2016 yılı değerlendirmelerimiz

  • Konbuyu başlatan Ustad
  • Başlangıç tarihi
U

Ustad

Misafir
2016 yılının son günlerini giriyoruz artık. Ufukta yeni bir parfüm gözükmediğine göre bu yılın incelemesine başlayabiliriz.
Öncelikle bu yılın kokuları beklentilerimi karşılamadı. İyi kokular tabi ki vardı ama koca bir yıl için oldukça az ve büyük markaların hayal kırıklığı yarattığı bir yıl oldu benim için.
Andy Tauer yılın son aylarında Au Coeur du Desert u piyasa sürdü farklı bir koku bekleyenler için hayal kırıklığı olabilir fakat lddm i sevenleri oldukça mutlu ettmiştir.
Amouage bu yılın üretkenlerindendi fakat karnesi zayıf geldi. Opus x , liliac love ortalamanın altında kalırken myths vasat bracken ise alışılmış çizgisinden uzak fakat ortalamanın biraz üzerindeydi.
Beaufort bu yıl 3 koku ile karşımıza çıktı. Değişik bir marka. Kullanılan notalar ilgi çekici. Kesinlikle farklı kokular ama zor kokular sev yada nefret et çizgisinde. Ben ortada kaldım. Fathom V denenebilir.
Dusita Bu sene karşımıza çıkan yeni bir parfüm evi. Oudh Infini ve Issara öne çıkan kokular. Öd kokusunda bıkanlara bile öd'ü tekrar sevdirecek bir öd ve gül kombinasyonu ve fujer bir koku olan Issara denenmeli.
Frederic Malle Monsieur ile ortaya çıktı.2016 yılının benim için en güzel kokularından biri. Oldukça sert ve karanlık bir koku ile maskülencileri sevindirdi.
Cadavre Exquise bu koku hakkında kısa bir yorum yapmıştım. 2016 yılının yıldızlarından. Keşke limitli üretim olmasaydı.
Tom Ford bu yıl kaç koku çıkarttı bilmiyorum. 4 kokuluk vert serisi oldukça vasattı. Soleil Blanc ve ombre leather la eski kokularının yakaladığı havayı yakalayamadı cepten yemeye devam ediyor.
Chanel Boy ve edp serilerini piyasaya sürdü. Boy için konuşacak olursak isminden dolayı beklentimi karşılamadı. Daha maskülen bir koku bekliyordum ama feminen olduğunu düşündüğüm bir koku ile karşılaştım. Edp serilerini ise bir daha denemem gerekiyor. Sycomore ve Coromandeli ilk denediğimde edp olarak farklı bir Sycomore ile karşılaşmıştım daha feminen bir koku oldu sanki. Coromandel de bu kadar çok farklılık yaşamadım. Tekrar denemekte fayda var.
Charenton Macerations Christopher Street ile başladığı serüveni aynı güzelikte devam etiremedi. Bu sene Eye, Hatshepsut u sundu bizlere fakat markanın zayıf halkası olur.
Slumberhouse En beğendiğim markalardan biri. Hep farklı ve uç kokular sundu bize birçoğunda da başarılı oldu. Norne, Jeke, en beğendiklerim. New sibet ise ilk hayvansal kokuları oldu
2016 yılının ortalama üstü kokularından biri oldu benim için.
Mdci Cecile Zarokian'ın ipek yolu koleksiyonunun son parçası olan Fetes Persanes ve Anne Sophia Behagel'in Le Barbier de Tanger'i ile 2016 yılında bize iki güzel koku verdi.
Fetes bayanları oldukça memnun edecek bahartlı bir koku. Le Barbier ise modern tarza bir lavanta kokusu. Günlük kullanıma oldukça uygun bir koku. İki kokuda bu senenin iyilerinden.
Masque Milano L'attesa ve Romanza ile birlikte bu senenin yıldızlarından. Sanırım bu markayı daha çok Russian Tea ile biliyoruz ama bu son ikisi markanın yıldızları olur. L'attesa müthiş bir iris kokusu Romanza da yaşanır anlatılmaz. Metalik bir yeşil kokuyla başlayıp evrilek değişen bir koku mutlaka denenmeli.
Louis Vuitton uzun süredir parfüm çıkaracakları hakkında yazılar okuduk. Sonunda hanımlar için 6 adet koku çıkardılar parfümörleri Jacques Cavallier. Turbulences ve Dans le Peau bana biraz daha unisex geldi ve aralarında sıyrıldı. Güzel bir iş çıkmış.
Project Renegades 3 önemli burunun kendi isimleriyle çıkardıkları parfümden oluşan bir koleksiyon. Mark Buxton, Geza Schön ve Bertrand Duchaufour. Şişe tasarımları kokulardan daha fazla ses getirdi. Ortalığı kasıp kavuracak bir iş çıkmasada güzel kokular yapmışlar. Geza nın kokularını sevenler kendi kokusunun denemeli.
Unum Lavs ve opus ile çok güzel bir başlangıç yaptılar daha sonra çıkan kokuları vasatı aşamadı. Bu sene Symphonie Passion ve ennui noir ı piyasa sürdüler. SP güzel bir vetiver kokusu olsada fiyatı ve türevlerinden dolayı istenilen ilgiyi görmedi
Sonoma Scent Tabac Aurea ile dikkatimi çekmişti. Bir tütün sever olarak bu kadar övgü alan bir tütün kokusunu almamak olmazdı. Bu sene de 2 koku ile sahne aldı. Equestrian ve Pacific forest. Equestrian ile hayvansal kokulara meyve eklenerek değişik ve güzel bir boyut getirdi. Oldukça güzel bir koku ve bu senenin iyilerinden.
Rundholz bu sene feb 14 1912 isimli bir koku çıkardı. Özgün bir koku olması dışında eski kokularını yakaladığı başarıyı yakalayamadı.
Kilian Geçen sene Royal Leather ile zirve yapıp bu sene moonligt in heaven ile hayalkırıklığı yarattı bende.
Bunlar benim dikkatimi çekenlerdi. Piyasada tabi ki başka bir sürü yeni koku var ama bahse değer olanlar benim icin bunlardı. Atladıklarım olmuş olabilir sonra aklıma gelirse onları da eklerim.
 

