Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

ERGUN

Administrator
Yönetici
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
3,832
Neden bilmiyorum ama bu markaya bir sempatim var. Geçen günde söylemiştim özgün değiller belki ama kaliteli işleri var gerçekten. Tabi bu fikirlerim henüz bir kaç tane parfümünü denediğim için belki diğerlerini deneme fırsatı bulursam daha sağlıklı fikir sahibi olurum.

SMW aventus ve MTW klonları çok başarılı hocam. diğer klonculardan fersah fersah iyi diyebilirim. fiyat olarak 400 bandında olsa yok satar.
 

erbay

Extrait de Parfum
Katılım
27 Ağu 2015
Mesajlar
383
Dün yazmayı unutmuşum dünyanın en güzel parfümünü de deneyimleme şansına eriştim Erdem (Leto) sayesinde. Parfümün adı Office for men :D Adam sauvage, bleu ve aventus'u karıştırıp parfüm yapmış. Onca parfümü deneyimleyip piyasa işi parfümleri tespit ederek ortaya freş, genele hitap eden ve sentetik bir parfüm çıkarmış. Performansı oldukça iyi, şöyle 200 lira falan olsa belki alınabilir.
 

Şerif23

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
924
Xerjoff lua
Markanın çiçek/meyve kombinasyonu üzerine kurulu parfümü.Açılışı çok güzel tatlı hafif mayhoş meyvelerle geçiyor.armut şeftali ve bergamot olduğunu düşünüyorum.orta bölümlerde meyvelerin etkisi devam ederken Gül ve iris de katılıyor.ben bu kısma kadar parfümü robert piguet visa ya çok benzettim. Kalitesi ve kremsi yapısıyla epey benziyor.
Son kısmı ise biraz sıradan geldi.
Parfüm gayet güzel ama çok farklı mı hayır.2000 tl verip bir şişesini alacağım bir parfüm değil



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
K

kuzgun1984

Misafir
Tom ford metalique
Bu parfümle ilgili olumlu bir şey yazasım gelmiyor maalesef:(
Açılışından orta bölümün sonlarına kadar gerçekten metalik kokuyor hele o başlangıcı yok mu.bu anlamda isminin hakkını vermiş ama.hedeflenen kokuyu tutturmuş diyebilirim. Açılıştaki aldehitler hiç alışık olmadığım bir tarzda verilmiş zaten.orta bölümlerde ise çiçeklerle vanilyanın baskınlığı mevcut.ama o metalik hava hep eşlik ediyor.dip notalara gelemediğim için henüz birşey diyemiyorum ama bu parfümü gerçekten sevmedim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
merak ettiğim bir kokuydu. teşekkürler.
 

erbay

Extrait de Parfum
Katılım
27 Ağu 2015
Mesajlar
383
Red Tabacco denedim ve beğenmedim. Başlangıcı çok ağır şurup gibi ve bu uzun süre devam ediyor benlik bir parfüm değil.
 

Suox

Eau de Parfum
Katılım
19 Eyl 2019
Mesajlar
320
TT Laudano Nero & pekji odoon

Ders niteliğinde iki parfüm !
Kendi kendime dedim ki : senin neyine yetmiyor Dior , Chanel, versace . Senin burnun dizaynır sanane Niş parfümden . Özellikle odoon o yanık kokusu yüzünden diğer notaları duymadım bile. Tütsü falan değil başka bişey.
Bir dağ evi düşünün sobasında yakılmayı bekleyen odunlar ( klasik giriş) sobayı yakmak için çıra yerine eskimiş çöpe atacağınız ayakkabılarla tutuşturuyorsunuz. İşte o koku :)
Bu ikisini koklamadan kimse interlude karanlık falan demesin . Beni parfümden soğuttu ikisi. Tabi sevene saygım (burada biraz düşündüm ) sonsuz. Laudano nero o is kokusu olmasa fena olmayabilir.
:) eskimiş ayakkabılar :)senin yorumları beğenerek ve gülerek okuyorum hocam eline yüreğine sağlık
 

