Tonka Fasulyesi

mehmet mutlu

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
5 Haz 2017
Mesajlar
456
Tonka Fasulyesi ( kumarin)
parfümeride en sık kullanılan malzemelerden biridir. bu siyah, aromayı geliştirmek için kullanıldığı sabun veya tütün gibi diğer birçok üründe de bulunur. Güney Amerika’ya özgüdür. “Tonka” adı, Fransız Guyana nüfusuna özgü Galibi dilinden gelmektedir. Galibi sözcüğü tonqua veya tonquin “fasulye” anlamına gelir.
Tonka fasulyesinin büyülü özelliklere sahip olduğuna inanılır. Büyücüler, bitki çayında demlenmiş Tonka fasulyesinin, ruhu iyileştirmeye, depresyona, olumsuz düşünceleri kovalamaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabileceğine inanılıyor.
Fasulyenin bir elinde tutulması, bir dilek tutulduğunda olacağına gerçekleşeceğine inanılır.

Tonka fasulyesi tarçın, safran, badem ve karanfil kokusunu hatırlatan karakteristik vanilya benzeri bir koku yaymaktadır. Çekirdekler aynı zamanda vanilyanın yerine de kullanılır ve koku alma izlenimleri yoğun balmumu, ılık, ve sarhoş edici karakterde tozlu pudramsı tatlı bir etkiye sahiptir.

Tonka fasulyesi oryantal parfümeri kategorisindedir Tütün ve amber ile bazı ortak özelliklere sahiptir ve paçuli, sandal ağacı, gül, limon kabuğu ve lavanta ile birlikte kullanır
Genelde tatlı ve yeni kesilmiş saman çimen gibi kokan bir bitki kimyasalının kurutulmuş tohumlarından elde ediliyor.
Tıp ve eczacılıkta kullanılıyor.
Lavanta, meyan kökü, tarçın, kiraz, kayısı ve hint baklasında kumarin bileşeni bulunuyormuş Tonka fasülyesinin parfümdeki belirleyici karakteristiği vanilya esintileri vermesidir. tonka fasülyesi temalı parfümler vanilya ve acı badem kokuları yayar. Buradaki vanilya ise, genelde pudralı ağır olarak biçimlenir.Buradan da tonka fasülyesinin ağır yapay ve plastigimsi bir koku verdiğini anlarız.
Günümüzde, doğal kumarin tamamen sentetik olanla değiştirilmiştir

Sevgilerle

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

HOCA

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
7 Mar 2015
Mesajlar
818
Sanırım asidik ve ıtırlı yapıdaki bir parfüme fujer dokunuşu için kumarin içeren notalar ekleniyor, bu durumda eski bir fujer kokuda doğal kumarin hissedilebilir.
 
Üst