Tom Ford-For men

asumer

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
1,657
Tom-Ford_Tom-Ford-for-Men_viriesu.jpg


Kendi markasını kurana kadar çalıştığı Ysl,Gucci gibi moda devlerinde harikalar yaratan ve özellikle çıkardığı kült parfümlerle bizlerin gönlünde taht kuran ikonik modacı Tom Ford'un kendi markası altında çıkardığı ilk erkek parfümü olan for men,Black Orchid ve Tobacco Vanille gibi artık kült haline gelmiş parfümlerin hemen arkasından çıkmasıyla ve ortalığı biribirine katan reklam kampanyalarıyla piyasaya sürülünce ister istemez herkesin büyük beklentilerle karşıladığı bir parfüm olarak ortaya çıktı.Göz alıcı şişe tasarımı,erotizmin sınırlarını aşan reklam kampanyaları ve Tom Ford isminin ağırlığı onu bir anda imza kokusu arayan erkeklerin alım listesinin ilk sırasına yükseltti.

Aslında parfümümüze geçmeden önce şunu sormamız lazım kendimize.erkek parfümü nedir?nasıl olmalıdır?....Herkesin kokular dünyasında farklı beklentileri ve zevkleri olduğu su götürmez bir gerçek.Buna mukabil satış kaygısı güden markalar da makimum satış rakamlarına ulaşmanın yollarını arayarak genel beğeni kavramı üzerine ürünlerini inşa etmekte.Bu durum tabi ki ürün kalitesinden çok,ürünün lanse ediliş kalitesini yani pazarlama faaliyetlerini daha çok ön plana çıkarıyor.Özellikle Tom Ford gibi moda dünyasının pazarlama dehası biri için de bu durum fazlasıyla geçerli.ancak biz kendimize sorduğumuz sorulara geri dönersek,maskülenlik kavramına kadar inmemiz gerekebilir ve bu kavram tom ford for men ile açıklanmayacak kadar derin ve uzun bir konu.Fakat genel hatlarıyla baktığımızda odunsu ve baharatlı aromaya sahip kokular piyasada erkek kokularının özeti gibi birşey.günümüz parfüm trendleri ise gitgide tatlanan hatta şekerli yiyeceklere yaklaşan yapay ve kimyasal aromaların egemenliğine girmeye başlayan bir süreçte.işte Tom Ford for Men i bu yönüyle yani fazla tatlılık barındırmayan odunsu,parlak ve sıcak yapısıyla farklılaşan bir parfüm.yani kısaca modern maskülen parfüm tanımı Tom Ford for Men için birebir uyan bir tanım olur....

Parfümümüzün açılışı son derece parlak hatta ferah sayılabilecek turunçgillerin ve acımsı sayılabilecek zencefilin aromatik notalarla dengelenmesiyle başlıyor.Limon ve bergamotun uyumlu açılışına eşlik eden zencefil gerçekten de başarılı.özellikle son dönem erkek parfümlerinde sıkça rastladığımız bir nota zencefil ve başarılı kullanımı parfümlere farklı bir hava katan,turunçgillerle son derece uyumlu acımtırak bir yapıya sahip.Açılış Chanel'in çok satan parfümü Bleu'nun traş kolonyasına benzemeyen ve daha sıcak hali gibi.Üst notalar benim için çok başarılı

Orta notalarda yumuşak ancak belli belirsiz hissedilen tütüne eşlik eden baharatlar ve kremsi bir paçulinin varlığı kendini belli ediyor.Orta notaların baharatlardan kaynaklı sert yapısı portakal çiçeğinin dengelenmesiyle oturtulmaya çalışılmış.Ancak orta notalarda harman yapısının uyumsuzluğundan söz edebiliriz.Açılıştaki turunçgilli yapının alt notalarla uyumunu koruyabilmek için kullanılan portakal çiçeği parfümün sıcak yapısının tadının kaçmamasına da katkı sağlamış diyebiliriz.Orta notalar başlangıcındaki parlaklığın söndüğü bir yapıyla devam ediyor.daha iyi olabilirmiş diyorum ve geçer notu veriyorum.

Parfümün alt notaları reklamlarda vurgulanan erotik ve kışkırtıcı yapının hayat bulduğu yer benim gözümde.Amberin tensel,sıcak ve baştan çıkarıcı yapısı buram buram burnunuza gelirken ona eşlik eden odunsu ve sert notalar iyi bir denge yakalamış.Tütün ve paçuli alt notalarda da hissedilir oranda kendini göstermeye devam ediyor.Parfümün en beğendiğim kısmı alt notaları diyebilirim.