Şerif23

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
924
Galop d’hermes

Hiç bilgim olmadan hatta ismini bile duymadan denedim parfümü.hediye olarak geldi dekantı. Öylesine sıktım. Ama karşımda esaslı bir parfüm buldum.
Deri -çiçek ekseninde bir parfüm ama deri gayet kullanılabilir bir şekilde verilmiş.daha süet gibi.hatta benim tenimde çiçeksi yönü daha ağır bastı diyebilirim.özellikle orta bölümlerde Gül bunuma usul usul vurdu.
Hermesin önceki jenerasyonundan olan kelly calache e göre çok çok daha giyilebilir ve sevilesi buldum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,637
Stranger Perfumery - Wicked John; oldukça yeşil ama bol tozlu nüansların etrafına yedirilmiş sedir kokusu burnuma geliyor. Hatta doğal meşeyosununu oldukça andıran bir koku profiline sahip bu yeşil nüanslar. Oldukça beğenimi topladı.
 

almıla

Perfume Lover
Katılım
23 Tem 2016
Mesajlar
1,928
Jovan Musk For Women denedim misk kokusu çok baskın adı üstünde hatta başka bir nota hissedemedim ben temiz bir hissiyatı var avonun soft musk ını anımsattı ama ondan daha güzel
 

Şerif23

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
924
Chloe in son parfümü chloe leau edt
Çok çok sıradan bir gül kokusu.hiçbir özelliği olmayan hayal kırıklığından öteye gitmeyen bir parfüm olmuş.bu yüzden ayrıntıya girmiyorum

Gucci oud.
Şu safran notası ile bir türlü barışamadım.hangi parfümde kokladıysam beni rahatsız etmeyi başardı.bu yüzden açılışını sevmedim.orta bölüm parfümde sevdiğim tek bölüm oldu.gülün ve portakal çiçeğinin uyumu güzel olmuş


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Yavuz14M

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
12 Mar 2019
Mesajlar
655
Puredistance Black bence deneyimlemeniz gereken karakteristik ismi gibi karanlık gizemli bir koku


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Mrtpcu

Eau de Toilette
Katılım
5 Eyl 2019
Mesajlar
142
Kısaca ve nacizane ;

-TT Ursa
Başlangıcındaki hayvansal temayı atlatamadım malesef. Eğer o kısmı atlatırsanız koku farklı bir güzelliğe evriliyor ve gayet sevilebiliyor. Ayrıca STH benzerliğinden bahsediliyor doğrudur, esintiler var ama benim acemi burnum STH yi daha önde ve farklı hissetti.Tercihim STH olurdu. En azından başından sonuna kadar kokuda kalabiliyorum ve sevebiliyorum.

-Adp Fico di Amalfi
İncir merkezli ve etrafında turuncgil havasını da alabildiğiniz, çok sempatik, koklanası bir parfüm. Aşırı meyve şölenli parfümleri sevmesem de bu tam kararında olmuş bence. Performans anlamında yazın üzmez sanırım. Kışın deneyip sevdim fakat yazın çok daha kendini anlatacak tarzda bir koku. Son olarak deneyeni üzmeyecek hatta büyük olasılıkla mutlu edecek, genel beğeniye de uygun incir temalı bir koku.
 

xPixa

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,362
Tom Ford Oud Wood Intense


Ahh ah nereden başlasam bilmiyorum. Tom Ford'un kişisel olarak kreatif yaratıcılığından mı, Gucci'nin zamanında küllerinden yeniden doğmasında en önemli paya sahip olan ana karakter olmasından mı ya da kendi markasını kurduktan sonra direk zirveye oynamasından mı... Bizim forumumuz parfüm forumu ve o yüzden giyim kuşam modasını bir kenara bırakıp bugün markanın Oud Wood Intense isimli kokusunu elimden geldiği kadarıyla anlatmaya çalışacağım.

Parfüme geçmeden önce ilk olarak markanın politikasına değinmek istiyorum. Son yıllarda özellikle Private Blend koleksiyonunda ciddi anlamda kafamın hiçbir şekilde almadığı bir politika izleyen bir marka konumunda Tom Ford. 2007'de çıkan ve niş segmentine inanılmaz bir giriş yapan marka sonrasında birkaç koku dışında (bu birkaç koku da bana göre Tobacco Oud, Patchouli Absolu ve Oud Minerale) elle tutulur hiçbir başarı yakalayamadığı gibi bunlar dışında da özellike Tuscan Leather DNA'sını biraz daha sabunsu bir hale getiren 2016 versiyon Ombre Leather ve geçen sene piyasaya çıkan Beau de Jour da niş segmentinde 1 sene üretimde kalıp şu anda designer kısmında üretime geçmiş durumda. Gerçekten nasıl bir politikadır anlamak gerçekten zor (aslında kolay işte işin özü para da siz zor dediğime bakmayın
smile.png
upload_2020-1-24_15-20-55.gif
).

