Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

ozlemcixxx

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
1,083
zara nın yeni çıkan parfümleri kaliteli ama pahalı da:( 30 ml 249 tl. içlerinden biri morumsu pembemsi olan aynı vişneli şurup gibi kokuyor:)
fragrantica da pansy orchid isimli parfüm nomade ve marc jacobs a çok benzetilmiş.
 

Addictedscent1

Eau de Toilette
Katılım
27 Kas 2022
Mesajlar
137
Bugün sephorada chanel allure edition blanche ve chanel allure homme sport denedim.Blancheye limonlu turta demişler ama bence o kadar tatlı bir parfüm değil kokusu çok güzeldi.Allure homme sport da kaliteli kokuyor 2 si arasında edition blancheyi seçerdim.Satış görevlisi hadi dene de git der gibiydi sanki garipti zengin biri olsaydım eminim böyle davranmazlardı.
 

Sirab

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Ağu 2022
Mesajlar
831
Bugün sephorada chanel allure edition blanche ve chanel allure homme sport denedim.Blancheye limonlu turta demişler ama bence o kadar tatlı bir parfüm değil kokusu çok güzeldi.Allure homme sport da kaliteli kokuyor 2 si arasında edition blancheyi seçerdim.Satış görevlisi hadi dene de git der gibiydi sanki garipti zengin biri olsaydım eminim böyle davranmazlardı.
Sephora öyle çalışanlar it gibi davranıyor. Akasya avmde sevil parfümeri çalışanları çok iyi özellikle nimet hanım çok ilgili güleryüzlü biri. Yolunuz düşerse uğrayın derim.
 
Son düzenleme:

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
690
Meo Fusciuni | Odor 93
%50 kuru saman + %20 guaiac + %20 sümbülteber + %10 diğer
tütün tarafında absolute'u tarzı bir tatlılık yok sade şekilde samansı taraf yansıtılmış. vanilik yumuşak reçineli isli tatlılığında guaiac belirgin. sümbülteber yeşilsiz gayet yumuşak ve ballı sütlü, beklediğimden daha az yoğun. tütün/saman kullanımı Par Amour Pour Lui ile benzer temelde. Lomros'un Rhinoceros'u ile de saman yapısı benzer, üçte biri kirli ve sentetik hissiyat yok. gayet dengeli güzel sade hisli bir karışım. beğenim açısından Tabac Tabou ile de bu alanda başa baş giderler ama nergis'in narkotikliğini sümbültebere tercih ediyorum.
 

cantona8

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
800
Brecourt Esprit Mondain: Subversif isimli parfümünü denemiştim ilk olarak ve başarılı bir harman kalmıştı aklımda. Bana göre tek eksisi tarçının biraz fazla ön planda olmasıydı. Bu parfümden hareketle denemeye karar verdim Esprit Mondain i. Klasik aromatik tatlı baharatlı odunsu gibi görünüyor. Açılışı biraz sentetik sucul notalarla yapıyor. Aromatik hava yerleşir yerleşmez bir anda limon, lavanta, karabiber ve üzüm kalıyor geriye. Dolayısıyla hafif tatlı, yumuşak bir aromalı odunsu çıkıyor ortaya. Orta kısımlardan itibaren bitişe kadar aynı havada neredeyse. Yumuşak bir tatlı aroma, amberimsi odunsular. Ben bu parfümü yüksek derecede Hugo Boss Bottled’a benzettim. Koku güzelliği olarak efsane bir yere gitmese de genel beğenisi çok yüksek ve çok hoş bir aromaya sahip. Odunsu parfümlerden oldum olası hoşlanmışımdır. Bu nedenle Esprit Mondain benden torpilli. Bir ara parfumaria.com da indirimde idi (çooook eskiden). O tür uygun fiyatlara bulunabilirse alınmalı. Tam bir keyif kokusu. Boss Bottled’ın biraz daha niş hali diyebiliriz. Ona göre çok daha dolu bir içeriği var. Ofis ortamlarında dinlendirici, keyiflendirici, gevşetici hissettirebilir yumuşak yapısından dolayı. Performansı ortalama gibi. Kalıcılığı fark edilirliğine göre bir iki basamak daha yukarıda. Bu parfümü yeniden inşa etme yeteneğim olsa yeşil notaları biraz daha ön plana çıkarır, lavantayı biraz daha baskılar, biraz daha reçine katar, tabanı da amber ve sedir üzerine kurardım. Hayali fena olmadı. Serin havalarda kullanımının çok daha iyi sonuçlar vereceğini düşündüğüm Esprit Mondain bence vermeye çalıştığı şeyi veriyor. Uyumsuzluk barındırmıyor. Tam bir genel beğeni tasarımı. Risksiz. Aromatik baharatlarla süslenmiş his veren odunsular kategorisiyle ilgileniyorsanız denenir.

