GIORGIO ARMANI - ARMANI Code - for men - 2004 - ( Armani Black Code )

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
armanicode_mf_mens reklam afişi gece ve ışıklar şehir iki manken yüzler birleşmiş.jpg


İlk sıkıldıktan 6 saat çok iyi bir parfüm özellikle.. 2006 yılında ''FiFi Award Fragrance Of The Year Mens Luxe 2006'' ödülünü almış ve bence de hakediyor..

maxresdefault armani code reklam filminden iki manken karşı karşıya yüzleri aşk.jpg


GIORGIO ARMANI - ARMANI Code - for men - erkek için - 2004

6 saatlik bir performansın tende çok iyi olduğunu ama kıyafette orta olduğunu söyleyeyim..

Parfümün gece parfümü olduğu imajı hep var ve tanıtım reklamları da gece ve şehir ışıkları ile. Bir davette, gece, kıyafette 6 saat yeterli olabilir.. İş için, günlük kullanım için yeterli olmayabilir..

Daha önce böyle bir parfüm olmadığı söyleniyor, belki küçük bir niş evinden alıntı da olabilir formülü.. O küçük niş evini duyan çok az olabilir gerçi tarih deniz gibi içinde kir tutmaz diyelim :), yani gerçek ortaya çıkar :)..

Beyine ne ışık
1f4a1
ne koku molekülleri gidiyor ama bir sakatlık yoksa beynimiz ışığı, görüntüleri, kokuları algılıyor.. Bir mucize.

armani black code armani code ilk reklam afişi iki manken erotiğimsi.jpg


Parfüme dönelim, orta ve orta altı bir inceliğe sahip bir parfüm.. Çok başarılı olmuş hele kısmen, zeytin çiçeği ''tatlı keskinimsi aromatik '' kısmı.. Odaya girdiğinize vay be muhteşem duygusu yaşıyorsunuz bu parfümde.. Genel beğeniye açık bir parfüm..

Fragrantica.com da 3000 küsür kişi oylama yapmış ki kimi meşhurca parfüm 200 lerde..

İlk çıktığında bu parfümün adı Armani Black Code idi ama ırkçı bir isim olduğu iddia edilerek, olumsuz tepki gördü. Buna da değindik aşağıda.. Okuyun bakalım, heyecan katalım bilmeyenler için.. Her ödülü hemen alsak, insanoğlu şımarırımış, azarmış.. Sabırı öğrenmek gerek, bu sahip olduklarımızın kıymetini bilmemeze yarıyor..

pub_fragrance_armani_code reklam afişi yüz yüze değmiş iki manken.jpg


Parfümün notalarına değinelim ve verdiği hissiyatlara..

Turunçgiller, yıldız anason beraber gibi kuvvette tende ilk başlarda ve sonra azalıyor. Onları zeytinçiçeği kokusu geçiyor. Hepsini geçen ve gene dozunda tonka fasülyesi var tatlılıkta.. Bunlar en başlarda oluyor.. Parfümün ana omurgası Zeytinçieçeği ve ona daha sonra alttan alttan Tonka fasülyesi tatlılığı da eşlik ediyor.. Tatlı ve hoş hafif keskinimsi bir aromatikliki canlılık, bu parfümün özü..

Kokuda pek bir pürüz yok. Kremsi kokuyor kısmen, ilk başlardan sonra. Bergamot var denmiş ve çok fazla kaynaştığından birebir algılayamayabiliyorsunuz... Turunçgil var mı var.. Yıldız anason kuvvetli deniyor daha çok anasondan ama parfümde dengeli kullanılmış.. Parfümde en çok sıyrılan nota zeytinçiçeği ki o da hoş olmuş, onu dediğim gibi Tonka fasülyesi takip ediyor..

armani-code-for-men-chris-pine-lg unforgettable unutulmazlar.jpg



Bir bayan arkadaşım bu kokuyu sevmeyecek bayan tanımıyorum dedi. Genel beğeniye uygun bir parfüm. Tatlı
1f370
severlerde sevebilecek, aromatik severlerde sevebilecek ve tatlı
1f370
parfüm sevmeyenlerde sevebilecek kısmen, belki çok oranlı kısmen sevebilecek..



Bu arada daha kuvvetli
1f4aa
olsa süper olurdu. Daha önce çok kuvvetli olmayan parfümlere duygusal alerjim vardı :) ama şimdi bu duygusal alerji ile koku güzelliğini ayırmaya çalışıyorum. Yiğidi öldür ama hakkını ver olayı..

Amouage Jubilation u yerden yere vurmuştum bir yazıda ama sonra parfümü sevmeye başladım :)..