İlk çıkan private blendlere şu ana kadar hiçbirine sahip olmamış olsam bile dünya çapında başarı sağlayan kokularının hepsini denediğimi söyleyebilirim (ilk formülasyon Amber Absolute hariç). Designer kısmında yer alan kokularını bile oldukça kaliteli bulduğum bu markadan niş segmentinde yer alan ve yetkili satıcı fiyatı inanılmaz derecede yüksek olan kokularından ister istemez çoğu kişi gibi benim de beklentim oldukça yüksek oluyor. Hele bir de artık markanın kültleri olarak tabir edilecek Tobacco Vanille, Noir de Noir, Tuscan Leather, Oud Wood gibi kokular söz konusu olunca Tom Ford markasının potansiyeli açıkça ortaya çıkmış oluyor. Özellikle fragrantica ve yabancı forumlarda da Oud Wood Intense hakkında yapılan yorumları okuyup sonrasında da diğer forumda splitte görünce ilk başta yine boşa para gidecek diye düşünüp son ana kadar bekleyip fakat dayanamayıp bir 5 ml sipariş verdim ve bugün de kendi çapımda bir inceleme yazısı yazayım dedim. Aslında bu yazıyı dün gece yazacaktım fakat yorgunluktan dolayı bugüne kaldı.

Parfümü klasik olarak boyun çevreme 3, el bileğime ise 2 fıs şeklinde dün sabah 11'de sıktım. İlk olarak burnuma gelen koku anlayamadığım bir şekilde deri oldu. Evet yanlış duymadınız bildiğiniz deri kokusu. Hani fabrikadan üretimden yeni çıkan arabanın koltuklarının deri kokusu vardır ya bildiğiniz o şekilde ama daha sentetik hali olan bir deri kokusu. Hatta bu deri kokusunu koklayınca aklıma da benzer olarak Issey Miyake Noir Ambre geldi. Kokuların birbirleriyle tabiki de alakaları yok fakat deri akorları cidden birbirlerine benzer geldi bana. Hatta biraz da Guerlain Cuir Intese'in çoğu kişinin tabir ettiği fakat bana göre öyle olmayan mazotumsu yapısından arındırılmış hali gibi de geldi. Bu yazdıklarım gözünüzü korkutmasın işlenen deri oldukça yumuşak bir havada. Hatta şunu söyleyebilirim ki Tom Ford'un sıcak baharatlı, balzamsı ve odunsu kışlık yoğun kokularından sonra bu parfümü önüme hiçbir marka ibaresi olmadan koysalar ben bu koku için "Creed mi bu ? Creed yeni kışlık parfüm mü çıkardı?" şeklinde tepki verirdim.

Diğer ilginç gelen bir konu ise bu kokuda burnuma hiçbir şekilde bir hayvansallık gelmemiş olması. Özellikle Fragrantica'da çoğu kişi "Castoreum" yani kunduz yağı notasını oylamış olsa bile ben hiçbir şekilde bir hayvansallık koklamadım. Belki kunduz yağı notası civet gibi insana yumruk atar bir şekilde buram buram kokan hayvansal bir koku değildir, bugüne kadar bu notayı hiç saf haliyle koklamadım bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki Tom Ford tarafından açıklanan üç tane orjinal nota var ki bunlar oud, angelica ve cypress. Belki açıklanmadığı halde kunduz notası da vardır ama dediğim gibi ben herhangi bir hayvansallık hissetmedim bu parfümde.

