Dior Homme Cologne 2013 - Christian Dior - for men - 2013

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Dior Homme Cologne 2013 Christian Dior for men adalar afiş reklam k.jpg
Dior Homme Cologne 2013 Christian Dior for men jude law afiş reklam araba k.jpg
Dior Homme Cologne 2013 Christian Dior for men jude law antika araba.jpg

Dior Homme Cologne 2013 - Christian Dior - for men - erkek için - 2013
Dior Cologne ilk 2007'de çıkıyor. Bu parfüm 2013 yılında çıkmış ve isminde de 2013 yer alıyor ama satın alırken bu yazıyor mu bilemeyeceğim.. 2007 artık vintage olmuş deniyor, yani her yerde bulamayabilirsiniz şu an.. 2007 yıllı Dior Cologne'nin parfümatörü bizim bildiğimiz kürkçü Francis Kurkdjian :)..

Reklam yüzü gene '' Jude Law ''. Eli yüzü düzgün bir arkadaş maşallah :), karizmatikde duruyor.. Üstelik diğer Dior ürünlerde başarı sağlamış ki bu reklamda da kullanılmış. Gerçi ürünlerin kaliteside iyi idi ama Dior Cologne 2013 nasıl oldu bilmiyorum.. 125 ml'liği 260-360 tl aralığında ( daha ucuza da bulunabilir..) ki bence başarılı olmamıştır çünkü içeriğindeki koku notaları çok çok daha ucuz fiyatta bence.. Tabiki zevk meselesi..

Dior Homme Cologne 2013 Christian Dior for men reklam afişi manken çatıda k.jpg


Bu arada başka mankende kullanılmış, aktör '' Jude Law '' dışında, kim bilir belki parfüm satışları iyi gitmeyince bir denemek yapmışlardır.. Söz konusu manken, bir üstteki reklam afişindeki..
Başlangıçta limon
1f34b
var gibi, hissediyorsunuz ama çoğu yazlık parfümdeki gibi maalesef ince bir naranciye
1f34b
tende ilk 10 dakika falan. Calabrian bergamot tam bergamut gibi değil ve greyfurt çiçeği de hoş. Yani tek başına Calabria bergamutunu denemedim ama parfümde ha bu bergamut diyeceğim koku algılamadım tek başına. Limondan daha az keskin, yumuşak özellikli turunçgiller tende hissediliyor..

10 dakika sonra tam kalınlaşmış derken limonumsu koku
1f34b
, sentetik koku da kuvvetleniyor tende. Bu sıralar kıyafette gene güzel parfüm, aşagıda da yazalım.. Aşağıda da ayzılı, gerçekten sentetik notlarla parfümü maalesef mahfetmişler tende..

Kıyafette parfüm harika başlıyor. İçinde sentetik koku notası veya notaları olan parfümlerin genel kaderi, olayı budur.. Yani tende kısmen veya çoğunlukta kötü olup, kıyafette çok daha iyi olmaları..

Kıyafette biraz kremsilikte var ama işin kötü yanı, gene, günümüzdeki çoğu yazlık parfümlerin ömrünün ve sılajının az olması durumu maalesef var..

Tende 20 dakika civarı sentetiklik bayık hale iyice geldi. Sentetik kalıntı gibi kokuyor. Hani arka plandan kokuyu güzelleştirmek için limonumsu koku
1f34b
ben burdayım diyor ama bütünüyle başaramıyor..

Kıyafette ise 20.dakikada koku güzel sayılır.

Alacağım bir parfüm değil, şu anki düşünceme göre..

Daha 1 saate gelmeden ve 1.saatte de naranciyeler
1f34b
kokuyor hala ve kuru koku notaları var parfümde. Odun koku notalar
1f3b6
'ı kullanılmış bence parfümde ve doğal ama sılaj düşük, gene de seveni çıkabilir..

1.saat civarı turunçgiller
1f34b
hala ön planda kıyafette ve odun koku notası daha azaldı. Tende sentetik parfüm, iyice bu saatlerde.. Genede tende turunçgiller
1f34b
kokusu kısmen hissediliyor.

2.saatte tende iyice sentetikleşiyor, bayık sentetik kalıntı kısmen.

2.saatte kıyafette ise hala fena değil, idare eder. Sılajı eh işteninde altında biraz.

3.saatte ve civarında odunsu koku yok artık. Turunçgiller kokuyor kısmen. Genelde dediğim bir şeyi gene söyleyeyim :), bu ve böyle parfümleri alacağınıza, 5tl civarına 20 ml doğal limon
1f34b
yağı, portakal yağı falan bulabilirsiniz.

3 saat sonra sentetiklik daha çok hissediliyor artık kıyafette. Naranciylerin kokusu inceldi..

Tende çok kötü kokusu yani bayık sentetik ama zaten hafif bir koku kaldı..

4.-5.saatte kıyafete yakın koku, öpüşürken hissedilebilir düzeyde. Tende yakın sayılır tene ve sentetik kokuyor tende dediğim gibi. Kıyafette sentetiklik var hafiften, mafiften ve naranciyeler
1f34b
hala burdayım diyor incedende olsa.. Bence sucul sentetik notalar da kullanılmış parfümde ve açıklanan içerikte bu durum yok ki bu olabiliyor zaten..

7.saatte bir baktım kıyafete ve çok yakında iken bile kokacak koku oranı çok azalmış. İyice kıyafete yakınlaşmış dahada.