Arte Profumi Artissima: Araştırmalar yaparken rastladığım ve tamamen merak üzerine denemeye kalktığım bir parfüm oldu Artissima. Merak nedenim ise tamamen fragrantica.com daki verilerinde dikkatimi çeken ve en çok hissedildiği söylenen solar notes, yani güneş notası idi. Güneş notası da nedir? Hadi güneş notası diye bir nota var. Bu parfümü deneyenler bu notayı nasıl tanımlayabildi peki? Aa bak bu güneş kokuyor? Hayır efendim. Hiç de güneş falan kokmuyor. Bu ne saçma bir şeydir. Bu parfüm tatlı aromatik beyaz bir çiçeksi o kadar. Buna varım. Ama güneş notası da algılayamadım yani. Benim burnumdan bir şey olmaz demek ki. Artissima, yüksek oranda sümbülteber (tuberose) içeriyor bana göre. Hafif yanık ve sentetik bir temaya sahip. Sümbülteber kullanımı Franck Boclet Cocaine’dekinin hafifletilmiş hali gibi. Sonlarının amber üzerine kurulu olduğu belli oluyor. Buna yaseminin beyaz tatlılığı ve mandalinanın da tatlımtrak aroması eklenince ortaya değişik bir tablo çıkıvermiş. Sıradan bir parfümden öteye de gidememiş. Hayallerimi yıktın Artissima. Ben güneş gibi kokmak istiyordum hâlbuki. Performansı başlarda iyi ama sonrasında sönüyor. Kapanışı ise tende limon çiçeği gibi bir koku ile yapıyor. Burası enteresan geldi bana. Sümbülteberin bu kadar çekilip de miskli bir limoninin kalması. Kokusu benlik değil.

Vilhelm Parfumerie Black Citrus: Amerika merkezli ve gördüğüm kadarıyla çok fazla nota kullanıp bulaştırmadan, az ve öz maddeyle tasarımlar yapan bir marka. Parfümlerinin fiyatlarının yüksek olması sebebiyle, nota olarak da sınırlı içeriklere sahip olduklarını görünce nedense “az ise kalitelidir en azından” algısı oluştu bende ve denemeye karar verdim. Black Citrus, isminde olduğu gibi bir tasarıma sahip mi bakalım diyerek, bolca can sıkıntısı ile ilk fıslatmamın ardından yoğun bir limon-bergamot arası bir açılış yaptı. Bu açılışa bir süre kakule de eşlik etti ve hafif rutubetli bir citrus başlangıcı hoşuma gitti. Sonrasında ise Aventus ile çok benzer bir huş ağacı (birch) kullanımı dikkatimi çekti. Bunu ise demli ve karanlık bir çay efekti kapatıyor. Bu çayı biraz demlenmiş sinameki çayına benzetir gibiyim. Mate denen nota olsa gerek. Tecrübelerimden ötürü şunu diyebilirim ki, Lorenzo Villoresi Yerbamate’deki o karanlık kuru çay havasını bunda da aldım ve sanırım ikisi de mate notasından kaynaklı. Yerbamate daha sabunsu olarak ön planda (dip not: Yerbamate çok çok daha derin, zengin ve güzel bir parfüm bana göre). Black Citrus ise daha odunsu ve aroma ekleri var. Değişik bir tasarım. Orta kısımlarda menekşe de belli belirsiz geliyor gibi. Ama asıl merak ettiğim paçuliyi seçemedim. Koku üst düzey değil ama kaliteli ve genel beğenisi yüksek gibi. Bence ismine de yakın bir havası var. En sevdiğim huş ağacı kullanımlarından birine rastladım. Benim için en olumlu yanı oydu. Gerisi pek etkilemedi ya da bayıltmadı desem yeridir. Rutubetliye yakın bir ekşilik ve odunsuluk, sarımtrak aromayla birleşince değişik bir iş çıkmış ortaya. Denemeye değer ama yüksek fiyatı dolayısıyla (100ml 250€) edinmeye gerek duymayacağım bir parfüm. Performansı ortalama. Bunda da yine kalıcılık, fark edilirliğinin bir iki basamak üzerinde seyrediyor. Şimdi sıra bir diğer tasarımı olan Purple Fig’de. Onu da deneyip marka ile ilgili bir yargıya varacağıma eminim.