Yukarıda belirttiğim deri teması yaklaşık ilk 2 saat kokuyor diyebilirim. Sonrasında ise ortaya oud ve cypress notaları birbiriyle oldukça güzel bir şekilde harmanlanmış ferah baharatlı odunsu bir koku ortaya çıkıyor. Cypress notasını bugüne kadar birkaç koku dışında açıkçası hiç sevmedim. Bu kokular da her ne kadar sevmediğim vetiver ile birlikte kullanılan ve burnumu yakacak cinsten olmasına rağmen Lalique Encre Noir ve Gucci Guilty Absolute. Bu iki koku odunsu kokular içerisinde gerek koku, gerek performans ve gerek fiyat olarak zirvede değerlendirdiğim kokular. Ama Oud Wood Intense'te cypress kullanımı cidden bir başka. Oldukça naif, ferah, burnu yormayan ve kalite kokan yapıda. Oud ile birleşimi de o kadar güzel ki tadından yenmiyor. Parfümde cidden en beğendiğim kısım bu drydown kısmı oldu. Parfüm zaten bu evreden sonra da herhangi bir değişiklik göstermeden ömrünün sonuna kadar linear bir şekilde böyle kokuyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu parfüm bence Tom Ford şişesinde Creed markasının eli değmiş bir koku. Baştan sona kadar Creed'in aslında zor olarak tabir edilen notaları birbiriyle mükemmel harmanlayıp inanılmaz derece yumuşak ve elegant yapıda sunması şeklinde olan imza dokunuşuna tanıklık ediyorsunuz. Parfümün açılışından nefret etmedim ama öyle inanılmaz derecede de beğenmediğim halde beni herhangi bir şekilde rahatsız etmedi. Drydown kısmı ise açılışa nazaran çok daha hoşuma gitti. Performans açısından değerlendirecek olursam yayılım ilk 2 saat oldukça başarılı, sonrasiındaki 1 saat yarım kol mesafesinde ve 3. saatin sonu itibariyle de ten kokusu şeklinde. Kalıcılık ise 8. saatten sonra yavaş yavaş silik bir hale geçiyor fakat dün sabah 11'de ilk sıkmamın üzerinden 12 saat geçmesine rağmen bileğim hala kokuyordu. Küçük dekant şişesinden 2 fıs ile böyle kokan bir parfüm heralde kendi şişesinden 2 fıs sıkıldığında kalıcılık konusunda daha da başarılı olacaktır görüşündeyim.

Değinmek istediğim başka bir konu da bu parfümün ismi hakkında. Evet odunsuluk kavramına baştan sona devrim niteliğinde yeni bir soluk getirmemiş olsa bile özgün bir çalışma olduğunu söyleyebilirim fakat bence ismi "Leather Wood" şeklinde bir şey olabilirmiş. Mevcut Oud Wood'un koksuyla uzaktan yakından alakası olmayan bu parfüm heralde bir metafor şeklinde bu isme sahip oldu. Simgesel olarak Oud Wood ismini alıp bize farklı bir odunsuluk kavramını gösterdiğinden dolayı Oud Wood Intense ismi koyuldu.

Sonuç olarak yetkili satıcı fiyatını inanılmaz saçma bulduğum fakat diğer forumdaki split fiyatını (ml'si 12.6 TL) nispeten hak eden bir koku olmuş Oud Wood Intense. Tom Ford şişesinde Creed naifliği olan odunsu aromatik kışlık bir koku arıyorsanız mutlaka gidip deneyin derim. Hatta ilk kokladığınızda bu ne böyle demeyin birkaç şans daha verin. Çoğu kişi ilk başta sevmese bile birkaç kullanım sonrasında bu sevginin artacağı görüşündeyim. Kitleler için bir "wooow" faktör değilsin ama yine de güzelsin Oud Wood Intese. Hayal kırıklığı yaşatmadın ama yüksek olan beklentimi de tam anlamıyla karşılamadın. Olsun seni de böyle sevelim ne yapalım
smile.png
upload_2020-1-24_15-20-55.gif
 

İlyas

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
5 Nis 2017
Mesajlar
2,834
Tom Ford Oud Wood Intense


Ahh ah nereden başlasam bilmiyorum. Tom Ford'un kişisel olarak kreatif yaratıcılığından mı, Gucci'nin zamanında küllerinden yeniden doğmasında en önemli paya sahip olan ana karakter olmasından mı ya da kendi markasını kurduktan sonra direk zirveye oynamasından mı... Bizim forumumuz parfüm forumu ve o yüzden giyim kuşam modasını bir kenara bırakıp bugün markanın Oud Wood Intense isimli kokusunu elimden geldiği kadarıyla anlatmaya çalışacağım.

