Ünlü Parfümörlerden Parfüm Uygulama Teknikleri

  • Konbuyu başlatan ulucguvener
  • Başlangıç tarihi

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Parfüm Kullanmanın, Sıkmanın Püf Noktaları

evet yukarıda yazdığım başlığı açacaktım ki bu başlığı gördüm. bende bu başlığın altına yazayım dedim :) . kalabalık olmasın konular, dağınık olmasın diye arkadaşlar o_Oo_O

kendi_parfümümü_sıkarken_-_arkadaşın_parfümünü_sıkarken_caps.jpg


haha :) :p:D arkadaşımın parfümünü sıkarken , kendi parfümünü sıkarken resminde olduğu gibi yapmamak lazım galiba :D .

parfüm kullanmanın püf noktalarından biri lagerfeld ustanın dediği gibi uzaktan sıkmak lazım koyu parfümleri, leke bırakmaması için.

leke testi yapmak çok iyi olur aldığınız parfümde. özellikle beyaz giysiler için. kullanılmayan, önemsiz beyaz iki beze, fanliyaya falan parfümü sıkın ve birini yıkayın bir süre sonra, diğeri öyle kalsın. ikisinde de leke kalmıyorsa kullanabilirsiniz. renkli giysilerde pek sorun olmaz genelde ama onuda test edebilirsiniz .

misk, ambergris gibi kokulara da değineyim. bunlar genelde internette çeşitli yoğunluklarda satılmakta. yüzde 85 - yüzde 87 yoğunluk diye essence adıyla satılabiliyor ki en yoğun hali bu diye biliyorum. türkiye'de esans demek sentetik ürün demek bu arada ama yurt dışı essence, sentetik demek olmayabiliyor. essencial sentetik olabilir. bu konuda bilgisi olan yazabilir lütfen .

essential ise eterik yağ demek ve normalde natural dır ama sentetikde oluyor. misk tozu, granülü, essential yağda tentür yapılmış olabiliyor veya carrier yağ yani taşıyıcı yağda mesela jojoba gibi sabit yağda (uçucu olmayan yağ) tentür yapılmış olabiliyor. alkol tentürüde var tabi. neyse bunların detaylarını konusunda yazarım. yani misk in essential türevi tek kendiş başına yok diye biliyorum. eskiden misk essential yağı var diye biliyordum .

demek istediğim püf noktası böyle aldığınız koyu misk yağı ve ambergris ( balina amberi, gri amber, whale amber) yağı gibi yağları, alkolde, eterik yağda veya sabit yağda açabilirsiniz. yani ne ile tentür edilmişse, onunla açmak daha mantıklı.

öyle kokular varki toplu ucu iğne ile kullanılması gerekiyor deniliyor. mesela ajmal musk gazelle . tabi giysi üzerine gene sıkılamaz seyreltilsede . zaten içeriğinde sentetik koruyucu maddeleri olmuyor ve saça, yüze, sakala tatbik edilebilinir, uygulanabilir .

amouage tribute mesela 12 ml 360 dolara satılıyordu. o da koyu yağ olmalı sanırım.

parfümü sıktıktan sonra aeresol yani ufak damlacıkları, elbiseye yaymakta fayda var. böylece koku buharlaşıp erkenden kaybolması önlenmiş olur bir kısmının. bir arkadaşım parfümü sıktığı giysiti, bir saat falan poşet içinde bağlıyor. daha çok koku yayılıyor diyor.

sentetik elbisede daha az duracağını düşünüyorum parfümün.

tene sıkıldığında, parfüm yayılsa tene daha iyi olur.

birde uzaktan sıkmanın gene bir faydası var. elbisede leke bırakmasa bile, sulu görünüm olabiliyor ilk başlarda.

elle61 inde dediği gibi parfümü bozulmaması için soğuk yerlerde muhafaza iyi bir yöntem olabilir.

lagerfeld usta yatmadan önce bir iki pıs parfüm sıkarmış. bende yapıyorum. özellikle iç açıcı koku olursa iyi olur yoksa kabus görme ihtimali olabilir belki . :confused::D:p

misk yağı, ambergris yağı kullandıktan sonra başka parfüm, koku sıkmamanızı tavsiye ederim. bir iki gün öyle kalsın bence . sonra koku azalınca mesela güllü, baharatlı, zevke göre parfümünüzü sıkabilirsiniz ama kimi zaamnda beraber kokteyl yaptırabilirsiniz . mesela giorgio beverly hills pour men erkek, ile eşlik ettirmeyi seviyorum veya başka güzel bir parfümle . bu olay parfümler içinde geçerli tabi .

parfüm kullanırken helede yeni aldığınız yani yeni denediğiniz bir parfümse, tek kullanmak iyi olur çünkü aldığınız övgünün hangi parfüm için olduğunu anlayamazsınız, birden fazla parfüm varsa üzerinizde .

vanilya kokularını yazında deneyebiliyorum ama mesela hem duyduğum hem nacizane deneyimime göre, vanilya gibi kışlık kokular, kışın daha performanslı oluyor .

mesela tom ford grey vetiver gibi odunsu kokular, yazın güzel oluyor. o odun kokusu kuru kuru havasıyla iyi gidiyor. birde o turunçgiller yazın güzel fresh oluyor . ara sıra denemek güzel olur böyle kokuları derim yazın mesela, eğer çok koyu, miskli falan parfüm seviyorsanız bile.

parfümün kutusunu atmayın derim. mesela seyehate, geziye çıktığınızda kullanabilirsiniz, kırılmaması için. çanta içinde, eğer çanta yere düşerse kırılma ihtimali olabilir. aslında parfüm şişelerini yere düşüncede kırılmaycak biçimde yapsalar iyi olur. thierry mugler in rabbit li şişeleri daha dayanıklı gibi duruyor mesela .

parfümü mesela şifoniyere koyuyor ve çekmeceden çıkardıktan sonra ya yatağın üzerinde yada çekmecenin üzerinde kullanmak iyi fikir olabilir. hele bulunması zor bir vintage ise, pahalı bir parfüm, koku ise . parfümün sıkıldığı alan altı yumuşak halı ile kaplanabilir, düşüp kırılmalara karşı.

parfüm ve kokular (gerçi genelde tüm kokulara da parfüm diyorum yazımda yeri geldiğinde) boş bir spreyli şişeye aktarılabilinir, düşüp kırılmalara karşı. yani az şişe düştüğünde kırılsa bile zaiyatınız az olacaktır ama pek uygulanması, kiminizi memnun etmez çünkü parfümü kendi şişesinde kullanmakta ayrı bir zevk .

mesela 12 ml ajmal musk gazelleyi, amouage tribute gibi kokuları daha ufak şişeye almak mantıklı. yves saint laurent kouros vintage , düşüp kırılsa yazık olur tüm şişeye .

birde kimi kokular sadece kışın gider. buna dikkat etmek lazım. mesela antonoo puig quorum u yazın sıktım annem ağır buldu ve sevmedi . mesela içinde meşe yosunu ve deri notası var. deri notası ağır oldu sanırım. içinde paçuli, meşe yosunu ve gül gibi tatlı notlar barındıran giorgio beverly hills pour men ise iyi gidiyor yazın mesela. kışında deneyeceğim inşallah .

uzun bir konu yazısı oldu, umarım zevkle okursunuz. gereksiz şeylerle uzatmamaya çalıştım.

bu arada koku alırken bari koku notalarının sentetik olmamasına dikkat edin . yves rocher i severdim ama bence kokuları sentetik. mesela hindistan cevizi essential yani eterik yağı yok biliyorum. o kadar koku baktım bulamadım. türkiye de maalesef hatta dünyada sentetik ürünleri doğalmış gibi satma huyu var. bunun önlenmesi lazım.