Armani Code, Giorgio Armani tarafından oryantal baharatsı olarak tanımlanmış bir parfüm. Armani Code 2004 yılı çıkışlı bir parfüm. Armani Code'un yaratılış sürecinde, arkasında 3 kişi var. Bu kişiler Antoine Lie, Antoine Maisondieu ve Clement Gavarry.

Nota dizilimi şöyle ama bu hepsini hangi boyutta algılayacağınızı göstermez. En altta Fragrantica.com 'dan alıntı, üye oylarına göre içerik oranlarına da bakarız..

Baş, üst notalar: Bergamot ve Limon

Orta notalar: Yıldız anason, Zeytin çiçeği ve Guaya Odunu ( Guaiac Wood )..

Temel, alt notalar: Deri, Tütün ve Tonka fasulyesi



Bu arada neden bazı parfümlerde birden fazla parfümatör (parfümyapar) kullanılıyor ilginç. Benim aklıma, biri başkan oluyor tecrübesi, daha çok bilgisi ile ve diğerlerinin fikirlerini değerlendirip, ya tekrar düşünüp, başka karışım getirmelerini söylüyor ya da şu da olsa falan gibi dayanışma içindeler..

Zeytin çiçeği sanırım, çok hoş kokuyor o da.. Hoş kokmasını sanmıyorum, gerçekten hoş bir koku notası.. Parfümün can alıcı noktası burası ve diğer notalar
1f3b6
da koku güzelliğine güzellik katıyor..

Zeytine Kuran'da Allâh 'ın yemini var. Zeytin yağı mesela bir yerde geçiyor, Allâh 'ın nurunu anlatırken, İmge veriliyor.. Ateş değmese bile ışık
1f4a1
verir falan gibi sözler var. Zeytin'de yiyenler için güzel bir nimet olarak falan söylenmiş..

Zeytin çiçeği kokusu da ayrı güzelmiş.. Tabi doğal kokuyor ama elde ediliş sürecini henüz bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim..



Yaz ve kış kullanımına uygun parfümlerden. Performansı 12 saat civarı ama etkili performansı daha az.. 12 saat sonra yanınızdan biri parfümü algılayabilir, sıcak, terli yaz aylarında bile. 35-40 derecelerden bahsediyorum kimi zamanları klimalı ortamda..

Dinlendirici bir parfüm, çok hoş. Armani Code Profumo ise bu parfümün daha kabamsı tatlı
1f370
hali ve zeytin çiçeğini Armani Code kadar hissedemedim..

Armani Code'da deri notası da var. İlk başlarda da pek yok..



Armani Black Code 'a ve ondaki "Black Code" 'a gelirsek, @Green hocanın dediği şu mesajı vereyim, daha önce forumda konusu geçmişti..: "Köleleştirme zamanlarinda köle yasaları black code ya da code noir diye biliniyormuş."

Siyah tenliler kızmakta haksız gibi, güzel bir parfüme de black isimi girmiş ve ''black code'u'' unutturmayan bir olay. Sanki, Yahudi soykırımını gösteren filmlerden, yahudiler rahatsız mı yayınlanmasından, hayır.. Yani bence parfümün ismi Armani Black Code, kalsaymış daha iyi olurmuş, siyahiler için de.. Belki kızan başkalarıdır..

Bu arada şişe bir taraftan iç bükeyken( Karşıdan öyle), diğer yandan dış bükey. Şişe tasarımı bence hoş ve kapağını seviyorum ama kolayca çıkan kapaklara alerjim var ruhen :).. Şişe fısfısı simsiyah ve deliği arayıp durabilirsiniz sıkarken.. Parfüm sıvısı saydamsı. Şişe rengi lacivertimsi, uzaktan siyah olarak algılanıyor.. Koyu lacivert de bana has bir cümle midir nedir :D..

Performansı dediğimiz gibi 6 saat iyi sonra düşüşe daha çok geçiyor. 12 saatte de hissedilebiliyor kısmen..

Alınır mı bence alınır bir parfüm.. Kendim açımdan alırım..



Armani Code severler, Armani Code Profumo sevmeyebilir, hemde hatırı sayılır oranlarda bence.. Dediğim gibi Armani Code Profumo daha çok tatlılık üzerine inşa edilmiş ve daha uzun ömürlü oldu tenimde.

Armani Code Private Blend i denedim, kullandım ve Armani Code'daki o aromatiklik eksik, Zeytinçiçeği az kullanılmış.. Öyle görünüyor. Neden ''Code Private Blend '' Yani Code özel harman demişler anlayamadım.. Flanker yaparken saçmalıyorlar kimi zaman veya genelde maalesef :D..