Laboratorio Olfattivo Alambar: Daha önce denediğim Daimiris, Alkemi ve Nerotic gibi parfümleri ile beklediğim o İtalyan zarafetini, çizgisini bulamadığım ve resmen Bois 1920, Acqua di Parma, Ermenegildo Zegna, Carthusia, Farmacia S.S., Lorenzo Villoresi, Nobile 1942, Profumum Roma ve daha nicelerine bir tepki olarak çıkarılmış olduğunu düşündüğüm bir marka oldu Laboratorio Olfattivo. Son şansı ise Alambar’a verdim. Nedeni ise kendimce çok açık; içerisinde kakao, tarçın, amber ve vanilya var. En azından gurme bir şeyler bekliyorum. İtalyan çizgisini vs geçtim zaten. Tek çekincem ambergris. Hadi bakalım deyip ilk fısı attım. Çok hafif bir limon ferahlığında, net bir amber vanilya karşıladı beni. O kadar benzer ki haliyle. Birçok amber vanilya bileşimli parfüme benzetebilirsiniz. Keza ben de farklı olmasını beklemiyordum. Peşinde olduğum doneler kalite ve uyum (kendi çapımdaki, öznel kalite anlayışım). Ama amber de vanilya da pek merak ettiğim notalar değiller. Bu parfümde sevmediğim o tarçının ve gurman işlerde özellikle dikkatimi çeken ve bana göre bulunduğu parfümde vezir-rezil çizgisinde bir yerde duran kakaonun olayına bakmakta kararlıyım. Parfüm orta kısımları geldikçe çok da bir değişim olmuyor gibi. Sadece kuru bir tarçın eklentisi alabiliyorum sanki. Kakao ise bilindik yapısında değil. Bu çok net. Ama parfümde bir tür ferahlık hâkim. Boğucu değil. Hatta tam bir unisex amber. Olgun ve dengeli de. Pek sevemediğim o tarçın notasıyla bile barışık durumdayım Alambar’da. Kış ya da serin hava parfümü olduğu kesin. Performansı da iyi. Kalıcılığı özellikle tenimde 12 saati geçti. Orta kısmın epey canlı ve yayılımlı olması beni çok mutlu etti. İçine kapanık bir koku değil kesinlikle. Ama birçok amber temalı parfümün kaçınılmaz sonuna sahip. Klasik tatlımsı amber ve ten kokusu olarak ayrılıyor, gidiyor. Kesinlikle kullanılabilir bulduğum bir amber parfümü. Bu tarz tatlı baharatlı amber kokuları genelde tekdüze oluyor. Alambar’daki tekdüzeliğin önüne bergamot ile küçük bir geçiş yapılabilmiş gibi. Kakao belli belirsiz ve çok kuru iken hafif bir esinti hali bence bergamottan kaynaklanıyor. Biraz nostaljik ve olgun bir kokuya sahip olsa da ben çok beğendim. Durdukça daha da güzelleşiyor kokusu. Uygun fiyata bulabilirsem bir ambersever olarak, çok özellikli bir parfüm olmasa da kullanılabilir olmasından ötürü şişe/dekant olarak alabilirim. Güzel ve kullanılabilir bir Olfattivo buldum sonunda.
 

