İlginizi çeken/İlginç/Tuhaf Parfüm/Koku Kutuları ve Bilgiler

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Benim çok hoşuma giden Jean Paul Gaultier Gaultier 2 nin kutusu. Çok hoşuma gidiyor ama bizimkiler atmış.. O sarımsı krem zemin üzerine siyah kabartma yazı çok hoş Maşallah..

Prada Amber kutusu kumaşlı idi. O kutuyuda atmıştık gerçi biriktirsen de çok yer kaplıyor.

Şu an resim koymayacağım, BS(bilgisayar) başına geçersem hallederim inşallah..

Tom Ford ile başlayan üstten kapak kutu pek hoşuma gitmiyor çünkü alttan tutmak gerekiyor ki bu da önemli değil, önemli olan üstten tutarsanız şişe aşağı düşebilir ama altta kutu var ama gene de kırılabilir şişe..

Chanel Prive serisi, Thierry Mugler Miroir des Joyaux şişe kutusu, dediğim gibi belki ilk Tom Ford Private serisi kutular, zaten Chanel i hele ilk şişeleriyle tıpatıp kopya çeken Vertus parfümleri bu furya içindeler..

Hani hoş ama ben güvenliği taktım ki belki zaten parfümü alacak olan bu hatayı görüyordur.. Dikkat gerekli bir şey hayat..

Tom Ford Black Orchid sarı altınımsı kutusu zarif.. Basit ama güzele örnek.. Tom Ford 'un kişiliğini gerçi o kadar yansıtmıyor gibi bu durağanlık ki çok da durağan dehil hani kutu..

Kaliteli karton üzeri silgimsi yapıda kimi parfümü kwndine cezbettiriyor.. Mesela CH 212 Vip Men kutusu ve Thierry Mugler Angel Diamond şişe fe buna örnek.. Ch 212 Vip Men kadifemsi gibi pürüzsüz yüzey kutu..

Mesela olmamışlardan Bvlgari Black kutusu o kadar ilgi çekici değil ama bir işi çok iyi başarıyor o da şişenin görünmesi. Bence bu konuda dahiyane bir ticari başarı. Çünkü kişiler gördüklerinden daha az korkarlar.

İlk metro İngiltere'de yapıldığında camları kapalı yapmışlar çünkü çoğunluk yer altında diye. İlk başta mantıklı ama insan ruhu bu durumdan rahatsız olmuş.. Öok görmesede cam olması rahatlattığından bugünkü camlı halini almış metro tren kabinleri. Hem durakları görürler, iyi olmuş..

Biraz daha özenilse harika iş olurmuş ma hani bu hali ile de idare ettirir..

Jean Paul Gaultier metal silindirik parfüm kutusu çok meşhur zaten. Havaalanlarında içi görünüyor olmalı xray cihazında.. Yanınızda metal diye bir zorluk çıkma ihtimali olabilir..

Kırılmayan parfüm şişesi de güzel bir buluş olurdu, hem içi görünen hem cam gibi tepkimeye girmeyen parfüm ile, bir tasarım. Sanırım cam parfüm şişesine sarılı plastik ile sağlanabilir bu, belli aralıklı, belli yerlerde..

Ajmal Musk Gazelle kutusuda hoş. Parfüm yağının kutuya oturması için yuvarlak yumuşak bir kısım var. Şişe Götü buraya sıkıca oturuyor. Yere düşse de kırılmsz görünüyor. Tasarım sade ve güzel. Mühendislikte çok kullanılan şeyler sade ve işlevsel olmalıdır.. Mesela araba motorları...

Giorgio Beverly Hills Giorgio for Men in o pijamalı sarı beyaz canlı renkli çizgili şişesi çok hoş, karnaval gibisşn şarkısı aklıma geldi.. Karnaval gibi parfüm kutusu Maşallah ..

Şimdilik bu kadar yeter diyelim.. İyi günler, iyi kokular..
 
Son düzenleme:
Üst