Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

Şerif23

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
924
Sisley soir
Çok ferah olmayan turunçgillerle açılıp 10 dk dan sonra Gül ü bir süre hissettiğim bir parfüm oldu.gül 20 Dk kadar kendini hissettirdi sonrasında ise baharatlar bir nebze ön plana çıktı.bu kısma kadar parfümü oldukça beğendim ama sonrası benim için vasat idi.meşe yosununun kullanımı hiç ilgi çekici değildi tekdüze ve sıradan. Amberi de henüz hissedemedim bile (4.saate girmek üzere)
İristen mi yoksa baharatların kullanım şeklinden ötürü müdür bilmiyorum ama bana buz gibi bir parfüm izlenimi verdi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Yinthei

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
496
Dior Homme Sport (2008 Versiyon)

Dior Homme Intense hayranlığımın bir sonucu olarak Dior’un bu serisinden yazlık bir parfüm deneme düşüncesiyle yola çıktım ve geçtiğimiz yazın neredeyse tamamında bu parfümü kullandım. Bugün de tekrar hatırlamak için soğuk bir kış gününde denedim ve doğrudan yaz ayları gözümde canlandı.
Öncelikle şunu söylemeliyim, Dior Homme Intense çizgisinden gitmiyor kesinlikle, içinde iris yok, o meşhur ruj havası yok. Sadece o serinin bir üyesi. İsim yanıltıcı olmasın.
Parfümün yanlış bilmiyorsam 2008, 2012 ve 2017 versiyonları mevcut. Parfüm aleminde genellikle 2008 versiyonu beğeniliyor. Turunçgil ve zencefil baskın bir parfüm. Versiyonlar arasında bu iki notanın dengesi değişiyor diye biliyorum, birinde zencefil baskınken diğerinde turunçgil ve diğer notalar baskın hale geliyor. Benim denediğimin 2008 versiyon olduğunu tekrar belirteyim.
Çok farklı, bugüne kadar hiç koklamadığınız bir parfüm beklemeyin. Gayet risksiz, sıcak havalara uygun güzel bir koku diyebilirim özetle. Çok fazla çeşit parfüm denemiş olanlar bu parfümü sıradan bulabilir. Ben de ilk sıktığımda sıradan bulmuştum ama bu güzel bir parfüm olduğu gerçeğini değiştirmez.
2017 versiyonunu Sephora'da denedim. 2017 versiyonda greyfurt-limon daha baskınken, 2008'de ise notalar biraz daha dengeli ve hafiften bir kremsi hava var. Ayrıca 2008 versiyonunda genel bir "yoğunluk" hakim. 2017'yi ise daha naif olarak tanımlayabilirim. 2012 versiyonunu denemedim. Ancak aralarında uçurum yok bana kalırsa. Versiyonuna hiç takılmadan alınıp sıcak günlerde dış ortamlarda sıkılıp dışarı çıkılır, tertemiz ve ferah hissettirir.
Bunun mandalina kabuğu hissiyatı daha baskın olan benzeri yok mu derseniz aynı koku grubuna koyabileceğim Armani Eau d'Aromes'u denemenizi öneririm.

Kalıcılık: 6/10
Yayılım: 5/10
Koku güzelliği: 8/10
Özgünlük: 5/10
Uygun mevsim: Sıcak bahar günleri ve yaz
Uygun zaman dilimi: Gündüz
Uygun yaş grubu: 20+
 

Pomak

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,852
TT GUMİN

Kendisiyle hafta sonu tanışma fırsatımız oldu. Sanki uzun zamandır tanışıyor muş fakat yıllardır ayrı kalmış gibi özlemle sarıldım. Şakayı bir tarafa bırakırsak kokladığım en gereksiz kokulardan biri Gumin oldu. Ne koktuğu belli olmayan iç bayıcı bir çalışma, notalara bakınca canlandırıcı ferah bir şeyler bekliyor insan fakat aşırı sentetik neredeyse baştan sona kadar aynı kokan bence sandal notasının hiç uymadığı bir koku olmuş Gumin. Bazı yorumlarda aventus, smw, mefistoya benzerliğinden bahsedilmiş ama ben üçüne de benzetemedim. Kalıcı mı kalıcı fakat sırf kalıcılığı için anılan fiyatını vermek bence çok gereksiz.
 

