebileceği bir genel beğeni işi değil.Özellikle vetiver temasını sevmeniz gerekiyor.Kör alış mevcut fiyatlarla büyük risk.
 
Son düzenleme:

Acemiburun

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
486
Parfum D’empire Vetiver Bourbon:Çiğ,ıslak ve yeşil bir patlama ile açılıp yoğun topraksı vetiverle devam ediyor.Tam isminin hakkını veren kaliteli bir vetiver temasına sahip.Buradaki vetiver kullanımı piyasada ki çoğu citrusla desteklenen ya da tütsü gibi kokan vetiverli parfümlerden ziyade çiğ topraksı,tozlu ve miskli havada başlayıp devam ediyor.Tatlılık mevcut değil.Yağmur yağdığında burnunuza gelen ıslak toprak ve ot kokusu ya da elinize taze otu alıp sıkıp kokladığınızda gelen koku.Kullanımı kısıtlı, herkesin sevebileceği bir genel beğeni işi değil.Özellikle vetiver temasını sevmeniz gerekiyor.Kör alış mevcut fiyatlarla büyük risk.
Bombabombanoktakom
 

samosbabos

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
30 Nis 2021
Mesajlar
1,485
Parfum D’empire Vetiver Bourbon:Çiğ,ıslak ve yeşil bir patlama ile açılıp yoğun topraksı vetiverle devam ediyor.Tam isminin hakkını veren kaliteli bir vetiver temasına sahip.Buradaki vetiver kullanımı piyasada ki çoğu citrusla desteklenen ya da tütsü gibi kokan vetiverli parfümlerden ziyade çiğ topraksı,tozlu ve miskli havada başlayıp devam ediyor.Tatlılık mevcut değil.Yağmur yağdığında burnunuza gelen ıslak toprak ve ot kokusu ya da elinize taze otu alıp sıkıp kokladığınızda gelen koku.Kullanımı kısıtlı, herkesin sevebileceği bir genel beğeni işi değil.Özellikle vetiver temasını sevmeniz gerekiyor.Kör alış mevcut fiyatlarla büyük risk.

Regalien spade of vetiver’e çok benzettim ben bunu. Hoşuma gitti ama benlik değil bu tarz vetiverler. Sultan vetiver’in yerini tutamıyor hiç biri :(
 

Rockatansky

Eau de Parfum
Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
271
Regalien spade of vetiver’e çok benzettim ben bunu. Hoşuma gitti ama benlik değil bu tarz vetiverler. Sultan vetiver’in yerini tutamıyor hiç biri :(
Regalien deneme fırsatım olmadı fakat Vetiver Bourbon’u çok kaliteli bulmama rağmen şişeli alamam.Alsam bile bir ömür bitmez o şişe.Immortel Corse ise daha bir şişe alımına müsait :)
 

AbbathDoom

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
5 Nis 2019
Mesajlar
760
Henry Jacques - Celima (Extrait de Parfum)

Açılışındaki rom etkisi azaldıkça karanfil öne çıkıyor ve biraz daha alttan reçineler hissediliyor. Orta ve son kısımlarında ise hafif bir vanilya ekleniyor. Sabunsu ve eski tarzda bir yapıya sahip. Denediğim en güzel karanfil parfümlerinden birisi olsa da fiyatı biraz yüksek olduğu için şişeli alacağımı düşünmüyorum. Kalıcılık ve yayılımı gayet iyi seviyelerde.



O'Driu - Il Vangelo Secondo Gay

Pathetique ve Italian Angel'ın karışımına bol miktarda kimyon eklendiğide her halde Il Vangelo Secondo Gay ortaya çıkmış. Açılışında sınırları zorlayabilecek seviyede kimyon patlaması mevcut ve sonrası belirttiğim iki parfümden izler taşıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.
 

halil ibrahim

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
11 Şub 2021
Mesajlar
503
SOSPİRO CONTRALTO
Açılışında acimtirak kirli bı akor var çözemedim hafif ciceksi notalar da var yaklaşık yarım saat 40dk böyle geçiyor ama havada yayılan kokusu muhteşem geldi sonrasında pudramsi hafif odunsu ve çok kararında bı tatlilikla devam ediyor gerçekten bu bölüm beni mest etti.parfumde hissedebildigim karanfil ve ardıc notaları oldu sadece çok guzel harmanlanmis nota gecislerini de iyi buldum performansı yüksek benim için tek sorun feminen olması..kadın arkadaşlar mutlaka deneyin gerçekten çok keyifli bı parfüm yaz sıcakları hariç dozunda her mevsime kapalı ortama gideri var
 
Üst