cantona8

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
800
Profumum Roma Ichnusa: Onlarca incir temalı parfüm denedikten sonra, Profumum Roma’nın incirlisine bakmamak olmaz diyerek başlayayım. Öncelikle şunu belirteyim. Parfümümüz oldukça lineer ilerliyor. Zaten belirtilen içeriğine göz attığınızda incir dalı ve yaprağı, myrtle (mersin çiçeği diye biliyorum), saman ve çimen notalarını görüyorsunuz. Parfümün en önemli özelliği tüm bu notaları ayrı ayrı size sunuyor olması. Açılışı bol yeşil ve hafif tatlı bir incirle yapıyor. Sonrasında giderek odunsulaşıyor ve yaş kuru arası bir saman hissediliyor. Belki de kurudur ama çimen notası nemli hissettiriyor olabilir. Çok zarif de bir aroma katıyor tam da bu kısımdaki mersin çiçeği ve incir yaprağı. Tertemiz, taptaze… Mersinin o temiz beyaz havası ile incirin muhteşem odunsu aromatik tadı birleşmiş. İncir toplarken bir incir dalının kırılıp elinizde kalmasından sonra elinize bulaşan incir reçineleri ve sütünün verdiği odunsu ve buruk-tatlı kokudan kurtulmak isteyip ellerinizi taze çime sürterseniz yolu yarılamış, hatta gidip bir ıhlamur çiçeğini alıp avucunuzda ezer ve elinizi koklar iseniz kompozisyonu tamamlamış olursunuz. Mersin bizim buralarda olmadığı için bence ona yakın bir çiçek gibi ıhlamur çiçeği ya da hanımeli. Bu arada botanik bilgim de kıttır. Benzetmede hata varsa af ola. Ichnusa, her zamanki Profumum Roma parfümleri yoğunluğunda ve sıkıldığı yerde bir miktar yağ bırakıyor. Açık renk elbiselerde yakından sıkarsanız, sıktığınız yerde bir yağ lekesi bırakabilir. O yüzden biraz uzaktan ve küçük dozlarda kullanımı, zaten güçlü bir koku olduğundan dolayı fazlaca işinizi görecektir. Performansı ortalama üstü diyebilirim.

Carner Barcelona Botafumeiro: Biz dönem ülkemizde oldukça uygun fiyatlara bulabiliyorken belki de kıymetini bilemediğimiz markalardan birisi oldu Carner Barcelona. Deneme fırsatı bulduğum parfümleri bana hep bir ışık veriyordu ve ben de devamını getirme kararı alıp Botafumeiro’yu denedim. Açılışında yoğun bir bergamot, pembe biber bileşimi var. Oldukça tatlımsı aromatik bir açılış. Bu kısım çok çabuk geride kalıyor ve koku rengi beyazlaşmaya başlıyor. Beyaz çiçekler giriyor devreye ve tatlımsılık devam ediyor. Burada amberi andıran bir koku gövdesi belirmeye başlıyor. İçerisinde amber yok. Ama yoğun bir tütsü kullanımı var. Sevmediğim kilise tütsüsü havasında değil. Gayet odunsu ve balzamik hissettiriyor. Zaten bu nedenle amber içeriyor sandım. Beni yanıltması çok hoşuma gitti. Kült notaları kullanmadan da o hissiyatı verebilmek bence bu sanatın en önemli gizemi. Tütsü aromasında hafif bir yanıklık da var ve bu beni çok fazlaca çekti kendisine. O tatlı beyazlık bir süre devam ediyor ama orta-alt kısımlarda beyazlık griye dönüyor ve topraksılık da hissedilmeye başlıyor. Labdanum balzamik bir hava katarken, tütsü ise müthiş bir odunsu hava yaratıyor. Güçlü bir parfüm Botafumeiro. Kalıcılığı da fark edilirliği de ortalama üstünde. Sonbahar ve kışa çok yakışacak bir parfüm. Tam da tanımlayamadığım bir his veriyor bana ve bu balzamik, hafif reçinemsi, kuru tütsülü, tatlımsı aromatik kokuyu gerçekten çok beğendim. Şimdiye kadar denediğim hiçbir tütsü temalı parfüme benzemiyor.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
690
@cantona8 solar notes muğlak bir tema gerçekten. bazıları güneş kremi ile bazıları salisilat grupları ile falan ilişkilendirmiş. en son Ray-Flection denedim nota skalasında verilen. parfümörlerin de 'güneşsellik'e farkı bakış açıları vardır mutlaka ama benim hayalimdeki ile uyuşuyor hemen hemen Ray-Flection'daki kırsal çiğ kremsi çiçekler. birçok parfümde de bu tür yapılara rastlanıyor ama nota olarak solar olarak belirtip belirtmemek hem parfümörün o kokuya hangi açıdan baktığına veya bakılmasını istediğine kalmış gibi. pazarlama stratejisi olarak da çok kullanılıyor zaten hayali, muğlak, garip terim ve notalar. alambar'da bana çok baharatlı gelmişti eskiden. 1888'i daha çok sevmiştim benzer konumda. Botafumeiro tütsü kısmında değil ama burun yakan baharat ve ekşi reçineleri yorucuydu. yine de meyvemsilik, beyaz çiçekler gibi birçok farklı yön barındıran, Jubilation ayarında detaylı bir kokuydu.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Roberto Greco Oeilleres;
Uzuncadır radarımda olan bir arkadaşla daha kavuştuk çok şükür. Çokça Eau de Gloire altı Osmanthus İnterdite yancısı İmmortele Corse destekçisi pirinç, buğday, jüt çuvalı, çay, paçuli, mazot, roka vb. yeşil/bitkisel hayvansallık…
Yeşil floral, çiçeksi aromatik, aromatik odunsu ve herbal amber/deri ekseninde. Marc Antoine Corthicciato retrospektifi diyebilirim rahatlıkla hani Allah korusun herif ölmüş ve onun imzalarıyla bir çalışma yapılıp üç ihlas bi fatiha anılmaya kalksa ortaya bu çıkarmış ama ne mutlu ki yaşarken çıkmış.
10/10.
Bu parfümü benimle kavuşturan çok kıymedli kardeşim Napoli yurttaşına sevgilerimi sunarım 😘
 

