TOM FORD - OUD WOOD for men

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
tobacco-vanille-tom-ford-for-women-and-men-s-gara-dumanlı-3-parfüm-tobacco-oud-küçük-jpg.553


Siğara dumanı zararlıdır çok az için lütfen içiyorsanız... Resimde olunca duman belirteyim dedim arkadaşlar, beyler :).

tom-ford-tobacco-oud kutu şişe arkadan ışık.jpg

TOM FORD - OUD WOOD for men erkek için

1 Nisan 2016 13:35 de son testlerden birini yaptık bakalım :). Parfüm sıvısı rengi saydam arkadaşlar, rahatlıkla beyaz, çok açık giysilerde de kullanılabilir.

İçeriğinde Öd(Ud) var mı, ne kadar var şöyle ki de muammma, Brezilyan gülağacı, sandal odunu ve kabe samanı(vetiver) hep odunsu olduğundan öd ile karışmış olabilir koku karakteri gösterimi olarak. Bana ud var gibi geliyor ama bir TF- Noir de Noir'deki gibi yoğun da değil. Şu Öd(Ud)'u saf olarak deneyeceğim inşallah :).

Zaten buram buram bir koku değil ama 7 saat falan işinizi görebilir. Ben sentetiklik hissetmedim. Daha testlere devam tabiki :).

İlk yarım saati iyi, 1-2 metreden hafiften de olsa hissediliyor ve bu 7 saatte de böyle kısmen azalarak. Daha kuvvetli
1f4aa
olsa süper olurmuş ama bu hali ile de idare eder kimince.. Kaliteli koku notalarına sahip.

Ud (öd) 4 mevsim desek, odun ve turunçgillerde özellikle bahar, yaz kokusu desek, mükemmel bir yaz kokusu bence. Siçuan biber ilk kısa zamanlar olmamış bence ama Allah'tan çok bağırmıyor ve zaten kısa süren bir nota imiş koku özelliği olarak ve parfümün ilerlerinde o kadar etkili değil. Bence iyi olmuş. Bence Siçuan biber kışlık bir koku notası.

Öd(Ud) pahalı notalardan. Bu parfümde sentetik kullanıldığı konuşuluyor dediğim gibi. Ben parfümde rahatsız eden bir sentetikliğe rastlamadım şu an, belki az kullanıldığından da olabilir. Hoş bir parfüm.

Limon
1f34b
sanırım o hissettiğim turunçgil. Odun ve hafif kullanılan ud (öd) ile mükemmel bir uyum sergiliyor. Açıklanan içerikte turunçgil yok.

Tende 1 saat sonrada kalıcılığını koruyor.

7 saat oldu kıyafette kokusu var, 1 metreden kokuyor ama buram buram da değil, hafiften, ama işini yapıyor. İlk saatten falan sonra özellikle,keskinimsi bir koku var, bu kısmen veya tamamen ud (öd)den geliyor olabilir.

Brezilyan gül ağacı da kadın erkek kullanımına uygun hafif gülümsü bir koku notası imiş..

Tom Ford parfümleri genel olarak doyurucu performans veren parfümler olarak ün yaptı ve kimi zaman dozajlamaya özellikle dikkat ⚠ etmek gerekebiliyor.. Bu parfüm prive serisinde olmasına rağmen düşük sılajlı. 8 fıs ile testi yapmıştım, kıyafet testini yani.

Bu parfüm sılaj olarak çok yüksek değil ama yazlık parfüm olarak kimilerinin istediği düzeyde ve bence de işini yapıyor..

Parfüm, fragrantica.com da önce Odunsu ve azalarak sıcak baharatlı ( bence başlarda hissediliyor daha çok ) , balsamik, ud, aromatik olarak nitelendirilmiş.

Fragrantica.com 'da içerik yazısı ve tablo ( üye oylarına göre ) : ''

tom-ford-tobacco-oud içerik üye oy tablo sılaj ömür etki k.jpg
tom-ford-tobacco-oud içerik üye oy tablo k.jpg

523 Ud, Öd ( Agarwood, Oud ) , 455 Brazilyan gülağacı ( Brazilian rosewood ) , 258 Sandal odunu ( Sandalwood ) , 251 Kakule ( Cardamom ) , 242 Vanilya ( Vanille ) , 194 Kabe samanı, Vetiver ( Vetiver ) , 193 Siçuan biber ( Sichuan pepper ) , 187 Kehribar ( Amber ) , 176 Tonka fasülyesi ( Tonka bean ).

Umarım geneli, emeği beğenmişsinizdir, hatalar affola :). İyi kokular, iyi günler :)..
 
Son düzenleme:

Paranoid Android

Eau de Parfum
Katılım
9 Tem 2015
Mesajlar
267
Kendi üzerimde denediğimde[oud wood] yabancı forumlarda "medicinal" dedikleri böyle ilaçsı, hastane rayihaları tadında ud kokusu geldi bana midem bulandı.
Bedava verseler kullanmam diye düşünüyordum.
Geçenlerde Boyner de Estee Lauder uzmanı bayanla biraz konuştum, "şu an üzerimde Oud Wood var "dedi şaşırdım onda daha farklı kokuyordu, en azından ilaçsı kokmuyordu.
Ten seçimi böyle bişey galiba,:confused: ilerde bi kaç kez daha denemem gerekli
 

aytaç

Eau de Toilette
Katılım
7 Haz 2018
Mesajlar
113
tom fordun bir çok kokusunu denedim kötü deil ama çok büyük bir perfonmansını göremedim limon ağırlıklı gibi ama güzel koku ve işini görür ve 8saatlik bir mesainiz varsa illaki yeterli gelicektir tazeletmez bende 8saati geçti ama farkedilirlilik orta derece ben yoğun ve yanından geçtiğin zaman birinin direk farkedilebilcek tarza kokuları seviyorum
 

starmaster

Eau de Toilette
Katılım
14 Haz 2019
Mesajlar
103
tom fordun bir çok kokusunu denedim kötü deil ama çok büyük bir perfonmansını göremedim limon ağırlıklı gibi ama güzel koku ve işini görür ve 8saatlik bir mesainiz varsa illaki yeterli gelicektir tazeletmez bende 8saati geçti ama farkedilirlilik orta derece ben yoğun ve yanından geçtiğin zaman birinin direk farkedilebilcek tarza kokuları seviyorum
hangilerimesela ?
 

Mufettis

Eau de Toilette
Katılım
2 Haz 2019
Mesajlar
99
Oudwood'da yalnızca ben mi çamaşır suyu-medikal karışımı bir koku alıyorum bilmiyorum ama net nefret ettiğim kokudur.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst