Şikayetvar, Şikayet var, Firma, Firmalar, Alışveriş Şikayetleri, Sorunları

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Arkadaşlar bence bu başlık çok iyi bir başlık. Ama önce şikayet etmeden önce firma ile temasa geçelim lütfen. Belli bir süre yazışın sonra buraya şikayet yazalım.. Tabi olayı anlatabilirsiniz sonra isterseniz gene de..

Ben sikayetvar.com ' a da yazdım ama buraya da yazmak istedim.

İlk şikayetim Continental lastik firmasi ile ilgili. Cidden lastikleri çok güzel... Biz gene alışveriş yaparız o ayrı ama şikayetimi yazmak istiyorum..

Önce resim vereyim bir okuyun.. Bu yazışmalardan sadece biri. 16 mart 2016 'dan beri uğraşıyorum..

continental şikayet bildirim cevap baykal baykalbul küçültülmüş.jpg


Mesajı yazı ile de yazayım : ''


Continental merkezimize göndermiş olduğunuz şikayet mailiniz tarafımıza ulaşmıştır.

İncelenmek üzere yetkili satıcımıza teslim etmiş olduğunuz lastiğiniz şirketimiz yetkili uzmanları tarafından incelenmiştir.

Lastiğinizin sırt bölgesinde ani/sert frene kaptırma(kızaklama) sonucu deformasyon tespit edilmiştir.

Lastiğinizde herhangi bir imalat veya işçilik kusuru bulunmamaktadır.
Dış etken ve/veya hatalı kullanımdan kaynaklanan durumların garanti kapsamı içerisinde değerlendirilemediğini üzülerek bildirir, iyi günler ve güvenli sürüşler dileriz.



Saygılarımızla
_____________________________________________
Müşteri Hizmetleri
Continental Türkiye
Otomotiv Lastikleri Tevzi A.Ş.
Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad.
Allianz Tower No: 1/26 34750
Ataşehir | İstanbul | Türkiye

Tel : +90 216 587 00 00
Fax : +90 216 518 24 26/3
Email : hizmet@conti.de
Web : www.continental-lastikleri.com.tr

www.conti-online.com
www.continental-lastikleri.com.tr
''

Almanya sanırım merkezine bile yazdım.

Arkadaşlar kısaca olayı anlatayım. Lastik kullanım hatalı diyorlar. Yahu 1 hafta içinde lastik frenle bu hale geliyorsa, yüksek süratte araba ne hale gelebilir yahu bence bu lastikle..

Daha önce başka bir marka ile de başımıza gelmişti. Yerli üretim maalesef dendiği gibi kimi zaman kötü olabiliyor..

Arkadaşım aylarca o çizerdi el fireni ile toyota arabası ile. Hatırladığım kadarı ile beyaz yanaklı lastik almak istiyordu ve babası da lastik eskiyince dediği için böyle yapıyordu. Çok güzel lastikti o zamanlar Bridgstone ve şimdi de iyidir sanırım. Continental 'den de memnunuzda bu olayda bence paramızı vermeliydiler.. Bu arada arkadaşım gençken bunu yapmıştı... Su ile kendini yenileyen lastik diyorlardı. Lastik ne yapsa eskimedi uzun uzun süre ve Continental 'in dediği gibi o el freni çekmelerine üretim hatası oluşmadı..

Amacım burada lastik kötülemek , şu lastiğin reklamını yapmak değil öncelikle. Ben olmuş olayları yazıyorum. Eğer viral reklam oluyorsa yapacak bir şey yok.. Ben gerçekleri yazıyorum efendiler, arkadaşlar..

Continental diyor ki kullanıcı hatası. Yahu buna çivi batmamış, bıçak batırılmamış, nasıl üretim hatası olmuyor, sözde üretici hatası oluyor?. Çok açık üretim hatası..

Ya mahkemeye vermek isterdimde maalesef Türkiye'de kolay olmuyor bu işler.. Bizimkilerde uğraşma diyebilir.. Lastiği kardeşim aldı.. Mahkeme hakkımız saklı tabi geen de :)..

Yani Continental oldu mu şimdi.. Bir lastik parası ödemedin olanlara bak.. Forumlara da yazmayı düşünüyorum..

Hak aramak önemli bir olaydır, hakktır.. Dediğim gibi Continental marka lastik gene alabiliriz. Mesele bu lastik markasının arkasında durmaması.. Lastiğin hatalı çıkma durumunu takdirlerinize bırakıyorum.

Adminler isterlerse yazışma resimlerini gönderebilirim emaillerine, watssapp larına.. Zaten bir yazışmayı yayınladım.. Yalan yok bizde zaten dava açarlar..

Lastiği önce aldığımız bayiye verdik. Sonra atılmış sanırım. Sonra irtibatta bayiye verin dediler. Bende yani lastiğinizi incelemediniz mi dedim. Sonra inceledik dediler bu lafımdan sonra..

