CoSTUME NATIONAL - Costume National Homme for men erkek

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Costume National Homme CoSTUME NATIONAL for men sarımsı görünüm.jpg
Costume National Homme CoSTUME NATIONAL for men saydam görünümlü.jpg

Costume National Homme CoSTUME NATIONAL for men erkek

CoSTUME NATIONAL - Costume National Homme for men erkek''


Yorumladığım parfüm A Batch '' Costume National - Costume national homme '' yani vintage, ilk sürüm....

Karanfil baharatı, tarçın, sandal odunu , kakule, greyfurt, kekik , labdanum, paçuli, bargamut, koku notalarını içeriyor parfüm .. alıntı içerik tablolarına aşağıda bakabilirsiniz..

Karanfil , tarçın, sandal odunu ve diğer tatlı notalar bir harika olmuş ama o kekik biraz farklılık katıyor.. çokta anlamayan olabilir kekik notasını parfümde, oldukça dozunda kullanılmış aslında..

Koku notlarına da yazarız inşallah ama ''Kekik eterik yağını '' :) biraz anlatalım. "Acı+çok keskin+saldırgan+tatlı" özelliklerini bir arada barındıran bir koku kekik yağı.. Parfümde varlığını düşündüğümü demiştim ki açıklanan içerikte var.. Kekik yağı dozajlaması çok önemlidir.. 4-5 damlası bile 50 ml parfümde çok şeyleri değiştirebilir koku karakteri olarak.

''costume national homme '' hoş koku genele bakılırsa. Bana hele içine vanilya katılsa tom ford - tobacco vanille 'yi daha çok hatırlatacak gibi. '' tom ford - black orchid'e'' de benzetenler olabiliyor ama sadece benzer yanlar varsa da tamamen benzemiyor.

Black orchid ile aynı notalar kağıt üzerinde paçuli ve sandal agacı. Tabi ikisinde de farklı olmak üzere tatlı notalar var.. costume national homme un tatlılığı sınırlı kendince, bunu unutmayın..

Costume national homme, takım elbise kokusuna çok yakıştırılır. ofis çalışanları için iş icabı çok ağır parfüm, genelin beğenmeyeceği parfüm..

Kardeşim eve gelince evin koktuğunu söyledi. yarım saat önce sıkmıştım. costume national homme'u üzerimden de hissetti.. o da bu parfümü sevdi, zaten daha öncede sevmişti ..

o gün köye gitmiştik ve iki saat sonra u.s.polo triko yumuşak kazağımı çıkardım bir odaya( 89-99 tl ye aldım.. ). teyzeme sordum odaya o girerken, evet baharatlı koku olayını doğruladı, oda kokuyor dedi..

aynı gün, 4-5 saat sonra altımdaki fanilyadan koku hissedildi. bu iyi haber. köyde havalar ısındı, güneş açtı. bende fanilyamı çıkarmıştım. yani üstteki kışlık pamuklu us.polo triko kazaktan, altaki fanilyaya sinen costume national homme, 4-5 saat sonra fark edildi, üzerimde sadece o fanilya varken. bu test için, bu yazım için, güzel bir olay oldu..

tenimde çok kalmadı. 2-3 saat etkili kaldı tende. bu ten olayı ilginç. acaba bir ay, tende kalmayan doğal parfümler, tene sıkılsa sonuç ne olur ve o koku notalarının kaynak ürünlerinin yenenleri yense...
acaba vücuda ihtiyacı olduğu için mi, o doğal eterik yağları bünyesine alıyor ve sonuçta tende az kalıyor parfüm, kokmuyor? araştırılması güzel olur :cool::):)

Kekik hala kokuyor parfümün ileri safhalarında. zaten saf yağıda kekiğin inatçıdır.

iyi performansı 9-10 saat kadar sürdü. odaya girildiğinde aman aman kokuyor durumu yoktu ama 12 saat sonra bile üzerinizden kokunuzu alan çıkabilecektir. Havanın soğukluğuna göre de performans değişir..

mesele kouros un iyi haldeki reformule versiyonları iki gün sonra bile 3 pıslık sıkıldığı elbise üzerinden bile kokar, odaya girildiğinde oda kokar kısmen (+ kimi reformule kouros lar 7 saat sonrada hissediliyor kişi üzerinden, bir pıs elbise, bir pıs tene sıkıldığında da). tom ford tobacco vanille içinde geçerli.. ysl-kouros vintage modeli harika zaten..