Debussy

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
1,115
Çok güzel inceleme olmuş Bülent bey. Gözümden kaçanlar varmış, onlara dikkat kesilecem :)

Dusita benim de dikkatimi çekmişti deneyemesem de.
 
Son düzenleme:

Debussy

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
1,115
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sizlerden de 2016 yılına ait değerlendirmelerinizi bekliyorum

Genel olarak -denediklerim bazında- aynı fikirlere sahibiz gibi, aynı şeyleri tekrar etmeyim o yüzden. Farklı olarak Renegades biraz hayal kırıklığı oldu, ondan da sizden gelen Bertrand Duchaufour'u denemiştim, kötü kokular değil de beklenti fazlaydı herhalde bende :)

Bunun dışında değinmediklerinizden Francesca Bianchi The Dark Side dikkatimi çekti benim. MFK APLS benzeri, biraz daha karanlık, genel olarak beğendiğim koku. Bu sene mi çıktı emin değilim ama Atelier des Ors Cuir Sacre beğenimi kazandı, koku rengi çok güzel ama kalıcılık ciddi anlamda vasat, yine de kalıcılık için kaliteden ödün vereceklerine böyle yapmaları da güzel olmuş. Aeon 001'i ben beğendim içime sinmeyen ufak tefek şeyler olsa da.
 
U

Ustad

Misafir
aeon u ben pek beğenmedim bir daha denemekte fayda olabilir ama aklimda kaldigi kadariyla ciceksi yapisini rahatsiz edici bulmustum. Cuir sacre ise bu sene ait değil ama genel olarak Atelier des ors hedef kitleyi ortadoğu olarak belirlemiş ve kokuları çok özgün değil.
Dark side ı denemedim bir ara sample alimi yapip denerim.
Bir de merak ettiklerim arasında çok övgü toplayan Guerlain Neroli Outrenoir var.
 

Debussy

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
1,115
aeon u ben pek beğenmedim bir daha denemekte fayda olabilir ama aklimda kaldigi kadariyla ciceksi yapisini rahatsiz edici bulmustum. Cuir sacre ise bu sene ait değil ama genel olarak Atelier des ors hedef kitleyi ortadoğu olarak belirlemiş ve kokuları çok özgün değil.
Dark side ı denemedim bir ara sample alimi yapip denerim.
Bir de merak ettiklerim arasında çok övgü toplayan Guerlain Neroli Outrenoir var.

Neroli Outrenoir notalara bakınca dumansı çay ve narenciyeler gibi duruyor, russian tea tarzı yanık çay olup yazlık da olabiliyorsa çok hoş olabilir.
Aeon'a ben de bayilmadim oyle ama kotu de bulmadim:) fiyatı daha uygun olabilirmiş.
Bu markanin diger kokularini denemedim bir sey demeyim, cuir sacre bana dogal ve kaliteli geldi baya, çok özgün değil ama dediğiniz gibi.
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
sanki her yil biraz daha kotuye gidiyor gibi


Sent from my iPhone using Tapatalk
İyi gidecek inşallah :) diğer kimi yıllar falan.. Önümüzdeki 2017 ve 2018'den ümitliyim bu arada. Gerçi 3.Dünya savaşı büyürmü bilmiyorum.. Savaş temalı parfüm yaparlar galiba, böyle olursa..

@elle61 hanım hocamız Armani Code for woman 'ın yeni formulasyonunu çok sevmiş ve doğal bulmuştu ve şişeside çiçekli değilmiş bu reformulenin.. Eski şişe oldukça sentetikti for men'in tersine. 2015 veya 2016 yılına denk geliyor reformule, for woman için.. Sanırım 2016 olabilir, Elle61 hanım haziran 2016 'da falan karşılaşmış..

3.Dünya Savaşı büyür dedim çünkü şu an çıktı sadece büyümedi düşüncesindeyim.. 3.Dünya Savaşı Araplardan çıkacak diyen hocalar duyulmuş, neyse.. Türkiye en az zararla çıkacak inşallah :)..

Resim vereyim ve alıntı inşallah :)..

Bu eski şişe :

armani-code-for-women-kutu-ve-%C5%9Fi%C5%9Fe-resim-jpg.1125


Bu da Elle61 hanımın verdiği şişe yeni formul (reformule) ve çok iyiymiş. dikkat edin o çiçek işlemeleri(dantelimsi) yok :
armani-jpg.2282


Parfümü dün aldım, bugün kullandım. Enfes kokuyor. Oldukça kadınsı bir koku. Bence tüm mevsimlere uyar. Yalnız yazın biraz az sıkmak lazım. Sentetik mi? Hayır, bence değil. Doğal bir aroması var. Portakal çiçeği nefis işlenmiş. Valentino Valentina ile Code arasında kalmıştım iyi ki Code almışım. Ancak Valentino da aklımın bir köşesinde. Kalıcılığı gayet iyi. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle hayır. Kullanmayın da bize kalsın bu şahane.:D:D:D:p
 
Son düzenleme:
Üst