Parfüme geçmeden önce ilk olarak markanın politikasına değinmek istiyorum. Son yıllarda özellikle Private Blend koleksiyonunda ciddi anlamda kafamın hiçbir şekilde almadığı bir politika izleyen bir marka konumunda Tom Ford. 2007'de çıkan ve niş segmentine inanılmaz bir giriş yapan marka sonrasında birkaç koku dışında (bu birkaç koku da bana göre Tobacco Oud, Patchouli Absolu ve Oud Minerale) elle tutulur hiçbir başarı yakalayamadığı gibi bunlar dışında da özellike Tuscan Leather DNA'sını biraz daha sabunsu bir hale getiren 2016 versiyon Ombre Leather ve geçen sene piyasaya çıkan Beau de Jour da niş segmentinde 1 sene üretimde kalıp şu anda designer kısmında üretime geçmiş durumda. Gerçekten nasıl bir politikadır anlamak gerçekten zor (aslında kolay işte işin özü para da siz zor dediğime bakmayın
smile.png
Ekli dosyayı görüntüle 13842 ).

İlk çıkan private blendlere şu ana kadar hiçbirine sahip olmamış olsam bile dünya çapında başarı sağlayan kokularının hepsini denediğimi söyleyebilirim (ilk formülasyon Amber Absolute hariç). Designer kısmında yer alan kokularını bile oldukça kaliteli bulduğum bu markadan niş segmentinde yer alan ve yetkili satıcı fiyatı inanılmaz derecede yüksek olan kokularından ister istemez çoğu kişi gibi benim de beklentim oldukça yüksek oluyor. Hele bir de artık markanın kültleri olarak tabir edilecek Tobacco Vanille, Noir de Noir, Tuscan Leather, Oud Wood gibi kokular söz konusu olunca Tom Ford markasının potansiyeli açıkça ortaya çıkmış oluyor. Özellikle fragrantica ve yabancı forumlarda da Oud Wood Intense hakkında yapılan yorumları okuyup sonrasında da diğer forumda splitte görünce ilk başta yine boşa para gidecek diye düşünüp son ana kadar bekleyip fakat dayanamayıp bir 5 ml sipariş verdim ve bugün de kendi çapımda bir inceleme yazısı yazayım dedim. Aslında bu yazıyı dün gece yazacaktım fakat yorgunluktan dolayı bugüne kaldı.

Parfümü klasik olarak boyun çevreme 3, el bileğime ise 2 fıs şeklinde dün sabah 11'de sıktım. İlk olarak burnuma gelen koku anlayamadığım bir şekilde deri oldu. Evet yanlış duymadınız bildiğiniz deri kokusu. Hani fabrikadan üretimden yeni çıkan arabanın koltuklarının deri kokusu vardır ya bildiğiniz o şekilde ama daha sentetik hali olan bir deri kokusu. Hatta bu deri kokusunu koklayınca aklıma da benzer olarak Issey Miyake Noir Ambre geldi. Kokuların birbirleriyle tabiki de alakaları yok fakat deri akorları cidden birbirlerine benzer geldi bana. Hatta biraz da Guerlain Cuir Intese'in çoğu kişinin tabir ettiği fakat bana göre öyle olmayan mazotumsu yapısından arındırılmış hali gibi de geldi. Bu yazdıklarım gözünüzü korkutmasın işlenen deri oldukça yumuşak bir havada. Hatta şunu söyleyebilirim ki Tom Ford'un sıcak baharatlı, balzamsı ve odunsu kışlık yoğun kokularından sonra bu parfümü önüme hiçbir marka ibaresi olmadan koysalar ben bu koku için "Creed mi bu ? Creed yeni kışlık parfüm mü çıkardı?" şeklinde tepki verirdim.

Diğer ilginç gelen bir konu ise bu kokuda burnuma hiçbir şekilde bir hayvansallık gelmemiş olması. Özellikle Fragrantica'da çoğu kişi "Castoreum" yani kunduz yağı notasını oylamış olsa bile ben hiçbir şekilde bir hayvansallık koklamadım. Belki kunduz yağı notası civet gibi insana yumruk atar bir şekilde buram buram kokan hayvansal bir koku değildir, bugüne kadar bu notayı hiç saf haliyle koklamadım bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki Tom Ford tarafından açıklanan üç tane orjinal nota var ki bunlar oud, angelica ve cypress. Belki açıklanmadığı halde kunduz notası da vardır ama dediğim gibi ben herhangi bir hayvansallık hissetmedim bu parfümde.