Kokuyu çok ağır diye yorumlamadı etrafımdakiler..

Tatlılık kısmen azalıyor 2-3 saat kadar sonra. Karanfil baharatı ve sandal odunu hakim genelde ve kekik de baskın notalardan. Sandal odunuda kokuyor ve bence oldukça başrollerde dediğim gibi. Ben sandal odunu yağını "defne essencia" dan denemiştim alıp. Tatlımsı odunsu bir koku sandal odunu, gül varı de kokar myrose Sandal Odunu ve belki isimindeki my-rose(Rose İngilizce ve Türkçe Gül demek) da bu benzeşmeden geliyor..

Myrose ve amyrise var. Asıl Myrose çeşidi ünlüdür sandal odunu yağının dediğimiz gibi, daha doğrusu sandal odunu yağı diyince myrose çeşidi demektir. Eğer farklı bir türse belirtilmesi lazım ve bence başka bir isim verilmeli. Kırmızı ve beyaz sandal odunu diye de iki çeşidi var biliyorum. Myrose diyre bir bölge de yetişen sandal odunları da sanırım ''Kastamonu sarımsağı'', ''Osmaniye yer fıstığı'', ''Antep fıstığı'' gibi yöresel en iyi yetiştiği yerdir ama hani farklı yerler de de gene iyi yetişiyor olabilir ''Myrose sandal ağacı''..

alıntı sandal yağı açıklaması : '''''''' Koku profili: yeşil üst nota ve tatmin edici bir kalıcı bir koku, zengin, sütlü yumuşak, sağlam klasik oryantal odunsu notu. '''''

bu arada bir de '' tu-ka defne essencia '' diye bir marka var, o da benzer ürünleri satıyor. iki marka aynı kişiye mi ait, aynı marka mı bilmiyorum.

''sandalwood myrose'' çeşidi, gerçek, kaliteli olan ''sandal odunu eterik yağı'', '' misk '', '' gri amber '' tentüründe kullanılır geleneksel olarak. meraklanmayın, inşallah konusunda detaylı yazacağız :cool::cool:.



Kekik yağını, az bir şey sürsen tüm odayı alır kokusu. Çok acılı, tatlı ve keskindir. mesela limon yağı ile kullanayım dersin, limon yağından çok çok az miktarı bile kokuyu çok değiştirir.. Kimi parfümlerde olabilir ama Costume national homme un ayrı kekiksiz formulünü de denemek isterdim ama kekik yakışmış da bu parfüme.

Costume national firmasına e-mail yazmak iyi fikir olabilir :cool::), kekiksiz versiyonda isteriz diye.

Bu arada kışın içtiğimiz, yediğimiz baharatların eterik yağlarını, kokularını yazın kullanmak daha doğrusu önce denemek gibi bir hedefim var.

karanfil eskisi kadar kolay bulunmuyor şu sıralar. sanırım parfümeride de kullanıldığından. eskiden dişe iğne vurulmadan önce diş etine sıkılan şey, karanfil baharatı yağıdır.

ama iğne kalınsa o karanfil yağıda fayda etmezdi :confused::confused: .1985 yılı civarında ince diş iğnesi çıkmıştı ama kullanmayan doktorlar vardı :confused::confused:, gene de seviyorum o diş hekimini de, hocam çok ağrıtırdı be o kalın iğne :confused::confused::eek::oops::eek: .

bu arada, dengeli beslenin, rafine olmayan , yıkanmış göl tuzu veya kaya tuzu veya deniz tuzu kullanın.. yapmazsanız, dişinizi fırçalasanız bile dişler, hemde içten bile çürüyecektir...