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,391
Amouage Epic 56

Geçen sene denemiştim ancak üstün körü koklamıştım. Dün detaylı bir şekilde tekrar denedim. Açılışı oldukça baharatlı bir şekilde başlıyor. Kimyon ve pembe biber karışımı çok net hissediliyor. Bir de alttan gelen gül oldukça belirgin. Normalde kimyon içeren parfümlere katlanamam ancak burada o kadar naif işlenmiş ki başlangıcına mest oldum. Kimyon yoğun ancak burnumu hiç rahatsız etmedi.

Orta kısımda gülle beraber çiçeksi yapı kendini öne çıkarıyor. Bu kısımdan itibaren biraz feminen bir hal alıyor. Zaten parfüm kadınlar için yapılmış ancak genel olarak tam uniseks.

Dip kısımda da pudramsı ve kremsi bir tütsü hakim. Tütsüye destek veren odunsu nüanslar da mevcut. Gül de kendini alttan alta hissettirmeye devam ediyor. Pudramsılık öyle bebek pudrası ya da fondöten gibi asla değil. Sandal ile desteklenmiş naif bir yapı mevcut.

Sonuç itibariyle çok sevdiğim bir parfüm oldu. Malzeme kalitesi aşırı iyi. Roja kalitesinde bir parfüm olmuş. Ayrıca sadece kadın parfümünden ziyade tam bir uniseks demek yanlış olmaz. Performans zaten klasik Amouage çizgisinde. 3-4 saat kuvvetli yayılımla beraber 12 saati gören bir kalıcılık var. Aslında daha da kokmaya devam etti ancak 12 saat sonrasında oldukça silik bir hal aldı. Liste fiyatı çok, bir indirim yakaladığımda şişeli olarak almayı ciddi ciddi düşünüyorum.
 

