Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

jukatr

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Yasaklandı
Katılım
1 Ocak 2023
Mesajlar
489
Dior Homme Cologne'un 2017 falan olan eski versiyonlarından biri vardı. Yazın T-shirtte bile 2 gün kalıyordu. Özellikle de vasat Chanel Homme serisini düşününce Dior bu konuda baya iyiydi. Gerek Intense, gerek Parfum, gerek Sport... ve tabiki Cologne...

Abi 2014 ve 2015’i var bende, harika gerçekten.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Gucci Flora bilmem ne bi şey Gardenia;
Florasını bilmem ama Gardenia ile hiçbir alakası olmayan, 5-15 yaş arası kız çocuklarını mutlu edebilecek tarzda, sentetik, çocuksu ve çok renkli cicoz sakızlar gibi kokan parfüm.
Çöp.
Fleur Narcotique’de böyle kokuyor o da hesapta Bisch Sümbülteberiymiş o da çöp. Bisch komple çöp.

Ormonde Man 2023 Şaha Kalkış Batch;
Bir diğer çöp ama şekil efilciler tarafından çok sevilen molekül adam Geza’nın sevdiğim 2 işinden biriydi Kinski ile beraber. Kinski ortalarda yok bu da bitmiş…
O canlı yeşil, sulu ve gerçekçi ağaç kesiği gitmiş yerine o iğrenç, renksiz, hissiz ve ucuz Ormonde pudrası gelmiş. Yazık çöp.

Bond No.9 Chinatown;
Baştan aşağıya Osmanthus taklidi yapan ama Osmanthus olmayan bi şeyler üzerine Feminite du Bois simülasyonu. Hanımın çok beğendiği ama benim için belki de markadan dolayı hiç bi şey ifade etmeyen parfüm.
 

Rockatansky

Eau de Parfum
Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
271
Bois d’Ascese:Acı kuru adam tütünü,it öldüren malt viskisinin boozy havası ve hepsinin üstünü saran bol dumanlı patlamayla,harlamak için ateşe attığınız kozalağın kokusunu içinize çektiğiniz mangal başı anları gibi hissettiriyor.Bu mangal közünden sonra tarçın ve amberle naifleşip balans verilen sedirle klas bir odunsulukla devam ediyor.Zor,kullanımı kısıtlı ve çok sağlam iş.Mangal anından hemen sonra bir de anason patlatsaymış ayazma sofrasını kuracakmış reyiz ama elin sıkıcı fransızında nerede o zevk.Hemen kruvaze takıma bağlıyorlar.Ottoman’ın son demlerinde Jön Türkleri Fransa’ya değil İngiltere’ye eğitime gitmeliydi.
 
Son düzenleme:

Uncle-Benjen

Eau de Parfum
Katılım
5 Ağu 2019
Mesajlar
341
IMG_1464zz.jpg
 

AbbathDoom

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
5 Nis 2019
Mesajlar
760
Duftanker MGO Duftmanufaktur - No. 27(Attar)

Oud-sardunya birlikteliği oldukça baskın ve orta kısımlarında deri ekleniyor. Deri kullanımı kısmen hayvansal denebilir. No.7 ve Homage Oud'dan parçalar taşıyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



Duftanker MGO Duftmanufaktur - No. 32(Attar)

İndolik yasemin ile karışan oud ve reçineler gerçekten çok güzel kullanılmış. Orta ve son kısımlarındaki dumansı atmosfer ile bana biraz Palladium'u anımsattı. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.
 

Gonca

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Nis 2017
Mesajlar
493
Son olarak Lush markasından çok övülen Lust, Coctail, Dirt, Karma parfümlerini denedim. Biraz reçelsi bir yapısı var, kokularla hiç haşır neşir olmayan erkek kardeşim bunlar ancak oda kokusu olabilir diye yorum yaptı. Lust bir zamanlar çok beğenerek kullandığım ve içinde olmamasına rağmen inatla burnuma bal kokan Flying Fox serisini hatırlattığı için bende yeri var. Coctail de iyice eriyip bittiğinde güzel geliyor.
 

firatterrible

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2023
Mesajlar
135
Armaf Club De Nuit Intense: Herkesin dediği gibi gerçekten çok sentetik bir açılış yapıyor ama 15-20 dakika sonra o sentetiklik geçiyor ve ananas kokusunu almaya başlıyorsunuz. Creed'e bu kadar benzeyeceğini düşünmemiştim ama neredeyse aynısı gerçekten.
 