''Çok keskin+acı+saldırgan+tatlı'' bir koku olan "kekik eterik yağı", bence 100 ml lik Costume national homme'da, 1 ml kullanılmıştır veya daha az belki 0.5 ml. Dediğim gibi costume national homme'da çok sırıtmamış kekik yağı kötü yanları ile..

Ama kekik eterik yağı rafine edilip o saldırgan madde alınmışsa sanayide kullanılmak için bilmiyorum.



bu arada, bana göre, bu parfümün kısmen benzediği belki ilham alındığı parfümü de yazayım ama tabi o koku notalarını tek parfüm markası kullanacak diye bir durum yok...

diyeceğim parfümle, çam, okaliptus, lavanta, meşe yosunu, adaçayı, deri, ardıç, misk gibi farklı notalar var(gerçi kimi farklıda olsa benzer tepki verenlerde var ) ama karanfil, kekik, sandal ağacı, paçuli, bergamut, turunçgil ( birinde almafili limonu, diğerinde greyfurt kullanılmış ) aynı koku notalar.

costume national homme da tarçın, kakule, labdanum, farklı ama mesela misk tatlılık verebilir.

costume national homme, Agua Brava Antonio Puig for men den esinlenmiş ihtimali var ve tabi o notaları başkası kullanmayacak diye bir durum yok.. 1968 çıkışlı agua brava'yı da aslında, 1955 çıkışlı '' Pino Silvestre Original Pino Silvestre for men erkek '' e çok benzeten var ve içerik çok benzer zaten ..

Agua Brava Antonio Puig for men erkek , çamlı, okaliptuslu fireşimsi, vetiverli hali , costume national homme'un ama eski hali çok daha benziyor agua brava'nın. ben 1990-92 lerde almıştım agua brava. şu an cologne tarzda. o zamanlar ki versiyonunu hatırlamasam da fragrantica.com'da edc var sadece.

bana daha kuvvetli geliyordu 1990-92 lerdeki aldığım. o versiyonun baharat kısmı daha kuvvetli idi diye hatırlıyorum. Sıplaj (splash) tarzda idi yani dökme, siprey değil. ben 3-4-5 sipray-pıslık kadar kullanırdım, yeter de artardı..



Uzun süre kekik yağı yoktu bende. gene alırsam, düzenleme olabilir mesajımda . Taze taze koklamak detayları hatırlatabiliyor, o açıdan..


Hani alkol falan için şişesinde durduğu gibi durmuyor derler ya, Costume national homme da öyle ve etkileyici kokusuyla güzel bir performans sunuyor .. ben 9-10 saatlik etkili performansına evet diyorum.



Evde az kalmıştı costume national homme, vintage'i.. yorum için, iki pıs kulak arkalarına, bir pıs elime, 6-7 pıs us.polo yumuşak pamuklu trikoma, ve sonraki gün tekrar yorum yazacağım için, detayları hatırlamak amacı ile gene elimin üstüne artı tek pıs tişörte.. vintage'i azaldı, kıymetinizi bilin :cool::cool:

diğer elimin üstüne de hem önceki gün hem sonraki gün '' antonio puig-agua brava '' da sıktım..



Bu arada kekik yağı alırsanız dikkat ⚠ edin. Kokusu gibi kendide tene çok acı biber gibi yakıcıdır, ağzınıza, yüzünüz, dudağınız, göz etrafı daha hassastır. Isıtır, zaten ısıtıcı merhemlerde kullanılıyor...

Gözünüze falan değmesin. Elinize kekik yağı değsin iyice yıkayın sabunla falan kesinlikle. Elinize değdikten sonra elbisenize silseniz, iyi yıkamazsanız, o an yüzünüze değerse o el, gene etki gösterir. Bana kızmayın sonra, ben uyardım ;):cool::)

alıntı, bu parfümü anlatımı : '' Costume National Homme Bu turunçgiller, alışılmadık baharat ve orman kokuları mükemmel bir uyum içinde gizemli ve baştan çıkarıcı nüansları oluşturulan 2009 yılında sunulan Costume National koleksiyonundan erkekler için bir koku. Parfüm, 100 ml EDP olarak kullanılabilir. Bu koku arkasındaki burun Dominique Ropion. ''