Genel anlamda tribünlere oynayan ferah ve parlak açılıp kremsi ve yumuşak devam eden en sonunda sıcak ve seksi bir şekilde tenden ayrılan bir parfüm.Harman kalitesi çok yukarılarda olmasa da genel yapı itibariyle güzel,günlük kullanıma uygun ve iltifat toplayacak bir yapıda.Ancak parfümün en çok eleştrildiği kısmı performansı.Belki de bir black orchid veya tobacco vanille olamamasının nedeni kalıcılık ve farkedilirlik değerleri.tene yakın seyreden ve kıyafette bile düşük kalan kalıcılık değerlerine sahip bir parfüm.bu durum yapılan iddali reklam kampanyalarına ve tom ford beklentilerine aykırı olsa bile benim için kullanımı son derece zevkli ve piyasadaki tatlı baharat bombalarına karşı en iyi alternatif olduğunu söyleyebilirim.Özellikle değeri hızla kaybolmaya başlayan aromatik fujerler ile şiprelerin modern ve başarılı bir yorumu olduğunu da eklemem gerekir.Özellikle alt notaları beni en çok etkilyen kısmı oldu.Keşke performans konusunda bir adım önde olabilseydi de alt notaları daha uzun hissedebilseydik dediğim parfümlerden biri olarak kolleksiyonumda bir şişesini bulundurduğum ve sürekli bulunacak genel beğeni konusunda sorun yaşamayan güvenli bir liman TF for Men.Zaten özellikle dip notalarının başarılı oluşu TF for Men in 1 yıl sonra extreme adıyla yeni bir flanker ının çıkmasına öncülük ederek baştan sona dip notalarının egemenliğine sahip yeni bir versiyonu piyasaya sürüldü.Parfümümüz 4 mevsim kullanımına uygun bir yapıda ancak özellikle geçiş mevsimlerinde daha iyi sonuçlar alınabilecek,serin yaz akşamlarında da sizi mahçup etmeyecektir.parfümün tasarımını daha önce çok fazla bilindik işlere imza atmamış biri olan Yves Cassar yapmış.Özellikle kapalı alan davetleri,ofis,toplantı vb durumlarda kullanıma son derece uygun 4 mevsim imza kokusu arayanların imdadına yetişebilecek ancak performans değerleri nedeniyle iyi düşünülmesi gereken bir parfüm.
 

NemesisSephiroth

Eau de Parfum
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
267
Kokusunu beyaz şaraba benzetiyorum...popüler olmamasının tek nedeni zayıf performansı bence...bu parfümü Tom abi yapmasa Creed yapardı ve baya bir hayranı olurdu diye düşünüyorum
 

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Çok Zayıf çok bu Kıymetli kardeş ...
 

maximus

Extrait de Parfum
Katılım
12 Mar 2015
Mesajlar
444
Sevemediğim kokular arasında olup ne zaman duysam Avon Perceive'i aklıma getiren kokudur kendileri.
 

Mode XL

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 May 2015
Mesajlar
860
Bana oldukça baharatlı gelen ne yazık ki sevemediğim bir parfüm kendileri.
 

Mühendis.91

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
21 Tem 2016
Mesajlar
1,702
Bu parfümü denediğimde bayıldım ve almak istedim ancak eşimden veto yedim; 10 sene sonra alırız senin yaşına olmaz dedi:)
performansı ile ilgili bir fikrim yok ancak koku güzelliği olarak bence en iyilerden.
 

golgesiz3407

Eau de Cologne
Katılım
9 May 2016
Mesajlar
31
Evet benimde bir türlü sevemediğim bir parfüm oldu.. Bir anımı paylaşmak isterim.. Otelde çalışırken Sergen Yalçın lobiye gelip aracını beklemeye başladı.. Bu esnada sohbet etme şansım oldu.. Kızları etkilemek istiyosan HERMES kullan kardeşim demişti.. Bende ona Usta TOM FORD nasıl sence dedim Nasıl bişey o diyip yanındaysa sıksana biraz dedi.. 3-4 fıs sıkıp bune olum kaçırcanmı kızları demişti :) Sonraki gelmesinde arabasından inerken beni gördü ve arabasından eğilip TOM FORD BLACK ORSHID i çıkartıp bana gösterdi :) Demekki birileri için hoşa gidebilen bir koku..
Bana göre günlük kullanıma uygun olmayan bir parfüm..
Benim sonradan beğenmeme sebebim se bu parfümün çakma olanını kullananlar yüzünden oldu.. Nerde nasıl kullanıcağını bilmeyen insanlar sağolsun yolda tiksintinti den yürünmez hale getirdiler..
Elbette bağımlısı olan kullanıcıları vardır.. Onlarada iyi kokunmalar demekten başka bir şey düşmez.. Sülçü lisan ettiysek affola..

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

debian_lnx

Eau de Parfum
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
297
Hep denemek isteiğim ama yorumlarda oldukça olumusz yorum yapıldığı için körlemesine almadığım parfüm..Extreme versiyonu iyi diyorlar ama
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Hocam kılıbıklık üst seviye galiba:)
Mehmet Olcay hocam bekarız galiba, bekara karı boşamak kolaydır derler :).. Cüneyt Arkın babacan bir röportajda, akıllı erkek kılıbık olur dedi , tabi çokda olmamak gerek, dozunda..

Evlilikte, hayat müşterek.. Parfüm beğenmiyorsa o yokken sürmek lazım, mesela tek falan dışarı çıkarken, sanırım sende bunu kastettin yani... Aynı şey aynı evde yaşadığım annem, kardeşim, akrabalarım içinde geçerli ..

Yılda bir gene sıkıp beğenecekmi acaba diye test yapılabilir az fısla evde ..

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

Mode XL

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
15 May 2015
Mesajlar
860
Mehmet Olcay hocam bekarız galiba, bekara karı boşamak kolaydır derler :).. Cüneyt Arkın babacan bir röportajda, akıllı erkek kılıbık olur dedi , tabi çokda olmamak gerek, dozunda..

Evlilikte, hayat müşterek.. Parfüm beğenmiyorsa o yokken sürmek lazım, mesela tek falan dışarı çıkarken, sanırım sende bunu kastettin yani... Aynı şey aynı evde yaşadığım annem, kardeşim, akrabalarım içinde geçerli ..

Yılda bir gene sıkıp beğenecekmi acaba diye test yapılabilir az fısla evde ..

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet abinin 2 tane çocuğu var hatta birisi okula başlayacaktı :D
 
Üst