Armani Code, karşısındaki kişinin kendisinden hoşlandığını anlayan bir kişimin neşesi, gülümsemeyle verdiği tepki gibi bir şey..


@rasta82 hocam şekerli kokulara peynir ekmek alıp kahvaltı diyordun, bak sana bu sever zeytini de getirdim, gerçi zeytinçiçeği :)..

Designer parfümler genelde çok sattığından sılajı düşük yapıyorlar bu da kişilikli parfümden uzaklaşmak oluyor.. Hem doğal, hem sılajı güzel, hem güzel kokulu designer bulduysanız atlayın üzerine :)..

Bu parfümü sıkmadıkça özlüyor kişi. Bir sıkayım bir ara en azından dedirten bir parfüm..

Toplam 5-9 fıs üzerinden denedim parfümü, her denemelerde. Bu da iyi bir rakam..

Armani Code Ultimate 'i de övüyorlar fakat o da tatlılık üzerine inşa edilmiş gibi.. Hayırlısı ile tez zamanda denemek isteğiyle, umuduyla :)

Bu arada bu parfüm uzaktan yani birisi üzerindeyken de ayrı bir güzelleşiyor..

Parfüm kuvveti çok olsaydı çok kişi bu parfümü bırakmazdı kanaatindeyim ki bırakan da sevmediğinden değil daha iyi parfüm arayışlarından genelde.. Kimi parfüm yoğun olmayınca kalite koku notaları da olsa kalite kokmayabiliyor veya daha az kalite kokuyor.. Bu tam tersi de olabilir kimi koku notaları için..



Bu parfümün çıkış hikayesi de ilginç. Önce Armani Mania'nın flankeri (yanlamaları) olarak düşünülmüş ama Giorgio Armani yöneticileri, parfüm birimi, çok sevmişler ve ayrı bir parfüm olarak üretilmiş flanker dışında..

Armani Mania kullanıp bu parfümle terketmiş kişiler varmış..

Fragrantica.com içerik yazısı ve üye oylarına göre içerik oran tablosu ve sılaj , ömür, etki tabloları : ''

ANA KOKULAR, çokdan aza doğru hafiften azalarak :
'' Narenciye, deri, aromatik, çiçek, yumuşak baharatlı, tütün olarak nitelendirilmiş.. ''

Giorgio Armani tarafından Armani Code piyasaya sürülmüştür. Erkekler için oryantal baharatlı bir kokuA rmani Code 2004 yılında Armani Code tarafından başlatılmış ve oluşturulan ekip Antoine Lie , Antoine Maisondieu ve Clement Gavarry . Üst notalarda bergamot ve limon vardır; Orta notalarda yıldız anason, zeytin çiçeği ve guaiac ahşap; Baz notları deri, tütün ve tonka fasulyesi vardır. Bu parfüm ödül kazanmıştır, Yılın Erkek Luxe(Lüks parfümü) parfüm 2006 Of FiFi Ödülü..

Parfüm değerlendirmesi: 4.12 almış, 5 üzerinden ve 3732 oy ile..

RESIMLER
armani code içerik tablosu üye oy oran sılaj ömür etki k.jpg
armani code içerik tablosu üye oy oran b k 2.jpg

621 Deri ( Leather ) , 560 Zeytinçiçeği ( Olive Blossom ) , 548 Yıldız anason ( Star Anice ) , 475 Pipo tütünü ( Tobacco ) , 443 Limon ( Lemon ) , 412 Tonka fasülyesi ( Tonka Bean ) , 330 Bergamot ( Bergamot ) , 229 Guayak Odunu ( Guaiac Wood ).

Hatalar affola :).. İyi okumalar, iyi kokular, iyi günler :)..
 
Son düzenleme:

timberwolf

Pure Parfum
Satış Onaylı
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
1,032
Yeni reformülasyonlar ile beraber yıldan yıla düşen performansı, güncel batchler ile dibe vurmuş olmakla beraber, yeni çıkan Eau de Parfum versiyonu ile performans konusunda "acaba?" dedirtmiştir bana. Umarım beklenileni verebilir. Bu arada daha önce Armani Code Ultimate kullanmış olup bu konudaki tecrübelerini bize aktarabilecek biri varsa güzel olur...
 

reser

Extrait de Parfum
Satış Onaylı
Katılım
9 Kas 2021
Mesajlar
572
Bende Armani code parfum ve absolu kullanıyorum her ikisi de iyi ve güncel batchler gerçi ben pek batch olayına takılmam ama özellikle parfum versiyonu günü kurtarıyor bana göre
 
Üst