Costume National Homme fragrantica ana hatlar ve resim k boyut.jpg
Costume National Homme mevsime göre kullanım ve sevmek sevmemek oranları tablo oy  türkçe k.jpg

Costume National Homme içerik oylar tablo sılaj ve etki türkçe k boyut.jpg

154 karanfil baharatı ( cloves ) , 152 tarçın ( cinnamon ) , 102 sandal odunu ( sandalwood ) , 73 kakule ( cardamon ) , 63 greyfurt ( grapefruit ) , 44 kekik ( thyme ) , 43 laden, labdanum ( labdanum ) , 41 paçuli ( patchouli ) , 39 bergamut ( bergamot ) .

sıcak baharatlı bir koku artı tarçın, sandal odunu, kakule gibi koku notaları ile çok fazla olmamak şartı ile tatlı...

uzun bir yazı oldu, kiminiz sevinmiş, kiminiz çok sevinmiş olabilir... iyi kokular :cool: , güzellikler :cool::)
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
bu arada bendeki costume national homme un batch kodu A1166 imiş. evet dediğim gibi A batch ve vintage oluyor :)

yasin ( HOCA ) nın bir yorumu : '' Arkadaşım kullan kullan, ilk sıkıldığında biraz boğar ama 3. gün kıyafetinde mis gibi bir koku olur, dadından yenmez. :) bu arada özellikle de deri bir giysi ya da takı üzerinde saat kordonu mesela, deri ceket üzerinde kalınca of of of :) ''

aynen öyle. bugün 2,5 gün oldu sıkalı. sıktığım pamuklu triko da hala kokuyor yakından ve çok güzel.. kokuyu, giysinin amblemine de sıkmakta fayda var, parfümün giysi üzerindeki yerini kolay bulursunuz... :)

burdan aklıma şu geldi ve zaten genelde yaptığım bir şey. bir giysiye hangi parfümle başlamışsanız, yıkayıncaya kadar o parfümle devam edin mümkün olduğunca. belki yazın terlendiğinde sık değişebilir giysi ama özellikle kışın bu uygulansa güzel olur bence :cool:;)

parfümü değiştirmek istediğinizde, diğer parfümü sıktığını giysiyide tekrar giymek üzere ayırırsınız artık :) :)...
 
Son düzenleme:

Crippax

Eau de Cologne
Katılım
28 Şub 2016
Mesajlar
25
İlk kullandığımda rafine güzel bir koku izlenimini veriyordu , çokta kalıcıydı ama genede o kadar koku arasından çokta ön sıralarda değildi... Ta ki seyahatim sirasinda karşı cinsin kokuyu farketmesine kadar. Bayanlarin koku algisinin farkliligindan midir bilinmez kim koklasa kokuyu sorar oldu tatli bahar ferahligi olarak yorumladilar... İster istemez koku kendine mecbur ediyor uzun süre kullanmayinca yoklugunu hissettirip ben burdayim diyor... Dekant yoluyla tanışıp İkinci şişesini aldığım tek parfüm...
 

None

Extrait de Parfum
Katılım
10 Eyl 2015
Mesajlar
559
Benim beğenip bir aralar kullandığım parfümdü. Tarçın notasındanda nefret ederim fakat bunu seviyordum.

Fakat hiç iyi geri dönüşler almadım. Hadi kouros safari neyse ama bunun begenileceğini düşünüyordum .
 

asumer

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
1,657
Uzun dönemli kullanımlara gelecek bir harman yapısı yok. Fikir olarak güzel bir parfum olmasına rağmen pratikte fazlasıyla tek düze karmakarışık harman yapısı sayesinde ortam ve sıcaklık seçen bir yapıya bürünüyor. Bunun yanında inanılmaz kalıcı ve farkedilir.ozellikle ilk parti üretimler hele hele duş jeliyle beraber kullanılırsa 2 gün boyunca ne yapsanız da teninizden ayrılmiyor.kiyafete kullanırsanız da anca kuru temizleme sonrası kumaş kendine geliyor :)

Acimtrak ve eksi bir açılıştan hemen sonra kuru ve tatlı baharatlarin hakimiyetine bağlanan özellikle orta notalardan itibaren black orchid vari kullanılan paculi ve sandal ağacı ben burdayım diye yarışan karanfil ve tarçınin hızlarını az da olsa kesiyorda tatlilik bombardimanina ince bir ayar veriyor. Paculi nemli ancak bana çok topraksi gelmedi sandal ağacı da kremsi bir yapıda.alt notalarda hafif dumansı tinilar biraz olsun kurtarmış parfümü çünkü sona gelene kadar değişimleri hissedebilmek samanlikta iğne aramak gibi.karanfil tarçın başlangıçta bitiş kadar rollerini hiç terketmiyor bu da başta bahsettigim tek düzeligi ortaya çıkaran asıl durum.bunun yanında açık hava dışında kullanmak gereksiz yere dikkat çekmek olur.bunun yanında kapalı ve açık hava da çok farklı karakter ortaya koyabiliyor...Ancak herseye rağmen piyasa işi tatlı bir koku kullanmam gerekirse la nuit one million gibi parfumleri kullanacağıma her türlü cn Homme kullanırım.bulabilen ilk parti üretim olanları kacirmasin derim
 

Kaanrlz

Eau de Cologne
Katılım
7 Ocak 2016
Mesajlar
66
Inanılmaz kalıcı ve farkedilebilirligi de aynı sekilde bir o kadar yüksek gel gor ki,kadınlar beğenmiyor abuk abuk benzetmeler yapılıyor kokuyla ilgili
 

mm.olcayto

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
2 Eyl 2015
Mesajlar
921
Benim beğenip bir aralar kullandığım parfümdü. Tarçın notasındanda nefret ederim fakat bunu seviyordum.

Fakat hiç iyi geri dönüşler almadım. Hadi kouros safari neyse ama bunun begenileceğini düşünüyordum .
safari kötü geri bildirim alacak sert ya da sıra dışı bir maskulen değil ki ,tatlımsı hafif bir maskulen diye düşünüyorum.
 

None

Extrait de Parfum
Katılım
10 Eyl 2015
Mesajlar
559
Kadınlar genellikle tatlı kokulardan hoşlanıyor ve safari de eski kokuyor sonuçta o bir maskulen
 

mm.olcayto

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
2 Eyl 2015
Mesajlar
921
Kadınlar genellikle tatlı kokulardan hoşlanıyor ve safari de eski kokuyor sonuçta o bir maskulen
Biraz yaş ve diğer etkenlere bağlı hocam,40 lı yaşlarda olan bir abimin söylediğine göre kendisinde bayanların en çok beğendiği parfüm ne diorlar ne diğer tatlı kokular değil r.lauren safari olmuş;zaten bence kokunun eskisi yenisi olmamalı diye düşünüyorum,kokular değil biz eski ,yeni,modern,klasik vs oluyoruz gibime geliyor.
 

mm.olcayto

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
2 Eyl 2015
Mesajlar
921
Benim beğenip bir aralar kullandığım parfümdü. Tarçın notasındanda nefret ederim fakat bunu seviyordum.

Fakat hiç iyi geri dönüşler almadım. Hadi kouros safari neyse ama bunun begenileceğini düşünüyordum .
Ne gibi yorumlarda bulundular hocam,tamam şeker bombası değil ama reçinemsi baharatlı güzel bir rayihası var,öyle ıyy dedirtecek kadar uç bulmuyorum bu insanlarda iyice acayip olmuş her şeye bir kulp buluyorlar valla.
 

None

Extrait de Parfum
Katılım
10 Eyl 2015
Mesajlar
559
Haklısınız aksine ben eski tarz parfümleri daha çok seviyorum.Yeniler biraz sulandırılmış şeker bombaları.

Biraz ağır parüfm belki ondan olabilir gerçi ben sevdiysem kimin ne dedediği umrumda değil.
 