Yukarıda belirttiğim deri teması yaklaşık ilk 2 saat kokuyor diyebilirim. Sonrasında ise ortaya oud ve cypress notaları birbiriyle oldukça güzel bir şekilde harmanlanmış ferah baharatlı odunsu bir koku ortaya çıkıyor. Cypress notasını bugüne kadar birkaç koku dışında açıkçası hiç sevmedim. Bu kokular da her ne kadar sevmediğim vetiver ile birlikte kullanılan ve burnumu yakacak cinsten olmasına rağmen Lalique Encre Noir ve Gucci Guilty Absolute. Bu iki koku odunsu kokular içerisinde gerek koku, gerek performans ve gerek fiyat olarak zirvede değerlendirdiğim kokular. Ama Oud Wood Intense'te cypress kullanımı cidden bir başka. Oldukça naif, ferah, burnu yormayan ve kalite kokan yapıda. Oud ile birleşimi de o kadar güzel ki tadından yenmiyor. Parfümde cidden en beğendiğim kısım bu drydown kısmı oldu. Parfüm zaten bu evreden sonra da herhangi bir değişiklik göstermeden ömrünün sonuna kadar linear bir şekilde böyle kokuyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu parfüm bence Tom Ford şişesinde Creed markasının eli değmiş bir koku. Baştan sona kadar Creed'in aslında zor olarak tabir edilen notaları birbiriyle mükemmel harmanlayıp inanılmaz derece yumuşak ve elegant yapıda sunması şeklinde olan imza dokunuşuna tanıklık ediyorsunuz. Parfümün açılışından nefret etmedim ama öyle inanılmaz derecede de beğenmediğim halde beni herhangi bir şekilde rahatsız etmedi. Drydown kısmı ise açılışa nazaran çok daha hoşuma gitti. Performans açısından değerlendirecek olursam yayılım ilk 2 saat oldukça başarılı, sonrasiındaki 1 saat yarım kol mesafesinde ve 3. saatin sonu itibariyle de ten kokusu şeklinde. Kalıcılık ise 8. saatten sonra yavaş yavaş silik bir hale geçiyor fakat dün sabah 11'de ilk sıkmamın üzerinden 12 saat geçmesine rağmen bileğim hala kokuyordu. Küçük dekant şişesinden 2 fıs ile böyle kokan bir parfüm heralde kendi şişesinden 2 fıs sıkıldığında kalıcılık konusunda daha da başarılı olacaktır görüşündeyim.

Değinmek istediğim başka bir konu da bu parfümün ismi hakkında. Evet odunsuluk kavramına baştan sona devrim niteliğinde yeni bir soluk getirmemiş olsa bile özgün bir çalışma olduğunu söyleyebilirim fakat bence ismi "Leather Wood" şeklinde bir şey olabilirmiş. Mevcut Oud Wood'un koksuyla uzaktan yakından alakası olmayan bu parfüm heralde bir metafor şeklinde bu isme sahip oldu. Simgesel olarak Oud Wood ismini alıp bize farklı bir odunsuluk kavramını gösterdiğinden dolayı Oud Wood Intense ismi koyuldu.

Sonuç olarak yetkili satıcı fiyatını inanılmaz saçma bulduğum fakat diğer forumdaki split fiyatını (ml'si 12.6 TL) nispeten hak eden bir koku olmuş Oud Wood Intense. Tom Ford şişesinde Creed naifliği olan odunsu aromatik kışlık bir koku arıyorsanız mutlaka gidip deneyin derim. Hatta ilk kokladığınızda bu ne böyle demeyin birkaç şans daha verin. Çoğu kişi ilk başta sevmese bile birkaç kullanım sonrasında bu sevginin artacağı görüşündeyim. Kitleler için bir "wooow" faktör değilsin ama yine de güzelsin Oud Wood Intese. Hayal kırıklığı yaşatmadın ama yüksek olan beklentimi de tam anlamıyla karşılamadın. Olsun seni de böyle sevelim ne yapalım
smile.png
Ekli dosyayı görüntüle 13841
Kaleminize sağlık hocam. Son 10 yılda çıkmış en iyi 10 kokudan biri bence.
 

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Tom Ford Oud Wood Intense


Ahh ah nereden başlasam bilmiyorum. Tom Ford'un kişisel olarak kreatif yaratıcılığından mı, Gucci'nin zamanında küllerinden yeniden doğmasında en önemli paya sahip olan ana karakter olmasından mı ya da kendi markasını kurduktan sonra direk zirveye oynamasından mı... Bizim forumumuz parfüm forumu ve o yüzden giyim kuşam modasını bir kenara bırakıp bugün markanın Oud Wood Intense isimli kokusunu elimden geldiği kadarıyla anlatmaya çalışacağım.

