Bugün Hangi Parfümü Denediniz?

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,398
4fbbddde62bc299ca01a498fbe1a0e86.jpg


Rochas Aquaman

Parfüm 2001 yılında piyasaya sürülmüş ve üretimi durdurulmuştur. Parfümün burnu bir dönemin erkek parfümlerindeki bana göre tek ismi Jacques Cavallier dir.

Parfümü ilk sıktığımda selvi, okaliptüs ve greyfurt birleşimin biraz buruk tozlu hissiyatı ile karşılaşıyorum.
Bu başlangıç beni biraz uzaklaştırsada aslında parfümün karakterini yansıtması için güzel bir adım. Ne çok balzamik nede az..
Bu giriş kısa sürüp hemen esas can alıcı biraz temiz biraz aquatic havaya kavuşuyor parfüm.
Bunda devreye giren keyifli olarak hissettiğim kişmiş ve adaçayının etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Bu notalarının birleşiminin sonucunda ortaya çıkan aquatic ve temiz his şaşırtıcı gerçekten.
Orta notalarda temiz his ile birlikte parfüm biraz baharatlı ve odunsu bir hal almaya başlıyor ancak çok ağır değil daha çok yazlık kompozisyonuna destek veren cinsten.
Dip notalarda ise hafif çiçeksi bir hal alan parfüm ile vedalaşıyorum.
Son dönemlerde özellikle niş parfümlerde kokladığım deniz temalı kompozisyonlara göre bu şekilde vur kaç yapan çalışmaları daha seviyorum. Ufak bir bilgi vermem gerekirse orta notlardaki temiz ve aquatic yapıyı Lanvin Oxygen e benzettiğimi söylemek isterim.
Yayılımı zayıf kalsada kalıcılığı başarılı seviyelerde, buda yaz için tasarlandığından olsa gerek.

Kalıcılık : 7-8 saat
Yayılım : 1-2 saat
Genel Puanım : 7/10

Cüneyt Akçetin



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,403
Parfums de Marly - Percival

Beymen'de denediğim bu parfüm oldukça genel beğeniye uyumlu ve dört mevsim gündüz ya da gece demeden her kıyafetle kullanılabilecek bir yapıda. Kokusu aslında biraz genel bir yapıya sahip. Daha önce yapılan bir koku bence. İçerdiği meyvemsi ve lavanta notalarınının başarılı harmanlanmasından dolayı biraz Montblanc Legend'ı biraz da Abercrombie&Fitch Fierce'ı andırdı bana. Kesinlikle övgü manyağı yapar bu parfüm insanı bizim toplumda. Parfümde kullanılan notaların kalitesi son derece muazzam, niş parfümüm ben diyor koku baştan sona kadar. Performans konusunda ise yayılım 3 saat civarında iken kalıcılık bileğimde yaklaşık 12 saat sürdü. Tek parfümüm olsun dört mevsim kullanayım, niş olsun ve ferah olsun diyen bir kişinin kesinlikle alıp piyasadan kalkana ya da sıkılana kadar kullanması gereken bir parfüm olduğunu düşünüyorum.
 

HT

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
30 Haz 2017
Mesajlar
1,307
Başlık her ne kadar “bugün” için olsa da Aralık ayında ilk defa denediklerimi toplu olarak yazmak istedim;

Creed: Silver Mountain Water
Xerjoff: Mefisto
Tauer: L'Air du Desert Marocain
Mancera: Aoud Vanille
Ermengildo Zegna: Bourbon Vanilla
Jovoy: L'Art de la Guerre
Parfums de Marly: Herod
Maison Francis Kurkdjian: Baccarat Rouge 580
Maison Francis Kurkdjian: Grand Soir
Maison Francis Kurkdjian: Aqua Celestia
Maison Francis Kurkdjian: Aqua Universalis
Maison Francis Kurkdjian: Aqua Vitae
Maison Francis Kurkdjian: Amrys Homme
Maison Francis Kurkdjian: CPLS
 

azzura

Perfume Lover
Moderatör
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
7,696
MiN Newyork – Momento: Açılışı oldukça doğal bir limon ve bergamot birlikteliğine tozlu yeşil notalar ile harika bir şipreyle karşılaşıyorsunuz. Limon kullanımı olağanüstü. Koku aldehitli yapısı ile oldukça güzel işlenmiş notaları çok güzel şekilde yansıtıyor. Harika değişimler yapmış bilindik notalara. Koku biraz sonra ısınmaya ve gül ve karanfil birlikteliğine eklenen limon ve aldehitler ile birlikte opponaxtan gelen bazik amberimsi çikolatamsı hissiyat ile ilerliyor. Nota kalitesi gerçekten üst düzey ve koku güzelliği de oldukça beğenimi kazandı. Performans ilk 1-2 saat yayılım olarak iyi. Herkesin beğenisini kazandı. Sonrasında tene yakınlaşsa da balzamik bir şekilde burnu tırmalamadan tenden uzaklaşıyor. Oldukça geri planda kalmış bir underrated ile karşılaştığımı itiraf etmem lazım. Koku tarzı olarak kafanızda bir şeyler canlanması açısından birbirlerine çok benzemeseler de daha oryantal bir Guerlain – Jicky havasında. 9/10
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,398
51f21a97b4fd0eca73cc499ec7fff3e1.jpg


Ralph Lauren Romance Man Vintage

Parfümün piyasaya çıkış tarihi 1999 dur. Üretimi durdurulmuştur. Parfümün burnu Antonie Lui dir.

Parfümün başlangıcı çok modern ve keyifli. Sakin bir şekilde lavanta, portakal ile başlıyoruz. Bu başlangıç hafif buruk aynı zamanda modern havada olmuş. Daha sonrasında devreye çok doğal olmasada kaliteli olduğunu düşündüğüm meşeyosunu ile frenk üzümünün birlikteliği başlıyor. Bu noktaya kadar sanki citrus içerikli parfümler gibi zaman zaman kendini hissettirmeside hoş olmuş burnu çok yormadan sakince ve keyifli ilerliyor.
Orta notalara geçince biraz feminen olmayan çiçekler hakim olmaya başlıyor. Sanırım bu parfümün dip notalarda vereceğin odunsu birazda maskülen havayı bağlamak için yapılmış.
Dip notalara geldiğimde az önce söylediğim gibi burukluk ile beraber odunsu bir hava hissettim. Bunda çok kaliteli olduğunu düşündüğüm vetiver ve miskin katkısı yüksek diyebilirim.
Parfüm özetle çıkış yılı düşünüldüğünde çok modern fazla geçişleri olmayan ama vermek istediğini kaliteli bir şekilde veren bir parfüm olmuş. Bu parfümü genelde beğenen çok seviyor, beğenmeyenide hiç sevmiyor. Benim burun zevkime göre ortalarda bir parfüm olduğunu söyleyebilirim.

Kalıcılık : 7-8 Saat
Yayılım : 2-3 Saat
Genel Puanım : 6,5/10

Cüneyt Akçetin




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,398
8de40a35ec6a78c1942bb93f953d4c9b.jpg


Gucci No3 Vintage

Parfümün piyasaya çıkış tarihi 1985 tir. Parfümün arkasındaki burun ise Karl Lagerfeld KL homme ve Krizia Uomo gibi klasikleri bize sunan Firmenich dir.

Elimdeki parfüm edt ve ilk versiyon olduğu için değerlendirmemi daha net yapabiliyorum.
Parfümü ilk sıktığımda parfümün kadın parfümü olarak piyasada yer almasından mütevellit çok kaliteli doğal ve pürüzsüz bir meşe yosunu ile çok doğal be feminen bir havası olan nergis ile çok iyi bir giriş yapıyorum. O kadar keyifliki meşe yosunu yeter be dedirtiyor bana. Daha sonrasında meşe yosununa derinlik yine çok kaliteli ve yumuşak bir deri notası devreye giriyor, bu havayı biraz açması için tabiki o zamanların tanıdık ismi aldehitler.
Bu zamana kadar yer yer kadınsı olsada meşe yosunu ve derinin katkısı ile parfüm erkek kullanımına çokta uzak değil.
Orta notalara indiğimde meşe yosununun ve derinin etkisi devam ederken devreye bu sefer sümbülteber ve feminen gül giriyor. Bu ikilinin girişi ile parfüm biraz kadınsılaşıyor ancak meşe yosununun yeşil hissi hiç kaybolmuyor.
Dip notalara geldiğimde bu sefer çok kaliteli hafif sert bir vetiver ve kişniş ile parfüm odunsu bir havaya bürünüyor.
Bu noktada alttan hafiften sanki tütün kolonyasındaki gibi bir havada almaya başlıyorum. Sanırım bunda benim net olarak almadığım ama aslında parfümün içerisinde sistemli bir şekilde yedirilen yasemin ve vadi zambağı gibi çiçek notalarının etkisi yüksek. Bu yüzdende parfümün sınıfının çiçeksi şipre olması daha net oturuyor kafamda.
Sonlarda parfüm çok kaliteli bir misk ve hafif paçuli ile erkeksi bir havada bize veda ediyor.
Genel hatları ile bu zamanlarda sevilmese aiyada aykırı bulunsada o yılları baz aldığımda kompozisyonu çok iyi ve harmanı çok kaliteli. Geçişler çok belirgin ve günümüzdeki bazı kokulardaki gibi birbirinden alakasız değil.
Kalıcılık ve yayılım olarak çok başarılı bir parfüm olmuş. Kazağıma 5 gün oldu sıkalı hala parfümün olgunluk kısmını kazağımı kokladığımda alabiliyorum.
Bir bilgide şişenin atomizer tasarımı hakkında vereyim istedim. Gerçekten çok farklı plastik kalitesiz his var gibi ama çok enteresan olan spraye hafif bastığınızda bile sanki bir otomatik mekanizma gibi çok sakin ve akıcı aynı zamanda geniş bir etki alanla uygulama yapıyor.

Kalıcılık : 12-13 saat
Yayılım : 3-4 saat
Genel Puanım: 8/10

Cüneyt Akçetin




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,403
Amouage - Epic Man

Açılışı oldukça tütsümsü bir ferahlığa sahip ilerledikçe yine ferah bir oud kokusunun alttan alta kendini hissettirdiği oldukça baharatlı bir parfüm. Genel olarak sıcak baharatlı parfümler seven biri olarak bu ferah baharatlı başyapıt oldukça elegant bir kokuya sahip. Hatta kokuyu biraz da şişesinin renginden anlaşılacağı üzere yeşilimsi bir havada değerlendirebiliriz. Burnu hiç yormayan Amouage kalitesinin buram buram hissedildiği bir koku. Oryantal mi oryantal, Arap esintisi hissediliyor mu hissediliyor ama bu parfümü sıkıp sokağa çıksanız kimse size negatif bir yorumda bulunmaz. Beğenmeyeni doğal olarak çıkabilir ama hiçbir şekilde "ay iğrenç bu ne böyle" şeklinde bir yorumda bulunmaz en fazla "yok ben bunu beğenmedim benim tarzım değil" der. Performans ise inanılmaz derecede iyi. Günlük kullanım için 2 fıs yeter de artar bile, sizi sabahtan akşama kadar götürür.
 

Ozfragrance

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
26 Nis 2018
Mesajlar
1,008
Coach platinium orjinaline benzemeyen klasik acik parfum tarzi şekerli koku. Orjinali cok daha guzel. Dun cevahir boynerde parfum alanlara paket paket sample dagitiyorlardi.

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,398
23e5431cc8c01823fc9c3840119fe32f.jpg


Myrurgia Amarande Vintage

Parfüm 1984 yılında piyasaya sürülmüştür. Esans formülü The California Fragrance aittir. Myrurgia firması tarafında indie bu formül alınıp, aynı şekilde üretilmiştir. İncelemesini yaptığım parfüm ise 1988 üretimli.

Bu parfüm için aslında çok şey söylemek istiyorum. Çünkü gerçekten saklı kalmış bir İspanyol hazinesi.
Belli yerlerde bazı bilgiler olsada formülasyonun içindeki notalar tam olarak net değil. Buda benim çok hoşuma gidiyor çünkü kokladıkça burnumun tecrübesi ışığında notaları yorumlayabiliyorum.
Geçelim parfüme :) Gerçekten günümüz parfümlerini andıran ferahlıkta ve erkeksi bir yapıda başlıyoruz. Başlangıçta çok kaliteli bulduğum portakal çiçeği ve meyveli bir aromatik yapı çok modern ve keyifli. Bu keyifli giriş birazda Hermes D’Orange Verte gibi ama bu tabiki daha sert ve dolgun. Daha sonrasında parfüm biraz farklılaşıp taze çiçekler ile biraz feminen hale geliyor. Bu kısımda kaliteli ve taze gül ile sardunya işe yasemin çok net ve dengeli. Bu kısım ve baştaki erkeksi his uzun süre size eşlik ediyor. Dip notalarda ise eski parfümlerin genelinde rastladığım keyifli bir misk ve meşe yosunu birlikteli ile parfümü noktalıyoruz. Meşe yosunu sonlarda kullanılarak parfümü başta söylediğim gibi daha modern ve taze havada kalması sağlanmış.
Parfümün kalıcılığı ve yayılımı gerçekten çok başarılı olmuş.

Kalıcılık : 10-11 Saat
Yayılım : 4 Saat
Genel Puanım : 9/10

Cüneyt Akçetin




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

sedobey

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
23 Mar 2017
Mesajlar
839
dün yine Cüneyt kardeşim ile gelenekselleştirdiğimiz parfüm buluşmlarımızdan birini bir kafede çay ve annesinin yapıp gönderdiği o leziz kurabiyeler eşliğinde gerçekleştirdik,
Rochas aqua man (vintage) ile başladık
Memo russian leather
Velvet exotic leather
Odin (numarasını unuttum :) )
Ormande Jayne taif
denedik, yorumladık..güzel bir sohbet muhabbet oldu. Sağolsun denemem için birkaç sample ve yine deneyip yorumlamam için Blackbird gibi zor bulunabilen bir kokuyu hediye etti.
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,398
dün yine Cüneyt kardeşim ile gelenekselleştirdiğimiz parfüm buluşmlarımızdan birini bir kafede çay ve annesinin yapıp gönderdiği o leziz kurabiyeler eşliğinde gerçekleştirdik,
Rochas aqua man (vintage) ile başladık
Memo russian leather
Velvet exotic leather
Odin (numarasını unuttum :) )
Ormande Jayne taif
denedik, yorumladık..güzel bir sohbet muhabbet oldu. Sağolsun denemem için birkaç sample ve yine deneyip yorumlamam için Blackbird gibi zor bulunabilen bir kokuyu hediye etti.
Kardeşim çok güzel ve keyifli bir sohbet oldu. Dediğin gibi bolbol deneme yaptık. Bende senin getirdiğin Rosemary Yi genel kullanımda çok başarılı buldum. Alttan gelen ve can sıkmayan hafif hayvansal oud kullanımıda çok iyi olmuş.



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

cakcetin

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
5,398
386c9e28b35e3fc0d464d307d0cfd183.jpg


Bugün Uzay Xclusive Bülent abide deneme fırsatı buldum. Genel hatlarıyla kirli deri ve oud kombosu diyebilirim.
Benim parfüm tarzımla çok uyuşmasada başlarda deri ve oudun dengeli dağıtılması ilerleyen süreçte ADP Colonia leatherdaki gibi derinin kaliteli ve baskın hale gelmesi sevenlerini memnun edecek türden.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

blerox

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
1,636
05058A69-46EA-47C8-92AE-6553855F91F3.jpeg

Tatil günü ama deneyecek çok parfüm var :) markaya olan son zamanlardaki ilgimi bilen birinin sağolsun sayesinde deneme imkanı buluyorum pek çok parfümünü. zamanla denedikçe eklemeler yaparım buraya..
İlk olarak delicious closet queen denedim. Gül ve ahududuyu destekleyen Tonka fasulyesinin verdiği tatlı destek parfümde şurup vari bir hava oluşturmuş bu havaya belli belirsiz plastik hissiyatı yüksek bir deri eşlik ediyor ve fazla değişim olmadan devam ediyor.. Parfüm erkekler icin piyasaya sürülmüş ama unisex olarak çok rahat kullanılabilir.
 
Son düzenleme:

yanqoue

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
13 Ocak 2018
Mesajlar
855
Layton Exclusif: Açılış Layton'dan izler taşıyor ancak daha koyu ve odunsu bir yapısı var. Buradaki vanilya notası daha sönük. Oud ve kahve dozunda kullanılmış, rahatsız etmiyor. Açılıştaki tatlılık 20 dakika sonra kayboluyor ve tamamıyle odunsu bir koku haline geliyor. Burası bana Interlude'u anımsattı. Notalar arasında olmasa da tütsü kokusu alıyorum. Layton'da hafif yanmış odun kokusu geliyordu alttan bu parfümün geniş bir evresi tam olarak böyle kokuyor. Bahsedildiği gibi bir hayvansallık bulamadım. İlk izlenimim olumlu, muhtemelen şişeli olarak edinip koleksiyona dahil edeceğim ama Layton kadar beğenmedim şimdilik.

Opus V: Amouage'ın alışık olduğumuz kokularından farklı ve bana göre Opus serisinin en güzel kokusu bu. Ama fazla çiçeksi ve feminen bir koku. Koku kalitesi olarak hakkını vermek gerekiyor ama uzun süreli kullanımda sıkacağını düşünüyorum. Bu tarzda koku ihtiyacı için Carnal Flower veya Reflection ile devam.
 

blerox

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
1,636
Etat Libre d’orange Vraie Blonde
Açılışında çikolatamsı bir paçuli ve şeftalinin etkisiyle heyecan verici ve canlı bir başlangıç yapıyor. hemen ardından gelen baskın şampanya ve konyak ile parfüm benim için oldukça sürpriz bir hale dönüşüyor bu noktada. Uzun zamandır karşılaşmadığım derecede gerçekçi bir boozy hava İle karşı karşıyayım.. açılıştaki çikolatamsı hava zayıflamış olsa da orta notalarda da devam ediyor ve parfümün zayıflığından dolayı belli belirsiz bir halde sona eriyor alt notaları seçmekte zorlandım.. beni oldukça etkileyen vraie Blonde maalesef zayıf bir parfüm, sahip olduğu güzelliği fazla uzun yaşatmıyor.

Etat libre d’orange secretions magnifiques
Markanın En çok merak ettiğim parfümlerinden biriydi bu yüzden çok fazla ertelemeden denemek istedim. Marjinal bir deneme olduğu söylentisinin etkisiyle ilk kokladigimdaki düşüncem tek cümleyle mide bulandırıcı.. evet evet ilk defa bir parfümden bu derece midem bulandı. Yosunların süt ile birleşimi sonucunda kremsi bir hale bürünmüş ve katlanılmasi güç bir koku ortaya çıkmış. Deniz temalı parfüm sınıfında olması gereken bu parfüm yanlış kategorilendiriliyor bana göre. Ayrıca o benzetildiği ‘şey’e benzemediğini açıkça söyleyebilirim.. hiç sevmediğim parfümü yıkamak zorunda kaldım ama yine de çıkmadı elimden gücünün ne denli yüksek olduğunu anlamış oldum böylece.
 

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,403
Etat libre d’orange secretions magnifiques
Markanın En çok merak ettiğim parfümlerinden biriydi bu yüzden çok fazla ertelemeden denemek istedim. Marjinal bir deneme olduğu söylentisinin etkisiyle ilk kokladigimdaki düşüncem tek cümleyle mide bulandırıcı.. evet evet ilk defa bir parfümden bu derece midem bulandı. Yosunların süt ile birleşimi sonucunda kremsi bir hale bürünmüş ve katlanılmasi güç bir koku ortaya çıkmış. Deniz temalı parfüm sınıfında olması gereken bu parfüm yanlış kategorilendiriliyor bana göre. Ayrıca o benzetildiği ‘şey’e benzemediğini açıkça söyleyebilirim.. hiç sevmediğim parfümü yıkamak zorunda kaldım ama yine de çıkmadı elimden gücünün ne denli yüksek olduğunu anlamış oldum böylece.

Bu koku yapılırken ilham alınan şey neydi acaba çok merak ediyorum ya da deneme aşamasından sonra nasıl üretim kararı alındı firma tarafından o da aklımda yer alan bir soru işareti. Kokusunu bilmiyorum ama ilk defa fragrantica'da neredeyse 800 oy sonucu 1.89 puana sahip bir parfüm gördüm.
 

blerox

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
1,636
Bu koku yapılırken ilham alınan şey neydi acaba çok merak ediyorum ya da deneme aşamasından sonra nasıl üretim kararı alındı firma tarafından o da aklımda yer alan bir soru işareti. Kokusunu bilmiyorum ama ilk defa fragrantica'da neredeyse 800 oy sonucu 1.89 puana sahip bir parfüm gördüm.
İlham alınan şey herkesin malumu hocam ama bunu ilham almak bence bakın biz aykırıyız mesajı. Marka marjinal denemeler yapan bir imajla konumlanmak istemiştir ve bu aşamada algıyı sağlamlaştırmak icin bu parfümü piyasaya sürmüşlerdir.
İstanbul’da yasıyorsanız müsait bir zamanda denetirim hocam ;)
 

xPixa

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
26 Ara 2017
Mesajlar
2,403
İlham alınan şey herkesin malumu hocam ama bunu ilham almak bence bakın biz aykırıyız mesajı. Marka marjinal denemeler yapan bir imajla konumlanmak istemiştir ve bu aşamada algıyı sağlamlaştırmak icin bu parfümü piyasaya sürmüşlerdir.
İstanbul’da yasıyorsanız müsait bir zamanda denetirim hocam ;)
Evet İstanbul'da ikamet ediyorum ama yine de teşekkür ederim, merakımı yenip koklamama tarafında kalmam sizin de söylediğiniz gibi midem için en hayırlısı olur galiba :D:D
 

Temuçin özkaya

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
16 Haz 2018
Mesajlar
573
The tragedy of lord george penhalihon
Açıkcası hayal kırıklığına ugradım kokuyu daha sert beklemiştim romdan dolayı bir tras sabunu andırdı biraz koku güzellik olarak güzel ama beklentiyi fazla tuttum heralde ve daha yoğun beklemiştim birazda yapay geldi 10 üzerinden 5 en fazla verebildim malesef
 

sedobey

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
23 Mar 2017
Mesajlar
839
@cakcetin Cüneyt kardeşimin sample olarak verdiği ajmal amber wood denedim, sonbahar ve kış kullanımına uygun sıcak tatlı bir amber kokusu, hatkora wooda göre bunu daha çok sevdim diyebilirim,
Paçuli, Yeşil elma ve biber notaları ile amber güzel bir uyum sağlamış, kalıcı ve farkedirliliği tatmin edici,
Burnu rahatsız etmeyen, hoş kokan fakat çok farklı, değişik özgün bir koku değil, ama iyi bir alternatif olabilir amber sevenler için.. Denemeye değer.
 
Üst