MD

Founder Administrator
Yönetici
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2,286
Kendilerinden bir A batch sahibiyim duş jeli ile birlikte özel günlerde kullanırım çok severim kendisini Farkedilirlik canavarlık düzeyindedir çünkü :)
 

debian_lnx

Eau de Parfum
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
297
Bana da oldukça yoğun karanfil kokusu gelmişti..aynı burnu tırmalıyor yoruyor insanı ama oldukça kalıcı ve bayanların hosuna gidiyor nedense...
 

BaddestMan

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
559
Kış mevsimi için en ideal parfümlerden biri.İlk başlarda sevmeyebilirsiniz ama ona şans verdikçe güveninizi boşa çıkartmayacaktır,kışın tek yapmanız gereken sıkıp dışarı çıkmak.
 

burhany

Founder Member
Satış Onaylı
Katılım
7 Mar 2016
Mesajlar
2,449
Hircin bir koku oldugunu soyleyebilirim.Kis icin en ideal parfumlerden,kaliciligi inanilmaz derecede yuksek.
 

sercankaf

Pure Parfum
Katılım
8 Eyl 2015
Mesajlar
794
Herkesin evinde bence bulunmali; silaji yuksek, ara sira kullanilabilecek tam bir tarcin ve karanfil bombasi;)
 

Kukla

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Tem 2015
Mesajlar
1,139
Baykalbul'un bahsettiği gibi, tam bir kıyafet kokusu. Benim tenimde kalıcılığı ve farkedilirliği sıcak havalarda zayıf oldu. Soğuk havada biraz daha performanslı ve tekdüzelikten uzak seyretti. Kıyafet üzerinde 24 saati buldu.

Tabi bahsettiğim kıyafet bir U.S.Polo yumuşak triko kazak değildi.

Bahsettiğim, vintage olmayan sürümü.
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Altta kimi yazılanları cevaplayacağım kendime göre .. Bu arada Costume National ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum gene ve gene..

Konusu çok uzun, burda yazmayı uygun gördüm. Kısa tutayım.. Karanfil baharatı koku notası ihtiyacını karşılayacak başka parfümler varlığından kendilerine pek sıra gelmeyebiliyor..

Gene de evde bulunması gereken ciddi bir beyefendi parfümü olduğunu düşünüyorum..

İçinde Costume National Pour Homme içeriği ihtiva eden iki parfüm yazayım hemen.. Tom Ford Tobacco Vanille ve Musc Ravageur.. Üstelik başka meziyetleri de var karanfil baharatı ekseni dışında.. Tabiki başka koku notaları da var Costume National Homme da, yazarız, yazdık..

Tobacco Vanille mesela, bana Costume National Pour Homme u aratmıyor ve üstelik vanilya ihtiyacımı da görüyor ve diğer güzel notalar ..

Bu arada tütün notası derken kimi parfümde geleneksel tütün kolonyası gibi ama kimi parfümde de asıl benim sevdiğim pipo tütünü kokusunda..

Tütün için şeytan işemiş falan derler, hadis varmış ama araştırmadım. Sonuçta Allâh 'ın bir bitkisi. Geleneksel tütün kolonyasını severim, özellikle koklamayı..

Pipo tütünü sanırım genelde sentetik oluyor. Mesela doğalımsı bal ın yanında çok hoş, eğer sentetikse de o vişne-kiraz pipo tütünü, By Kilian Back to Black 'de. Neyse konusuna da yazarız inşallah..


Baykalbul'un bahsettiği gibi, tam bir kıyafet kokusu. Benim tenimde kalıcılığı ve farkedilirliği sıcak havalarda zayıf oldu. Soğuk havada biraz daha performanslı ve tekdüzelikten uzak seyretti. Kıyafet üzerinde 24 saati buldu.

Tabi bahsettiğim kıyafet bir U.S.Polo yumuşak triko kazak değildi.

Bahsettiğim, vintage olmayan sürümü.

Teşekkürler..