Yinthei

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
496
Maison Francis Kurkdjian - A La Rose

MFK’nın 2014 çıkışlı çiçeksi-ferah koku grubunda sınıflandırabileceğim bir parfümü A La Rose.
Açılışta gülden daha çok turunçgil hakimiyeti var, bu açılış ile birlikte sanki sıradan yazlık bir kadın parfümü olacakmış gibi hissettirirken orta notalarda çok belirgin gül kokusu ortaya çıkıyor. Oud-gül kombinasyonlarındaki gül gibi sert bir gül kokusu yok, çok daha pudralı ve yumuşak tarzda bir gül kullanımı mevcut. Gül bu andan itibaren bayrağı başka notalara bırakmıyor, alt notalarda bile gül baskınlığı var ama bunun yanında odunsu notalar da kendini gösteriyor. Orta notalarındaki bu olgun hava kapanışta da devam ediyor. Parfüm genel anlamda günümüz şekerli şirin kadın kokusu trendinden çok uzakta seyrediyor. Bu yüzden uygun yaş grubunun 30+ olduğunu düşünüyorum, 25 yaş civarı olup bu parfümü taşıyabilen kadınlarımıza da çok yakışır elbette.
Unisex kullanıma bence kesinlikle uygun değil, fazlasıyla feminen.
4 mevsim kullanılacak bir yapısı olsa da kış aylarında dış ortamlarda hafif kalabilir. Ofis ortamında ise hiç sırıtmaz.
Çiçeksi koku grubunda devrim yaratan bir koku değil. Sade bir gül kompozisyonu. Designer tarafında alternatifleri bulunabilecek bir parfüm olsa da özellikle gül kullanımı ile MFK ben farklıyım diyor. Fiyatını ne kadar hak eder orası tartışılır.
MFK’ların şişelerini genel anlamda çok beğeniyorum. A La Rose’un şişesi de resmen kokuyu yansıtıyor.
Üzerimde denemedim ama elimin üstüne sıktığım tek spreyle ilk 1 saat koku kendini çok iyi hissettirdi, yayılımı da iyiydi. Sonra yine koku oradaydı ama özellikle burna yaklaştırıp koklamadıkça kendini hissettirmiyordu. İnanılmaz bir kalıcılığı ve yayılımı olduğunu sanmıyorum.
Özetle; gül kokusu baskın ama ağır olmayan bir niche parfüm arayışında olan 30+ kadınların denemesini önerebileceğim, lüks bir villanın güllerle dolu çiçek bahçesindeymişsiniz gibi hissettiren bir parfüm olmuş A La Rose.

Kalıcılık: 7/10
Yayılım: 5/10
Koku güzelliği: 9/10
Özgünlük: 4/10
Uygun mevsim: Kış hariç tüm mevsimler, özellikle sıcak günler
Uygun zaman dilimi: Gündüz
Uygun yaş grubu: 30+
 
Son düzenleme:

Hayrullah

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
7 May 2016
Mesajlar
641
TT Laudano Nero & pekji odoon

Ders niteliğinde iki parfüm !
Kendi kendime dedim ki : senin neyine yetmiyor Dior , Chanel, versace . Senin burnun dizaynır sanane Niş parfümden . Özellikle odoon o yanık kokusu yüzünden diğer notaları duymadım bile. Tütsü falan değil başka bişey.
Bir dağ evi düşünün sobasında yakılmayı bekleyen odunlar ( klasik giriş) sobayı yakmak için çıra yerine eskimiş çöpe atacağınız ayakkabılarla tutuşturuyorsunuz. İşte o koku :)
Bu ikisini koklamadan kimse interlude karanlık falan demesin . Beni parfümden soğuttu ikisi. Tabi sevene saygım (burada biraz düşündüm ) sonsuz. Laudano nero o is kokusu olmasa fena olmayabilir.
 