Parfüme geçmeden önce ilk olarak markanın politikasına değinmek istiyorum. Son yıllarda özellikle Private Blend koleksiyonunda ciddi anlamda kafamın hiçbir şekilde almadığı bir politika izleyen bir marka konumunda Tom Ford. 2007'de çıkan ve niş segmentine inanılmaz bir giriş yapan marka sonrasında birkaç koku dışında (bu birkaç koku da bana göre Tobacco Oud, Patchouli Absolu ve Oud Minerale) elle tutulur hiçbir başarı yakalayamadığı gibi bunlar dışında da özellike Tuscan Leather DNA'sını biraz daha sabunsu bir hale getiren 2016 versiyon Ombre Leather ve geçen sene piyasaya çıkan Beau de Jour da niş segmentinde 1 sene üretimde kalıp şu anda designer kısmında üretime geçmiş durumda. Gerçekten nasıl bir politikadır anlamak gerçekten zor (aslında kolay işte işin özü para da siz zor dediğime bakmayın
smile.png
Ekli dosyayı görüntüle 13842 ).

İlk çıkan private blendlere şu ana kadar hiçbirine sahip olmamış olsam bile dünya çapında başarı sağlayan kokularının hepsini denediğimi söyleyebilirim (ilk formülasyon Amber Absolute hariç). Designer kısmında yer alan kokularını bile oldukça kaliteli bulduğum bu markadan niş segmentinde yer alan ve yetkili satıcı fiyatı inanılmaz derecede yüksek olan kokularından ister istemez çoğu kişi gibi benim de beklentim oldukça yüksek oluyor. Hele bir de artık markanın kültleri olarak tabir edilecek Tobacco Vanille, Noir de Noir, Tuscan Leather, Oud Wood gibi kokular söz konusu olunca Tom Ford markasının potansiyeli açıkça ortaya çıkmış oluyor. Özellikle fragrantica ve yabancı forumlarda da Oud Wood Intense hakkında yapılan yorumları okuyup sonrasında da diğer forumda splitte görünce ilk başta yine boşa para gidecek diye düşünüp son ana kadar bekleyip fakat dayanamayıp bir 5 ml sipariş verdim ve bugün de kendi çapımda bir inceleme yazısı yazayım dedim. Aslında bu yazıyı dün gece yazacaktım fakat yorgunluktan dolayı bugüne kaldı.

Parfümü klasik olarak boyun çevreme 3, el bileğime ise 2 fıs şeklinde dün sabah 11'de sıktım. İlk olarak burnuma gelen koku anlayamadığım bir şekilde deri oldu. Evet yanlış duymadınız bildiğiniz deri kokusu. Hani fabrikadan üretimden yeni çıkan arabanın koltuklarının deri kokusu vardır ya bildiğiniz o şekilde ama daha sentetik hali olan bir deri kokusu. Hatta bu deri kokusunu koklayınca aklıma da benzer olarak Issey Miyake Noir Ambre geldi. Kokuların birbirleriyle tabiki de alakaları yok fakat deri akorları cidden birbirlerine benzer geldi bana. Hatta biraz da Guerlain Cuir Intese'in çoğu kişinin tabir ettiği fakat bana göre öyle olmayan mazotumsu yapısından arındırılmış hali gibi de geldi. Bu yazdıklarım gözünüzü korkutmasın işlenen deri oldukça yumuşak bir havada. Hatta şunu söyleyebilirim ki Tom Ford'un sıcak baharatlı, balzamsı ve odunsu kışlık yoğun kokularından sonra bu parfümü önüme hiçbir marka ibaresi olmadan koysalar ben bu koku için "Creed mi bu ? Creed yeni kışlık parfüm mü çıkardı?" şeklinde tepki verirdim.

Diğer ilginç gelen bir konu ise bu kokuda burnuma hiçbir şekilde bir hayvansallık gelmemiş olması. Özellikle Fragrantica'da çoğu kişi "Castoreum" yani kunduz yağı notasını oylamış olsa bile ben hiçbir şekilde bir hayvansallık koklamadım. Belki kunduz yağı notası civet gibi insana yumruk atar bir şekilde buram buram kokan hayvansal bir koku değildir, bugüne kadar bu notayı hiç saf haliyle koklamadım bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki Tom Ford tarafından açıklanan üç tane orjinal nota var ki bunlar oud, angelica ve cypress. Belki açıklanmadığı halde kunduz notası da vardır ama dediğim gibi ben herhangi bir hayvansallık hissetmedim bu parfümde.