Herkesin evinde bence bulunmali; silaji yuksek, ara sira kullanilabilecek tam bir tarcin ve karanfil bombasi;)

Aynen katılıyorum Sercankaf hocam..

Bana da oldukça yoğun karanfil kokusu gelmişti..aynı burnu tırmalıyor yoruyor insanı ama oldukça kalıcı ve bayanların hosuna gidiyor nedense...

Bayanların hoşuna gidiyor demek, not edelim ..

Uzun dönemli kullanımlara gelecek bir harman yapısı yok. Fikir olarak güzel bir parfum olmasına rağmen pratikte fazlasıyla tek düze karmakarışık harman yapısı sayesinde ortam ve sıcaklık seçen bir yapıya bürünüyor. Bunun yanında inanılmaz kalıcı ve farkedilir.ozellikle ilk parti üretimler hele hele duş jeliyle beraber kullanılırsa 2 gün boyunca ne yapsanız da teninizden ayrılmiyor.kiyafete kullanırsanız da anca kuru temizleme sonrası kumaş kendine geliyor :)

Acimtrak ve eksi bir açılıştan hemen sonra kuru ve tatlı baharatlarin hakimiyetine bağlanan özellikle orta notalardan itibaren black orchid vari kullanılan paculi ve sandal ağacı ben burdayım diye yarışan karanfil ve tarçınin hızlarını az da olsa kesiyorda tatlilik bombardimanina ince bir ayar veriyor. Paculi nemli ancak bana çok topraksi gelmedi sandal ağacı da kremsi bir yapıda.alt notalarda hafif dumansı tinilar biraz olsun kurtarmış parfümü çünkü sona gelene kadar değişimleri hissedebilmek samanlikta iğne aramak gibi.karanfil tarçın başlangıçta bitiş kadar rollerini hiç terketmiyor bu da başta bahsettigim tek düzeligi ortaya çıkaran asıl durum.bunun yanında açık hava dışında kullanmak gereksiz yere dikkat çekmek olur.bunun yanında kapalı ve açık hava da çok farklı karakter ortaya koyabiliyor...Ancak herseye rağmen piyasa işi tatlı bir koku kullanmam gerekirse la nuit one million gibi parfumleri kullanacağıma her türlü cn Homme kullanırım.bulabilen ilk parti üretim olanları kacirmasin derim

Güzel yorum ve yorumlarınıziçin teşekkürler Asumer hocam ..

Biraz yaş ve diğer etkenlere bağlı hocam,40 lı yaşlarda olan bir abimin söylediğine göre kendisinde bayanların en çok beğendiği parfüm ne diorlar ne diğer tatlı kokular değil r.lauren safari olmuş;zaten bence kokunun eskisi yenisi olmamalı diye düşünüyorum,kokular değil biz eski ,yeni,modern,klasik vs oluyoruz gibime geliyor.

Kadınlar başkalarının lafından çok etkileniyorlara bir örnek o zaman bu olay da.. Yahu kadınlarımızı seviyoruz, anadır, bacıdır, evlattır.. Aslında kimi erkekler içinde söz konusu. Moda başkasınız yeni sözü anlamında kullandım. Evet maalesef moda diye olmadık şeyler var.

Bir söz var ya çok severim, kimi yeni yeni diye hemen alınmaz, kimi eski eski diye hemen bırakılmaz, atılmaz..

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,390
Koku bana jubilation xxv'i hatırlattı. Amouage Jubilation daha naif ve tabi ki daha kaliteli. CN homme'un kalıcılığı 12 saat üstünde dağılım ise bir fıs bile tüm odayı kaplayabiliyor. Gerçekten güzel bir koku. Kör alışı yapılamasa bile parfüm merakı olanlar için gerçekten çok kaliteli ve tarz bir koku.
 

Olgito

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
22 Şub 2016
Mesajlar
461
Çok enteresan hiç biyerde bulamadım bu kokuyu. Biyerde kullanılmışını buldum onu aldım mecburen. Sevil sephora tekin acar buralarda yok. Farklı bir yerde gören bilen varsa bilgi verirse sevinirim.
 
Üst