mehmet mutlu

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
5 Haz 2017
Mesajlar
456
Frederic Malle Promise
Niş dünyasına baktığımız zaman özellike son birkaç yılda büyük firmalara satılan parfüm evleriyle beraber, ki bunlardan biri de 2014 yılının sonlarına doğru Estee Lauder'e satılan Frederic Malle, çoğu markanın çıkardığı işler içinde Arap yarımadasına yönelik parfüm üretme durumu oldukça revaçta. Arap kokusu dendiği zaman çoğu insanın aklına sıkıldığı ilk andan itibaren insanın derisinin üzerine yapışıp sanki bir daha çıkmayacakmış gibi gelen o ağır ve yoğun odun temalı ve toplumumuzda "hacı yağı" yakıştırması yapılan kokular gelmekte. Bu furyaya katılan firmalardan biri de 5 sene önce parfümün ismini bile şişe üzerine Arapça yazarak piyasaya çıkaran FM olmuştu. Bu parfümü şirket Estee Lauder'a satıldıktan hemen sonra piyasaya çıkması bir tesadüf mü yoksa Estee Lauder tarafından hemen uygulamaya sokulan bir karar mı bilemiyorum fakat bildiğim bir şey var ki o da The Night isimli bu parfümün 100 ml'sinin 1100 Euro'ya satılıyor olması. Fiyatı gördükten sonra doğal olarak çoğu insanın aklına ilk gelen şey gibi benim de aklıma Napolyon'un da dediği gibi para para para olarak gelmişti.

Desert Gems adı verilen ve orta doğu pazarına özgü oluşturulan bu serinin ikinci parfümü 2017 yılında Domique Ropion imzalı Promise oldu. İlk parfümden sonra insanın kafasında yine para mantalitesi oluşuyordu doğal olarak. Yine odunsu ya da balzamsı yapıda olup oryantal yönünün baskın olup fiyatının da bir o kadar yüksek olduğu bir parfüm olur gibi düşüncelerim vardı. Fakat notalarına baktığımda hiç de öyle olacağı gözükmüyordu. Elma, cypriol yağı (Türkçe karşılığını bilmiyorum), paçuli ve gül ile aslında oldukça modern ve batılı bir imaj sunuyordu. Ama ilk parfümde olduğu gibi yine şişe üzerine yazılan Arapça yazı insanın aklına ister istemez yine o önyargıyı getiriyordu.

Bugün itibariyle kendi tenimde ilk defa kullandığım bir parfüm oldu Promise. Her ilk defa kullandığım parfüm gibi boyun çevreme ve el bileğime ikişer fıs sıktım. İlk karşılaştığım koku oldukça baskın bir şekilde yeşil elma kokusu oldu. Sanki elma ağaçlarıyla çevrili bir yere girmişsiniz de o ağaçların hasat zamanı gelmiş ve siz de o hasatları dalından taze taze topluyorsunuz gibi. Öylesine neşeli ve ama biraz da ekşi bir havası var ki yeşil elmayı oldukça seven biri olarak bu kısım oldukça hoşuma gitti. Son zamanların genel beğeniye uygun ve popüler kokusu olan Layton'daki yeşil elma kullanımına kıyasla hiçbir benzerlik taşımıyor diyebilirim. Bunda tabi diğer notalarında faktörü vardır ama Layton böyle daha okaliptüs benzeri bir yeşil elma kokusuna sahipken Promise halis muhlis organik yeşil elma kokusuna sahip. Çok ama gerçekten çok doğal ve temiz.