Yukarıda belirttiğim deri teması yaklaşık ilk 2 saat kokuyor diyebilirim. Sonrasında ise ortaya oud ve cypress notaları birbiriyle oldukça güzel bir şekilde harmanlanmış ferah baharatlı odunsu bir koku ortaya çıkıyor. Cypress notasını bugüne kadar birkaç koku dışında açıkçası hiç sevmedim. Bu kokular da her ne kadar sevmediğim vetiver ile birlikte kullanılan ve burnumu yakacak cinsten olmasına rağmen Lalique Encre Noir ve Gucci Guilty Absolute. Bu iki koku odunsu kokular içerisinde gerek koku, gerek performans ve gerek fiyat olarak zirvede değerlendirdiğim kokular. Ama Oud Wood Intense'te cypress kullanımı cidden bir başka. Oldukça naif, ferah, burnu yormayan ve kalite kokan yapıda. Oud ile birleşimi de o kadar güzel ki tadından yenmiyor. Parfümde cidden en beğendiğim kısım bu drydown kısmı oldu. Parfüm zaten bu evreden sonra da herhangi bir değişiklik göstermeden ömrünün sonuna kadar linear bir şekilde böyle kokuyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu parfüm bence Tom Ford şişesinde Creed markasının eli değmiş bir koku. Baştan sona kadar Creed'in aslında zor olarak tabir edilen notaları birbiriyle mükemmel harmanlayıp inanılmaz derece yumuşak ve elegant yapıda sunması şeklinde olan imza dokunuşuna tanıklık ediyorsunuz. Parfümün açılışından nefret etmedim ama öyle inanılmaz derecede de beğenmediğim halde beni herhangi bir şekilde rahatsız etmedi. Drydown kısmı ise açılışa nazaran çok daha hoşuma gitti. Performans açısından değerlendirecek olursam yayılım ilk 2 saat oldukça başarılı, sonrasiındaki 1 saat yarım kol mesafesinde ve 3. saatin sonu itibariyle de ten kokusu şeklinde. Kalıcılık ise 8. saatten sonra yavaş yavaş silik bir hale geçiyor fakat dün sabah 11'de ilk sıkmamın üzerinden 12 saat geçmesine rağmen bileğim hala kokuyordu. Küçük dekant şişesinden 2 fıs ile böyle kokan bir parfüm heralde kendi şişesinden 2 fıs sıkıldığında kalıcılık konusunda daha da başarılı olacaktır görüşündeyim.

Değinmek istediğim başka bir konu da bu parfümün ismi hakkında. Evet odunsuluk kavramına baştan sona devrim niteliğinde yeni bir soluk getirmemiş olsa bile özgün bir çalışma olduğunu söyleyebilirim fakat bence ismi "Leather Wood" şeklinde bir şey olabilirmiş. Mevcut Oud Wood'un koksuyla uzaktan yakından alakası olmayan bu parfüm heralde bir metafor şeklinde bu isme sahip oldu. Simgesel olarak Oud Wood ismini alıp bize farklı bir odunsuluk kavramını gösterdiğinden dolayı Oud Wood Intense ismi koyuldu.

Sonuç olarak yetkili satıcı fiyatını inanılmaz saçma bulduğum fakat diğer forumdaki split fiyatını (ml'si 12.6 TL) nispeten hak eden bir koku olmuş Oud Wood Intense. Tom Ford şişesinde Creed naifliği olan odunsu aromatik kışlık bir koku arıyorsanız mutlaka gidip deneyin derim. Hatta ilk kokladığınızda bu ne böyle demeyin birkaç şans daha verin. Çoğu kişi ilk başta sevmese bile birkaç kullanım sonrasında bu sevginin artacağı görüşündeyim. Kitleler için bir "wooow" faktör değilsin ama yine de güzelsin Oud Wood Intese. Hayal kırıklığı yaşatmadın ama yüksek olan beklentimi de tam anlamıyla karşılamadın. Olsun seni de böyle sevelim ne yapalım
smile.png
Ekli dosyayı görüntüle 13841
Çınar hocam rica etsem bu başlığı detaylı yorumlamalara alsak da burada harcanmasa ellerinize sağlık bu arada çok teşekkürler
 
Üst