Manen, 16 marttan beri uğraşıyoruz ve yorulduk.. Bize bayiye gidin ruhsatla dediler. Bayi bize ana Adana bayiye yönlendirdi. Oraya da email yazdık. Araç ruhsatını resmini gönderdik. İncelenip sonuç fatura adresine gönderilecek dediler..

Sonra belli zaman geçti cevap gelmedi. Sonra email attım gene gene cevap gelmedi. Bu kez Türkiye merkeze attım ve cevap geldi ama gene olumsuz..

Almanya 'ya yazdım ya ama cevap Türkiye 'den geldi , :eek::cool:..

İyi kokular, iyi yolculuklar, iyi günler :)
 
Son düzenleme:

ark

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
28 Nis 2015
Mesajlar
414
Geçmiş olsun Baykal Hocam , malesef böyle durumlar oluyor. Umarım en kısa sürede çözülür probleminiz.
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Geçmiş olsun Baykal Hocam , malesef böyle durumlar oluyor. Umarım en kısa sürede çözülür probleminiz.

Sağolasın @ark hocam :).. Uludag sözlüğe de üyeyim.. Uzun süredir girmiyordum.. Ekşisözlüğe giriş yaptım aam daha süresi var yazdıklarımın onaylanmasının.. Ekşisözlük'te olan arkadaş oraya da yazarsa iyi olur. Bana özelden mesaj yazabilir de tabiki arkadaşlar..

Sikayet.com gibi başka şikayet yerleride var. Sikayetvar.com 'a yazdım buğün bakalım ne zaman yayınlanacak..

Maalesef üreticiler işin kolayını bulmuş.. Kullanıcı, kullanım hatası deyip işin içinden çıkıyorlar.. Birde Continental sanırım üretim hatası yaptığını kabullenmek istemedi. Sonuçta bilgisayar üretimli sanırım ciddi bir iş ama kendileri bilir.. Üretim hatası olduğu benim açımdan çok belli ve bence kendileri de biliyor..

Bu arada kardeşin iphone 6'sı vardı o da içinde nemden bir yeri yandı. Yeni telefon verek 1600 tl ver dediler. Telefon bir süre çalıştı sonra bozuldu dedikleri gibi. Bence yeni telefon vermeliydiler.. Sanırım iphone lar çok bozulduğundan bundan kaçıyor olabilirler ama tahmin ediyorum sadece.

Benim arkadaşın eşinin, iki defa iphone 6 sını değiştirmiş istanbul iphone.

Yurtdışı platformlarda da yazmak isterim.. Bu konuda bilgisi olan yazabilir. Özelden de yazabilir tabiki isterse.. Continental dediğim gibi aslında lastikleri güzel ama üreticinin arkasında durmalı ve zararı karşılanmalı..

1 haftalık lastiğe kullanıcı hatası diyorlar ya, ne güzel maalesef, işin kolayını bulmuşlar sözde!!

Edit, Düzenlemek : Baktımda, emailime Ekşisözlük kabul mesajı gelmiş.. Hoş süpriz oldu bu :D.. Genede diğer arkadaşlar benle iletişime geçebilir lütfen :)..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Bu forumda geen yazdığım şeyleri buraya ekleyeyim.. Mesele Ülker grubun ŞOK marketler grubunun çalışanları için aldığı ve yüksek maaş ve İşçi Tazminatından maalesef kurtulduğu kararlar.. Okuyun anlarsınız.. Bu hatanın giderilmesini bekliyorum, umutluyum kısmen..

Ekli dosyayı görüntüle 2082 Ekli dosyayı görüntüle 2081
Yukarıda en üstte vahşi kapitalizmi yeren bir fotoğraf var. Aç bebeğe süt verirken bile kredi kartı isteyen zihniyet.

Altta ise 30 dakikada ambulans garanti veremeyen devlet ama 30 dakika da pizza gönderen şirketi örnek veriyor. Evet kapitalizmin iyi yanları var, bence sosyalizm ile beraber olmalı kapitalizm..

Kişi açken kominizm ister, tokken kapitalizm ister, diye bir laf vardı. Lafın tamamını netten bulamadım ama belki hepsi budur..

Devlet çok hastane açabilir ama profösör yapmak bile bir tekel oluşturuluyor gibi durumlar var, sağlık üzerinden bir rant var. Mason gibi kimi örgütler doktorlar üzerinde eğemen olmaya çalıştığını duymuştum. İnanılmaz bir pasta var ilaç sektöründe mesela.. Neyse değinip geçelim, ayrıntı isteyen özelden yazabilir..

Şimdi bu konuyu açma sebebine gelelim ve çok uzatmayacağım. Yakın tanıdığım bir dindar olduğu iddia edilen bir şirkette idi. 2000 tl altında maaş veriyorlardı. Sonra birden pek çok çalışana en az 100 km veya o civarda uzaklara tayinler oldu.