İlk yarım saat bariz yeşil elmanın üstünlüğüyle geçerken sonrasında elmaya eşlik eden insanın burnuna yine yeşil renkte bir aura yaşatan koku gelmeye başlıyor. Ne olduğunu kesin olarak anlamadığım bu koku notalara baktığım zaman gördüğüm cyproil yağından dolayı kaynaklanıyor galiba. Bu notayı daha önce sadece bir parfümde koklamıştım o da Amouage Journey Man idi. Amouage bildiğiniz özütü çıkarılmış bir yağ gibi kokarken burada ise hiç öyle olmayan bir yapıda. Bu birleşimin ardından ise ufak çapta baharatlarla beraber işlenmiş olan gül kendini göstermeye başlıyor. Parfümde iki farklı gül kullanılmış. Bunlardan biri Türk gülü iken diğeri Bulgar gülü. Bence farklı iki gülün kullanımı birbirini dengelemiş. Türk gülünün daha sıcak ve oryantal bir hava oluşturduğunu; Bulgar gülünün ise daha soğuk ve metalik bir yapıda olduğunu düşünmekteyim. İki gülün birleşimi ise zıt kutupların birbirini nasıl çekeceğinin çok güzel bir örneği olmuş. Bence sadece Türk gülü kullanılsaydı parfüm çok oryantal bir havaya sahip olacakken hakeza sadece Bulgar gülünün kullanımı da parfümü oldukça metalik ve itici bir yapıya sokacakmış. İkisinin beraber kullanımı ise bütün bu duyguların birleşimi şeklinde elma ile birleşerek inanılmaz bir şekilde işlenmiş. Gül parfümlerini kişisel olarak çok seven bir insan olmamama ve çoğunun bende baş ağrısına sebep olmasına rağmen koleksiyonumda ilk defa yer verdiğim bir gül parfümü beni aşırı keyiflendirdi. Keyiflenmeme sebep olan durumlardan birisi de klasik öd ve gül karışımının dışına çıkılarak oldukça batılı bir şekilde elmayla gül işlenmesi oldu. Parfüm yaklaşık 4 saat boyunca yeşil renginin ve gülün hüküm sürdüğü bir şekilde koktu.

Drydown kısmında ise ben yukarıda anlattığım kısımdan çok da farklı bir şey koklamadım. Yukarıda anlattığım kısıma ek olarak çok ama çok çok az bir yapıda aromatik-kimyasal şekilde işlenen amber sıcaklığı hissettim. Ama dediğim gibi var ile yok arasında diyebilirim.

Performans açısından koleksiyonumda yer alan DHP ile birlikte en güçlü parfüm oldu Promise. İlk 4 saat aralıksız bir şekilde koku boynumdan burnuma doğru gelirken sonrasındaki 1-1.5 saat de ara ara kendini hissettirdi. İlk sıkmamın üzerinden an itibariyle neredeyse 14 saat geçmiş (sabah 11'de sıkmıştım) ve bileğim gün içerisinde ellerimi birkaç defa yıkamama rağmen hala kokuyor. Gerçekten performansına inanılmaz demekten başka bir şey düşmüyor.

Sonuç itibariyle Orta Doğu marketine özgü olarak çıkarılmasına rağmen oldukça batılı bir yapıya sahip olan Promise Frederic Malle isminin hakkıyla verildiği gerçekten niş bir parfüm olmuş. Uniseks olarak piyasaya çıkan bu kokuyu bir erkek oldukça rahat bir şekilde kullanabileceği gibi bir kadın da hiç sırıtmadan kullanabilir. Gül notasının inanılmaz dengeli kullanımı parfümü bu şekilde hem erkeklerin hem de kadınların kullanabileceği bir koku haline getirmiş. Fiyat açısından da diğer birkaç Frederic Malle kokusuyla aynı fiyatta olması da bir artı gibi gözükse de yine de pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Neredeyse dört mevsim her kıyafetinizle gerek gündüz gerek gece kullanabileceğiniz ve batının parlayan yüzünün doğunun oryantal tabanıyla birleşiminden oluşan imza kokunuz haline gelebilecek bir parfüm arıyorsanız Promise göz atmanız gereken ilk adres diyebilirim. Tebrikler Domique Ropion bize gerçekten özgün ve elegant bir parfüm sunduğun için.
Hocam emeginize saglık güzel bir yazı olmuş oldukça keyifle okudum