Rockatansky

Eau de Parfum
Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
271
Armaf’ı bende denemiştim yakın zaman önce.Maalesef ben pek benzetemiyorum Aventus’a.O yüzden daha önce orijinal aventus kullanan kişilere tavsiye edemiyorum beğenmezler.Özellikle kalitesiz sentetik narenciyeli açılışı resmen burnumu büzmüştü.Önceden fiyatları uygun diyerek hoş görülüyordu artık öyle uygun da değil.Explorer’ın ilk patlama anı güzel hissettirip,gerçekten aventusu andırsa da sonradan benzine dönüyor.Ha aventus bunca çaba ve paraya değer mi derseniz şahsi fikrim hayır.Yine de çok seven almak isteyen olursa etrafıma kolonyayla idare edip her ay köşeye bin lira atarak yıl tamamlanmadan aventus parasını denkleştirmelerini söylüyorum.Bu şekilde para biriktirip sonrasında bu para parfüme verilmez diyerek eve kurutma makinesi vs alan hayırlı işlerde kullanan insanlarda oldu.
 
Son düzenleme:

firatterrible

Eau de Toilette
Katılım
1 Tem 2023
Mesajlar
135
Davidoff Coolwater: Açılışını beğenmedim, hatta ufaktan pişmanda oldum ama koku 5-10 dakika sonra çok güzel bir hal aldı. Koku %95 arko men tıraş kolonyası ile aynı kokuyor, tıraş kolonyasının kokusu davidoffa kıyasla sadece biraz daha yoğun.

Bentley For Men Intense: Açılışı bile bu kokunun ne kadar maskulen olduğunu kanıtlamaya yetiyor, koku daha tende kurumamışken bile aşırı maskulen ve güçlü kokuyor. Parfüm tatlı bir rom ve tütünle açılışını yapıyor, tende kurudukça ise odunsu notaları hissetmeye başlıyorsunuz. Koku gerçekten çok güçlü, kapalı ortamda rahatlıkla bir odayı doldurabileceğini düşünüyorum. Aşırı maskulen ve olgun bir koku, en az 30 yaş ve üstü kullanabilir bence.

Kör alışa kesinlikle uygun değil, ben rom ve tütünlü kokulara bayılan biri olarak bu kokuyu kör alış yapmayı düşünüyordum ama iyi ki yapmamışım.

Fiyatına göre kokusu, yayılımı, yoğunluğu ve kalıcılığı gerçekten harika. Eğer bu kokuyu Bentley değil de by Kilian firması yapmış olsaydı eminim en az 6-7 bin TL fiyatı olurdu, bu kokunun ederi 1600-1700 TL değil kesinlikle. Bu parfüm için rahatlıkla niş parfüm kalitesinde diyebilirim.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
691
Apoteker Tepe | After the Flood
acımsı okaliptus-mentollü açılış sonrası incir kabuklu-menekşeli yeşil bir tatlılıkla karışık ıslak toprak, mantar, muhtelif ot ve yapraklar. ismini gayet iyi yansıtmış. paçuli tarzı bir küf veya rahatsız eden bir kirlilik yok. başlarda kirli porçini ve toprak sonlarda şifalı ot karışımı etkin. bence elementleri temadan ödün vermeden olabilecek en iyi şekilde dengelenmiş. ismi ile uyumlu. benzer temada Chypre Mousse'dan daha bile ciddi. onun kadar da estetik.

Apoteker Tepe | Brother Night
ilk planda umman buhuru ve huş benzeri fakat dengeli bir is ile birlikte tatlı reçineli yumuşak tütsülü. ilerledikçe artan, After the Flood'un çoğu nüansına sahip soluk yeşil ot karışımlı ıslak bir doku da buna ek.

Apoteker Tepe | Holy Mountain
labdanum, çam reçinesi, meşe odunu benzeri tozlu bir yapı ile başlayıp vanilya-sakız-çilek ile tatlanarak ilerliyor. temaya yakın olanlar için bilindik bir kurulum. fragrantica'da benzetilen Norne, H. Fume, Mississippi Medicine den birkaç nüans haricinde oldukça farklı. Murkwood-Cotswold arası ciddi başlıyor fakat bütünde Cape Heartache a çok daha yakın yumuşak bir aromaya evriliyor.

Prissana | Chetyre
yoğun çam katranlı, tatlı hayvansal miskli yabanî otlu Onthamara benzeri ormansal bir yapı ile bir müddet devam edip huşlu derili, meşe yosunlu, amberli, sabunsu kompleks bir dokuya doğru ilerliyor. ortadaki yapı otu azaltılmış haliyle Or Black'i anımsattı. Lomros'un koyu gotik temalarda çokça kullandığı ud-ot karışımlı kirli imzası burada da var. durdukça yumuşayıp vintage havasına bürünüyor.
 
Üst