aynı şekilde mesela doğal şeftali eterik yağı ben duymadım. önceden acaba şeftali suyu, reçeli fabrikalarında mı üretiliyor diye düşünüyordum. şeftali, çilek gibi meyva koku notaları genelde sentetik diye biliyorum.

birde vanilya yı kimi yerde özüt olarak satıyorlar. bu alerjiye sebep olabilir. buna dikkat edin. doğal vanilin, vanilya kokusunu veriyor tentürde. diğer aksamlar bence gıda sektöründe kullanılmalı .

misk, ambergris (balina amberi), ud ( oud) gibi kokular genelde renklidir ve genelde çok koyu renklidir. eğer parfümde kullanılmışsa sanırım ağartıcı kullanıyorlar ve buda ne kadar sağlıklı bilmiyorum. umarım sentetik değildir .

birde günümüzde doğal katkı maddelerinin kullanıldığı parfümleri sıkmak iyi bir fikir bence mümkün olduğunca .

evet daha aklıma gelirse başka yazıda yazarım artık umarım . :D;):)
 

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
Takım elbiseye, parfüm uygulama hakkında bilgi verelim. Çok tecrübem yok bu konuda. Tecrübesi olan arkadaşları bekleriz.. Kimi ceketler, kabanlar, montlar da bu katogoriye girebilir. Her ne kadar kimi daha kolay yıkansa da, genede çok sık yıkanmıyorlar..

Takım elbise çok yıkanan bir giysi olmadığı için üzerine parfüm sıkmak, ceket üzerinde kalıntıya yol açacaktır. Ceketin üzerindeki parfüm olacaktır, eğer çok farklı parfümler sıkarsak ileriki zamanlarda. 1-2 hafta hatta aylar süren parfüm kokusu kalabilecektir ceketin üzerinde.. İsteyen sıkabilir tabi..

Tabi parfüm kalıntısı kimi parfümün kokmayacaktır ama özellikle kalıcı parfümler, giysi üzerine iyice yaklaştığınızda kendini hissettirecektir. Çoğu parfümün çorba olması illa güzel bir karışım olacağı anlamına gelmez.. Yada siz karışım olmasını istemeyeceksiniz, güzel olsada..

EE ozaman ne yapacağız ? Takım elbisede cekete değilde, ceketin değmeyen kısımlarına olmak üzere, gömlek yakasına ve-veya kravatın üst kısımlarına , gömleğin ön orta kısımlarına sıkılabilir parfüm. Doğal parfümün yararlılığı burada da ortaya çıkıyor, saça da uygulanabilir eğer doğal içerikli parfümse ( Koku notaları ve diğer yardımcı maddelerin doğal olduğu parfümleri kastediyorum) . Doğal koku, parfüm özleride saça uygulanabilir..

Birde kulak arkasına da çok sıkarız artık ceket, kaban, mont giyildiğine, diğer yöntemlerin yanı sıra..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Perfume Lover
Satış Onaylı
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
1,417
https://www.kokuyorum.net/threads/parfüm-uygulamaları.18/

Birde üstteki link var parfüm uygulamaları ile ilgili. Oraya da yazarım inşallah :).

Kimi parfümleri sıktıktan sonra elle değilde parfümün şişesinin dibi ile yedirebilirsiniz parfüm damlacıklarını, aeresolünü giysi üzerinde. Eğer cildiniz hassas ise parfüm içinde katkı maddelerine karşı iyi olur. Hele az yoğun parfümlerde daha çok pıs yapılıyor ve katkı maddeleri daha çok olduğundna daha tehlikeli..

Arkadaşlar niş ve butik parfümlerinde katkı maddeleri var mı? Bu konuda bilgi yazarsanız seviniriz :)
 

burhany

Founder Member
Satış Onaylı
Katılım
7 Mar 2016
Mesajlar
2,452
Sağ El bileği ve boyun arkası ile başlarım.Geri kalan randım oluyor :) Neden sağ el bileği diyenler için sol kolumda saat kullanıyorum genelde.Saatin veya bilekliğin olmadığı yere parfümü sıkmak daha sağlıklı
 
Üst