Testler sıcak yaz ayında yapıldı.. Performans 7 saatten uzun da olabilir sılajlı olmadan..

Altta videosunu yayınlayacağım 2013 Dior Cologne 'nin. Şişenin beyaz kısımlarına ve şekline bayıldım. Koku da hani çok kötü de değilde çok daha yoğun ve sentetik misk 'den uzak olsa çok daha süper olurdu benim için..
Dior Homme Cologne 2013 Christian Dior for men reklam afiş k.jpg


Bu parfümde greyfurt çiçeği kullanılmış deniyor resmi açıklamada. Normalde mesela portakal çiçeği kullanılmış dene parfümlerin kiminde aslında portakal kabuğu eterik yağı kullanılmış oluyor. Bence bu parfümde gerçekten dendiği gibi Greyfurt çiçeği eterik yağı kullanılmış olabilir. O hissiyat var parfümde.. Keşke sentetiklik hiç olmasa imiş. Zaten kullanılan sentetik misk çok bayık, kimi sentetik sucul gibi bayık..

Fragrantica.com alıntı içerik yazısı ve üye oylarına göre oranlı içerik tablosu, sılaj, etki, ömür tabloları : ''

2013 Dior Cologne parfüm : ''
Dior Homme, 2005 erkeksi bir koku, ilk başlarında 2013 yılında 2007 yılında başlatılan, Dior Dior Homme Cologne yeni bir sürümünü sunuyor Dior Homme Cologne dahil olmak üzere yeniden sürümleri bir sürü var.

Basit, doğal ve sofistike - yeni parfüm modern bir kolonya olarak ilan edilir. Bu narenciye, çiçek ve misk anlaşmalarının oluşur. François Demachy Calabria bergamot, İtalyan greyfurt çiçeği ve şehvetli misk değerli hammadde bileşimi formüle eder. Koku duştan sonra oyalanıyor beyaz pamuklu gömlek ve tazelik saflık duygusu verir.

parfüm yüzü Peter Lindbergh tarafından fotoğraflandı Jude Law, olduğunu. koku 75 ve 125 ml'lik şişelerde kolonya olarak kullanılabilir.


Parfüm değerlendirmesi: 4.39 üzerinden 5 ile 1153 oy.
''
Dior Homme Cologne 2013 Christian Dior üye oy içerik tablo oran sılaj etki ömür k.jpg
Dior Homme Cologne 2013 Christian Dior üye oy içerik tablo oranı k.jpg

785 Calabria bergamot ( Calabrian bergamot ) , 633 Greyfurt çiçeği ( Grapefruit blossom ) , 376 Misk ( Musk ) (Sentetik...) .

Dior Homme Cologne 2013 Christian Dior for men şişe reklam afiş k.jpg


Hatalar affola beyler, efendiler :).. İyi kokular, iyi günler :)..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Dior Cologne 2007'yi de verelim içerik olarak ve Fragrantica.com tablo olarak.. : ''

Dior Homme Cologne 2007  şişe kutu k.jpg


Dior Homme Cologne
, Christian Dior tarafından, erkekler için odunsu, Çiçeksi Miskli bir kokudur. Dior Homme Cologne 2007 yılında başlatılan bu koku arkasındaki burun Francis Kurkdjian . Üst notalarda lavanta, portakal çiçeği esansı, adaçayı, kakule, bergamot ve mandalina portakal; Orta nota iris ise; Baz notları kakao, kehribar, deri, paçuli ve vetiver vardır.


Parfüm değerlendirmesi: 4.06 üzerinden 5 ile 161 oy.

Dior Homme Cologne 2007 Christian Dior üye oy içerik tablo oran sılaj etki ömür k.jpg
Dior Homme Cologne 2007 Christian Dior üye oy içerik tablo oranı 3 k.jpg

51 Süsen, Nevruz, İris ( Iris ) , 46 Mandalina ( Mandarin orange ) , 35 Portakal çiçeği , Neroli ( Neroli ) , 34 Kakao ( Cacao ) , 32 Kabe samanı, Vetiver ( Vetiver ) , 29 Deri ( Leather ) , 25 Bergamut ( Bergamot ) , 20 Silhat, PAçuli ( Patchouli ) , 19 Lavanta ( Lavander ) , 16 ( Kakule ( Cardamom ) , 15 Bitkisel amber ( Amber ) , 14 Adaçayı ( Sage ) ..
 
Son düzenleme:

debian_lnx

Eau de Parfum
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
297
Merak ettiğim bir koku idi ama yorumlamanız cok güzel sanırım beklentilerim azaldı...
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Yazımı düzenleyeceğim inşallah. önce şunu yazayım. Bir daha denedim ve parfümü sevdim. Christian Dior Cologne Sport ta güzel daha limonsu çok hoş. Ha limon yağı alırım daha ucuza getiririm ayrı bir konu tabiki :D . Cologne batch farkından dolayı sanırım denenemde sentetik değildi, rahatsız etmedi. Sevdim. Limon etrafında Turunçgiller kokuyor ama sport modeli daha inc, belirgin(belirgin derken öbüründe de Turunçgiller belirgin ama Limon etrafında demek istedim) bir limon daha farklı ve o da deneyimlenilmeli derim. Güzel parfümler. Dior yapıyor ama şu reformule olayını bırakması lazım kesinlikle. Olumlu reformuleler bekliyoruz.

Merak ettiğim bir koku idi ama yorumlamanız cok güzel sanırım beklentilerim azaldı...
@debian_lnx hocam dene bence çok güzel.
 
Üst