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

erbay

Extrait de Parfum
Katılım
27 Ağu 2015
Mesajlar
383
Jo Malone tarafından Zara için yapılan fleur de patchouli denedim ve çok beğendim. Adında paçuli geçiyor ama ne ursa'daki gibi hayvansı ne de sth gibi erkeksi bir paçuli kokusu alıyorsunuz. Daha çok çiçeksi bir parfüm ve kadınsı tarafı ağır basıyor fakat erkekte sırıtacağını da sanmıyorum. Kalıcılığı da elbise üzerinde gayet iyi.
 

Debussy

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
1,115
Pekji Holy Shit (İlk versiyon): Söylendiği gibi yoğun hayvansal bir parfüm ile karşılaşmadım, güçlü ve yanık bir tütsünün domine ettiği parfümün çevresinde herbal yeşil reçinemsi notalar ve biraz kirli hayvansallık alıyorum ama abartılı dozajda değil, Rundholz 03 april 1968'daki gibi bir Olibanum yanı tütsü asıl merkez. Anlatıldığı kadar zor bir koku değil ama herkese hitap etmeyeceği açık. Beklediğimden farklı çıksa da beğendim.

Pekji cuir 6 (İlk versiyon): Eski tip yağlı ve sıcak bir deri, deri atölyesi gibi kokuyor. Bu kokunun inanılmaz zor olduğu yorumları yapılmıştı forumlarda zamanında ama öyle zor bulmamakla beraber modern deri parfümleri arasında koyu ve zor olanlar kontenjanına girer elbet. Çok yönlü olmasa da koyu deri kokusu arayanlara tavsiye ederim, gerçi üretilmiyor artık bu da.

Pekji Panter: Pekji'nin hiç çıkarmadığı bir koku daha doğrusu Zeybek parfümünün orijinal hali, prototip de denilebilir. Zeybek'i fikir olarak beğensem de ortaya çıkan kokuda bana uymayan noktalar vardı, özellikle keskin notalar olunca orta kalite sentetik bana ters geliyor fakat seri üretim olmadığı Panter'in ham madde kalitesi çok daha iyi Zeybek'ten. Panter daha yeşil bir koku; hafif koyu tonda bir yeşil, kalitesi oldukça iyi ama bu yeşil çiğ ve herbal akor giderek açılıyor, tonka gibi notaların gelmesiyle biraz tatlanıyor ama vıcık tatlılık değil. Zeybek'ten de aşina olduğumuz anason bir noktadan sonra iyice belirgin oluyor. Zeybek'teki derimsi nokta ise Pekji'nin bir başka çıkarılmayan kokusu olan Adam'dan alınmış diye varsayıyorum, Adam parfümündeki bazı şeyler Panter'e eklenerek Zeybek oluşmuş ama Panter kalitesi nedeniyle daha ilgi çekici gibi.

Denemem için yollayan Fikret'e teşekkür ederim :).
 
Son düzenleme:

yanqoue

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Ocak 2018
Mesajlar
838
Armani Code Absolu: Profumo versiyonuna çok benziyor, oradaki çocuksu tatlılık biraz törpülenmiş, daha olgun ve klas bir parfüm olmuş. Ama yine de tatlı bir parfüm, aklınızda bulunsun. Ben çok beğendim, 2019'un kesinlikle en iyilerinden. Ayrıca serinin en iyisi.
 
Son düzenleme:

Süleyman

Eau de Parfum
Katılım
13 Ocak 2018
Mesajlar
225
Penhaligon Blenheim Bouquet(keskin bir lavanta ile açılışı yapıyor yanında çam kokusu da geliyor acımsı(karabiber de olabilir)limon kokusu hakim tabiki de ıhlamur çayına benziyor limon kendini öne çıkarıyor limonun asidiği geliyor burnuma limon kabuğunu sıkarsın da yüzüne suyu gelirken ardından gelen koku (çok doğal). Sonradan acımsılık tekrardan geliyor arada gelmek şartıyla son olarak gelen koku ıhlamurun içerisine limon koyarsın buharından gelen mis gibi bir koku)
SAYGILARIMLA.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

fuat

Extrait de Parfum
Katılım
24 Ara 2016
Mesajlar
574
Dün Tom Ford Metallique denedim. Açılışını ben sevmedim. Vanilyalı aldehitli bir koku. Orta notalara geldiğinde, koku biraz oturdu ve burnuma daha hoş geldi. Kalıcılığı gayet yerinde ama pek bana göre bir parfüm değil . Tom Ford Ombre Leather beni mest etmişti ilk kokladığımda. Onun beklenti çıtamı arttırması sonucu kokladım ama biraz yere çakıldım. İki parfum gerçekten farklı parfümler evet ama ben daha, bana göre başarılı bir kompozisyon bekliyordum...
 

Ntmm22

Pure Parfum
Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
942
Farklı ve sevdiğim bir marka olan stranger parfumerie den wicked john denedim bugün. İsmi ve esinlenildiği kişi de ilgi çekici olunca parfüm beklentileri yükseltti. Özellikle notalarınıda okuduğumda tütün notasını görünce seveceğimden emin oldum nerdeyse.Ancak parfüm ilk geldiğinde kapaktan koklar koklamaz şaşırdım diyebilirim çünkü gözümü kapatıp deneseydim muhtemelen penhaligon sartorial falan derdim. 5 altı tanede notaları ortakmış ama daha önemli olan kapaktan koklandığında gelen lavanta kokusu benzerliği. Berber tarzı bir açılışı ve kapak kokusuna sahip parfüm. Sıktıktan çok az süre sonra içinde ki notalardan biri olan barutu aldım.Bir kaç parfüm daha denediğim için geçişleri çok detaylı inceleyemmedim ama şunu söyleyebilirim beklediğim kadar indie tarzda bir parfüm değil kesinlikle, hatta zor değil hatta ve hatta genel begeniye uygun nerdeyse:) Performansı 8 saat civarında ilk izlenime göre, ve ferah sayılabilecek kokuya göre gayet iyi.
 

Şerif23

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
924
Cologne of the mission
Guerlain SDV ye benzerliği hep konuşuluyordu.Daha önce şişeli vardı ama elden çıkardım.pek kullanabileceğim bir parfüm olmadığını bile bile uygun fiyatından ötürü 10 ml almak istedim splitten.
Gerçekten de çok benziyor.kalıcılığı da güzel bir kolonyaya göre.
Baştan sona vanilya hakimiyetinde zaman zaman dumansı bir hava eşlik ediyor.açılışında vanilya ya mayhoş bir şeyler eşlik ediyor. Rom diye düşündüm.sonra notalarına bakınca mür gördüm.ondan kaynaklı galiba


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Şerif23

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
924
Profumum roma soavissima
Markanın iris temalı parfümü.parfümü çok çok beğendim. İris temalı parfümlerin benim nazarımdaki sez avantajı biraz soğuk bir hissiyat barındırması.bunun dışına çıkabilen kompozisyonlar da var.soavissima bunlardan biri.baştan sona kadar irisin hissedildiği orta bölümlerden itibaren gülün çok baskın hissedildiği bir parfüm.natalarda görünmese de bunlara tertemiz bir miskinve karanfilin eşlik ettiğini düşünüyorum.orta bölümlerde Nicolai musk intense i çok andırıyor.o da çok sevdiğim bir parfümdü zaten.
Son bölümde parlak ,kararında tatlı bir amber uzunca süre kendini hissetiriyor
Başta da belirttiğim gibi çok beğendiğim bir parfüm oldu.şişeli olarak edinmek isterdim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

NemesisSephiroth

Eau de Parfum
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
267
Bugün hemen hemen tüm Initio'ları denedim. Yurtdışında çok övülen Oud For Greatness ve onun kadar popüler olmayan Addictive Vibration Sample'larını şu an tekrar fıslattım ve çok net söyleyebilirim ki overrated kelimesinin karşılığılar. Haklarında üç beş bişi yazarım detaylı olarak diyordum ama sanırsam kendilerni anlatmam için o kadar emek vermeme gerek yok.

Oud for Greatness - Şekerli avrupai oud.

Addictive Vibration - Tatlı ve hafif mayhoş bir elma kokusu. Oda kokusu gibi kokuyor ve yine acayip şekerli.
 

NemesisSephiroth

Eau de Parfum
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
267
Ek olarak Zara ve Jo malone işbirliğinde üretilen kokuları da denedim. Kokular normal zara kokularının aksine daha orjinal geldi bana. İsminde ne vaddettilerse öyle kokuyorlar ancak burun yakacak derecede sentetikler.
 

Şerif23

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
924
Tom ford metalique
Bu parfümle ilgili olumlu bir şey yazasım gelmiyor maalesef:(
Açılışından orta bölümün sonlarına kadar gerçekten metalik kokuyor hele o başlangıcı yok mu.bu anlamda isminin hakkını vermiş ama.hedeflenen kokuyu tutturmuş diyebilirim. Açılıştaki aldehitler hiç alışık olmadığım bir tarzda verilmiş zaten.orta bölümlerde ise çiçeklerle vanilyanın baskınlığı mevcut.ama o metalik hava hep eşlik ediyor.dip notalara gelemediğim için henüz birşey diyemiyorum ama bu parfümü gerçekten sevmedim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

israfilkilinc4638

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
25 Mar 2019
Mesajlar
408
Tom ford metalique
Bu parfümle ilgili olumlu bir şey yazasım gelmiyor maalesef:(
Açılışından orta bölümün sonlarına kadar gerçekten metalik kokuyor hele o başlangıcı yok mu.bu anlamda isminin hakkını vermiş ama.hedeflenen kokuyu tutturmuş diyebilirim. Açılıştaki aldehitler hiç alışık olmadığım bir tarzda verilmiş zaten.orta bölümlerde ise çiçeklerle vanilyanın baskınlığı mevcut.ama o metalik hava hep eşlik ediyor.dip notalara gelemediğim için henüz birşey diyemiyorum ama bu parfümü gerçekten sevmedim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Söylediklerinize harfiyen katılıyorum Şerif hocam. başlangıçtaki o metalik koku çok rahatsız etti beni, 20 dk ancak dayanabildim sonra hemen gidip elimi yıkadım. Orta bölümlere kadar dayanamadım. Seveni muhakkak olacaktır ama hiç tarzım olmayan bir koku
 

Mühendis.91

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
21 Tem 2016
Mesajlar
1,702

erbay

Extrait de Parfum
Katılım
27 Ağu 2015
Mesajlar
383
Bülent abiye uğradık bugün. The Merchant of Venice Arabesque ve Xerjoff More Than Words denedim. Arabesque ilk denemede hoşuma gitti güzel tütün ve tarçın kokuyor. More Than Words'de kullanılan amberi az da olsa bond amber'deki amber kullanımına benzettim. Üstüne gül ve oud'de eklenince ağır kaçtı. En son Bülent abinin neredeyse bedavaya dağıttığı The Mercant of Venice'nin Sicilian Citruses' i aldım. Burnu yormayan çok hoş portakal çiçeği mandalina kokan bir parfüm. Yaz ayları için alınıp stoklanır, kadınlar kaçırmasın derim.
 
Son düzenleme:

israfilkilinc4638

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
25 Mar 2019
Mesajlar
408
alghabra - poem of damas- more than words almayı düşünenler rahatlıkla değerlendirebilir oldukça iyi bir klon. rose d arabie den çok daha iyi buldum.
Neden bilmiyorum ama bu markaya bir sempatim var. Geçen günde söylemiştim özgün değiller belki ama kaliteli işleri var gerçekten. Tabi bu fikirlerim henüz bir kaç tane parfümünü denediğim için belki diğerlerini deneme fırsatı bulursam daha sağlıklı fikir sahibi olurum.
 
Üst