Said

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
690
Angelos C.O. | Vetiveria Animalis
kirli derili aldehidik floral isli vetiver. deri tarafında huş söylenmemiş fakat castoreum ile birlikte huşun etkin olduğu deri akorlarını çağrıştırıyor. çiçek buketi oldukça parlak ve temiz, indolik bir efekt hissetmedim. yasemin-gül-karanfil en hissedilirleri olmak üzere hafifçe akuatiklik de var. vetiver tarafında özellikle java vetiverine odaklanılmış. vetiveril asetat ile köksü keskinliği, meşe yosunu ile de yeşil tarafı güçlendirilmiş. diğer pek çok notası kompleks aromalarında muhtemelen etkindir fakat teşhis edemedim. sanırım denediğim en kapsamlı vetiver ama karmaşık değil. baş ve ortada civet ve isli yapı daha çok hissedilir sonradan her nasılsa deri yumuşuyor, isli yapı da çoğunlukla kaybolup nisbeten daha temiz floral bir vetivere dönüşüyor.
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Angelos C.O. | Vetiveria Animalis
kirli derili aldehidik floral isli vetiver. deri tarafında huş söylenmemiş fakat castoreum ile birlikte huşun etkin olduğu deri akorlarını çağrıştırıyor. çiçek buketi oldukça parlak ve temiz, indolik bir efekt hissetmedim. yasemin-gül-karanfil en hissedilirleri olmak üzere hafifçe akuatiklik de var. vetiver tarafında özellikle java vetiverine odaklanılmış. vetiveril asetat ile köksü keskinliği, meşe yosunu ile de yeşil tarafı güçlendirilmiş. diğer pek çok notası kompleks aromalarında muhtemelen etkindir fakat teşhis edemedim. sanırım denediğim en kapsamlı vetiver ama karmaşık değil. baş ve ortada civet ve isli yapı daha çok hissedilir sonradan her nasılsa deri yumuşuyor, isli yapı da çoğunlukla kaybolup nisbeten daha temiz floral bir vetivere dönüşüyor.
Breh breh breh Angelos Balamis efendi demek 😏
 
Ü

Üye silindi 4295

Misafir
Meo Fusciuni Little Song;
Kahve absolu ve bolca hatta hayvan gibi Dihydro Myrcenol üzeri Haiti vetiveri yağı ve paçuli ile yaratılmış geç 80’ler ve erken 90’lar tütün illüzyonu.
Aramis Havana, bu puro şeklindeki şişesi olan adını unuttuğum parfüm, Kilian’ın tek iyi ama yayından kaldırılan işi Light my Fire, MPetG Eau des İles ve yine üretimden neden kaldırıldığını anlamadığım ve marka tarafından yerine Stronger with You koyulan Armani Attitude ve son olarak az biraz Allure Homme esintileri…
Yeşil, bordo ve kahverengi çizgide, ultra maskülen ve tıpkı Maai gibi eski süpermarket parfümlerini hoş materyaller ile veren İtalyan kafası felaket güzel bi iş.
 

fsater

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
1,153
givenchy gentleman society, clubber kokularının kralını yapmış givenchy.açlışta irisli orjinal yapıya gönderme yapılmış.devamında vanilya,bahratlar ve ambroksan gibi bolca sentetik kimyasallar var.ben hiç beğenmedim parfümü lakin genç öğrenci tayfası için biçilmiş kaftan.tabiki türk gençleri için değil.türk gençleri zara parfümlerini alabilirlerse öpsünler başlarına koysunlar
 

Plume

Eau de Toilette
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
123
Beso Beach Pasion : Bana ilk dakikalardan itibaren Encelade i anımsatan bir iş. İncir ve çay belirgin, açılış ferah narenciyeli. Tende beklediği sürede hoş bir dönüşüm geçiriyor. Benim gönlüm Felix ten yana oldu ama Pasion da kaliteli bir baharlık/yazlık. Kalıcılık/yayılım da doyurucu.
 

Plume

Eau de Toilette
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
123
Beso Beach Feliz: Keskin yeşilleri de epey beğenen biri olarak Feliz deki kenevirin güzel işlendiğini düşünüyorum. Ravent çok sevdiğim bir nota ayrıca, her kompozisyonun içinde kendini net hissettirmiyor galiba Feliz in içinde bütüne yakışan meyvemsi ton katmış. Bu yıl Nuit de Bakélite ten sonra en fazla keyif aldığım yeşil temalı iş olabilir. Markadan denedigim tüm kokuların performansı da üzmeyen cinsten.
 
Üst