Kimi istifa etti. Kimi evli idi ve gitmek zorunda kaldı. Hani 4000-5000 tl maaş verirsinde tayin çıkartırsın. Bu kişinin kredi kartları, araç kredisi borçları olamaz mı?

Zaten maalesef çoğu genç anne-baba evinde oturuyor.. Evlilik zorlaştı. Bu kişi nasıl 100 km ötede geçimini sağlasın? Bu insaf mı?

Bir yanlış anlama olduğunu düşünelim ve umarım düzeltilir ama kötü niyet olduğunu düşünüyorum yani istifalara neden diye sorulmadı. İlgilinilmedi..

Bu arada yeni işe girenlere daha az maaş verecekler maalesef.

Bimer 'ede öneri yapabilirim bu konuda. Gerçi kiminiz ne sorunlar var, bunun için mi yazacaksın diyebilir..

İstifa etse de bence tazminatı veren bir sistem olmalı. Tayin sadece bir zorluk çeşidi.. Başka zorlamalar da olabiliyor.. Değinmeyeyim şimdi..

Niyetimiz bağcıyı dövmek, taşlamak değil, üzüm yemek :).. ;):cool::).. Çok üzücü bir durum gerçekten :oops:o_O:eek::oops::oops:, hayırlısı inşallah :)..

Bu dediğim firma Ülker'in olan ve daha sonra yabancı şirket ile birleşen ŞOK market zinciri arkadaşlar, hocalar, beyler, bayanlar..

Yani kesin kötü demiyorum ki bunu yasal olarak söymemem lazım sanırım.. Buradaki düşünceler benim şahsi fikrim..

Önce 20 mi kaç olduğunu bilmediğim kişiyi işten çıkardılar ki öncesi de var.. Tanıdığım kişi ben çalışamam ve kredi kartı borçlarım var, araba borcum var kredi falan dedi. İStanbul yapıyor, bizim yapacağımız bir durum yook dendi.. Sonra bu duruma rağmen 40 kişi daha bu dalgaya dahil oldu, tayin çıktı sinsice bence.. Neden çünkü maaşler yükseliyor çalışma süresi arttıkça ve tazminatları var.. Bu kişiler istifsa ettiği için tazminat ödemeyecekler maalesef :mad::mad::mad::mad::eek::eek::eek::eek::mad::oops::oops::oops::oops::mad:o_Oo_Oo_Oo_Oo_O:mad:..

Düşünün bu şikayette çok kişi bulundu ve ne ilginçtir ki yeni elemanlar o aynı şehirden seçiliyor..

Yani Adana'da çalışan birini Osmaniye'ye , Hatay ilini gönderiyorlar ama yeni elemanları aynı ilden bulup aynı ilde çalıştırıyorlar çünkü zaten bu maaş ve kadro garantisi olmadan kimse çalışmaz..

Sanki 4000 ( 4 bin tl ) en az maaş veriyorlarmış gibi tayin çıkarıyorlar. Dedikleri yere giden kişinin ev kirası ödemesi lazım ve elektrik, su artık sayın masrafları ve mutfak masrafları.. Verdikleri para ise 2000-2100 Tl civarı o da Şok marketi içinde yani tek markette en üst mevki..

Evli olup mecbur çalışmak zorunda olanlar gitti ama çoğunluk ayrılmış.. Yazık değil mi sizce? Bence yazık.. Yazıklar olsun, Allah ıslah etsin dilerim..

Bu sadece Adana bölgesi için bildiklerimiz.. Haksızlık karşısında konuşan dilsiz şeytandır hadis i şerifi var.. Arkadaşlar bu durumu biliyorsanız sizde Bimer'e yazın.. Akp'den tanıdığınız varsa bu durumdan bahsedin.. Ha benim özel istek ve durumlarım vardı, onu da iletirlerse sevinirim.. EE bu devirde dayı olacak ki biz Allah'a sığındık.. Allah'ta sebepleri söylüyor, siz iyi niyetli arkadaşlar sebep olsun.. Bana özelden yazabilirsiniz, konuşabiliriz.. AKP'nin beni de kızdıran kararları oluyor ama ben ümitliyim Tayyip Erdoğan'dan, inşallah haklı çıkarım :D:cool::cool:;);):):):)..

Yazdığım haksızlığı anlıyorsunuz değil mi.. Ne kadar kötü bir olay.. Zaten üç beş kuruş alan insanlar, kişiler ve tazminatlarından oluyorlar ve işsiz kalıyorlar..

Be Şok çalışanları neden bu tayin zihniyeti. Üstelik çalışanlar ayrılırım diyor ve yeni elemanları tayin etmiyorsunuz genelde çok uzak yerlere belki hiç etmediniz ama bu eski elemanlara neden çoğuna tayin getirdiniz.. Ülker grubu dini ve insani vicdanı olduğuna inanıyorum, umarım kulaklarına gider ve bu işi, bu hatayı yapan müdürlerine gferekeni yaparlar eğer kendileri de bu işte yoklarsa..

Neyse bu kadar yeter şimdilik..
 
Üst